Stryper Публикувано: 31 август, 2020 Сподели Публикувано: 31 август, 2020 Предстой ни почивка с децата на северното черноморие. Проблема е, че мъжът ми е със слънчева алергия и не трябва да се пече. Изчетох темата и си записах местата, които препоръчвате. Но честно казано не знам къде да ходим на плаж. Бих искала да отидем някъде, където няма хора и е сенчесто, може и да е скалисто. Ще бъдеме с кола. Наех апартамент във вилната зона на Балчик. Връзка към коментар
antea Публикувано: 31 август, 2020 Сподели Публикувано: 31 август, 2020 @Stryper аз съм със слънчева алергия, но откакто открих Piz Buin Allergy 50 фактор, се родих, на сегашното море прекарах на плажа общо към 60-70 часа тотал (преобладаващо под чадър), и добих доста шоколадов цвят без грам проявление на алергията 2 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 31 август, 2020 Сподели Публикувано: 31 август, 2020 И ние го ползваме. Но на 2 или 3-ти ден на плаж се обрива. Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 1 септември, 2020 Сподели Публикувано: 1 септември, 2020 Хотел Астор Гардън - Св.Св. Константин и Елена и за по-кратко Дружба 🙂 Стаята ни, гледката и плажа. Мисля, че плажът, който може да се ползва към хотела, са го изместили точно пред него. Преди бях чела, че е по-встрани. Този Ангелски плаж е малко заливче, но за моите плувни способности е идеален. До тук е чудесно, като настаняване, интериор, пространство. За храната още не мога да кажа. Днес в 2 часа пристигнахме🙂 24 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 3 септември, 2020 Сподели Публикувано: 3 септември, 2020 след като станах почти прословута с тазгодишното си колебание къде и как да изкараме традиционната си морска седмица, май е редно да направя някакъв рипорт, макар и не от знаменит ризорт, ама нали тази година локално го раздаваме, та така. кратката версия - много ни хареса и се прибрахме ултра доволни, включително и от това, че се прибрахме - баш на време, защото един ден повече в подобно лентяйство и безгрижие, щеше да ни дойде свръх; това на практика се оказа възможно най-мързеливата почивка, която сме изкарвали на море - буквално по 8-10 часа дневно на плажа с кратки отскоци до ресторантите, два-три вечерни тигела по крайбрежната алея - колкото да разберем, че сергиите и панаирите са навсякъде и са все така ужасни, както си ги представях, затова по-добре ние да не бъдем точно край тях, след което блажен престой на терасата, докато вълните от морето ни приспят, и на сутринта - да ни събудят, и пак отново същото - за наше оправдание ще кажа, че и най-будните мозъци понякога имат нужда от покой, та си го взехме за месеци напред мястото - Златни пясъци за щастие в по-тихата му северна част, не бяхме идвали от години, и настроените хотели ни поизненадаха, някои приятно, други - не; някой е помислил и вечер са красиво осветени отпред и имат що-годе вид, ако минеш отзад обаче, половината приличат на почивни станции и гледат към шосенца, препълени с възможно най-джипестите джипове румънски, направо като в шоу-руум, буквално стотици, паркирани в кански мъки почти един връз друг - това е някакъв ужасен проблем на комплекса, който толкова години си кара само на тумбите туристи, стоварени с чартъри и после трансфер, а сега изведнъж се оказва наводнен с автомобилни почиващи и паркинги няма; нашата кола я оставихме на паркинг в друг хотел от същата верига, който не беше отворил за сезона, на поне два километра разстояние, и от там до хотела и обратно ни закараха с тяхна си кола за тази цел хотела - Грифид Метропол (Adults only, ол-инклузив а-ла-карт и собствен плаж) да ме прощават хората с малки деца, само ще кажа, че наистина е блаженство да си почиваш извън тяхното обкръжение; някой ден, живот и здраве, за внуци - ще почна да се интересувам от аквапарци, анимации, захарни памуци и да угаждам на всеки детски писък, но в следващите 15-20 години вероятно ще предпочитам концепцията за разделна почивка по себеподобни основните ни изисквания за тази година - чистота, спазване на мерки, някакво ниво на луксозност, ядлива храна без съмнителен произход и приветливо обслужване, бяха безупречно покрити, което, честно казано, изненада сериозно дори скептик като мен скай бар за ужас на @Zaro това