tch Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 преди 5 минути , ivan69 каза: Здравейте Резервирах от утре за 3 нощувки Хотел Русковец в Добринище . Ще съм с децата на 17 и 12 години . Къде може да се разходим в околността ? Загледах маршрута Хижа Вихрен - Връх Вихрен , но не знам дали има достъп до хижата с кола , а и ние сме си кашкавал туристи...... Ако има някой в района може да изпием по бира . До хижа Вихрен има достъп с кола. От хижата до върха са си 3 часа в едната посока за кашкавал туристи, освен това тръгвайте нагоре само ако времето е стабилно, че може да има неприятни изненади. Може да отидете до хижа Гоце Делчев с кола. Оттам с лифта до хижа Безбог и може да направите една разходка из околността или дори до върха. Съвсем за лежерен ден от хижа Гоце Делчев към хижа Мочарата и обратно в двете посоки е макс. 2 часа. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 преди 14 минути , ivan69 каза: Здравейте Резервирах от утре за 3 нощувки Хотел Русковец в Добринище . Ще съм с децата на 17 и 12 години . Къде може да се разходим в околността ? Загледах маршрута Хижа Вихрен - Връх Вихрен , но не знам дали има достъп до хижата с кола , а и ние сме си кашкавал туристи...... Ако има някой в района може да изпием по бира . До хижа Бъндерица се намира Байкушевата мура - най-старото дърво в България. Ако все пак стигнете до хижа Вихрен, на 15-20 мин се намира пиринското езеро Окото, от което се открива хубава гледка към Вихрен, а на още 30 мин. са Бъндеришките езера. Предвид сезона и времето, фактът, че сам казваш, че сте кашкавал туристи, не препоръчвам повече. От другата страна, в полите на Рила в село Добърско има уникална църква "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат", която е задължителна за посещение. Лифтът до Безбог също е опция, но гледките в района започват след Душевадката (баирът след езерото). Името е показателно 😄 6 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 Поповото езеро е класически кашкавален маршрут, казвам го като сродна душа кашкавал 🙂 Прави се с лифта до Безбог. Душегубката е малко тегава на качване, и особено на спускане но другото е горе-долу ок и за 3-4 часа дори с лежерно темпо става. После един релакс на мехурчетата в Русковец и денят става чудесен 🙂 Вихрен съм чувал, че не е за кашкавали дори при по-добро време. От там до Окото и така. И двете кръчми в Добринище(Македонска Кръчма и Бабуч), които пробвахме бяха превъзходни. За уикенд може да се наложи да запазиш маса от по-рано. 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 И двете кръчми са на около 100-200 метра от хотела , ще може и по една ракия да се пие 🙂 Връзка към коментар
hristov.hb Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 Не съм сигурен дали в този сезон работи лифтът до х.Безбог. преди 3 часа, Zaro каза: Лифтът до Безбог също е опция, но гледките в района започват след Душевадката (баирът след езерото). Името е показателно 😄 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 Преди 1 час, hristov.hb каза: Не съм сигурен дали в този сезон работи лифтът до х.Безбог. В средата на август работеше със сигурност, но в сайта не пише кога ще го затворят, последно има потвърждение че ще работи през септември. http://hoteldobrinishte.com/седалков-лифт-през-лятото___6 Между другото, за по-мързеливите трябва да се внимава, че последното слизане е в 16:30 и трябва да се има предвид. Наспиване, закуска, тръгване от Русковец и път до хижата, 3 часа за по-лежерна обиколка и не остава много излишно време. 1 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 Ако ви е неприятна Душевадката над хижата, има по-приятна и лежерна пътечка през/край Шутина мандра. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 1 hour ago, hristov.hb said: Не съм сигурен дали в този сезон работи лифтът до х.Безбог. Звънни на хижата, Миналата година аз така направих. Имат най-актуална информация. Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 А има ли в района на хижата къде да се обядва? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 преди 33 минути , ivan69 каза: А има ли в района на хижата къде да се обядва? Да, много чудесен рибен ресторант до самата х. Гоце Делчев, там хапнахме по една бърза чорба след слизането и също препоръчвам. Храна имаше и горе на х.Безбог, но там не сме консумирали. Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 29 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 29 октомври, 2020 На Безбог готвят много вкусно и имат доста неща. Три дни се хранихме само там. 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 1 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2020 Бърз отчет и от мен . Хотелът е нов и доста добър . Единствено не ми харесва , че температурата с стаите се поддържа централно на 21 градуса. Не че е студено , но ние сме свикнали на 23 градуса . Басейнът е с минерална вода -33градуса , джакузито е 37 градуса , но по средата има една "гърбица" и коремът ми е над водата. Апартаментът се състои от малка спалня, баня с тоалетна и огромен хол с диван (неразтегателен) . Ето и една снимка от балкона. 10 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 1 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 1 ноември, 2020 Миналия уикенд бяхме на женски уикенд в Марково спа хотел - НЕ препоръчвам. Добра закуска - богата, качествени неща, вечерята бива, големи стаи, добра външна площ и това е. Covid мерки - почти никакви освeн маски и ръкавици в ресторанта. Няма прегради между хората и храната, хората се бутат, деца взимат храна, връщат я, а персоналът не следи какво се случва. СПА-то е за реновация, в едната сауна имаше ... правостоящи. Хората, че са шашОви - шашОви са, но не може и хотелът да се пука по шевовете, а персоналът да нехае. Басейнът е за ремонт и изглеждаше мръсен. Отново яко народ. Имаше и сватба, та циркът беше пълен - официални гости и сеирджии по хавлии. Работеше само един асансьор, девойките на рецепция абосолютно неуслужливи - хвърлиха по един ключ и викат: Това е. Викам ааа, не е това - я дай още един ключ, кажи къде е ресторанта, къде и кога е закуската, къде е асансьора, къде е спа центъра... Това пък да ни вземат още по 30 лв, предлагайки ни и вечеря, при условие, че няма къде да се вечеря в района на хотела на пешеходно разстояние е висша математика. На изпроводяк имаше и анкетка с таблети, ама до таблета кексче и водичка, та да те умилостивят. При мен не сработи ! 😉 10 5 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 27 декември, 2020 Сподели Публикувано: 27 декември, 2020 Чудесна находка във Видин - хотел Старият град. Арт, бохемско, уютно...като при баба. Хотелът е много чист, на пъпа на Видин, управляван от страхотен собственик ! 19 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега