Прескочи до съдържание

Миконос

Препоръчани мнения

Здравейте! Вече имаме директна линия от София за Миконос и реших, че отделна тема ще бъде полезна на много от нас.

Купих си билети за 8-11 август.

Може ли някой от вас, който е ходил да сподели за всичко, което би било полезно като посещение за първи път. 

Благодаря. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не съм била, но гледах на Rick Steves имаше епизод за гръцките острови вкл Миконос 

Форума му също е пълен с полезна инфо като места, транспорт и тн,която е добре синтезирана 🙂

Приятно изкарване.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Летището е на 3-4 километра от главния град Хора. Зависи къде ви е настаняването.  Основните забележителности са в Хора - прочутите вятърни мелници, Малката Венеция, църквата Парапортиани, лабиринта от малки бели улички. Там някъде може да срещнете случайно пеликана Петрос. В Хора има едно старо пристаище от което тръгват дневни корабчета за Делос. Фериботното пристанище е на няколко километра от града. Между двете пристанища има водно такси, което е 1.8 евро в посока. Освен Хора сме ходили в едно малко селце Ано Мера във вътрешността на острова с манастира Панагия Турлиани. От към цени Миконос е доста скъп, особенно в крайбрежните барове и таверни в Хора ( цените почват от 20 евро за ястие или салата) но по уличките в града има  малки заведенийца и магазинчета със съвесем нормални цени на гироси и напитки ( 2.5 евро) Като цяло острова е доста ветровит и гол. Когато ходихме през 2016г. през септември беше фул със западни туристи и азиатци, сега благодарение на пандемията се надявам да е доста по-спокоен и красив. 😉 

DSCN6779.JPG

DSCN0509.JPG

DSCN0589.JPG

DSCN0618.JPG

DSCN6664.JPG

DSCN6681.JPG

DSCN6814.JPG

• Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар

https://www.delostours.gr/en/

това е линк за агенцията която предлага транспорт и екскурзовод в Делос

само билети за отиване и връщане с корабчето са 20 евро , а посещение на Делос-12 евро 

а това е малко информация за Делос 

струва си да се види...https://archaeology-travel.com/greece/visiting-delos-island/

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Полета от София каца в 8:30 сутрина. Мисля да се пуснем пеша надолу с малка спирка при Boni's Windmill, където има уникална панорамна гледка към града. Но духа доста.

DSCN6789.JPG

DSCN6770.JPG

• Харесвам 14
  • Браво 1
Връзка към коментар

Пътуваме другата седмица, доколкото виждам летището на Миконос няма четци за бордните карти и трябва са се разпечатат на хартия. А QR кодовете може ли на телефона да им покажа или трябва и на хартия също  ?? 

Връзка към коментар

@Levantino За съжаление не мога да помогна, защото ние ще летим доста след теб,  но от това което прегледах на Миконос на летището ще ти трябва бординг пас принтиран. За QR кода от тук към Гърция, най-вероятно също трябва да е принтиран. Ще тагна  @Роми тя сигурно ще знае дали QR кода може и на телефона само. Ние ще сменяме доста фериботи и това което ми направи впечатление, че всяка компания има едни допълнителни декларации за попълване, та смятам и тях да разпечатам. Както @antea беше писала преди стягаме се не за почивка, а за война.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Оф, ужас! Ние летим на 29.08 сутринта в 6 часа, а вечерта ще спим в един хотел до летището в София. Та като получа кода в 00:00ч незнам къде ще го принтирам, освен в хотела на рецепцията ако ги помоля. Инъче ще сме с  Seajets бързите катамарани от Миконос до Парос и после до Иос. То между Миконос и Парос няма и час, незнам кога ще ги пишем тея декларации. 

Връзка към коментар

Супер ...Браво много благодаря @searus

ми аз доколкото прочетох тия декларации трябва да са написани и ги даваш с билета като се качваш на ферито...но трябва някой който е пътувал скоро да даде достоверна информация...

• Харесвам 2
  • Шок 1
Връзка към коментар

https://www.seajets.gr/?gclid=EAIaIQobChMI8qKFv6ii6wIVCtOyCh0qYAJ-EAAYASAAEgJdIPD_BwE

https://www.bluestarferries.com/images/COVID19_ATTICA_PRE_BOARDING_FORM_en_220520.pdf

Изпринтвате която искате декларация и показвате при качване, независимо от фирмата на кораба, на който се качвате.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Предполагам, че декларациите за ферито също така се раздават на пристанището и може да се попълват преди качването на ферито.

Връзка към коментар
преди 2 часа, giafil каза:

@Levantino За съжаление не мога да помогна, защото ние ще летим доста след теб,  но от това което прегледах на Миконос на летището ще ти трябва бординг пас принтиран. За QR кода от тук към Гърция, най-вероятно също трябва да е принтиран. Ще тагна  @Роми тя сигурно ще знае дали QR кода може и на телефона само. Ние ще сменяме доста фериботи и това което ми направи впечатление, че всяка компания има едни допълнителни декларации за попълване, та смятам и тях да разпечатам. Както @antea беше писала преди стягаме се не за почивка, а за война.

Кода може да е на телефона. Моя е така вече втори път. Проблеми няма в Атина. 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

и аз така , някакъв супер оптимизъм ме е завладял и просто чакам с нетърпение да дойде септември да видя туй синьо море с всичките му нюанси...и просто да се слея с онова гръцко спокойствие ... и цялата дивотия с кодове, тестове, декларации да остане зад гърба...

• Смея се 1
Връзка към коментар

За фериботни билети за съседните острови, влязох в контакт с агенция SEA & SKY, офисът им се намира на площада до Старото пристанище на Миконос, имат и павильон на Новото фериботно пристанище, официален представител са на seajets и bluestar ferries. 

450.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

ти можеш директно от компанията да си купиш и само с телефона да им покажеш билета...няма такси и комисионни..не ти трябват посредници, но изчакай да стигнеш защото току виж wizz air  измислили нещо 

https://www.gtp.gr/greekferries.asp с тези можеш да провериш какви фериботи пристигат и какви тръгват по всяко време и какви връзки има ако ти се налага да прекачваш по някои острови ...също и кои са по евтини за дадена дата 

Връзка към коментар

@giafil  Да, и аз това си мислих, да не се прецака нещо на летището,,,,чудя се дали да вземам билети за ферито предварително. Едва ли ще има много пътници,,то и без това от летището ще слезем долу в района на старото пристанище, там мисля да си купим от тая агенция. А за seajets, прочетох, че вече предлагат онлайн-билети с баркод, ама гръцка му работа...Досега сме пътували оснвно с blue star и flying cat на HELLENIC SEAWAYS. 

Връзка към коментар

съвета ми е да почакаш ...че да не влезнеш в хорор филм без да искаш...тя е междинна отсечка така, че няма начин да не те качат...освен това май и големите ферита на блустар май пътуваха до Парос ?

Връзка към коментар

Пътуват, да, една от основните им линии е Парос -Сирос -Наксос. Мисля, че беше Blue star Delos кораба.

Ще те послушам и ще отида в 9 сутринта да пия кафе долу и да си взема билети от агенцията.

Относно luggage store на Старото пристанище ми казаха едно Faro Cafe. 

117237509_969672553494669_2669456552003473625_n.jpg

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.