jul Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 Е, лош късмет е това, навсякъде по света може да се случи да попаднеш на некоректни хора. Съгласна съм, че е много неприятна ситуацията, но нали затова има рейтинги, коментари... И на място да съм, първо оглеждам в нета, после решавам. Последните пъти, където и да сме ходили, никъде не мога да се оплача. Напротив, хората си пазят малкото туристи... И хляба съответно. 4 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 3 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 25 минути , MCC каза: В тази връзка и във връзка с видеото за Гърция, което @Crazy Horse коментираше в една друга тема, искам да кажа: "почивка" на българското Черноморие - никога повече! Не държа на ситно-пясъчен плаж, перфектен английски, или хотел на първа линия - искам човещина и коректност! Ето за това говорех, като споменах, че "почивките" на българското Черноморие ми излизат скъпо. Да си изгубиш почивката в нерви, е като да правиш нещо в обратната посока на почивка. Това е безобразие! Скандално е и трябва да се изпрати като информация на Министърката, за да е на ясно какво се опитва да рекламира. 3 Връзка към коментар
MCC Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 3 минути , jul каза: Е, лош късмет е това, навсякъде по света може да се случи да попаднеш на некоректни хора. Съгласна съм, че е много неприятна ситуацията, но нали затова има рейтинги, коментари... И на място да съм, първо оглеждам в нета, после решавам. Последните пъти, където и да сме ходили, никъде не мога да се оплача. Напротив, хората си пазят малкото туристи... И хляба съответно. Рейтингът им в Google е 4.4 на базата на 57 ревюта. В Booking е 8.5 на базата на 17 ревюта. Ревютата наблягат на локацията и материалната база, което е много различно от отношението. 3 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 3 минути , MCC каза: Рейтингът им в Google е 4.4 на базата на 57 ревюта. В Booking е 8.5 на базата на 17 ревюта. Ревютата наблягат на локацията и материалната база, което е много различно от отношението. Сега ти пиши ревюта, навсякъде където можеш, най-добре на език различен от български. От тези 17 ревюта, половината сигурно са фалшиви.. 5 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 3 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 19 минути , jul каза: Е, лош късмет е това, навсякъде по света може да се случи да попаднеш на некоректни хора. То така уж, но като в България попадаш на един такъв от всеки двама, търпението се изчерпва бързо и ти писва да рискуваш с почивката си. А после се явяват едни с лозУнг "Преоткрий България" и ти идва да им теглиш една. Така и не разбраха тези селски пръчки, че всеки един от нас изгражда имиджа на България в туризма. Няма ли добър имидж, няма какво да преоткрива човек. Тоест - има, но едва ли някой търси простащината. Ядосах се на този случай в Созопол и хилядите други подобни, които се случват в момента по нашето море! 😬 Връзка към коментар
jul Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 12 минути , Alexander каза: Сега ти пиши ревюта, навсякъде където можеш, най-добре на език различен от български. От тези 17 ревюта, половината сигурно са фалшиви.. В гугъл да, ама в букинг фалшиви? Кофти история. Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 38 минути , jul каза: Е, лош късмет е това, навсякъде по света може да се случи да попаднеш на некоректни хора. Съгласна съм, че е много неприятна ситуацията, но нали затова има рейтинги, коментари... И на място да съм, първо оглеждам в нета, после решавам. Последните пъти, където и да сме ходили, никъде не мога да се оплача. Напротив, хората си пазят малкото туристи... И хляба съответно. Е, не! Дотам ли опряхме? Обхванати от някаква особена туристическа параноя да проверяваме на няколко места къде всъщност отиваме и на какво ще попаднем там? Тоест, по подразбиране тук хотелите и ресторантите са меко казано неприятни местенца и е по-добре човек да проучи предварително. Как мислиш, дали по подразбиране хотелите и заведенията в Гърция, Испания, Италия, Хърватия са същите кенефи като тукашните, а хората, работещи в тях - същите л@йн@ри (без извинение)? Дали там човек без резервация прекрачва прага със страх и притеснения на какви ли чукундури ще да се е натресъл този път и какъв ли кален номер ще му извъртят? Щото в България - и по морето, и в планината - чувствата са предимно такива. 6 Връзка към коментар
jul Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 Аз винаги проверявам, без значение на държавата. Навсякъде има неприятни дупки и неприятни хора. Отправната ми точка е да избегна тях, а не, че по подразбиране са все лоши и да нацеля единственото биващо. А това пък, че в България и в планината, и по морето в местата за гости ни чакат само чукундури, съвсем не съм съгласна. Особено за планината. 5 1 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 19 минути , jul каза: А това пък, че в България и в планината, и по морето в местата за гости ни чакат само чукундури, съвсем не съм съгласна. Особено за планината. „Само“ не, но „предимно“ - определено, поне за мен. И на морето (за последно ходих през 1993 и после спрях), и на планината (спрях около 2004-2005). Но и практиката като че ли не ме опровергава - докарахме я дотам човек като попадне на свестен домакин, да се хвали до небесата, като че ли кой знае какво съкровище е открил. Пак питам - по другите държави така ли е? Естествено, че и там се намират абсолютни боклуци, самият аз съм описвал мои преживявания от Гърция, но те са по-скоро изключение, не правило, каквото са тук. И понеже стана дума - във форума вече е обсъждан тоя аспект от ревютата - ако мястото е дупка или е с отвратителна локация - ревюиращите се концентрират върху хвалбите колко бил читав домакинът/персоналът. И обратното. Пак казвам - из темите е коментирано това волно или неволно изкривяване на цялостната оценка. Очертава ми се едно ходене през август до Несебър, не на почивка (има си хас!), и отсега съм със свито сърце как ще изкарам 1-2 нощи там. Преди години когато пътувах сам, редовно ми се случваше да тръгвам без резервации да си търся къде да спя там, където замръкна. Никога, ама никога не съм проверявал в интернет какви отзиви има за хотела, който съм си избрал. Харесвам си нещо, спирам, влизам, ако цената ме устройва - нощувам. И никога не съм имал проблеми. 3 Връзка към коментар
jul Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 Не тръгвай за Несебър с такава настройка 😏 Прочети коментари от тази година, ако трябва между редовете гледай. И да пишеш после как беше 😊 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 7 минути , jul каза: Не тръгвай за Несебър с такава настройка 😏 Прочети коментари от тази година, ако трябва между редовете гледай. И да пишеш после как беше 😊 Точно в Несебър ми беше последното ходене на Черноморието, преди да взема решението да спра да ходя там. И се надявам, моля се всичко да мине гладко и без простотии, така че да няма нищо за писане тук след това. Излишно е да чета коментари. Преди 1-2 години когато написах силно негативно ревю и дадох най-ниската възможна оценка (оказа се, че е 2.5, по-малко не може) на един апартамент в Атина, системата на Booking не ме допусна да го публикувам - противоречало на техните правила. А това, че когато пристигнахме на мястото не ни чакаше никой, защото домакинът бил в чужбина - това не противоречеше. 1 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 В момента сме в Албена.Супер е.Вход-10лева за кола.Чадър,шезлонг-по левче.Хора-като по Нова година.Обядвахме в ресторант на плажа за 100-120 човека само двамата с поливинката.Рибената супа беше добра и пресен сафрид и цаца.Наистина бяха пресни.Собствениците се надяваха поне за уикенда да дойдат туристи. 20 Връзка към коментар
tch Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 2 часа, Goal & Boss каза: Как мислиш, дали по подразбиране хотелите и заведенията в Гърция, Испания, Италия, Хърватия са същите кенефи като тукашните, а хората, работещи в тях - същите л@йн@ри (без извинение)? Дали там човек без резервация прекрачва прага със страх и притеснения на какви ли чукундури ще да се е натресъл този път и какъв ли кален номер ще му извъртят? Щото в България - и по морето, и в планината - чувствата са предимно такива. преди 1 час, Goal & Boss каза: Преди 1-2 години когато написах силно негативно ревю и дадох най-ниската възможна оценка (оказа се, че е 2.5, по-малко не може) на един апартамент в Атина, системата на Booking не ме допусна да го публикувам - противоречало на техните правила. А това, че когато пристигнахме на мястото не ни чакаше никой, защото домакинът бил в чужбина - това не противоречеше. Мисля, че сам си отговаряш на питането 🙂 В България процента чукундури може да е по-висок, но превъзнасянето на Гърция до небето също е неоправдано. И, да, навсякъде трябва да се проверя! Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 3 часа, jul каза: Е, лош късмет е това, навсякъде по света може да се случи да попаднеш на некоректни хора. Съгласна съм, че е много неприятна ситуацията, но нали затова има рейтинги, коментари... И на място да съм, първо оглеждам в нета, после решавам. Последните пъти, където и да сме ходили, никъде не мога да се оплача. Напротив, хората си пазят малкото туристи... И хляба съответно. Досега в чужбина не ни се е случвало, може би сме имали късмет. За България не мога да кажа същото. А може би изобщо не е до късмет всъщност. 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 3 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 Преди 4-5 години бях на тийм билдинг в Слънчака и реших да се разходя до Несебър. Седнах в "Капитанска среща" в Несебър да пия 1 бира. Беше около 16 часа - тоест нито време за вечеря, нито имаше хора в ресторанта. През цялото време келнерите си говореха зад гърба ми за моята поръчка. Трябвало да викат помощ, за да донесат всичко поръчано. А какъв щял да бъде проблемът с отсервирането след това.....и разни подобни подмятания през цялото време. Накараха ме да се чувствам тъпо, че съм им посетил ресторанта, а впоследствие платих и 5 лева за Загорката. В крайна сметка цената е все тая - нито ще пия всеки ден там бира, нито и ще се върна повече. Въпросът е, че отидох да отпусна и да пия една бира, а се натоварих и платих скъпа бира. Изобщо, тази бира ми излезе твърде скъпа. П.П. Може би преди да отида в ресторанта трябваше по път да чета ревюта за него!? 😉 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 36 minutes ago, Pantelej Putnik said: Преди 4-5 години бях на тийм билдинг в Слънчака и реших да се разходя до Несебър. Седнах в "Капитанска среща" в Несебър да пия 1 бира. Беше около 16 часа - тоест нито време за вечеря, нито имаше хора в ресторанта. През цялото време келнерите си говореха зад гърба ми за моята поръчка. Трябвало да викат помощ за да донесат всичко поръчано. А какъв щял да бъде проблемът с отсервирането след това.....и разни подобни подмятания през цялото време. Накараха ме да се чувствам тъпо, че съм им посетил ресторанта, а впоследствие платих и 5 лева за Загорката. В крайна сметка цената е все тая - нито ще пия всеки ден там бира, нито и ще се върна повече. Въпросът е, че отидох да отпусна и да пия една бира, а се натоварих и платих скъпа бира. Изобщо, тази бира ми излезе твърде скъпа. П.П. Може би преди да отида в ресторанта трябваше по път да чета ревюта за него!? 