searus Публикувано: 28 юли, 2020 Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 Някак си успяхме да се доберем до така желаната почивка на този прекрасен на пръв поглед остров, побеждавайки притесненията си и оживявайки след 4-часово носене на маски (дори 6-годишното) в самолета и още не знам колко часово висене по летища с тях... За мерките няма да пиша, но се надявах на повече... Разчиташ главно на късмета си, а защо трябва да е така? Кацаме към 9, хвърлят едно око на светия код и ни приветстват с добре дошли. Колата под наем е от Auto Holidays, около 150 евро за две седмици. Това ни е със сигурност най-бързото вземане на кола, а девойката само заяви, че не я интересувало, че има 2-3 вдлъбнатини по колата, които никъде не са отбелязани... Да видим накрая ще има ли изненади. След 25 минути сме в апартамента под наем, в Афанту. Отговаря съвсем точно на ревютата в букинг, собствениците изглеждат свестни хора, офисът на мъжа е долепен до нашия апартамент и реагира светкавично на всички молби, въпроси или проблеми (топлата вода нещо спря на втория ден, но веднага бе оправена). Изключително чисто, с новомонтирани дезинфектант и автоматичен диспенсър за сапун, плюс такъв за хартия (задължили ги управниците). Всичко се минава и с дезинфекциращ спрей (държаха да ни покажат видео как чистачка от професионалната фирма за почистване пръска наред и поради по-дългия ни престой ни предложи да ги извика пак след седмица да ни поопръскат). Напълно излишното за мен басейнче на втория етаж над покрития (сенчест) паркинг е манна небесна за дребното, но е прекалено малко и плитко за пораснали. Терасата ни е огромна, и единственият кусур, който бих намерила на апартамента, е, че е малко далече от моренцето и няма кой знае каква гледка. За пандемична почивка обаче локацията е перфектна, накрая, да не кажа извън, селото, с изключително лесно включване в трафика по главните пътища. На следващия ден бързаме да видим местния плаж и от много бързане се завличаме към 12 в най-големия пек. Ж Е Г А Пясъкът адски пари, което обяснява защо всъщност малкото хора са си опънали кърпите на камъните до водата, а не на мекия тъмен пясък. Така правим и ние и се бухваме на бегом в прохладната кристална вода (а някои дребни дори със шнорхели). Стоим далеч от шезлонги и чадъри, но си изпросваме по-късно един от Савас, който веднага го донесе. След час отпрашваме към Прасониси, защото комбинираме почивката с кайт сърф (само таткото). Не мисля да повтарям. Хубав, голям плаж, ситен пясък, прекрасна вода, и, ужасен вятър. Ужасното беше заради пясъчната буря, която ни забиваше милиони иглички по телата, иначе за кайт и уинд сърф е чудно. Ден втори отдаваме на мързелив пясъчен плаж наблизо, един от най-известните: Цамбика (все ми иде да кажа/напиша Цамбу(р)ка). Хора има, но нищо смущаващо, заети са шезлонгите само на първа линия и тук-там на втора. Тук детето съвсем се отпуска и вече няма нужда да бъде държано за ръка във водата. Ден трети, решаваме да си търсим малко заливче с плажче, камъните са добре дошли, за да изпробваме шнорхелите. Харесваме си едно миниатюрно с църквичка и го намираме по един доста черен път, но има бариера и не посмяхме да изнахалстваме. В съседство се виждаше този, на който се изнасяме пеша, но откриваме, че има чудесно място за колата под едно огромно дърво: Сами сме, почти само камънак, но си намираме малко пясъчно петънце за половин кърпа и чадър. Единствен минус - морето е изкарало боклуци, които никой не се занимава да събира, а все пак имаше поне 5-6-7 вилички там. Заливчето е красиво, има предостатъчно за зяпане във водата като за напълно начинаещи, а на места между камъните са се образували локви с плитка и направо гореща вода. Следобед отскачаме и до северния бряг, близо до летището, където карат кайт сърф - Кремасти. Странен плаж откъм ветрени условия, на камъните духа, но нормално, и само да мръднеш до водата, усещаш вихъра... Ден четвърти, с информация от форума, намираме плаж Агати и си го заплюваме. Неделя е, и към обед започва да се пълни. Въпреки това си е празно. Няма шезлонги, няма заведения, нито хотели, освен няколко стърчащи изоставени строежа. Водата е разкош, плитка и топла, като за деца. Пясъкът златен, мек и, разбира се, парещ. Решаваме да повторим на следващия ден, просто от любопитство колко хора ще има в делник. Отговорът: най-много 40 по обед, преди обед максимум 20. Всъщност на брой колите изглеждаха колкото и хората, за което не намерих обяснение. Един много възрастен дядо обикаля с нещо като огромни поничко-гевреци, и някои хора смело си купуват, въпреки че дядото за вирус далеч не изглежда да е чувал, пипа с ръцете и храната, и парите... Горе на скалата до черния път паркирала сергия за плодове под маслиново дърво и това е. Друго няма там нищичко. А, и едно манастирче в скалите. И много рибки, рапанчета, миди и раци за зяпане. Стана ни любимо място веднага. 39 3 Връзка към коментар
searus Публикувано: 28 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 И потоп... Ако трябва нещо да се случи, то не е лошо да си попаднал на страшно експедитивен и отговорен грък, който на всичко отгоре се опитва да приема нещата с известна доза хумор. Споменах ли, че имаше проблем с топлата вода на втория ден, и как го оправи веднага? Е да, ама за да могат летовниците все пак да не се къпят с хладка вода, включи допълнително някакъв бушон, за електрически нагревател, който поради 'lost in translation' недоразумение не беше изключен от нас в последствие и след още ден-два се случва случката. Мия си една чаша и под мивката нещо избухва и почва да съска и плюе вряла вода с голям дебит. Веднага му звъня на гърка, имърджънси, имърджънси, куик! Честно, не знам колко наблизо живее (става в 9:30 вечерта), но след две минути е при нас, спира централно водата, с едната ръка е вече на телефона и нарежда, с другата е хванал метлата и се опитва да изкара езерото навън през входната врата (добре че сме направо на уличката). Жена му пристига скоро с по-сериозно въоръжение и оправят нещата за нула време. Водопроводчик каца след още малко, и пускат и водата. Ето това е, на всеки се случва и мисля, че се притесни как ще го овапцаме в букинг, но напротив, само мога да го похваля (въпреки че защо бойлерът им не се изключва след определени градуси, а загрява водата до температура, която топи тръби, е въпрос, който заслужава внимание)! Повтаряше как за 10 години, откакто е пуснат апартамента, не се е случвало нищо подобно, а вече две неща за отрицателно време и чакал трето зло. Тръгнаха си, бяха пуснали климатика да издухва и подсушава и докато се обърнем, намираме локва до телевизора под въпросния климатик (на повечето хора няма нужда да се обяснява защо никога не се слага нещо електрическо под климатик), в която локва се мъдри удължител с включени 3-4 неща в него. Добре че нищо не избухна този път! Връща ми съобщение: ok don't worry I will fix it tomorrow morning this is the third thing is happening so will are ok!!!!! Съжалявам, че не му видях физиономията, когато му писах 🤣 На сутринта го оправиха за 5 минути. 14 3 9 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 28 юли, 2020 Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 Така де, прав е човекът, три е границата на достатъчното. Прекрасна почивка @searus и повечко пясъци и дъюни в снимки, че да оплакнем очите сега и да знаем за догодина... може би, ако е рекъл Началника, ха дано и т.н. все от този род заклинания. 3 1 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 28 юли, 2020 Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 Родос ми е от любимите острови. Обожавам го направо, особено стария трад и Линдос. Това лято имахме планирана двуседмична обикалко на Додеканези с 5 нощувки на Родос през юни, но не било писано. Next summer:) Прекрасни снимки и разказ, вълнуваща почивка. Споделяй кадри с нас, да се потопим и ние за малко в магията на морето, че не се живее само с работа:) 4 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 28 юли, 2020 Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 Никога не съм ходил на този остров, но един приятел все ми вика айде да ходим на този остров Родос 😊 там е много красиво и си заслужава човек да отида и да се позабавлява. Та сега за 2021 година умуваме дали да е Родос или Крит, но имаме много време за 2021 година. Явно и двата острова имат задълбочаваща история, а на снимки като гледам са много яки. Да си направите прекрасни снимки и една перфектна почивка. преди 1 час, Asya Assenova каза: че не се живее само с работа:) И това е истина 😊 Трябва малко и разпускане. 🙂 1 Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 28 юли, 2020 Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 преди 46 минути , Иван Попов каза: Та сега за 2021 година умуваме дали да е Родос или Крит, но имаме много време за 2021 година. Явно и двата острова имат задълбочаваща история, а на снимки като гледам са много яки. Ванка, и двата острова са прекрасни. Ходила съм по няколко пъти и на двата и още искам. На Родос освен че има много какво да се види, е и чудесно място за дей трип до други острови, които, ако ти легнат на сърце, отиват директно в списъка на места за почивка.Поне при нас така се получи. От Родос посетихме Сими, Халки, Кос и Кастелоризо. Халки толкова ни хареса, че миналата година изкарахме една седмица там, това лято пак ни беше в плановете, но съдбата реши друго. Крит също е уникален, има по нещо за всеки вкус, а и сега с директните полети до Ханя е лесно достъпен. Кастелоризо също много ми хареса, но втория път го посетих от Турция, Каш:) В този ред на мисли като че ли на мен Додеканезите ми допадат най-много от всички островни групи на Гърция. 🙂 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 28 юли, 2020 Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 @Asya Assenova Много ти балгодаря за информацията! 😊 Ами то аз не съм бил много много по гръцките острови - все, или нямам време, или нямам компания, или пък намирам много скъпи билети в последния момент. Но най-вече от странана времето аз си патя, на Санторини бях за 6 дни 😇 ами малко ми беше.... Занапред ще преструктурирам за повече време и шетане по тези остовите. 😉 От островите съм ходил само на Тасос, Санторини и Самотраки. Не знаех, че от Родос се правят толкова много връзки за други острови. Крит е лесен за посещение на този етап, особено с Ryan от София, но само дано се задържи линията. Ама и да не стане от София на мен и Солун ми е добре, а и имат полети до почти всички остови. За Милос тази година цените от София са супер ама хотелите са оле мале..... 1 Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 28 юли, 2020 Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 преди 24 минути , Иван Попов каза: За Милос тази година цените от София са супер ама хотелите са оле мале..... Милос от София?!?!?!?! Може би Миконос.... 1 1 Връзка към коментар
searus Публикувано: 28 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 Да продължа с малко мрънкане, но жегата е убийствена. Нищо не можем да се навием да правим, освен да се киснем максимално във вода. Опитваме се да се крием между 1 и 3 поне, обаче трудно ни се получава. Днес решихме да се крием при пеперудите и в първия момент надеждата ми, че там ще е по-поносимо, беше захранена от обещаващата сянка, в комбинация с рекичка и лек полъх. Във втория момент, след изкачването на вторите стъпала, стана адски задушно, а всички, с които се разминавахме ми се струваха твърде неприятни. Табелки навсякъде да се пази тишина на пеперудките, 6-годишното шепна през цялото време, включително поне 10 минути след като излязохме (трябваше няколко пъти да му напомня, че може да говори нормално вече), а големи хора не могат да млъкнат за малко... Преди горската разходка решихме да наминем към Антъни Куин бей, но набързо направихме кръгом, като видяхме препълнения паркинг и цялата паплач долу. Красиво място, но не навръх сезон, пък бил той и пандемичен... Дори не си направих труда да цъкна снимка. Преместихме се на съседния големичък и почти празен плаж, който е съседен и на Афанту - Traganou. С малки камъчета, които парят и през джапанките. В единия му край има пещера, която не изследвахме, защото една мила дама беше завзела входа и с кърпата си. А след пеперудите умирахме за разхлада и директно се изсипахме на един от близките плажове, Kolymbia. Значи, ако на някого, докато е в Гръцко, му залипсва българското море, този плаж го докарва на цвят (в южния залив). Водата е мътна, плават водорасли и тук-там някой боклук. За да съм честна, ще обясня, че за мътилката си има причина - някакъв прахоляк от нещото-като-скали на самия плаж. Дано да са пълни с минерали и кожата ми да заблести... В края на плажчето има още скали, по които си личи как е текла вода и издълбала улеи и дупки. Може да се покатери човек за хубави гледки, ако не го мързи като нас. Чак към 7 намирам температурата за нормална 🤣 На тръгване надничаме и в северния залив, там изглежда доста добре, няма и следа от мътилка, има някакво луксозно, но съвсем ненатрапчиво нещо (Port royal). По това време няма никой, само една възрастна двойка със шнорхели, а в ресторанта с перфектната локация до морето (да не кажа В морето) имаше заети точно 4 броя маси (Kapari fish at sea). Това е положението навсякъде извън най-известните места. Няма как да не направят впечатление затворените заведения и магазини, и изключително намалялото количество шезлонги и чадъри (на места съвсем липсващо). За мен е добре дошло, пълно спокойствие като в извън сезон, но хората от това се препитават... 14 1 Връзка към коментар
harta Публикувано: 28 юли, 2020 Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 Такива пеперуди има и на Парос. Пеперудите са нощни и затова трябва да се пази тишина, да не се събудят. Не знаех, че има и на Родос такива пеперуди. 5 Връзка към коментар
searus Публикувано: 28 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 28 юли, 2020 преди 1 минута , harta каза: Такива пеперуди има и на Парос. Пеперудите са нощни и затова трябва да се пази тишина, да не се събудят. Не знаех, че има и на Родос такива пеперуди. Да, не съм уточнила, нощни са. Аз пък не знаех, че има такива и на Парос 🙂 2 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 30 юли, 2020 Сподели Публикувано: 30 юли, 2020 На 28.07.2020 г. в 15:21, vino4erpec каза: Милос от София?!?!?!?! Може би Миконос.... Пардон 🤗 Миконос... Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 30 юли, 2020 Сподели Публикувано: 30 юли, 2020 На мен ми предстои Родос през септември и нямам търпение. Като разглеждах най-хубавите пясъчни плажове с хубава синя вода от източната страна на острова. За сега мисля да запазя къща във Фалираки и да ходим на плаж на юг на Цамбика и Линдос.. @searus какво е Вашето впечатление от тях. Шезлонгите платени ли са или с консумация от заведенията? Връзка към коментар
searus Публикувано: 30 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 30 юли, 2020 Аз не бих си причинила Фалираки (особено пък ако имам намерение да пътувам до други плажове), но всеки има различна представа за туризъм. Във всяко градче и село можеш да си намериш къща! В Линдос на централния плаж също е лудница, но поне е красиво! Там чадър с 2 шезлонга е 10 евро, нямат връзка със заведенията, поне така ни казаха (и тоалетните са платени, само 50 цента, но като нямаш дребни и това е много)... Не знам как е от другата страна, не слязохме, но там са само 2 мини плажчета, всяко със заведение и подозирам, че шезлонгите са техни. На Цамбика е супер, не е пренаселено, но не знам как стои въпросът с чадърите, защото си носим 'наш'... 2 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 30 юли, 2020 Сподели Публикувано: 30 юли, 2020 преди 9 минути , searus каза: Аз не бих си причинила Фалираки (особено пък ако имам намерение да пътувам до други плажове), но всеки има различна представа за туризъм. Във всяко градче и село можеш да си намериш къща! В Линдос на централния плаж също е лудница, но поне е красиво! Там чадър с 2 шезлонга е 10 евро, нямат връзка със заведенията, поне така ни казаха (и тоалетните са платени, само 50 цента, но като нямаш дребни и това е много)... Не знам как е от другата страна, не слязохме, но там са само 2 мини плажчета, всяко със заведение и подозирам, че шезлонгите са техни. На Цамбика е супер, не е пренаселено, но не знам как стои въпросът с чадърите, защото си носим 'наш'... И на двете места са платени шезлонгите и чадърите . За тоалетните- не бяха платени, ако сте взели шезлонг. Поне преди 20 дни. Веднага ви показват къде е вашия бар с прилежащата му тоалетна. Аз обичам плажа между Фалираки и Калитея. Познавам добре острова и за мен това е перфекно като локация. А и плажа е толкова голям, че никога не се преселва, с много спокойна вода и синя като цвят вода, но без да е прекалено плитко. Разбира се хотелите си имат собствени чадъри и шезлонги, но има и много място за свободно плажуващи. За самия Фалираки - и на мен ми е много град и шумничък. 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 30 юли, 2020 Сподели Публикувано: 30 юли, 2020 16 minutes ago, searus said: Аз не бих си причинила Фалираки (особено пък ако имам намерение да пътувам до други плажове), но всеки има различна представа за туризъм. Във всяко градче и село можеш да си намериш къща! В Линдос на централния плаж също е лудница, но поне е красиво! Там чадър с 2 шезлонга е 10 евро, нямат връзка със заведенията, поне така ни казаха (и тоалетните са платени, само 50 цента, но като нямаш дребни и това е много)... Не знам как е от другата страна, не слязохме, но там са само 2 мини плажчета, всяко със заведение и подозирам, че шезлонгите са техни. На Цамбика е супер, не е пренаселено, но не знам как стои въпросът с чадърите, защото си носим 'наш'... Ами аз оше не съм избрал нищо окончателно, но там има най-голям избор на ниски цени иначе катонги гледам май най-много ще сме около Цамбика. Пътя как е, бавно ли се придвижваш, че така реагираш? Връзка към коментар
searus Публикувано: 30 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 30 юли, 2020 Просто Фалираки е твърде туристически, много народ, много хотели, много шум. Трафика е съвсем нормален, но като за топ сезон е нищо! 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 30 юли, 2020 Сподели Публикувано: 30 юли, 2020 50 minutes ago, Роми said: И на двете места са платени шезлонгите и чадърите . За тоалетните- не бяха платени, ако сте взели шезлонг. Поне преди 20 дни. Веднага ви показват къде е вашия бар с прилежащата му тоалетна. Аз обичам плажа между Фалираки и Калитея. Познавам добре острова и за мен това е перфекно като локация. А и плажа е толкова голям, че никога не се преселва, с много спокойна вода и синя като цвят вода, но без да е прекалено плитко. Разбира се хотелите си имат собствени чадъри и шезлонги, но има и много място за свободно плажуващи. За самия Фалираки - и на мен ми е много град и шумничък. Можеш ли да ми препоръчаш плажове? Като локация и аз гледам в тази част нещо по централно за да имаме достъп до повече плажове в рамките на до 30-40 мин шофиране. 41 minutes ago, searus said: Просто Фалираки е твърде туристически, много народ, много хотели, много шум. Трафика е съвсем нормален, но като за топ сезон е нищо! Разбирам, аз се притесних да не е с големи задръствания и да се пътува бавно. Ще разгледам и варианти на юг, но ми се иска да може да се излезе вечер на заведение или на разходка без да трябва да взимам колата.... Връзка към коментар
giafil Публикувано: 30 юли, 2020 Сподели Публикувано: 30 юли, 2020 @Jorro https://rhodos.gr/beaches/ Погледни тук и си избери къде искаш да ходиш. Аз мисля , че това към което си се насочил е добре. Хората са различни и това което харесва на един е абсолютно неприемливо за друг. Ние също ако е рекъл господ ще доплаваме средата на септември до Родос . Но при всички положения ще сме в Родос град защото се интересуваме от музеи, история , културни събития и обичаме и плажовете и лудницата и наличието на хора и тълпи...така от това което ти описваш Faliraki е ок . Има ги и ресторантите и какво да правиш вечер без да суркаш колата насам натам. 4 Връзка към коментар
searus Публикувано: 31 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Фалираки изглежда като Слънчев бряг, ако отиваш за купона, сигурно може, не и ако търсиш малко спокойствие. Ние пътуваме с малко дете, а и всъщност никога не сме обичали тълпите, още по-малко сега с този вирус... Заведения и къщи да искаш навсякъде, не мисля, че ценово се различават чак толкова. Всеки си има глава да преценява. Иначе се стига бързо до навсякъде с кола, островът е малък. 2 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 9 часа, giafil каза: @Jorro https://rhodos.gr/beaches/ Погледни тук и си избери къде искаш да ходиш. Аз мисля , че това към което си се насочил е добре. Хората са различни и това което харесва на един е абсолютно неприемливо за друг. Ние също ако е рекъл господ ще доплаваме средата на септември до Родос . Но при всички положения ще сме в Родос град защото се интересуваме от музеи, история , културни събития и обичаме и плажовете и лудницата и наличието на хора и тълпи...така от това което ти описваш Faliraki е ок . Има ги и ресторантите и какво да правиш вечер без да суркаш колата насам натам. Добър избор! Аз също съм фен на Родос град, особено ако за първи или втори път сте в Родос А и и супер за корабни трипчета. Всичко тръгва от там 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 35 minutes ago, searus said: Фалираки изглежда като Слънчев бряг, ако отиваш за купона, сигурно може, не и ако търсиш малко спокойствие. Ние пътуваме с малко дете, а и всъщност никога не сме обичали тълпите, още по-малко сега с този вирус... Заведения и къщи да искаш навсякъде, не мисля, че ценово се различават чак толкова. Всеки си има глава да преценява. Иначе се стига бързо до навсякъде с кола, островът е малък. Ами честно казано Слънчев бряг не е това, което търся, но като не съм ходил на острова не мога да ги преценя тези неща. Просто в платформите за резервации там има доста голям избор. Това за придвижването, че е бързо е хубаво, така може и в Родос да се настаним, ще разгледам пак . Как е градския плаж? Чудя се дали не мога да си спестя колата, т.к не обичам да шофирам, но ми се ходи по хубави плажове, а гръцките острови не се славят с добър градски транспорт и май нямам друг избор. Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 10 часа, giafil каза: @Jorro https://rhodos.gr/beaches/ Погледни тук и си избери къде искаш да ходиш. Аз мисля , че това към което си се насочил е добре. Хората са различни и това което харесва на един е абсолютно неприемливо за друг. Ние също ако е рекъл господ ще доплаваме средата на септември до Родос . Но при всички положения ще сме в Родос град защото се интересуваме от музеи, история , културни събития и обичаме и плажовете и лудницата и наличието на хора и тълпи...така от това което ти описваш Faliraki е ок . Има ги и ресторантите и какво да правиш вечер без да суркаш колата насам натам. Старият град е уникален. Когато ходим в Родос, обичаме да спим в там, защото атмосферата, особено вечер, е невероятна. Не може да се опише, трябва да се почувства.Когато не обикаляме острова, на плаж ходим до казиното, край басейна, много приятно местенце в китна градина, там шезлонгите и чадърите са безплатни и много удобни, само трябва да консумираш поне по 5 евро на човек. Има какво да се хапне и пийне:) Плажът е през една уличка, на 20-ина метра, Ели бийч. Водата е чудно синя, няма пясък, а камъчета, неудобното е, че става веднага дълбоко и който не може да плува, не е ок, за плувците дори е по-добре. Този плаж е от страната, която е на завет и там морето е почти винаги спокойно. Както са ти казали, от Родос тръгват безброй корабчета в различни посоки и в този ред на мисли островът е чудесно място за посещение на Додеканезите. Препоръчвам ти Сими, Халки, Кастелоризо, а ако ти се пътува повече, може да посетиш и Кос. Има екскурзии по вода до Линдос, като се посещават по-известните плажове и съответно паузи за плуване в кристалните морски води. Фалираки беше единственото място от острова, което лично на мен не ми допадна, тип Слънчев бряг е, а аз по островите друго търся, но всеки знае себе си. Островът е страхотен, желая ви щастливо пътуване. 4 Връзка към коментар
searus Публикувано: 31 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Е, това, че има най-много предложения в платформите за Фалираки трябва да си има обяснение 😉 Щом не обичаш да шофираш особено, може би и Родос не е перфектната локация за теб, а и си увеличаваш пътя до източните пясъчни плажове. С градския транспорт наистина не мога да помогна. Така като гледам нещо средно, пък и с малко повече живот, ще е районът в и около Линдос, там също има много избор. 2 Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Преди 1 час, Jorro каза: Чудя се дали не мога да си спестя колата, т.к не обичам да шофирам, но ми се ходи по хубави плажове, а гръцките острови не се славят с добър градски транспорт и май нямам друг избор. Градският транспорт на Родос е много добре уреден, това лято не съм сигурен как е откъм разписание. Но ако сте повече от двама души, няма да ви излезе сметката финансово, да не говорим колко време ще изгубите по автобусите. Рент-а-карът е просто задължителен, освен ако не се забиете някъде за продължително време или пък ходите на по един плаж дневно.... 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега