Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Преди няколко часа ми излизаше пушек от ушите и реших да пусна тази тема. След неколкодневна борба с платената версия на Azuon, го нареждам сред най-безсмислените си покупки за всички времена. Но не защото представената информация е достъпна по други начини. Azuon ми беше нужен, за да спестя време в разучаването на връзки, разписания и цени. Обаче това не се случи заради следните два съществени недостатъка:

- Неактуални цени. Недопустимо е цените на WizzAir например, да се актуализират на 4-5 дни. Всички знаем, че те се променят много по-динамично.

- Програмата не открива съществуващи връзки. Хванах го с полети през Рим. Открива отделните полети от/до Fiumicino, но не открива маршрут между две крайни точки с прекачване там. Допускам, че авторите са заложили в програмата трансфери само през най-популярните low cost хъбове като Бергамо, Тревизо, Хан и т.н. и тя всъщност не разполага с интелигентен алгоритъм за намиране на всички трансферни точки. Което на практика напълно я обезсмисля.

Ще се радвам на коментари от други потребители за други полезни или безполезни функционалности. Моят съвет е: не разчитайте на Azuon. Може да ви спести време, но може и сериозно да ви подведе с неудобен или неизгоден маршрут.

Редактирано от Ilian359
Връзка към коментар

Личният ми извод, съответно начин за търсене на връзки, билети и цени, в резултат на натрупаните часове през годините:

1. Отварям страницата в wikipedia на изходното и крайното летище, които ме интересуват

2. Отивам на дестинации и гледам до кои летища с кои авиокомпании има полети от двете.

3. Засичам общите и за двете летища, от и до които има директни полети.

4. Проверявам цените на съответните авиокомпании от и до летището за прекачване за търсените дати първо на официалните им сайтове, searching engines от рода на matrix-a, или сайтове за директна препродажба - expedia, orbitz, trip, tripsta, airtickets и производните им, както и големите мета-търсачки като kayak, skyscanner (и той има недостатъци) и т.н., за колкото се сетя

Ако има директни полети между двете летища задачата е лесна и ясна - минава се директно на т.4

Понякога обаче, ако времето не е определящ фактор, а цените на директните полети са неприятно високи (особено за периодите, които най-често ми трябват на мен), прибягвам пак до полети с прекачване по горния модел, и се постига сваляне на цената двойно и тройно, но с цената на повече време за пътуване.

Смея да твърдя, че по този начин съм намирал връзки, които нито една друга търсачка не ми е откривала. Засечки, неточности, или "прецакване" са невъзможни, защото цялата процедура я извършвам сам, а не автоматичен алгоритъм, програмиран по предварително зададени от някой параметри, колкото и да са универсални. Освен ако от недоглеждане, или ако бързам изпусна някое общо летище, което се изчиства лесно с внимателна повторна проверка. Цялата процедура отнема не повече от 15-20 мин. 

Такива програмки като този Azuon, според мен могат да бъдат полезни само за ориентир, и базова насока. Примерно както Жоро дава с нейна помощ и съответните настройки най-ниски цени за определен период от време. Но доколкото съм виждал коментирано не изкарва примерно прекачвания с по-дълъг престой. Сега както казваш ти , някой цени не са актуални. Вероятно има и други несъществени пропуски, както и всяка една от горните машини и софтуер за търсене. Но при правилното им комбиниране, тези недостатъци се свеждат до минимум.

 

В крайна сметка каквото намеря (или пропусна да намеря), знам че е резултат на собствените ми способности, а не грешка или пропуск в програмирането на някой такъв продукт.

 

П.П. Всъщност за всички тези неща съм виждал писано и коментирано много и тук, и още в "хрониките". Само дадох последователността и стъпките, които аз правя, гарантиращи приличен и задоволителен успех. :)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Цените се обновяват в зависимост от търсенето на клиентите, ако има малко търсене по даден маршрут по някой дати по-неактуални ще са цените. Самата програма не търси самостоятелно, просто складира търсенията на всички потребители. Нали знаеш, че може да обновиш цената с десен клик върху нея?

 

Принципно имаш и настройка за минимален и максимален престой, предполагам си я използвал и пак се сбъгало. Дай я тая комбинация, която не излиза през Рим, принципно имат отворен форум в google groups и отговарят на въпроси и проблеми там, ще им пиша. 

Връзка към коментар

Нали знаеш, че може да обновиш цената с десен клик върху нея?

Няма файда.

Връзката е EasyJet Palma-Fiumicino + Wizz Fiumicino-Sofia.

 

P.S.: Днес вече връзката излиза.

Редактирано от Ilian359
Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...

Само при мен ли в последните дни, да не кажа и месеци, Azuon не обновява полетите на Wizz Air? Няма начин да се достигнат актуалните цени нито с десен клик, нито с абонамент на мейл, никак. Въобще, след като година ползвах активно тази програма, имах и имам все още абонамент за нея и в интерес на истината направи чудо при търсенето на полети с 3+2 прекачвания до/от екзотична дестинация, от фен май започвам да ставам хейтър на тая програма, уви! :(

Не се възторгвай от нещо прекалено, за да не се разочароваш - прекалено много! ;)

Връзка към коментар

Само при мен ли в последните дни, да не кажа и месеци, Azuon не обновява полетите на Wizz Air? Няма начин да се достигнат актуалните цени нито с десен клик, нито с абонамент на мейл, никак. Въобще, след като година ползвах активно тази програма, имах и имам все още абонамент за нея и в интерес на истината направи чудо при търсенето на полети с 3+2 прекачвания до/от екзотична дестинация, от фен май започвам да ставам хейтър на тая програма, уви! :(

Не се възторгвай от нещо прекалено, за да не се разочароваш - прекалено много! ;)

 

Сега пробвах и при мен опресняването не работи. Дава ми, че цените са със срок 4 дни. Напоследък все по-рядко и по-рядко я ползвам, но ще оставя абонамента, че е нужен за форума като цяло. 

 

Бих им писал в гугъл групата, ако има проблем да го оправят. Ама ще забравя, а сега съм уморен. Ако не те мързи драсни им един ред :)

 

https://groups.google.com/forum/#!forum/azuon-info

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Докато разучавам програмата и разбера дали си струва, вече ми пратили писмо че съм надвишил лимита на търсения. :negative:

 

Как да я накарам да ми изкарва полети от София до двете летища на Тенерифе и обратно в комбиниран вид? Примерно: София-Барселона-Тенерифе Север и обратно Тенерифе Юг-Бергамо-София, без значение север/юг, да ги счита като едно летище. Възможно ли е?

Връзка към коментар

В едната колонка имаш outbound, във втората inbound, там са си по летища. На практика по тоя начин ги разделяш на два еднопосочни, аз напоследък така търся и ми е по-комфортно. 

Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Днес не мога да вляза в azuon-a си. Изписва You don't have permission to access / on this server.

На някого случвало ли му се е нещо подобно? Не мога да вляза и в основния им сайт за да се оплача.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.