Tonyco Публикувано: 9 юли, 2020 Автор Публикувано: 9 юли, 2020 Ден 6, 129 км с 989 денивелация. Последен ден на къмпинга на лунното езеро, голяма жега та се нацопах на финала за разпускане. 😀 Посетих езерата Attersee и Traunsee, второто ми стана любимо. 😊 Голяма красота. Общо взето го давах лежерно днес, спирах често и се застоявах по бреговете на езерата наслаждавайки се на спокойствието и гледката. Вече започнах да придобивам траперски вид, но с чаровна брадясала усмивка помолих две девойки да ме снимат с колелото на любимото езеро. В едно паркче бях седнал на пейка и на съседната дойде една жена и пред мен си свали панталона и остана по долни гащи. 😂🤣 Незнам какво им става тук, онзи ден една гола забиваше пирони с чук, сега тази. 😆😆😆 Снимките говорят сами за себе си. 😀 Утре трябва да влезем в Германия с Мартин и след няколко дни да излезем, ще бъде весело с тези забрани, най-много да ни депортират. 😁😆 15 7
Tonyco Публикувано: 10 юли, 2020 Автор Публикувано: 10 юли, 2020 Ден 7 121 км с 796 м денивелация. Събрахме се с Мартин днес в Залзбург и продължихме по Mozart-Radweg в Германия, област Бавария. Страшна жега, над 30 градуса, и последните 10 км гръмотевична буря с дъжд, та пак разпъване на палатки под дъжда. 🤪 Позиционирахме се на един къмпинг на брега на езерото Chiemsee. Доста скъп 37 евро за двамата, предишния в Германия беше по 9.50 на човек. Компенсираме с храната, цените в Германия в магазините са много по-ниски от Австрия. Едни и същи продукти са центове, в Австрия евро и нагоре. За днес толкова, утре продължаваме по Моцартския път, но го дават да вали цял ден и ще е забавление. На прега на езерото поне си имаме компания от нахални парици, опитващи да ни крадат храната. И от семейство лебеди с малките. 😊 10 5
Tonyco Публикувано: 11 юли, 2020 Автор Публикувано: 11 юли, 2020 Добро съботно утро. Цяла нощ дъжд и сутринта се събудих в мини езеро. Палатката буквално плуваше. 🤣😂🤣😂 За мое най-голямо учудване вътре беше абсолютно суха, макар и дъното и да беше в езерото. Принципно съм с лошо мнение за швабите, но сутринта двама ни питаха как е била нощта, дали сме прогизнали, видяли са как плувам в езерото явно. 😆 Единия ми предложи кафе даже, но нали не пия. След като започнах да подреждам багажа, установих, че дъното на дисагите също ми е езеро. 😆🤣😂 Днес цял ден да вали го дава, а имаме поне 100 км. 4 2 1
Tonyco Публикувано: 11 юли, 2020 Автор Публикувано: 11 юли, 2020 Ден 8 101 км с 807 м денивелация. Тотален дизастър днес. След сутрешното плаване с палатката 😆 сгънахме цирка под един навес и потеглихме в дъжда. На 3 км задната гума ми се спука, нещо се заби и почна да удря, след което спадна. Не видяхме какво е, но ми беше пробило силиконовата лента против пукане между външната и вътрешната. Да сменяш гума с фул багаж и в дъжд не беше много забавно. От там цял ден дъжд, от време на време пороен, гравелски пътища страшна работа. Бедстваме истински днес. 9 ч. с колело не ме беше валяло, и то напоително редуващо се с поройно. Всичко е мокро или влажно. Чувала ми е доста мокър в горната част и днес ще е тегаво спането. Освен това е и студено. Обикаляхме да търсим квартира, но под 70 евро двойна стая не открихме и се нацопахме на къмпинга до езерото Walchsee. Изобщо не разбрахме кога сме преминали от Германия в Австрия, някъде по дигата на река Ин е било, но никаква индикация. Снимки много няма, предвид ситуацията и борбата за отцеляване. 🤪 4 1 6
Goal & Boss Публикувано: 11 юли, 2020 Публикувано: 11 юли, 2020 Извинявай, ама се посмях, докато гледах снимките, защото на селфитата си истински рицар на печалния образ, в низходяща градация. На последното селфи направо са ти потънали гемиите! Мартин като че ли по-спокойно ги приема нещата, ако се съди по снимките. Хайде, пожелавам ви повече капка дъжд да не видите до края, а ти за днешния ден ще разправяш на деца и внуци: Д@ба оня дъжд деветчасов, д@ба! Като ни запра - после цял ден пляс-пляс-педалите! 🙂 🙂 5
Tonyco Публикувано: 11 юли, 2020 Автор Публикувано: 11 юли, 2020 Преди 1 час, Goal & Boss каза: Извинявай, ама се посмях, докато гледах снимките, защото на селфитата си истински рицар на печалния образ, в низходяща градация. На последното селфи направо са ти потънали гемиите! Мартин като че ли по-спокойно ги приема нещата, ако се съди по снимките. Хайде, пожелавам ви повече капка дъжд да не видите до края, а ти за днешния ден ще разправяш на деца и внуци: Д@ба оня дъжд деветчасов, д@ба! Като ни запра - после цял ден пляс-пляс-педалите! 🙂 🙂 А забеляза ли, как ми е изгоряло плешивото теме на колоездачна каска ? 😆 Като тигър на раета стана. Днес всичко бирбат, дет пипна и пясък по ръцете. Утре мисля в 6 ч. преди да е станала всичката сган, да го вкарам колелото в банята на къмпинга и да го заплакна. 😂🤣 Тука много се карат значи, за всяко нещо и викат крякат като луди. Днес минимален брой колоездачи видяхме, около 8 бр. за 9 ч., защо ли ? 😆😂🤣 Друг път за 30 мин виждаш поне 80 бройки. 😃 Реално днес карахме водно колело. 🤪😆😆😆 Физионимията ми придобива Ком-Еминейски вид. 3 2 1
Tonyco Публикувано: 12 юли, 2020 Автор Публикувано: 12 юли, 2020 Ден 9 98 км с 891 м денивелация. Днес перфектен ден, за разлика от вчера. Хубаво време, не прекалено горещо. Спах като къпан 😂🤣 чувала нощеска изсъхна и ми беше топло, даже сънувах, което се случва само като съм спокоен. Сутринта станахме към 7 и нещо чак, бързах да вкарам колелото в банята и да го измия с душа, защото цялото беше в пясък, дисаги всичко. Изпрах чорапите, обувките и слънцето се показа. Сложих да съхнат, но беше ясно, че ще карам с влажни крака цял ден. 🤪 Цял ден шляене из красивата Тиролска провинция. 😍😍😍 Неделя, работят само дюнерджийниците, та спряхме да хапнем. Комшийте ни нагостиха подобаващо. Чорапите бях вързал на мрежата за багаж и изсъхнаха бързо, вързах бъфа и той да изсъхне. Минахме покрай езерото Zell am see и спряхме да позяпаме танцуващите фонтани. Настанихме се на страхотен и евтин къмпинг в подножието на огромни зъбери. Утре е деня Х изкачването на Гросглокнер. 😀 15 1 5
Tonyco Публикувано: 13 юли, 2020 Автор Публикувано: 13 юли, 2020 Ден 10 87 км с 2646 м денивелация 💪Днес беше изкачването на Еделвайсшпице 2571 м през прохода Гросглокнер. Голям баир нагоре и надолу. Надолу развих безумните 72 км/ч с багажа. 🤪🤣😂😆 Уникални красоти, приготвил съм ви точно 100 снимки. На върха срещнахме един 69 годишен дядо, който се беше качил с нормално колело. Той ни заговори, видял ни на къмпинга. Показа снимка на телефона как преди 50 г. е качил Глосглокнера с шосейка и багаж. Изкачването е много стръмно, и за 69 г. е невероятно постижение. Ни мармоти, ни еделвайси видяхме. 13 14
Goal & Boss Публикувано: 13 юли, 2020 Публикувано: 13 юли, 2020 преди 3 часа, Tonyco каза: Ден 10 87 км с 2646 м денивелация 💪Днес беше изкачването на Еделвайсшпице 2571 м Да бе, да! Хванах се веднага! Денивелацията ти е със 75 метра повече от надморската височина на прохода! Ти от морското дъно ли тръгна днес, а? Верно, че си истинска легенда, ама чак пък толкова... Само по Хасвалт ли карахте нагоре? Гледам някаква снимка от горско трасе. 1
Sara Публикувано: 14 юли, 2020 Публикувано: 14 юли, 2020 Невероятно постижение сте направили! Респект! Следя с нестихващ интерес приключението ви.Безпроблемно да ви е напред! 3
Tonyco Публикувано: 14 юли, 2020 Автор Публикувано: 14 юли, 2020 преди 7 часа, Goal & Boss каза: Да бе, да! Хванах се веднага! Денивелацията ти е със 75 метра повече от надморската височина на прохода! Ти от морското дъно ли тръгна днес, а? Верно, че си истинска легенда, ама чак пък толкова... Само по Хасвалт ли карахте нагоре? Гледам някаква снимка от горско трасе. Хасвалт. Инсталирай си страва и влез да видиш профила. Толкова е общата денивелация за деня, нали се сещаш, че е нагоре надолу и като сумираш всички изкачвания става толкова. То след върха те сваля рязко надолу и после те качва на тунела на 2500 пак. Карахме достс след прохода и от една долина в друга и те ти. Самото изкачване от къмпинга до върха е 1770 м само нагоре, има го на сегмент в стравата. Ама кой не спортува, не ги знае тея работи как се смята денивелацията. 😋 преди 1 час, Sara каза: Невероятно постижение сте направили! Респект! Следя с нестихващ интерес приключението ви.Безпроблемно да ви е напред! Благодаря. Определено качването с колело 33 кг е голям зор, много е стръмно. 😀 5
Tonyco Публикувано: 14 юли, 2020 Автор Публикувано: 14 юли, 2020 Ден 11 124 км с 540 м денивелация. Днес карахме по Drauradweg през долината на река Драу. Лежерно каране, предимно равно и надолу. Доста гравел карахме пак. Велопътищата в Австрия в голямата си част не са асфалт, а гравел, важен е подбора на колело. В едно село срещнахме група деца с колела Италианчета. Разделени бяха на няколко малки групи с възрастни за всяка група. Вероятно бяха на зелено училище с колелата в Австрия. Свиреха една мелодия със звънците на колелата, диригента им вероятно беше учителя по музика. 😁 Снимах ги на клипче и качих в ютуба: 7 9
Tonyco Публикувано: 14 юли, 2020 Автор Публикувано: 14 юли, 2020 преди 22 часа, Goal & Boss каза: Да бе, да! Хванах се веднага! Денивелацията ти е със 75 метра повече от надморската височина на прохода! Ти от морското дъно ли тръгна днес, а? Верно, че си истинска легенда, ама чак пък толкова... Само по Хасвалт ли карахте нагоре? Гледам някаква снимка от горско трасе. Направих скрийншот на данните от стравата за Гросглокнера. Може да се види точно височинния профил, и данните за скоростта и времето на движение и престой. 9
Спас. Публикувано: 15 юли, 2020 Публикувано: 15 юли, 2020 На 14.07.2020 г. в 7:54, Tonyco каза: Инсталирай си страва и влез да видиш профила Я го дай този профил да те следим изкъсо 🙂 3
dimitrov6 Публикувано: 15 юли, 2020 Публикувано: 15 юли, 2020 Спазвайте социална дистанция,където сте прегърнали възрастния австриец🙂 1
Tonyco Публикувано: 15 юли, 2020 Автор Публикувано: 15 юли, 2020 преди 4 часа, Спас. каза: Я го дай този профил да те следим изкъсо 🙂 Инсталирай Strava и ме намери по име. Anton Konakchiev преди 4 часа, dimitrov6 каза: Спазвайте социална дистанция,където сте прегърнали възрастния австриец🙂 Дедото е желязо, никва корона неможе да го мръдне, цял живот движение и е в невероятна форма. 3
dimitrov6 Публикувано: 15 юли, 2020 Публикувано: 15 юли, 2020 Преди 1 час, Tonyco каза: Дедото е желязо, никва корона неможе да го мръдне, цял живот движение и е в невероятна форма. Сега загрях,че съм чел ваши пътеписи в http://patepis.com 1
Tonyco Публикувано: 15 юли, 2020 Автор Публикувано: 15 юли, 2020 преди 4 часа, dimitrov6 каза: Сега загрях,че съм чел ваши пътеписи в http://patepis.com Да, но на сайта ми има доста повече, че Стойчо неможе да смогне в пътепис.ком. 😁 1
Tonyco Публикувано: 15 юли, 2020 Автор Публикувано: 15 юли, 2020 Ден 12 115 км с 719 м денивелация. Днес караме в област Каринтия. Тази област наподобява Българска област с разбити пътища, нагърчен асфалт, дупки и т.н., сигурно управителя е от нашите. 😁 Тъй като от вчера караме в тази област това, което прави впечатление е, че има повече чешми с годна за пиене вода по велотрасетата. В другите области, слагат просто, че водата не е годна за пиене и край. Като цяло Австрийските велотрасета в голямата си част са гравел, има и асфалт, но не е на всякъде и често преминаваш от асфалт към гравел и обратно. Демек с шосейка нистаа. 😁 Стигнахме навреме кум 16:30 ч. на къмпинга до Словенската граница. Много спокоен и не пренаселен, на брега на река Драу. Попътно срещнахме едни Лами, едната беше доста любопитна. Видяхме как кърпят дупки на гравелския велопът, баш по Български, насипват чакъл от един камион и валират отгоре, но са изпъкнали ремонтите и подрусва. Асфалтовите автопътища са също на кръпки, напукан и надигнат асфалт и т.н. 8 5
Tonyco Публикувано: 16 юли, 2020 Автор Публикувано: 16 юли, 2020 Ден 13 142 км с 976 м денивелация. Цяла нощ валя, пак сгънахме мокри палатките. През деня беше приятно облачно, чат пат преваляваше, но като цяло се получи добро каране. Днес покарахме из провинция Стирия. Минахме да видим и пистата Ред Бул ринг. На финала се оказа, че къмпинга на който трябваше да спим неработи заради короната и се наложи да продължим още 14 км до следващия. 9 5
Tonyco Публикувано: 17 юли, 2020 Автор Публикувано: 17 юли, 2020 Ден 14 110 км с 1391 м денивелация. Валя бавно и напоително цяла нощ, съответно сгъвахме цирка мокър отново. Палатките от няколко дни си стоят мокри. 😁 Събудих се в 6 ч. и чувах как вали по палатката. Към 6:20 ч. спря и излязох набързичко. За щастие се отвори прозорец и сгънахме без валеж. През деня ни прикапа, но се гонехме с една буря цял ден. Беше минала през един проход и всичко плуваше, та там ни се падна спускане 11 % и ни направи вир вода, все едно ни е валял дъжд. В последствие изгря слънце, но обувките се наквасиха и си останаха мокри. За сметка на това, пък имахме невероятни гледки след невериятни изкачвания. 😂🤣 9 7
Radnev Публикувано: 18 юли, 2020 Публикувано: 18 юли, 2020 Аз и преди съм го казвал, но по-добре да, се повторя. Ти си магеланец в най-истинския смисъл, който може да съществува. Голямо БРАВО и на двама ви.👍 6
Tonyco Публикувано: 18 юли, 2020 Автор Публикувано: 18 юли, 2020 Ден 15 160 км с 1317 м денивелация. !!! Финал !!! Дълъг ден демек. 😁 Всичко мина прекрасно. Ще пиша повече като се добера до София и компютър. Набързо равносметката: 1860 км с 14789 м денивелация сумарно. 💪😀 Спане само на палатка, днес ще спя сефте на креват от 15 дни. 😁 Благодарности на Мартин за компанията и гостоприемството във Виена. И отново: "Сами стигаме по-бързо, заедно стигаме по-далеч !" 😀 8 10
Tonyco Публикувано: 19 юли, 2020 Автор Публикувано: 19 юли, 2020 преди 10 часа, Radnev каза: Аз и преди съм го казвал, но по-добре да, се повторя. Ти си магеланец в най-истинския смисъл, който може да съществува. Голямо БРАВО и на двама ви.👍 Благодаря. Ами да, така разбирам Магеланстването аз, със зор и приключенски. 😁 Сухопътно е най-яко, но иска време. С колелото опознаваш най-добре всичко около теб, движиш се бавно, разглеждаш постоянно. 😀 5
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега