Прескочи до съдържание

Корсика север-юг за един ден с кола

the7endless

Препоръчани мнения

Здравейте!

Вирусната ситуация ни вдъхнови за импровизиран road trip, при който ще имаме един ден да прекосим Корсика с кола - пристигаме в с ферибота в Бастия рано сутринта и отпътуваме за Сардиния от Бонифачо същата вечер или на другата сутрин. Времето е много кратко, затова моля за малко акъл 🙂 

Имате ли любимо корсиканско място, което според вас не трябва да се пропуска? Градче, плаж, забележителност? Корсика ни е абсолютно непозната и всички съвети са добре дошли. Принципно идеята е да я прекосим в рамките на деня, с малко разглеждане или евентуално кратък плаж по пътя, но е възможно и да пренощуваме, преди да продължим към Сардиния.

Благодаря (и дано пътешественическите сметки на всички да ни излязат това лято 🙂 🙂 )

• Харесвам 2
Връзка към коментар

От Бастия, газ надолу , не си губете времето в северната част. 

Порто Векио и Бонифачо са единствените места които си заслужават.

Не се подлъгвайте и да карате през западната част на острова. Много бавен и тесен път. 

Още помня колко му се смях на ГПС-а като ми показа 60км за 4 часа.. после той ми се смя.

Ако все пак разполагате с 1 нощувка, направете я някъде в Порт Векио. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 10 месеца по-късно ...

Здравейте! 

Не ми се отваряше нова тема и реших да пиша в тази (а и не знам колко отговори да очаквам - изглежда не много хора пишат за Корсика). Ако модераторите предпочитат, нека да я отделят. 

Накратко: днес се сдобих с билети за Корсика, една седмица (7 нощувки) в началото на юли. Летим до и от Ajaccio. 

Искам да разделя нощувките на 2 места, и вече резервирах последните 4 нощувки в едно хотелче на плажа недалеч от Ajaccio (хем за да сме близо до летището за полета на връщане).

Първите 3 нощувки мисля да ги направим някъде в района на Porto-Vecchio, за да обиколим плажовете в тази част, обаче нещо не мога да се спра на хотел (не че съм против airbnb и подобни, но конкретно за тази почивка не искам да сме в "домашна" обстановка). 

Някой случайно да има отзиви/препоръки за хотели в тази част на Корсика? 

Благодаря предварително. 

• Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.