Прескочи до съдържание

Смартчасовници и по-точно тези с карти и навигация

Препоръчани мнения

Публикувано:

Историята е много дълга и проточена с години, та няма да ви занимавам с аргументацията си, но се ослушвам за смарт спортен часовник. Естествено, вселената е пълна с хиляди модели, всичките обещаващи че от утре си имате ваш личен слуга, който да следи кога да ходите, кога да пиете вода и кога спите. 

Заравяйки се в ревютата и веднага се вижда, че нещата не са такива каквито изглеждат. Но да речем, че ще успея някак да филтрирам плява от стойност. Въпросът ми е конкретно за картите, например на Garmin часовниците. Някой пробвал ли е да се ориентира по тях, имат ли някаква полза конкретно в България? Аз признавам, че съм малко разглезен от Google Maps, които пък ги има само на модели, които не ми вършат работа...

Общо взето картите са най-отличителната черта, която да обуслави +100-200лв отгоре в цената и много се колебая дали си заслужава. В западните ревюта нещата са по-скоро 50/50, но не съм сигурен дали това важи и за България. 

Публикувано:

Предполагам, че картата на Garmin часовника няма да е по-различна от тази на нормална навигация. Евентуално може да е орязана от някакви неща, но като улици/пътеки и т.под не би трябвало да има разлика. Картата на България се предполага да се обновява 4 пъти в годината, но на практика е по-скоро 2. Като точност е супер, намирам я за най-точната карта за навигация, особено ако имаш off-road версията и ти трябва да стигнеш някъде по черни пътища.

• Харесвам 1
Публикувано:

Тъй като съм фен на смарт часовниците, не че имам, за сега съм само с гривна, но смятах да закупувам за мъжо, най-добрите, за които четох, са точно гармините, бг ревютата са (аз следях от планинарски форуми, това ме интересува), картите са много добри, и вършат работа, има едно оплакване обаче, което мен ме спря - циферблата е малък и трууудно се виждат точките, разбира се, циферблата може да се зумва, но не било много удобно. Иначе, специално Феникс моделите, са наистина уау откъм функционалност. И цена 😀.  Май имаха само един минус за мен-без високоговорител са, до колкото помня, и не можеш през тях да отговаряш на обаждания, например. Ако това те вълнува. Аз лично съм голям фен и не бих се замислила. Но имаме нужда от спортен тракер за ходене и тренировки, за това ползваме. Само за карта вероятно идва неоправдано скъпо. Ето това ревю е хубаво, за ориентация, ако не си го чел. http://planinar.org/мултиспорт-часовник-garmin-fenix-5x-saphire/

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз май се поотказах от часовниците, точно заради малкия екран. Основно ще се ползва за велосипеден компютър и засега планът ми е да е такова устройство, пък като трябва някъде да се ходи по чукарите май картата от него пак става 🙂

И да, привързан съм към навигирането и това ми е основната цел, покрай другите неща - скорост, разстояние и т.н.

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз мисля,че за карти с часовник трудно ще се ориентираш,заради малкия екран.Имам този  Xiaomi Смарт часовник Amazfit Bip.Също и XIAOMI Фитнес гривна Mi Band 4.

За навигация,си ползвам телефона.Като се носи и външни батерии,доста време ще издържи.

• Харесвам 1
Публикувано:

За гарминските часовници има доста изчерпателни ревюта, примерно това, но според мен те са повече за тичащи хора. За колело и туризъм и добре да е с по-голям екран.

Като цяло, за БГ, Гармински ГПС с OFRM Lifetime карта(купува се заедно с устройството) е идеалният вариант. Могат да се закачат безжично сензори за скорост и каданс. Има комплекти за монтиране на колело, а и всякакви други екстри. Просто са направени точно за тези цели 🙂

Аз ползвам един Oregon 550 вече близо 10 години, падал е, плувал е, и все още работи, макар че е доста бавен в сравнение с новите.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
преди 1 час, lpopov каза:

За гарминските часовници има доста изчерпателни ревюта, примерно това, но според мен те са повече за тичащи хора. За колело и туризъм и добре да е с по-голям екран.

Като цяло, за БГ, Гармински ГПС с OFRM Lifetime карта(купува се заедно с устройството) е идеалният вариант. Могат да се закачат безжично сензори за скорост и каданс. Има комплекти за монтиране на колело, а и всякакви други екстри. Просто са направени точно за тези цели 🙂

Аз ползвам един Oregon 550 вече близо 10 години, падал е, плувал е, и все още работи, макар че е доста бавен в сравнение с новите.

Да, на DC Rainmaker-a и аз попаднах, направо в психопатски детайли са му ревютата. Ама той милия кара по холандските велоалеи и изискванията за навигация там и тук са малко по-различни, а ревюта на български почти няма 🙂 Та мерси, то и аз май клоня повече към велоустройство с по-голям екран от колкото по-функционален часовник. Все пак колоезденето ще е основното приложение, а навигацията пък ще е основното там. 

Редактирано от Георги
Публикувано:

Ревютата на DC Rainmaker и аз ги харесвам поради тези причини :)

Ако основното ще е навигацията, големите устройства са далеч по-подходящи за това. Часовника е по-скоро да следи параметри при тренировката (пулс, скорост, каданс) и да ги записва. Може да ти показва някакъв предефиниран път, но ако решиш да смениш посоката, ще е далеч по-сложно. Големите устройства могат да ти дадат далеч по-голяма свобода на действие. Можеш да си планираш маршрута директно на тях и да видиш примерно денивелацията по цялото трасе.

Иначе, ако имаш конкретни въпроси по часовниците, мога питам един приятел с такъв, макар че той го ползва основно за тичане.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.