Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ние бяхме на почти същите места. Да, хубави са снимките. Сега пак ме хвана яд, че не качих вулкана, уникална е гледката отгоре. Ние бяхме 4 седмици, но с колата сме покрили повече забележителности като гледам маршрута на момчето.

• Харесвам 2
Публикувано:

постнах го тук, защото не видях обща тема "Да си говорим за Нова Зеландия", а видях, че хора, които са били там за месец и са обикаляли доста, са го харесали.

Аз избягвам да се заглеждам в дестинации, различни от Испаноамерика за момента.

Публикувано:

постнах го тук, защото не видях обща тема "Да си говорим за Нова Зеландия", а видях, че хора, които са били там за месец и са обикаляли доста, са го харесали.

Аз избягвам да се заглеждам в дестинации, различни от Испаноамерика за момента.

И си направила чудесно. Благодаря ти! 

• 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Споко, да сме живи и здрави да отидем и да се върнем, ще разкажа подрооообно всичко. ;) ;) ;)

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Повече гледни точки и шарени снимки никога не са излишни :)

А ти нали ще ходиш през октомври? И аз за тогава исках, но да видим.

Редактирано от Сю_
  • Харесвам 1
Публикувано:

Повече гледни точки и шарени снимки никога не са излишни :)

А ти нали ще ходиш през октомври? И аз за тогава исках, но да видим.

Даааа, целият октомври сме там. Живот и здраве, де. :)

Публикувано:

Аз така не мога да се реша, но тъй като ще имам само седем нощувки в НЗ, а ми се иска да обиколя като хората поне единия остров...много се колебая, засега клоня към южния. В никакъв случай не искам да го разпокъсвам времето за двата, дори за един ми се вижда малко.

:( :(

Публикувано:

Аз така не мога да се реша, но тъй като ще имам само седем нощувки в НЗ, а ми се иска да обиколя като хората поне единия остров...много се колебая, засега клоня към южния. В никакъв случай не искам да го разпокъсвам времето за двата, дори за един ми се вижда малко.

:( :(

Седем дни са малко, но аз ти препоръчвам в никакъв случай да не изпускаш Роторуа и околностите. Малко са в света местата където има повече гейзири на едно място. Ако трябваше да си правя програма за 7 дни в НЗ бих се концентрирал в района около Куинстаун на Южния Остров и в района на Роторуа. За Роторуа трябва един пълен ден, като от там може да си вземеш автобус до Оукланд, който спира по път за 1-2 часа до пещарата Вайтомо, където има разни свещи животинки по стените:

glowworm2.jpg

rotorua-eco-thermal-small-group-full-day

Rotorua-Geyser.jpg

От Куинстаун до Роторуа ти препоръчвам да летиш.

• Харесвам 7
Публикувано:

Topfly, снимките са приказни. Ти ли си ги правил? С голям интерес следя темата, тъй като НЗ ми е много напред в списъка на местата за посещение.

Много ли е екстремно влизането в пещерата Вайтомо или има и по-нормални начини за влизане? Четох, че се спускат през някакви дупки въху автомобилно гуми, но не разбрах дали е само за търсачите на силни усещания. 

Публикувано:

От това, което аз съм проучвала за светещите пещери, са си съвсем нормални турове с лодки. Доста по-препълнени с хора, от тази на снимката при това.

Публикувано:

В Waitomo снимането е забранено. Входът е 48$ по спомен, а времето в залата със светещите организми е по-малко от 10 мин. Уникално, но много комерсиално и за кратко. Тълпите минават на конвейер и затова. На Северния остров най-впечатлена бях от Тонгариро, но сигурно и защото съм фен на Властелина.

Вероятно след година пак ще съм натам, максимум след две, така че не напирам да видя всичко. Иначе съм с кола задължително и май ще е такова малко без точни цели. В смисъл- до където и когато.

Редактирано от Тони
Публикувано:

Topfly, снимките са приказни. Ти ли си ги правил? С голям интерес следя темата, тъй като НЗ ми е много напред в списъка на местата за посещение.

Много ли е екстремно влизането в пещерата Вайтомо или има и по-нормални начини за влизане? Четох, че се спускат през някакви дупки въху автомобилно гуми, но не разбрах дали е само за търсачите на силни усещания. 

За по лесно взех снимки от чичко Гугъл ;) От пещерата обаче няма нямам собствени снимки, защото там е много трудно да снимаш. Трябва да ползваш статив и да снимаш с дълга експозиция, а от лодката няма така възможност. Влизането с лодка е по комерсиално и бързо. Има обаче и дълга 5 часа програма, която включва всякакви екстремни занимавки в пещерата. В сайта на пещерата може да видиш повече подробности http://www.waitomo.com/

• Харесвам 1
Публикувано:

Вероятно след година пак ще съм натам, максимум след две, така че не напирам да видя всичко. Иначе съм с кола задължително и май ще е такова малко без точни цели. В смисъл- до където и когато.

Ако ще ходиш скоро пак и ще наемаш евентуално кола, може би е по рационално да разгледаш единия остров.

Спокойно ....ще си кажа  без бой J Върнах се още февруари и наистина  си спомням, че бях  обещал да пиша за пътуването . Първо  да кажа благодаря на Теди, за помоща в маршрута послушах я и не сгреших :) ,така ,че слушайте я ,тя знае J J J .

Нова Зеландия може би е точноооооо по вкуса ми , по скоро южния остров ,по точно фиордланд парка. Фантастична ,наистина невероятна природа , чисти езера  с такава синя вода ....,многобройни  водопади, дълбоки фиорди, дъждовни гори , заснежени все още за края на януари планини ,релефа е доста причудлив и наистина  различен ,напомня ми доста на Норвегия ,често виждах стада  сърни, малки теленца ...агнета , зайци живеещи наистина щастливо . ,но Най много се  впечетлих от звездите вечер ,никога никъде не съм виждал толкова, ама толкова,ама наистина толкова огромно количество звезди струпани на едно място ..................НЯМА ТАКОВА НЕБЕ НИКЪДЕ .

Силно се запечата  чистотата и спокойствието което усетих като цяло там. Учтиви ,приветливи ,усмихнати хора ....допринасят за цялата картинка. Много ми допадна и хареса. Новозеланците отлично знаят,какво имат и как да се грижат за това което господ им е дал ,лесно достъпно,перфектно организирано,безплатни карти за повечето интересни места,указателни табели на всякъде за всичко .

Доста пообиколих с кола под наем само южния остров разтоянията хич не са малки,но това според мен е най правилния начин за транспорт за там.А пеш имам навъртяни повече от 200 км общо в НЗ (имам крачкомер) .Правих няколко еднодневи катерения,с феноменални панорамни гледки ,прекосявах три реки бос с раница на гърба ,влизах в дълбоки гори ,спах на палатка и в хижи , ядох агнешко печено в много  изискан ресторант в Wanaka с фантастична гледка, но се връщам  пак за звездите, няма такова небе наистина според мен ,сравнено с България  там звездите са може би 150 пъти повече .....,трудно би повярвал човек ,преди да го види в очите си  ... сигурно Теди ще потвърди  ......

това е кратката версия  за Нова Зеландия J със сигурност ще се върна пак....

post-2409-0-94848100-1430077166_thumb.jpg

post-2409-0-07268300-1430077172_thumb.jpg

post-2409-0-70155400-1430077176_thumb.jpg

post-2409-0-29242900-1430077178_thumb.jpg

Редактирано от Iceman
  • Харесвам 16
Публикувано:

Айс, много хубави снимки. А природата на НЗ е наистина феноменална, особено фиордите и езерната област. :)

Публикувано:

Да ти кажа, има такова небе! В Исландия. Видях, че ще ходиш лятото, когато няма нощ, така че добре, че ти се е отдала възможност в НЗ да го видиш.

• Харесвам 1
Публикувано:

Спокойно ....ще си кажа  без бой J Върнах се още февруари и наистина  си спомням, че бях  обещал да пиша за пътуването .

Моля, напиши малко по- подробно за пътуването ти.

Интересува ме, на южния остров какво мислиш за пътуването с панорамните влакове Крайсчърч-Греймут и Крайсчърч - Пиктон? Руснаците пишат, че било много красиво и се минавало през места, където не може с кола. Ама гледам, билетите са от сорта 200-300 долара отиване и връщане. Имаш ли мнение по въпроса? И ти с какво пътува - с кола под наем или с местен транспорт?

Публикувано:

Да ти кажа, има такова небе! В Исландия. Видях, че ще ходиш лятото, когато няма нощ, така че добре, че ти се е отдала възможност в НЗ да го видиш.

Да се включа и аз малко с офтопика за небето ;) Много звезди и хубаво небе има там където няма много светлинно замърсяване от изкуствени източници. Друго важно условие е въздухът да е чист и да има малко пара в него.

В НЗ и Исландия въздухът е чист и има малко светлинно замърсяване от изкуствени светлинни източници, но парата във въздуха е относително висока. Ако искате да видите истински наситено от звезди небе отидете в центъра на Австралия около скалата Улуру (Ayers rock). Там парата във въдуха е минимална и видимостта е нереално висока през цялото денонощие. Други добри места са планините на 4000 метра.

• Харесвам 3

Относно панорамния влак между  Крайсчърч-Греймут да ви кажа и аз преди да тръгна доста четох и питах във форума за същия влак , но никой не  каза нищо L   много се колебах ,и се чудех какво да правя .Минава точно през ,Arthur's Pass National Park пише ,че е много яко пътуване с тоя панорамния влак , но така и не си взех билет ,бях си резервирал ван от  Крайсчърч до Крайсчърч и на връщане минах през  този същия маршрут но с колата  мисля ,че се води scenic route. Всъщност в южния остров има доста панорамени пътища обузначени са със знаци  scenic route и е супер яко да се кара кола сред такива гледки . Влака спира мисля, че за около час точно на Arthur's Pass NP  сред едни високи планини и върви почти паралелно с пътното платно  май ,че спирката е само една и има  малък музей и магазинче за сувенири и информация .Планински гледки с водопади доста често и кратки маршрути из планините  ....яко  е J мисля че имам една две снимки ще погледа 

Редактирано от Iceman
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.