Прескочи до съдържание

Закупуване билет на друг пътник с моя кредитна карта?

Препоръчани мнения

Досега не съм пазарувал билет за някой друг с моята кредитна карта. Въпросът ми е възможно ли е това?
С две думи искам да купя 3 билета, като ако ги купя отделно цената е по-ниска за разлика, ако ги закупя на куп и трите.
Идеята ми е първо да закупя моя билет с моята карта и след това на другите двама пак с моята карта.
Някакви пречки да се случи това?

Връзка към коментар

Синът ми е студент в UK и реално аз му купувам билетите - досега е нямало проблем в Easyjet, Wizz, FB, Австрийците и British airways. Обаче в общите условия на България ер пише, че КК трябва да е на собственика. Някъде в темите го имаше разисквано.

Редактирано от lesy
Връзка към коментар

Да, пътуваме заедно. Говорим за Aegean Airlines в случая. Съжалявам, че съм е повдигнал тази тема отново, но преди да е отворя се поразрових из форума, но не можах да намеря нещо на тази тематика.

Редактирано от Двуцветко
Връзка към коментар

При положение, че ще сте заедно на летището няма проблем, действай си. И да не бяхте заедно в повечето случаи пак няма проблем, само конкретни авиокомпании имат изискване и то само ако букнеш от техния сайт, а не през посредник. 

Връзка към коментар

В смисъл човек може да си купи билет с кредитна карта, която не е на негово име? Предполагам въпросът ми звучи лаишки, но просто никога досега не ми се е налагало та реших да си питам за всеки случай :)

Връзка към коментар

Да може, просто в някои случаи се изисква пътника да покаже кредитната карта с която е купен билета. Виж ако има отметка "buying for someone else", "is the credit card holder travelling" или нещо такова... Но щом ще пътувате заедно няма проблеми.

Редактирано от neuromancer
Връзка към коментар

Странно и на мен никога не са ми искали картата с която е платено. Пък и никога не е плащано с моята карта. Ми ако е служебно пътуване и е платено от фирмата или шефа ако е по-малка фирмата?

Връзка към коментар

Да, така е, логиката малко куца, на мен също никога не са мо я искали.

Но все пак, благодарение на темата тук и една по-стара вече винаги ще проверявам дали си е в мен, защото не се знае на какъв късмет ще попадна.

Връзка към коментар

На мен такова нещо ми се случи за влака Лондон - Лийдс. Билетът беше купен по интернет на името на пътника от друг човек, което системата официално си разрешаваше, във влака не беше признат и се наложи да се купува нов от кондуктора. После се писаха писма и жалби, които непременно трябваше да са на хартия, а не в електронен вид, и накрая стойността на единия билет беше възстановена. Само не си спомням на кой - първия или втория, защото вторият (от кондуктора) естествено беше по-скъп.

Връзка към коментар

Този английски кондуктор може би преди това е работил за DB, защото при тях задължително условие при проверка по време на пътуване е представяне на кредитната карта, с която е извършено плащането на билета... :lol:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Този английски кондуктор може би преди това е работил за DB, защото при тях задължително условие при проверка по време на пътуване е представяне на кредитната карта, с която е извършено плащането на билета... :lol:

От две-три години мисля, и при DB вече е възможно купуването на билет с чужда карта, но това задължително и изрично трябва да бъде отбелязано с маркиране в съответното поле в процеса на купуването. Освен ако отново не са върнали старото положение, не съм пътувал с тях над година.

Иначе си прав, че преди да въведат това "революционно" решение, представянето на картата, с която е платен онлайн билета, беше ултимативно изискване. Което обаче лежерно и с усмивка се подминаваше от холандските кондуктори като мине на тяхна територия влака (ако влака е международен).

Лично съм бил свидетел на скандал (това вече съм го писал в предната подобна тема), с викане на началник влака, обаждания, даже консул щяха да викат семейство - майка, леля и момче на ок. 14 години сърби, които пътуваха с билети, купени с картата на братовчеда на момчето (само то знаеше английски), който обаче не беше с тях. Накрая, след консултации с някаква служба, не се наложи купуване на билет от кондуктора, даже им издадоха някакъв документ в случай, че от другата смяна пак им поискат картата, с която е извършена покупката.

Връзка към коментар

Зависи от компанията. Аз лично, бих ги попитала предварително, за да няма недоразумения.

За easyjet и wizz, съм сигурна, че няма проблем, но такъв имахме в Тайланд с Нок ер.

Явно, всяка компания си има политика

Връзка към коментар

Аз явно попадам на много мързеливи защото досега нито веднъж не са ми поискали картата  :lol:

Връзка към коментар

Аз явно попадам на много мързеливи защото досега нито веднъж не са ми поискали картата  :lol:

Зависи. Ако става дума за високоскоростните влакове и си купила билетите онлайн от сайта на DB, със сигурност при проверка кондукторът ще поиска да представиш кредитната си карта. Поне така беше до месец април, 2012 г. Сега, както вече Уилкс сподели, може и да са променени условията. Немските кондуктори от край време са много стриктни и педантични, бая разправии имах с един през 1993 г., който дълго време не можеше да си представи, че обикалям Европа с безплатни билети за железниците, но накрая все пак се увери в правотата на думите ми...

Връзка към коментар

Дюк, да за високоскоростните става дума, само че не ги купувам он-лайн, а на място в ДБ на летището с кредитна карта и досега не са ми искали картата. Може и защото не са купени он-лайн,

Връзка към коментар

Обаче в общите условия на България ер пише, че КК трябва да е на собственика. Някъде в темите го имаше разисквано.

Нещо не мога да намеря темата и в Общите условия на България Ер не го намирам, а трябва да си резервирам билет с чужда кредитна карта.

Някой скоро да е бил в подобна ситуация?

Връзка към коментар

Нещо не мога да намеря темата и в Общите условия на България Ер не го намирам, а трябва да си резервирам билет с чужда кредитна карта.

Купувал съм билети от сайта на България Ер за друг човек, последно мисля миналото лято с моята кредитна карта, никакъв проблем. Ако изключим това, че те прекарва през някви борики, иска номер на паспорт и подобни неща :)

Ако не държиш по някаква причина да резервираш точно и единствено от сайта на бг ер можеш да резервираш през trip.bg , там е даже с една символична идея по-евтино. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На мен билета ми миналото лято беше купен с картата на майка ми, която не пътуваше с мен. Даже системата нещо се беше объркала и беше вписала малкото ми име на мястото на фамилията, а фамилията на мястото на малкото име. Та на регистрацията им даваше, че такъв пътник няма в системата и отидох на едно гише на България Ер, където провериха всичко, но и там НЕ ми искаха карта. Така, че давай смело идвали ще ти направят проблем.   ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.