😉 На нас същото ни се случи в Гърция, Атина. След като посетихме Акропола, бяхме адски жадни и още не ни се хапваше. Искахме само да поседнем за отмора на по бира. Някъде около Римската Агора ресторантчетата. Сервитьорите имаха същите кисели муцуни. Темата пак се обръща България срещу Гърция, а тук има вече такава. Какво ще кажете за Балчик? Натам съм се насочила. Миналата година бяхме за няколко дни на Бялата лагуна, между Балчик и Каварна, по-миналата малко в Тюленово и Шабла. Много ни хареса. Само румънците ме дразнят и по пътищата и на плажа и в хотелите, но те май се изнесоха към Гърция. Също като софиянците от Лозенец😁 1 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 преди 8 минути , ДиянаВ каза: Какво ще кажете за Балчик? Натам съм се насочила. За хотелите в Балчик нищо не мога да кажа, преди 10-на дни Балчик беше тотално празен. Ние отидохме да се разходим, плажчетата са повече от скромни. По отношение на храната нямам оплаквания. Работещите по заведенията бяха много любезни (а как иначе, като бяхме общо сигурно 20 човека по цялата алея), цените сносни (като за лято). А, и беше много чисто. 2 Връзка към коментар
Моника Публикувано: 3 юли, 2020 Сподели Публикувано: 3 юли, 2020 Аз пък винаги проверявам къде отивам и чета отзиви, дори без предварителна резервация да съм, на място да избирам пак първо ще проверя отзивите, след това ще огледам и ще преценя. И за чужбина по същия начин процедирам. Но това не значи, че не съм попадала на некоректно промотирани места за настаняване. Например в Бяла, място рекламирано с изглед към морето, доплащане, което направих именно заради гледката и терасата се оказа, че всички стаи са с такава гледка, а терасата ми е обща (и малка) със съседната стая, но пък банята/wc е извън стаята 😂 и това не беше споменато в букинг. Бях супер разочарована и си тръгнахме. Понякога, колкото и да гледаш е на късмет. Ето, сега сме в планината, направила съм резервация преди месец, дойдохме настаниха ни в стая с гледка към паркинга, а хотелът е видимо празен, попитахме и ни дадоха по-хубава стая с гледка към планината, едно от нещата, заради които съм избрала този хотел и идваме за втори път. Това не ми харесва, че има някакви недомислици, но пък целия персонал се държи супер приятелски и са отзивчиви. Миналия месец и в Созопол си изкарахме чудесно и хотела и отношението бяха супер. Като цяло нямам чак лош опит с настаняване нито в България (освен това в Бяла), нито в чужбина. Мисля, че повечето хора също нямат лош опит за чужбина просто, защото отсядат в доказани вериги хотели или ако наемат апартамент то е през airbnb, а там отзиви има и се намалява възможността да си неприятно изненадан. По-вероятно е да провериш мястото за настаняване в чужбина, отколкото в България, лично мнение. 1 Връзка към коментар
ива валя Публикувано: 4 юли, 2020 Сподели Публикувано: 4 юли, 2020 В момента съм в Поморие. Има хора. Обаче от хотела Гранд хотел Поморие съм възхитена. Единствено, че паркингът към хотела е малък и първоначално колата стоя на улицата, а от улицата не можеш да влезеш в хотела и трябва да го обикаляш целия, за да влезеш. 6 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 4 юли, 2020 Сподели Публикувано: 4 юли, 2020 На 3.07.2020 г. в 12:16, MCC каза: @Crazy HorseНе държа на ситно-пясъчен плаж, перфектен английски, или хотел на първа линия - искам човещина и коректност! Е, недей така, всичко е важно, и пясъчният плаж, и отличното обслужване, ако не на отличен, то поне на много добър английски, без да се налага да се напрягаш с разбирането. А, по темата, напълно те разбирам. Да не говорим, че от Варненското езеро се изливат всеки ден между 6 и 8 000 литра фекални води на ден от октомри 2019 и замърсяването стига до нос Емине, според критиците на варненския кмет. Но, мисълта ми беше, че някои места в северна Гърция са малко катo от трън, та на глог. Аз също съм за търсене на алтернативи на лайноморието, но тези алтернативи да са наистина по-добри. Вчера пристигнахме семейно с полет Мадрид-Аликанте в градчето Торевиеха. Какво мога да кажа?! Чисто, приятно, с отлична инфраструктура и приятни къщи и блокчета, с фасади украсени с прекрасни цветя. Плажът с фин пясък, разделен на шахматни квадрати, за да се пази дистанция и отлично обслужване навсякъде. Е, иначе английският и тук май им е зле, както и на повечето места в Испания, което за нас не е проблем. Жена ми по принцип напира всяко лято да ходи в България, във Варна по-конкретно, най-вече защото получава топло отношение от мои роднини и приятели, но постепенно започва да разбира, че ходене на море в България в сравнение с Испания е като да сравняваш испанското АVЕ с БДЖ. 6 Връзка към коментар
tch Публикувано: 4 юли, 2020 Сподели Публикувано: 4 юли, 2020 преди 11 минути , Crazy Horse каза: Да не говорим, че от Варненското езеро се изливат в изливаХА, за да бъдем коректни. преди 11 минути , Crazy Horse каза: Е, иначе английският и тук май им е зле, както и на повечето места в Испания, което за нас не е проблем. Жена ми по принцип напира всяко лято да ходи в България, във Варна по-конкретно, най-вече защото получава топло отношение от мои роднини и приятели, но постепенно започва да разбира, че ходене на море в България в сравнение с Испания е като да сравняваш испанското АVЕ с БДЖ. Предполагам, че и разликата в цената е като на БДЖ и AVE 🙂 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 юли, 2020 Сподели Публикувано: 4 юли, 2020 Преди 1 час, Crazy Horse каза: Е, недей така, всичко е важно, и пясъчният плаж, и отличното обслужване, ако не на отличен, то поне на много добър английски, без да се налага да се напрягаш с разбирането. А, по темата, напълно те разбирам. Да не говорим, че от Варненското езеро се изливат всеки ден между 6 и 8 000 литра фекални води на ден от октомри 2019 и замърсяването стига до нос Емине, според критиците на варненския кмет. Но, мисълта ми беше, че някои места в северна Гърция са малко катo от трън, та на глог. Аз също съм за търсене на алтернативи на лайноморието, но тези алтернативи да са наистина по-добри. Вчера пристигнахме семейно с полет Мадрид-Аликанте в градчето Торевиеха. Какво мога да кажа?! Чисто, приятно, с отлична инфраструктура и приятни къщи и блокчета, с фасади украсени с прекрасни цветя. Плажът с фин пясък, разделен на шахматни квадрати, за да се пази дистанция и отлично обслужване навсякъде. Е, иначе английският и тук май им е зле, както и на повечето места в Испания, което за нас не е проблем. Жена ми по принцип напира всяко лято да ходи в България, във Варна по-конкретно, най-вече защото получава топло отношение от мои роднини и приятели, но постепенно започва да разбира, че ходене на море в България в сравнение с Испания е като да сравняваш испанското АVЕ с БДЖ. Не знам дали си ходил друг път на мястото в което си сега. Сега заради липсата на англичани може и да не е зле, но точно тази зона е една от най-пренаселените и гадни в Испания. Бил съм там 2-3 пъти по 2-3 дни заради приятели и буквално няма къде да седнеш на плажа, хавлия до хавлия, нещо което аз не съм виждал по други места в Испания. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 4 юли, 2020 Сподели Публикувано: 4 юли, 2020 преди 1 час, tch каза: изливаХА, за да бъдем коректни. Предполагам, че и разликата в цената е като на БДЖ и AVE 🙂 Понеже познавам ВиК инженери от региона, да кажа, че наличието на пречиствателни станции не значи, че всички са вързани с тях. А и с презастрояването по нашето море. Разликата между цените на АВЕ и БДЖ е по-голяма от тази между испанските хотели и българските. 1 Връзка към коментар
Tamer Публикувано: 4 юли, 2020 Сподели Публикувано: 4 юли, 2020 Има ли някой, който тази година да е ходил в Несебър? Интересува ме какви са цените на чадър с два шезлонга на южния плаж и дали има разлика от минали години. Връзка към коментар
vladimira74 Публикувано: 4 юли, 2020 Сподели Публикувано: 4 юли, 2020 преди 3 часа, ива валя каза: В момента съм в Поморие. Има хора. Обаче от хотела Гранд хотел Поморие съм възхитена. Единствено, че паркингът към хотела е малък и първоначално колата стоя на улицата, а от улицата не можеш да влезеш в хотела и трябва да го обикаляш целия, за да влезеш. Ха. Преди малко си тръгнахме от там. Потвърждавам и аз, страхотен хотел и Спато също ми хареса много. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега