Роми Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 преди 19 минути , Almizo каза: Нали не си на състезание 40-50 минути какво значи имат а и до колкото разбрах искате да посетите и интересни места през Прищина освен асфалт човек няма какво да види от опит го казвам! ПП. А и шиптарите не мога да ги понасям 🤔! Но пък Призрен е доста приятен и интересен град. За Косово е близо да се пътува до северната част на Албания и особено до Черногорското крайбрежие. Което си е също опция. 3
Ou7law Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 6 hours ago, Almizo said: Ние бяхме преди 20дни и мислим другата седмица пак за една седмица! Карантина няма и всичко си е ок! Цените са доста надолу както и навсякъде! Върнахме се през Сърбия и никой не ни пита къде сме ходили просто попълнихме декларация и ниаква карантина! Т.е. на отиване сте минали през Македония и сте се върнали през Косово и Сърбия?
Almizo Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 преди 12 минути , Ou7law каза: Т.е. на отиване сте минали през Македония и сте се върнали през Косово и Сърбия? Не на Куманово- Прешево магистралата за Ниш и на Владичин Хан към Стрезимировци и от там София 25 км повече от през Гюргево но никаква въпреоси😉! Няма карантини и най важното за мен никой не ме пита колко глоби имам към КАТ 😉 1
Ou7law Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 3 minutes ago, Almizo said: Не на Куманово- Прешево магистралата за Ниш и на Владичин Хан към Стрезимировци и от там София 25 км повече от през Гюргево но никаква въпреки 😉! Няма карантини и най важното за мен никой не ме пита колко глоби имам към КАТ 😉 Предполагам по същия път сте минали и на отиване?
Ninkata17 Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 Таксата при влизане в Косово е 15 евро, проверено 🙂 . Последно съм минавала преди две години, пътува се много бързо, около 2 часа до границата. А и никой не те кара да разглеждаш Прищина :). Там съм бил по друг повод и наистина бих го пропуснала. Минавали сме и през Охрид, на мен ми е доста по-тегав маршрута, ако няма да правиш спирка там. Иначе мисля,че и Охрид и Тирана си заслужават разглеждането. 2
Almizo Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 преди 36 минути , Ou7law каза: Предполагам по същия път сте минали и на отиване? Да на сърбите казвам че отиваме на Власинското езеро и ти се радват! На македонците казваш че отиваш на Охридското езеро и те ти се радват! На албанците на Кафасан си им казвам че отиваме на Вльора и всички доволни! На връщане пак същото упражнение на въпроса от каъде идваш и пак същите отговори и никой не лъжеш! Ти наистина си бил там 🤔! Те доволни и ти! снимката е от като слезеш от магистралата за Ниш и Белград 😉 на въпросния Владичин Хан! 4 1
Ou7law Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 36 minutes ago, Almizo said: Да на сърбите казвам че отиваме на Власинското езеро и ти се радват! На македонците казваш че отиваш на Охридското езеро и те ти се радват! На албанците на Кафасан си им казвам че отиваме на Вльора и всички доволни! На връщане пак същото упражнение на въпроса от каъде идваш и пак същите отговори и никой не лъжеш! Ти наистина си бил там 🤔! Те доволни и ти! снимката е от като слезеш от магистралата за Ниш и Белград 😉 на въпросния Владичин Хан! Мерси 🙂 А някаква по-специална застраховка трябва ли?
dikrasteva Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 Ние бяхме миналата година 10на дни в Албания и сме много доволни. Разпределихме си нощувките наполовина в Дерми, наполовина в Ксамил, като преди това бяхме в Берат. От това което видяхме не бих отишла на море на север от Вльора /води се че от вльора почва Йонийско море/. Дуръс не е лош град, но за малко. Тирана не ме очарова Берат е красив и много жив град. Много съм доволна от хотела там. Крепостта е много интересна и си трябва време за нея. Дерми не е лошо, но леко скучно вечер. От него посетихме дивия плаж Gjipe /не се стига с кола и се върви пеша, но се слиза в много живописен каньон/. Селото е гръцко и освен това от там на юг си бяхме изцяло на гръцки оператори. Ксамил на пръв поглед ни уплаши-абсолютен гъч, но после се оказа чудесна отправна точка за едни от най красивите плажове в Албания които видяхме-Plazhi i Pasqyrave, Plazhi i Manastirit и Plazhi i Pulëbardhës. Освен това там има всякакви заведения-ако тръгнеш на там мога да споделя някои. Да се има в предвид, че и поради популярността му е и по-скъп . От там ходихме до Саранда. Ето една снимка от плажчетата около Ксамил Ето и градския плаж в Дерми 6 1
Almizo Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 преди 20 минути , Ou7law каза: Мерси 🙂 А някаква по-специална застраховка трябва ли? За зелена карта питат и искат и нищо друго!
Ou7law Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 2 minutes ago, Almizo said: За зелена карта питат и искат и нещо друго! Какво нещо друго?
Almizo Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 преди 3 минути , Ou7law каза: Какво нещо друго? Друго не искат просто държат да я видят на границата извинявай гр
Ou7law Публикувано: 26 юли, 2020 Публикувано: 26 юли, 2020 2 hours ago, Almizo said: Да на сърбите казвам че отиваме на Власинското езеро и ти се радват! На македонците казваш че отиваш на Охридското езеро и те ти се радват! На албанците на Кафасан си им казвам че отиваме на Вльора и всички доволни! На връщане пак същото упражнение на въпроса от каъде идваш и пак същите отговори и никой не лъжеш! Ти наистина си бил там 🤔! Те доволни и ти! снимката е от като слезеш от магистралата за Ниш и Белград 😉 на въпросния Владичин Хан! Иначе не е ли по бързо ако на отиване се мине през Гюешево, а на връщане само да се мине по маршрута, по който сте минали?
Almizo Публикувано: 27 юли, 2020 Публикувано: 27 юли, 2020 преди 8 часа, Ou7law каза: Иначе не е ли по бързо ако на отиване се мине през Гюешево, а на връщане само да се мине по маршрута, по който сте минали? Да по бързо е! Но аз заради глобите към КАТ предпочетох да не рискувам и да не ме занимават с глупости! А и на Трън се отбихме да видим ждрелото, после Власинското езеро все хубави места. 1
Juliaaa Публикувано: 27 юли, 2020 Публикувано: 27 юли, 2020 https://www.economic.bg/bg/news/12/kabinetat-reshi-da-namali-dds-za-oshte-sektori.html Явно и до Албания няма да се ходи! А вече имам резервация...😷 1
Pantelej Putnik Публикувано: 27 юли, 2020 Автор Публикувано: 27 юли, 2020 преди 11 минути , Juliaaa каза: https://www.economic.bg/bg/news/12/kabinetat-reshi-da-namali-dds-za-oshte-sektori.html Явно и до Албания няма да се ходи! А вече имам резервация...😷 Ами, майче ще трябва да обявим официално края на тази тема. 🤔 1
adreno Публикувано: 27 юли, 2020 Публикувано: 27 юли, 2020 Калафат-Железни Врата - последна надежда. 1
tch Публикувано: 27 юли, 2020 Публикувано: 27 юли, 2020 преди 1 час, Pantelej Putnik каза: Ами, майче ще трябва да обявим официално края на тази тема. 🤔 Преименуваш я на 2021 и готово 2
Victoria Публикувано: 27 юли, 2020 Публикувано: 27 юли, 2020 Изчакайте да видите какво точно ще решат, защото като слушах по телевизията, ми звучеше, че идеята е да може да идват туристи тук, тъй като другата опцция е карантина. Може и да не съм права.
chandni Публикувано: 27 юли, 2020 Публикувано: 27 юли, 2020 преди 5 часа, Juliaaa каза: https://www.economic.bg/bg/news/12/kabinetat-reshi-da-namali-dds-za-oshte-sektori.html Явно и до Албания няма да се ходи! А вече имам резервация...😷 преди 5 часа, Pantelej Putnik каза: Ами, майче ще трябва да обявим официално края на тази тема. 🤔 Това касае граждани на съответните държави при идването им в България, а не българи, завръщащи се от там. Няма как да забранят на български гражданин да се прибере в родината си - единствено могат да го поставят под карантина. 5
Almizo Публикувано: 27 юли, 2020 Публикувано: 27 юли, 2020 преди 4 минути , chandni каза: Това касае граждани на съответните държави при идването им в България, а не българи, завръщащи се от там. Няма как да забранят на български гражданин да се прибере в родината си - единствено могат да го поставят под карантина. И аз мисля че е така!
Pantelej Putnik Публикувано: 28 юли, 2020 Автор Публикувано: 28 юли, 2020 преди 10 часа, chandni каза: Няма как да забранят на български гражданин да се прибере в родината си - единствено могат да го поставят под карантина. Е, така де! За карантината става дума. 1
Juliaaa Публикувано: 28 юли, 2020 Публикувано: 28 юли, 2020 @chandni, именно това имах предвид - карантина за прибиращи се.
Juliaaa Публикувано: 28 юли, 2020 Публикувано: 28 юли, 2020 Такаааа... Току що разговарях по телефона със служител на МВнР, която каза, че няма никакви ограничения за Албания и Македония. На въпроса ми дали ще трябва да спазваме карантина при връщане от Македония или Сърбия ми дадоха телефон на столичното РЗИ. Звъннах и на тях и отговорът на госпожата, с която разговарях беше, че и за българи влизащи от тези държави е необходим PCR тест до 72 часа.
slujitel Публикувано: 28 юли, 2020 Публикувано: 28 юли, 2020 преди 17 минути , Juliaaa каза: Такаааа... Току що разговарях по телефона със служител на МВнР, която каза, че няма никакви ограничения за Албания и Македония. На въпроса ми дали ще трябва да спазваме карантина при връщане от Македония или Сърбия ми дадоха телефон на столичното РЗИ. Звъннах и на тях и отговорът на госпожата, с която разговарях беше, че и за българи влизащи от тези държави е необходим PCR тест до 72 часа. Ми то си е написано ясно.
chandni Публикувано: 28 юли, 2020 Публикувано: 28 юли, 2020 Преди 1 час, Juliaaa каза: Звъннах и на тях и отговорът на госпожата, с която разговарях беше, че и за българи влизащи от тези държави е необходим PCR тест до 72 часа. Това е абсурдно! Като пристигна на границата и нямам PCR тест, няма да ме допуснат да се прибера в страната, чийто поданик съм, така ли? Някой в РЗИ е говорил "наизуст". Ето новината в bTV, публикувана от @DaBo в темата за Коронавирус-а: Отрицателните тестове са за чуждестранни туристи, с цел да допуснат и македонци, сърби, албанци, украинци и други граждани на държави извън ЕС, за да спасят колкото могат от сезона. Пак казвам - няма как да откажат на български граждани да се приберат - единствено могат да ги поставят под карантина. Ако за някого е проблем поставянето под карантина, да - това би сложило край на плановете му за почивка извън България. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега