Прескочи до съдържание

Хърватия


Препоръчани мнения

Ей това е официалния сайт на комплекса: http://www.mecavnik.info/ Аз грубо погледнах, че има стаи за по 30-ина евро, но им е малко объркан ценоразписа и не съм съвсем сигурен. 

Връзка към коментар

Аз от този сайт пуснах запитване. Ще видим дали ще си чакам от умрел писмо.

 

Сега изрових и аз ценоразписа - 15000 динара + 3860 за ядене. Значи наистина се доближава до споменатите 160 евро.

Връзка към коментар

Няма нужда да резервираш предварително. Там на място можеш да платиш. Да, действително има две цени - едната включва само нощувка, а другата нощувка + вечеря. Бяхме там през 2011 г., платих директно с кредитна карта. Ако се налага мога да проверя точно колко съм платил...

Връзка към коментар

Намерих си извлечението. Платил съм малко под 90 евро за нощувка за трима + вечеря. Спомням си, че вечерята беше толкова богата, че не изядохме и половината от нея. Мисля, че включваше и алкохол, но там имат проблем с ракията - съществуват само два вида ракия, която се предлага в ресторанта: бела и жълта...

Връзка към коментар

Да си призная не следя задълбочено темата за Северната част на Хърватско ,но там има доста места за гледане.

Като се започне със Загреб(минимум 4 нощувки) ,мине се през замъка "Тракошчан" на 35-40км от Загреб,старата столица Вараждин-50 км от Загреб ,родното село на Тито-Кумровец(на 15км от Загреб) и се стигне до...

северна Далмация с Рийека(Фиуме),град Пула-задължително и приключите с остров Брийони ,който се намира срещу Пула.Има фериботи до там ,но е забранено за коли.

Понеже гледам ,че в темата сте включили и град Триест(Италия) ,искам да спомена ,че ще ви трябват 2 нощувки за там.Има 3 замъка,уникален морски фар,малък амфитеатър,музей на кафето и кафемашините(роден дом на кафето Илли),рибна борса,красива православна църква и доста магазина за мода(клиенти от бивша Югославия)

http://www.trakoscan.hr/index-en.html

 

https://www.google.bg/?gfe_rd=cr&ei=ZWqpU4PDBM3c8gevxYC4DQ&gws_rd=ssl#q=varazdin+photos

 

http://goeasteurope.about.com/od/croatia/ig/Photos-of-Pula--Croatia-/

 

http://www.pearlsofcroatia.com/ru/%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8C%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B8/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B9-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%86/

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Само да спомена ,че град Пула ще го срещнете по табелите на магистралите като Пола-италианското му име.Град Рийека като Фиуме(на всички табели)

А град Триест ще го срещнете на табелите със славянското му име ТРСТ.:-)

Бе северна Далмация е много ,много по- хубава и интересна от нам позната ни с Дубровник,Котор ,остров Корчула.И това не е случайно.До 1947г областта е била под Италианско управление,като до средата на 60те години началното обучение в Рийека е било на италиански.

Връзка към коментар

Благодаря за насоките. Северна Хърватска и Триест и Словения ще ги минем друг път.

Ние се движим и сме на Плитвичките. Пътят върви изненадващо бързо. Дармщад - Пасау не го усетихме. Пасау доста симпатично градче се оказа. Пасау - Загреб също лесно се мина, няма юркане, магистралите са празни. Имахме време даже да минем през Загреб при тръгване от Пасау в 11:00, обаче там се случи страхотен дъжд. Минахме с кола през центъра, но хич не беше за разходка. Ако знаехме точно къде да спрем, щеше да е възможно.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Пием в момента кафе в Мечавник при обилен дъжд и мъгла по склоновете и след чудесен обяд. Сега разбирам Дюк за атмосферата тук. Благодаря ви че ми казахте за това място, много лесно щяхме да го пропуснем!

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.