Прескочи до съдържание

Къде в Лефкада

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, обмисляме пътуване края на август до Лефкада. С кола сме, двама възрастни и дете на 5. Въпроса ми къде според вас е най-удачно в спим, ясно е че ще обикаляме плажовете с кола, но ми се иска да сме на някоя удобна точка... Също така се чудя дали да не разделим почивката като включим и Закинтос...

Приемам всякакви съвети, хич не ми е ясна Гърция, до сега на море ходим все в Италия или Испания, но тая година нещо ни е шубе 🙂

Публикувано:

Здравейте,

Нидри! Само на 20-на минути е от главния град Лефкас, има много хотели, места за хранене, освен това е основното пристанище на острова. Почти всички круизи тръгват оттам. Вместо Закинтос, помислете за Кефалония, на 1:15-1:30 е с ферибот, който също тръгва от Нидри.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ако харесвате за море Италия и Испания, не съм убедена, че Лефкада е вашето място. 

Иначе за мен логистично най-добре е настаняване във Василики, където откъм Понди има малко пясъчен плаж (няма такива на Лефкада). Нидри, освен че е отправна точка за Кефалония, няма други предимства според мен. 

За Кефалония напълно подкрепям. Освен, че е разкошен, тази година вероятно ще имате възможност да го видите и без много туристи. 

Писала съм в Пътеписи за двата острова, ако ти се чете. 

Закинтос най-лесно се достига от Пелопонес, т. е. не ви е в посоката. 

• Харесвам 2
Публикувано:

благодаря, ще прочета пътеписите със сигурност 🙂 обичаме да ходим на море на място, на което можем да разглеждаме и други неща от плажове. Обикновено прекарваме половин ден на плаж и половин ден обикаляне по други места 🙂 Лефкада отдавна ми е на сърце заради тази синя вода, а и може да се стигне лесно с кола. За пръв път ще пътуваме толкова далеч с кола и още всичко ми е пълна Индия 😀

Публикувано:

Плажовете са слабото място на Лефкада. Източните са блатисто-езерни, на западния бряг са онези фотогеничните, но те обикновено са бурни и дълбоки. За гледане няма особено 🤔 

Иначе Йонийско море ми е слабост и тъкмо се връщаме от него 😊

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 1 минута , jul каза:

Плажовете са слабото място на Лефкада. Източните са блатисто-езерни, на западния бряг са онези фотогеничните, но те обикновено са бурни и дълбоки. За гледане няма особено 🤔 

хммм, това с плажовете не ми звучи много добре. Да взема да премисля тогава... чудехме се и на Корфу 😀

• Браво 1
Публикувано:

Помисли дали да не замениш Левкада с Кефалония. Там има и какво да поразгледате, освен плажове. В Левкада може да останете за 1-2  нощувки, за да ти е спокойно, че не си си променила драстично плана.

За да се дозарибите - гледайте филма "Мандолината на капитан Корели". (двамата възрастни - има за всекиго по нещо :wink: )

Като минавате през Левкада  отдайте заслуженото на Milos Beach и на едно ресторантче в Agios Nikitas с най-вкусния див лаврак на света. (сега не ми се търси точното име, но ако се навиете ще го намеря и ще ти го кажа.)

От Кефалония с корабче може да отскочите и до Закинтос - по точно до емблематичния Navagio.

------

Бях си обещал да не пиша за Кефалония, дори и тук. Поне малко да забавя превръщането му в Халкидики :wink: ама не мога да се удържа.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 18 минути , ven62 каза:

Помисли дали да не замениш Левкада с Кефалония. Там има и какво да поразгледате, освен плажове. В Левкада може да останете за 1-2  нощувки, за да ти е спокойно, че не си си променила драстично плана.

За да се дозарибите - гледайте филма "Мандолината на капитан Корели". (двамата възрастни - има за всекиго по нещо :wink: )

Като минавате през Левкада  отдайте заслуженото на Milos Beach и на едно ресторантче в Agios Nikitas с най-вкусния див лаврак на света. (сега не ми се търси точното име, но ако се навиете ще го намеря и ще ти го кажа.)

От Кефалония с корабче може да отскочите и до Закинтос - по точно до емблематичния Navagio.

------

Бях си обещал да не пиша за Кефалония, дори и тук. Поне малко да забавя превръщането му в Халкидики :wink: ама не мога да се удържа.

този план звучи чудесно 🙂 ще се поразровя

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 51 минути , jul каза:

А южните са невероятни. Малко, малки, но невероятни.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не се отказвайте от Лефкада. Западното крайбрежие, както казаха по-горе, е това от картичките, но там основен фактор е времето, защото е открито и морето може да е много бурно. Там са Порто Катсики, Егремни (който за съжаление вече е достъпен само по вода), Пефкулиа, Милос и т.н. Уникални плажове! С добро планиране и следене на метеорологичната обстановка, може да се обиколи дори за ден-два. На изток няма нищо, там е въпросното Нидри, но то е идеално като база за острова. До Василики, в южната част на острова, е помоему най-хубавият плаж на Лефкада - Агиофили. Три-четири дни са оптимален вариант, като в единия направете круиз до островите около Нидри. На Меганиси има едно селце - Спартохори, с жена ми си обещахме да изкараме старините си там....

Кефалония - приказка! Миртос, Антисамос, Кси, Макрис Ялос, селата Асос, Фискардо.....

Препоръчвам 3-4 дни Лефкада и поне 4 дни Кефалония.....

• Харесвам 3
Публикувано:

Разбира се, че всеки трябва да усети мястото. Места много и за всякакви вкусове.

Май за пръв път бяхме на Лефкада с деца на 5 и 7 години и твърдо не мисля, че е добра идея за тази категория. Ако е без деца или с големи деца, е друго. Това с туристическите корабчета също не ми се вижда добра идея в настоящата обстановка. Които пътуват, се пукат по шевовете, както видяхме на живо от Парга и Корфу. Никаква социална дистанция, но то не е и възможно. 

Обаче 3 дни Лефкада, като преход към Кефалония, е много добра идея и според мен.

Вариант Корфу също не е лош. Там ходим извън сезон обикновено, но сега не вярвам да има много хора. Корфу има всичко - тюркоазаната вода, плажове за всеки вкус (включително пясъчни), има и какво да се види. В същото време е смесица между гръцко и италианско усещане, така че може да се окаже добър преход.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 11 часа, jul каза:

Два примера от южната част, която остава на заден план. Агиофили не е сред тях, той е опция само ако няма хора.

20190908_113338.jpg

20190905_100749.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

Подкрепям @jul, че Лефкада е малко компромисна за почивка с малко дете. Тя, Кефалоня и Закинтош са за екскурзия и размазване в шезлонга край басейна и кръчмите. Островите са планински , много зелени и с рушащи се скали по крайбрежието. От тези разрушения са оформени най - красивите им плажове - онези, световноизвестните. От гледна точка на туриста : Лефкада - Порто Кадзики - достъп по 1000 стръмни стъпала ; Егремни - днес трябва да мислим за дистанцията, а не за мераците си. Кефалония - Миртос - достъпен с кола ( да му мисли шофьора ) много дълъг, с пещера в единия край и непрекъснато свличащи се скали в другия, е много дълбок от влизането и най - леката вълна размества камъните под краката ти - става само за плуване и не е в никакъв случай за игра на малко дете на прибоя. Закинтош - плаж Navagio - достъп само с кораб ( не тръгва без да се препълни ) и със същите условности като Миртос. 

Трите са достъпни с ферита между тях и една екскурзия би ви донесла  чудесни преживявания. На последния - Закинтош - се паркирате някъде на Laganas  и сте щастливи с пясък, плитка вода за детето и костенурки от корабче. Е, и разбирате от къде Слънчака черпи идеи.

Това камъче ми е спомен от Миртос :

IMG_20200713_095347.thumb.jpg.88d6e57000553b19ddce3b626517e329.jpg

Мила приятелка ми го изрисува :

IMG_20200713_104856.thumb.jpg.d4b0281d896839d3cc8dcf9a3fe298c0.jpg

Корфу, и специално Сидари, ми се струват най - подходящи за почивка по начина, по който си описала, че почивате вие.

• Харесвам 4
Публикувано:

Кефалония е място за всички, според мен. Има всякакви плажове - сини, охра, камъчета, както и много пясъчни. Няма го по принцип и силния островен вятър. Пътуваше от там 1 фери до Закинтос в определени дни, но не знам как е тази година. 

@ven62, ние тихо за Кефалония, ама там на място имаше диверсия по въздух (чартъри) и вода (с яхти) от италианци и англичани 😜 Заради тях избягвахме някои райони. Сега ще е спокойно сигурно. 

@vladimira74, къде е къщата, че не се ориентирам? 

• Смея се 1
Публикувано:

@vladimira74 Ползвайте източното крайбрежие на Лефкада единствено като база. Островите са много големи (особено Кефалония) и там колата е задължително условие! Така че при всички положения и на Лефкада ще сте всеки ден на път. Правите програма за няколко дни и избирате базата. Естествено, следите прогнозите за времето и по-специално вълнението на морето за западното крайбрежие на Лефкада. Източното крайбрежие е спокойно, но няма какво да правите там.

• Харесвам 2
Публикувано:

@ven62, да питам и аз за ресторантчето с лаврака в Agios Nikitas. На връщане от Кефалония имаме 2 нощувки в Лефкада таун и точно към Milos Beach съм се прицелила.

Публикувано:

Спомням си аз, че писахме за Кефалония. Намерих го:

По-добре от @liliya не бих могъл да се справя. А и по отношение на почивка с деца - вероятно ще ти е по от полза.

преди 2 минути , Madelin каза:

@ven62, да питам и аз за ресторантчето с лаврака в Agios Nikitas. На връщане от Кефалония имаме 2 нощувки в Лефкада таун и точно към Milos Beach съм се прицелила.

Това е таверната:

https://www.google.com/maps/place/Taverna+Maistros+-+Tavern+Agios+Nikitas+-+Agios+Nikitas+Restaurant+-+%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%84%CE%B1%CF%82+%CE%95%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF/@38.7898512,20.6136041,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipP41d7K3vf0VIjEkOCnANL7ptOKiyW4zOqcSUNA!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipP41d7K3vf0VIjEkOCnANL7ptOKiyW4zOqcSUNA%3Dw114-h86-k-no!7i3264!8i2448!4m13!1m7!3m6!1s0x135db414da08c147:0x949e9819e6f840c6!2z0JvQtdCy0LrQsNC00LA!3b1!8m2!3d38.7066464!4d20.64073!3m4!1s0x135c4ca1af2a6157:0x447d73e4957ccdb2!8m2!3d38.7898585!4d20.6136044

Това ми е октоподиса и на жена ми лавракиса:

1.jpg.ec9d2c7750f1fe58e06183e2c37b1263.jpg

Не много сполучлив опит да хвана залеза на Milos Beach:

2.thumb.jpg.f8e7e98fd1d9681718188a4425205710.jpg

А този плаж е … гледай филма. :dance2:

3.thumb.jpg.bba4ecaa254d7ba9919371ac217f0ecc.jpg

Така не е много честно - не стига, че аз няма да ходя тази година там, ами да помагам на други хора да си се кефят ...:wink:

:biggrin:

• Харесвам 6
  • Смея се 3
Публикувано:

@ven62, благодаря за инфото, боцнах си таверната в Maps-а 🥂. За ходенето - до края на август какво може да измислят, сигурно и целокупното въображение на целия форум не е в състояние да измисли. Надявам се да успеем да отидем, въпреки всички пречки и да се изкефим на max. А ти да отидеш на ново супер място и да разкажеш за него.🌍

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, jul каза:

Разбира се, че всеки трябва да усети мястото. Места много и за всякакви вкусове.

Подкрепям!

Аз съм посетила  Кефалоня,Лефкада и Корфу.Навсякъде ми харесва.От Нидри взехме туристическо корабче и направихме обиколка  до  Итака и красивите тюркоазени плажове. Закинтос ми е мечта,дано да е догодина.

@mu_ry,избирай най-доброто и весело да бъде!

Публикувано:
В момента, mu_ry каза:

аз хубаво избирам, ама да видим какво ще измислят още гърците 🙂 дано все пак имаме шанс 🙂

Дано!

• Харесвам 1
Публикувано:

Била съм два пъти на Лефкада (на къмпинг), а също и на Корфу в ерата преди децата и може би Корфу е по-добра комбинация като плажове, подходящи за деца  + места за разглеждане (столицата, двореца Ахилион, т.н.). Иначе си спомням как си носихме кучето (голдън ретривър) по всичките стъпала до Егремни, че я беше страх :). Корфу е по-туристическо, Лефкада има по-дива красота, разходката с корабче до Кефалония и Итака определено си заслужава. Иначе тъкмо се върнахме от Хорефто, Пелион -бехме с децата (на 3 и 7), и там плажа е открит и имаше вълнение, но и това си има своето очарование 🙂

• Харесвам 3
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
На ‎13‎.‎07‎.‎2020 в 12:03, ven62 каза:

Спомням си аз, че писахме за Кефалония. Намерих го:

По-добре от @liliya не бих могъл да се справя. А и по отношение на почивка с деца - вероятно ще ти е по от полза.

Това е таверната:

https://www.google.com/maps/place/Taverna+Maistros+-+Tavern+Agios+Nikitas+-+Agios+Nikitas+Restaurant+-+%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%84%CE%B1%CF%82+%CE%95%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF/@38.7898512,20.6136041,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipP41d7K3vf0VIjEkOCnANL7ptOKiyW4zOqcSUNA!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipP41d7K3vf0VIjEkOCnANL7ptOKiyW4zOqcSUNA%3Dw114-h86-k-no!7i3264!8i2448!4m13!1m7!3m6!1s0x135db414da08c147:0x949e9819e6f840c6!2z0JvQtdCy0LrQsNC00LA!3b1!8m2!3d38.7066464!4d20.64073!3m4!1s0x135c4ca1af2a6157:0x447d73e4957ccdb2!8m2!3d38.7898585!4d20.6136044

Това ми е октоподиса и на жена ми лавракиса:

1.jpg.ec9d2c7750f1fe58e06183e2c37b1263.jpg

Не много сполучлив опит да хвана залеза на Milos Beach:

2.thumb.jpg.f8e7e98fd1d9681718188a4425205710.jpg

А този плаж е … гледай филма. :dance2:

3.thumb.jpg.bba4ecaa254d7ba9919371ac217f0ecc.jpg

Така не е много честно - не стига, че аз няма да ходя тази година там, ами да помагам на други хора да си се кефят ...:wink:

:biggrin:

Eхеее кога сте ме споменали , то година минало ....🤣. Съжалявам , но не съм влизала много отдавна , че нещо много ме е напънала работата и нямам време.

С каквото мога бих помогнала. Кефалония за деца е прекрасна, плажовете са уникални и аз мисля евентуално , ако нещата са ОК да отида пак и то на същото място, където бяхме началото на септември. Студио Алое го препоръчвам за почивка с малки деца, плажа е буквално в двора и водите са плитки доста навътре. Следва да се има предвид, че в близост има само малки селца, а Аргостоли беше на около 12км.

Ако искате подробности ,снимки, телефони и координати, мога да дам.

Лефкада и море за малки деца (с уговорката , че не съм изчела темата от начало, тъй като нямам време) , според мен  не е много подходяща. На повечето места водата е дълбока и има вълни. Поне моите впечатления от миналата година са такива. По-тихо и спокойно беше от източната страна, но там на мен не ми хареса за плаж. От западната страна имаше вълнение и водите по плажовете бяха по-дълбоки. Ако сте с по-големи деца е ОК. Иначе , ако това не ви притеснява , всичко е наред. Има много симпатични курортчета.

Ако мога да съм полезна с друго, кажете.

П.С. нямам идея как сега стои въпроса с пътуването с ферибот и дали все още  корабите тръгват от Нидри и при какви условия. Има сайт , може  да се провери.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.