са virgin mohitos (без алкохол) 🙃 анимация за възрастни (ако на някой му е на сърце да го забавляват в лобито) плажът ни също беше кокетен и като малък оазис в сравнение с претъпканата ивица отляво и отдясно (сезонът, казват, бил слаб - не, не е.) морето в кроткия му вид и в бурната му стихия и малко от храната, докато имахме мерак да снимаме .... за това лято - толкова. p.s. все пак не се сдържам да кажа, че това можеше и да е @ven62 (който учтиво предложи да тества бг морето вместо нас), ако не беше толкова зает да покорява пешеходно Алпите Спойлер 41 6 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 3 септември, 2020 Сподели Публикувано: 3 септември, 2020 @antea, честно си казвам, че се впечатлих! 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 септември, 2020 Сподели Публикувано: 4 септември, 2020 преди 11 часа, antea каза: след като станах почти прословута с тазгодишното си колебание къде и как да изкараме традиционната си морска седмица, май е редно да направя някакъв рипорт, макар и не от знаменит ризорт, ама нали тази година локално го раздаваме, та така. … p.s. все пак не се сдържам да кажа, че това можеше и да е @ven62 (който учтиво предложи да тества бг морето вместо нас), ако не беше толкова зает да покорява пешеходно Алпите @antea, поздравления, супер сте си изкарали, което , всъщност, е единственото важно нещо. Колкото до мен: Още няколко дузини такива мнения и вероятно ще се събере критична маса, която да преобърне мнението ми за БГ морето. А това за Алпите - надценяваш ме/подценяваш ме - чак пък … "пешеходно". 4 Връзка към коментар
antea Публикувано: 4 септември, 2020 Сподели Публикувано: 4 септември, 2020 преди 38 минути , ven62 каза: @antea Още няколко дузини такива мнения и вероятно ще се събере критична маса, която да преобърне мнението ми за БГ морето. цялостното мнение няма как да ти се преобърне, то и на нас не можа, видяхме и неща наоколо, които потвърждават, че ако не попаднеш на правилното място (за себе си) една такава седмица може да се окаже и кошмар - примерно в "лъскав" хотел, ама отзад в ниското и сумрака, или в близост до място, където се забавляват на вечеря с "водещ", караоке и народни музики, или да водиш битки за чадър; на практика нито един ресторант по алеята не ни се стори изобщо привлекателен - стандартните истории с дървени маси и пейки и огромни изложени отпред менюта със стокови снимки на всичко, което са се сетили, че може да се забърка в някаква кухня; но... явно това се харесва по-масово и така играят Метропол, между другото, беше единственият хотел, в който нямаше изобщо проектирани стаи в задната му част; което е похвално; от друга страна явно прекалено много са били обвързани с немския пазар, а сега германците ги няма, и работеха с ниска запълняемост - на нас ни бяха казали при резервацията, че ще го затварят в деня, в който щяхме да напускаме, после удължиха до края на тази седмица май - и ги разбирам, няма как да издържат по-дълго, ако имаш резервации за 50 човека, а персоналът ти е повече от гостите така че в случая ни считам за късметлии, точно заради текущата ситуация - малко хора и отлична цена за това, което предлагат, при пълна заетост може и да е различно 8 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 септември, 2020 Сподели Публикувано: 4 септември, 2020 преди 12 часа, antea каза: да ме прощават хората с малки деца, само ще кажа, че наистина е блаженство да си почиваш извън тяхното обкръжение; някой ден, живот и здраве, за внуци - ще Всъщност, напоследък си обясних появата на тази концепция, adults only. Докато у нас все още когато дете писне, родителите преобладаващо се опитват да разрешат "проблема", което в по-ранните години се случваше с един педагогически шамар, по последна мода от известно време на запад, а вече и у нас, човек трябва да остави чавето да пищи на воля, докато скъса нервите ва всички, за да не се било форматирало. В резултат на това, на повечето хора им писва и започват да бягат от деца като дявол от тамян. А за безполовото мохито (девствено все пак е индикация за полова принадлежност) мога само да кажа: 4 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 4 септември, 2020 Сподели Публикувано: 4 септември, 2020 @antea , Айде стига хвалби. Да си влезна в нормалното амплоа. 25-тата снимка или отзад -напред 5-тата … какво е. Че на мен ми прилича на … и то поднесено неестетически... направо стряскащо... мога да продължа с коментара, но ще изляза от добрия вкус..., ако вече не съм го направил. 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 4 септември, 2020 Сподели Публикувано: 4 септември, 2020 беше описано като каслър стек с пържени картофи и барбекю сос, аз обичам много месо и го оценявам като вкусно 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 септември, 2020 Сподели Публикувано: 4 септември, 2020 преди 15 минути , ven62 каза: Че на мен ми прилича на … и то поднесено неестетически... направо стряскащо... мога да продължа с коментара, но ще изляза от добрия вкус..., ако вече не съм го направил. Ако е ... има ли как да бъде поднесено естетически? преди 9 минути , antea каза: беше описано като каслър стек Кастрат стек ли каза? 1 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 4 септември, 2020 Сподели Публикувано: 4 септември, 2020 4 hours ago, Мари Николова said: Исках и друго да те питам. Как е в Дружба, в хотела спазват ли се някакви мерки? Има ли ограничения при ползване на СПА центъра в хотела? Ако сте посетили Аква хаус - имаше ли хора, мерки някакви? 🙂 Че много ми се ходи точно заради СПА-то. От Астор Гардън съм доволна. Единствените дразнители сутрин в 6 часа бяха силно грачещите свраки и гларуси, които чакаха да закусват😆. Големи и нахални гратисчии са. 90, че може и повече процента от гостуващите бяха семейства, както и ние. Напълно очаквано за олинклузив, но след 15-ти септември ще е по-различно. А зимните месеци би било още по-чудесно там. Мерки се спазват от почти всички гости и не защото някой върви след тях да им прави забележка, а сами го правят, може би защото са семейства. Аз повече от носенето на маска мразя някой да я носи окачена на ухото си. По-добре хич да няма. Един такъв видях и то познат на съпруга ми. Футболист човек, така се чувства модерен🙂. А мерките бяха носене на маска в асансьорите и общите закрити части, както и докато си слагаш храна, а също и ръкавици, докато се обслужваш. В асансьорите хората се изчакваха и има пространство. Персоналът също беше с маски. Спа не съм ползвала. Съпругът се кисна един следобед в закрития топъл басейн. Бил е сам. В Аква хауса ходихме аз и детето, но за около 3 часа, че навън беше много топло, а във водата още повече. Много ни хареса. Мерки няма, но и не знам какви би могло да има. Ако е за броя посетители, то и без това не бяха човек върху човек, има си пространство. Предимно деца имаше или аз заради моето съм се оказала в такава зона🙂 За пръв път от години чувам толкова много българска реч в голям хотел. Гостите бяха преобладаващо българи, после румънци, имаше и малко руснаци и поляци или чехи, като за последните не съм сигурна🙂 Искахме да запазим 3 нощувки, но за последната нямаше места, когато правих резервацията към 20.08. Слаб сезон ли... впоследствие не се освободи стая, даже напротив до 10.09. доста дати станаха с хикс. Прекроих програмата и включих в последния ни ден в Дружба преглед на детето в очна клиника във Варна, при който се разширяват зениците и не става за плаж. Така направихме последната ни и без това кратка нощувка в Романс Сплендид. Там никакви мерки не се спазваха, но и гостите бяха изключително малко, направо празно беше. Не ни хареса, но от 16 до 4 часа тази сутрин, когато потеглихме, става. Дружба е красива и все още зелена. Това дочувахме и от други разхождащи се хора. 10 1 1 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 Искам да благодаря за съветите в темата и особено за поста на stefanrusev от края на май. Прекарахме една страхотна почивка в северното ни черноморие. Посетихме Балчик, Калиакра, Тюленово, Добрич, Русалка, Езерец, Албена. При нос Калиакра видяхме делфини. Нямаше да им обърна внимание ако не бях прочела за тях в темата. Не знаех, че пътя до Езерец е толкова лош. Мъжът ми каза, че втори път няма да отидем там, за да не счупи нещо по колата. Обядвахме в препоръчаното заведение на плажа на Шабла - Lavazza. Беше много вкусно. Взехме миди от магазина в Каварна и се научих да ги приготвям. Миналия месец бяхме за един уикенд в Барселона. Нашето море ми хареса много повече. Чисто, плитко, нямаше много хора. Водата беше топла. Децата много се забавляваха. Почти не съм правила снимки и затова публикувам само една от плажа на Шабла. 12 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 Бях обещал да споделя впечатленията си от Uva Nestum Wine & SPA - 5звезден хотел в края на гр. Гоце Делчев посока Гърмен, Лещен, Ковачевица. Не знам дали това е по правилата на форума, но предвид ситуацията (Ковид), а и прецедентите в тази тема реших, че е допустимо. Хотелът не е просто хубав, както повечето 5звездни. Това е хотел с концепция. Собственикът му (небезизвестния Иван Биларев) е изградил комплекс, в който се е опитал да затвори цикъла. Има 22 декара лозя, собствена бутикова изба, произвеждаща високи класове вино, което се консумира и купува единствено на територията на хотела и ресторанта, ферма (прасета, кокошки, крави, пуйки, гъски, патки, зайци и пр.) за собствени нужди, собствен воден басейн, ползван за развъждане на няколко вида риби, зеленчукопроизводство. Хотелът разполага с приятен, малък парк/градина, спортни съоръжения (тенис кортове, мини футболно игрище, фитнеси, …), вътрешен и външен басейн и , разбира се, чудесен СПА център. Още с посрещането на рецепцията се чувстваш наистина гост на комплекса. Предлагат кратък опознавателен тур с който те разхождат из комплекса и ти показват лозята, сортовете грозде, както и всичко останало – кое къде и за какво се ползва. Например, розите, посадени пред всеки ред лозя служат не само за красота, но са и индикатор за болести по растенията (лозята). Розите били много чувствителни и първи се разболявали и агрономите имат време да вземат съответните мерки, така че бацили да не успеят да налазят и лозята. Освен този тур, включен в цената на стаята, се предлага и дегустационен тур (22 лв.) с дегустация на 3-4 вида вино, разяснения за технологията на правене на виното, интересни факти за винопроизводството и местните му особености, … За този тур преразказвам впечатленията на сина и приятелката му. Най-високият клас вино отлежава в чисто нови френски дъбови бъчви, които се купуват всяка година. Тези от предишната година се използват още един път за следващия клас вино и после се изхвърлят т.е. не се използват в тази изба. Стаите са просторни, с балкони, и са ориентирани с изглед към парка на комплекса. Външния басейна е голям, с достатъчно шезлонги, така че и при пълен хотел ще има свободни места. Целият хотела разполага с неголям брой стаи – около 30 и няколко апартамента т.е. едва ли има моменти с повече от 80-100 гости. СПА зоната е стандартна, но с внимание към детайлите. Всъщност вниманието към детайлите се забелязва навсякъде – и в ресторанта, и на басейна, и в общите части на комплекса, и в стаите. Например, телевизорите са вградени в огромно огледало, нощните лампи са сензорни, хотелската козметика (душгелчета, шампоанчета, …) са на Mugler. Преплитането на виното и СПА се вижда и в някои от процедурите/услугите, които СПА зоната предлага. Ние с жена ми ползвахме „AromaVine Релаксиращ масаж Пинотаж“. Това е процедура от две части. Първо киснеш в една дървена бъчва/джакузи . Не бързайте да се радвате. Първо дупката за главата е по-малка от самата глава т.е. тя е само за шията и не може да се гмурнеш и да си пиеш. И второ – разтвора, в който се кисне не е вино Пинотаж, а вода с висока концентрация на есенции и екстракти от Пинотаж. След 20-30 минутно балбукане те преместват в съседната стая, хвърляш мокрите бански, нахлузваш еднократното бельо, което ти дават и започва масаж на цяло тяло. Аз имах леки проблеми с това еднократно бельо/гащи. Ползвал съм подобни в масажни студия в София, но си бяха нормални, макар и от хартия. А тука, обувам го аз това бельо и осъзнавам, че някои ми части си висят извън него (ама и аз какви думи използвам - „висят“, как висят, исках да кажа - остават необхванати от еднократните гащички). ОК. Събувам, обръщам и пак обувам… Сега пък лъсна друг (заден) проблем. Еми, … повъртях се малко - като обран евреин, но какво да се прави - това е положението. Изпружих се по корем на масажната маса. Това, което остана да се вижда от еднократното бельо беше едно ластиче през кръста ми. Като влезе, физиотерапевката се помота малко т.е. не ме покри веднага с кърпа, което ме кара да си мисля, че не е било супер зле. Масажът е с релаксиращо масажно масло за тяло Пинотаж, обогатено с етерични масла от гроздови семки, южноафриканска лайка, бяла колеонема (Coleonema album), лавандула и нероли. Понякога, на мен бялата колеонема не ми понася, но реших да рискувам. Едните съставки хидратират, другите дехидратират, или пък беше оксидират и де(анти)оксидират кожата, … не запомних точно, но много са полезни - всичките. Направо нов човек ставаш. В СПА каталога се предлага и Хамам. Бях си решил да ошашкам приятелката на сина ми с турска баня, но за съжаление в момента (заради Ковида) не се предлагаше. Да не забравя да похваля и кухнята на комплекса. Закуската е на доста богата блок-маса, включително домашна питка, прясно (меко) сирене, мекици, палачинки, … Всичко, което ядохме на вечеря (салати, петле в незнам какво си и вино, кълцани суджуци, риби, калмари, октоподи, десерти…) беше супер вкусно. Шоколадовото суфле още ми е в акъла … и на небцето. Обслужването – на ниво. Цените не бяха много високи. Бих казал - като в София. Салата -7-10 лв. Основно – около 15 лв. Супер си изкарахме. В свободното време се разходихме за пореден път до Лещен и Ковачевица – да покажем на проекто-снахата автентични български селца и да похапнем типични български гозби. За да се доориентирате - този хотел по ниво на обслужване, лукс, кухня е съпоставим с RIU Правец, но тук има едно допълнително усещане за камерност и спокойствие. Намирам и общи точки с Лъки Банско, но все пак Uva Nestum е доста по-добър. 35 6 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 Споделям,че тази година за пръв път бях на почивка на море от 15 септември в Поморие.Уцелих чудесно време,водата беше студеничка,но се свиква.На плажа имаше много малко хора и дори едно барче работеше.Аз бях на гости.Със сигурност имаше много добри хотели и къщи за гости,които предлагаха чудесни условия на прилични цени.Та,ако някой иска истинска почивка,може да се възползва от късно море в България. 18 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 @ven62, много полезно ревю, благодаря. Аз хотела отдавна го бях заплюла, още когато @Цвете ми каза колко им харесало, ама сега вече е ясно - там ще сме следващия път. Аз обаче един друг въпрос имам - таз проекто-снаха все същата ли е? В смисъл кандидатурата и статутът и подлежат ли на преразглеждане? 🙂 2 2 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 @ven62 и аз се включвам към благодарностите за ревюто. Лъки Банско ни е в топ хотелите за страната, така че определено ще посетим и този следващия път. Нищо не каза обаче за детския център - има ли кака, няма ли? Не се ли позаинтересува проекто-снахата към него 🙂 А отделно си мисля: "Леле тоя Венчо по какви чукари (разбирай непопулярни места) я развеждат тая снаха, да не е целта да я откажат накрая - то не беше Лещен, Ковачевица, после Ситово, Лилково..., добре че включи Пловдив та да замажеш положението" 😉 3 5 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 преди 43 минути , ven62 каза: Бях обещал да споделя впечатленията си от Uva Nestum Wine & SPA - 5звезден хотел в края на гр. Гоце Делчев посока Гърмен, Лещен, Ковачевица. Не знам дали това е по правилата на форума, но предвид ситуацията (Ковид), а и прецедентите в тази тема реших, че е допустимо. Хотелът не е просто хубав, както повечето 5звездни. Това е хотел с концепция. Собственикът му (небезизвестния Иван Биларев) е изградил комплекс, в който се е опитал да затвори цикъла. Има 22 декара лозя, собствена бутикова изба, произвеждаща високи класове вино, което се консумира и купува единствено на територията на хотела и ресторанта, ферма (прасета, кокошки, крави, пуйки, гъски, патки, зайци и пр.) за собствени нужди, собствен воден басейн, ползван за развъждане на няколко вида риби, зеленчукопроизводство. Хотелът разполага с приятен, малък парк/градина, спортни съоръжения (тенис кортове, мини футболно игрище, фитнеси, …), вътрешен и външен басейн и , разбира се, чудесен СПА център. Още с посрещането на рецепцията се чувстваш наистина гост на комплекса. Предлагат кратък опознавателен тур с който те разхождат из комплекса и ти показват лозята, сортовете грозде, както и всичко останало – кое къде и за какво се ползва. Например, розите, посадени пред всеки ред лозя служат не само за красота, но са и индикатор за болести по растенията (лозята). Розите били много чувствителни и първи се разболявали и агрономите имат време да вземат съответните мерки, така че бацили да не успеят да налазят и лозята. Освен този тур, включен в цената на стаята, се предлага и дегустационен тур (22 лв.) с дегустация на 3-4 вида вино, разяснения за технологията на правене на виното, интересни факти за винопроизводството и местните му особености, … За този тур преразказвам впечатленията на сина и приятелката му. Най-високият клас вино отлежава в чисто нови френски дъбови бъчви, които се купуват всяка година. Тези от предишната година се използват още един път за следващия клас вино и после се изхвърлят т.е. не се използват в тази изба. Стаите са просторни, с балкони, и са ориентирани с изглед към парка на комплекса. Външния басейна е голям, с достатъчно шезлонги, така че и при пълен хотел ще има свободни места. Целият хотела разполага с неголям брой стаи – около 30 и няколко апартамента т.е. едва ли има моменти с повече от 80-100 гости. СПА зоната е стандартна, но с внимание към детайлите. Всъщност вниманието към детайлите се забелязва навсякъде – и в ресторанта, и на басейна, и в общите части на комплекса, и в стаите. Например, телевизорите са вградени в огромно огледало, нощните лампи са сензорни, хотелската козметика (душгелчета, шампоанчета, …) са на Mugler. Преплитането на виното и СПА се вижда и в някои от процедурите/услугите, които СПА зоната предлага. Ние с жена ми ползвахме „AromaVine Релаксиращ масаж Пинотаж“. Това е процедура от две части. Първо киснеш в една дървена бъчва/джакузи . Не бързайте да се радвате. Първо дупката за главата е по-малка от самата глава т.е. тя е само за шията и не може да се гмурнеш и да си пиеш. И второ – разтвора, в който се кисне не е вино Пинотаж, а вода с висока концентрация на есенции и екстракти от Пинотаж. След 20-30 минутно балбукане те преместват в съседната стая, хвърляш мокрите бански, нахлузваш еднократното бельо, което ти дават и започва масаж на цяло тяло. Аз имах леки проблеми с това еднократно бельо/гащи. Ползвал съм подобни в масажни студия в София, но си бяха нормални, макар и от хартия. А тука, обувам го аз това бельо и осъзнавам, че някои ми части си висят извън него (ама и аз какви думи използвам - „висят“, как висят, исках да кажа - остават необхванати от еднократните гащички). ОК. Събувам, обръщам и пак обувам… Сега пък лъсна друг (заден) проблем. Еми, … повъртях се малко - като обран евреин, но какво да се прави - това е положението. Изпружих се по корем на масажната маса. Това, което остана да се вижда от еднократното бельо беше едно ластиче през кръста ми. Като влезе, физиотерапевката се помота малко т.е. не ме покри веднага с кърпа, което ме кара да си мисля, че не е било супер зле. Масажът е с релаксиращо масажно масло за тяло Пинотаж, обогатено с етерични масла от гроздови семки, южноафриканска лайка, бяла колеонема (Coleonema album), лавандула и нероли. Понякога, на мен бялата колеонема не ми понася, но реших да рискувам. Едните съставки хидратират, другите дехидратират, или пък беше оксидират и де(анти)оксидират кожата, … не запомних точно, но много са полезни - всичките. Направо нов човек ставаш. В СПА каталога се предлага и Хамам. Бях си решил да ошашкам приятелката на сина ми с турска баня, но за съжаление в момента (заради Ковида) не се предлагаше. Да не забравя да похваля и кухнята на комплекса. Закуската е на доста богата блок-маса, включително домашна питка, прясно (меко) сирене, мекици, палачинки, … Всичко, което ядохме на вечеря (салати, петле в незнам какво си и вино, кълцани суджуци, риби, калмари, октоподи, десерти…) беше супер вкусно. Шоколадовото суфле още ми е в акъла … и на небцето. Обслужването – на ниво. Цените не бяха много високи. Бих казал - като в София. Салата -7-10 лв. Основно – около 15 лв. Супер си изкарахме. В свободното време се разходихме за пореден път до Лещен и Ковачевица – да покажем на проекто-снахата автентични български селца и да похапнем типични български гозби. За да се доориентирате - този хотел по ниво на обслужване, лукс, кухня е съпоставим с RIU Правец, но тук има едно допълнително усещане за камерност и спокойствие. Намирам и общи точки с Лъки Банско, но все пак Uva Nestum е доста по-добър. Бях сигурна, че ще ти хареса. Ненапразно го препоръчвам винаги. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 преди 49 минути , Яничка каза: @ven62, много полезно ревю, благодаря. Аз хотела отдавна го бях заплюла, още когато @Цвете ми каза колко им харесало, ама сега вече е ясно - там ще сме следващия път. Аз обаче един друг въпрос имам - таз проекто-снаха все същата ли е? В смисъл кандидатурата и статутът и подлежат ли на преразглеждане? 🙂 Това е същото момиче - италиано-перуанката. Ако зависи от мен отдавна да са се оженили и едно две дечина да щъкат. Но, … не ме питат. Тя от януари се премести при сина ми - от Перу в Амстердам и си живеят заедно т.е. по съвременните стандарти ми е снаха. преди 39 минути , oli_mali каза: @ven62 и аз се включвам към благодарностите за ревюто. Лъки Банско ни е в топ хотелите за страната, така че определено ще посетим и този следващия път. Нищо не каза обаче за детския център - има ли кака, няма ли? Не се ли позаинтересува проекто-снахата към него 🙂 А отделно си мисля: "Леле тоя Венчо по какви чукари (разбирай непопулярни места) я развеждат тая снаха, да не е целта да я откажат накрая - то не беше Лещен, Ковачевица, после Ситово, Лилково..., добре че включи Пловдив та да замажеш положението" 😉 Лилково попадна в програмата по тяхна вина. На синът ми съученичка и съученик празнуваха нещо (някакъв ЧРД) и го организираха в къщата на бабата на момичето - в Лилково. Събраха се 15-20 човека от цяла Европа - Англия, БГ, Германия, Италия, Нидерландия. Техния випуск от Немската гимназия са много по купоните. Ние използвахме намалението, като ги закарахме, да пообиколим наоколо. Тя е завършила архитектура/история на архитектурата и й е интересно. Иначе е идвала и преди (2-3 пъти) така че София сме и я показвали. А и в Созопол ходиха юни месец, ама там, на нашето море - твърдо без мен. А, да, забравих. Има детски кът и в хотела и на басейна. Има и какичка/аниматорка, която се занимава с дребните. 2-3 дечица рисуваха, лепяха си нещо, докато майките им си четяха книжки около басейна. Има и за големите занимания - билярдна маса, тенис маса, джага - синът ми още си ближе раните. 5 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 @Яничка , ти защо така се интересуваш. Да не би … да искаш да се кандидатираш? Едно е сигурно - ще случиш на свекър. 1 13 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 преди 2 часа, ven62 каза: @Яничка , ти защо така се интересуваш. Да не би … да искаш да се кандидатираш? Едно е сигурно - ще случиш на свекър. Аз кандидатствам на едно друго място, ама тихо сега 😉 1 2 6 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 преди 3 часа, oli_mali каза: Нищо не каза обаче за детския център - има ли кака, няма ли? Има кака ( облечени са като детски лекарки с шарени униформи).Единият детски кът е на басейна, а другият е стая до ресторанта за закуска. Каките са мили, играчките са нови, има детски фитнес уреди. Дори 10-годишната ми дъщеря се заигра с каката. 3 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 преди 6 часа, ven62 каза: @Яничка , ти защо така се интересуваш. Да не би … да искаш да се кандидатираш? Едно е сигурно - ще случиш на свекър. Не искам да клюкарствам, ама на Вен дечицата са големи Убавци! Еле големияяяяят - малеее, красив, та красив:))))) преди 3 часа, bibi каза: Има кака ( облечени са като детски лекарки с шарени униформи).Единият детски кът е на басейна, а другият е стая до ресторанта за закуска. Каките са мили, играчките са нови, има детски фитнес уреди. Дори 10-годишната ми дъщеря се заигра с каката. Абе те, татковците да не се заиграват с каката.Или дЕдовците. 4 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 2 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 2 октомври, 2020 преди 3 часа, AlexandraKo каза: Не искам да клюкарствам, ама на Вен дечицата са големи Убавци! Еле големияяяяят - малеее, красив, та красив:))))) Абе те, татковците да не се заиграват с каката.Или дЕдовците. Абе, те не са баш каки - лельокаки да кажем. 😊 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега