rdd Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Има ли магеланец, който да познава района след околовръстното на София, непосредствено до Ринг мол и Икеа? Скоро там ще започне строителство на затворен комплекс с триетажни сгради и двуетажни еднофамилни. Влюбих се в проекта. Какво ще кажете - голяма авантюра ли ще бъде, ако закупя имот там? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 38 минути , rdd каза: Има ли магеланец, който да познава района след околовръстното на София, непосредствено до Ринг мол и Икеа? Скоро там ще започне строителство на затворен комплекс с триетажни сгради и двуетажни еднофамилни. Влюбих се в проекта. Какво ще кажете - голяма авантюра ли ще бъде, ако закупя имот там? Защо авантюра? Единственото условие е всички членове на семейството да имат коли или да има кой да ги вози, че градският транспорт точно там няма добро покритие, да речем. Ако имате малки деца не знам на какви детски градини и училища може да разчитате в района-в Младостите евентуално. Но пък планината със Симеоновският лифт са ви на разположение, Бистрица, Железница. Сега, като инфраструктура съм песимист, но говоря наизуст.При всички положения, трябва да се проучат всички минали и бъдещи градоустройствени проекти в района.Но без да знам детайли, на мен ми звучи като една добра инвестиция. 2 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 55 минути , rdd каза: Има ли магеланец, който да познава района след околовръстното на София, непосредствено до Ринг мол и Икеа? Скоро там ще започне строителство на затворен комплекс с триетажни сгради и двуетажни еднофамилни. Влюбих се в проекта. Какво ще кажете - голяма авантюра ли ще бъде, ако закупя имот там? Знам какво е под околовръстното и мога да си представя какво ще е над. Но аз, по принцип, съм краен песимист относно новото строителство. Отделно от това един такъв комплекс изисква устойчива поддръжка след заселването му. А в това отношение нямаме никакви традиции … като се прибави и народопсихологията ни, както и част от бъдещите ти съседи... Направо не ми се мисли в каква "авантюра" т.е. драма ще се вкараш след 2-3 години живеене там. 6 Връзка към коментар
rdd Публикувано: 31 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 57 минути , Мари Николова каза: Защо авантюра? Единственото условие е всички членове на семейството да имат коли или да има кой да ги вози, че градският транспорт точно там няма добро покритие, да речем. Ако имате малки деца не знам на какви детски градини и училища може да разчитате в района-в Младостите евентуално. Но пък планината със Симеоновският лифт са ви на разположение, Бистрица, Железница. Сега като инфраструктура съм песимист, но говоря наизуст.При всички положения, трябва да се проучат всички минали и бъдещи градоустройствени проекти в района.Но без да знам детайли, на мен ми звучи като една добра инвестиция. Точно такъв отовор исках. Благодаря! За сега семейство няма. Млад, образован младеж, който за 10 години не можа да свикне с лошото време в UK и вероятно ще се върне тук да си търси късмета. Само да сме здрави. А за лифта, в парцела е отреден сервитут, тъй като въжевата линия ще се продължи до бъдещата метростанция до Ринг мол. Любител е на планините, и това щи е бонус. За училища и детска градина, вчера обещаха, че ще построят навсякъде, където няма 😀За документацията на строежа, пред издаване на РС. преди 32 минути , ven62 каза: Знам какво е под околовръстното и мога да си представя какво ще е над. Но аз, по принцип, съм краен песимист относно новото строителство. Отделно от това един такъв комплекс изисква устойчива поддръжка след заселването му. А в това отношение нямаме никакви традиции … като се прибави и народопсихологията ни, както и част от бъдещите ти съседи... Направо не ми се мисли в каква "авантюра" т.е. драма ще се вкараш след 2-3 години живеене там. Поддръжката е 1,50 евро на кв.м обща площ на имота, за месец, и е изпитана на гърба ми, сега където живея. Добри са. За интелегентността и манталитета на бъдещите съседи, няма как да предвидя. Ако представлява интерес, "Морени клуб резиденс". 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Това за метростанцията е супер.Но лифта е шумно съоръжение.Като гледам как застрояват около лифта, си представям неделните сутрини, как се будя от бученето на машините, блъскането на кабинките една в друга и глъчката от планинари/скиори.Може да са взели мерки,като човек, чувствителен на шум го споменавам, за младежа може да не е от значение 🙂 Не слушайте само инвеститора, най-подробна информация ще ви дадат в съответната община - какво се предвижда като улици, до кога мислят най-късно да изпълнят обещанията за детски градини и пр.,имат ли реални проекти, има ли риск от нови небостъргачи тип "Дубай", надвисващи над комплекса в близко бъдеще и т.н. За това се сещам, сигурно вече сте ги проучили нещата 🙂 3 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 1,5€/m2 по 100м2 е 150€/месец. Каквото и да включва тази подръжка...някак ми се вижда множко. 6 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 19 минути , Zara каза: 1,5€/m2 по 100м2 е 150€/месец. Каквото и да включва тази подръжка...някак ми се вижда множко. Това е за общите площи и е разделено като сума на определен брой домакинства. Сетих се, че в тези квартали канализацията е отколешен проблем, но конкретно този район до скоро беше едно голо поле, предполагам, че всичко е ново и направено както трябва.Не е зле и това да се провери в общината. 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 "Поддръжката" най-вероятно включва заплати на портиерите и чистотата, администрация и текущи разходи. Ремонти и извънредни разходи са отделно. 5 Връзка към коментар
Lirea Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Преди 1 час, rdd каза: За училища и детска градина, вчера обещаха, че ще построят навсякъде, където няма Не разчитай много на това. Преди 10 г., когато моят мъж си търсил апартамент за купуване, са го водили някъде в "Манастирски ливади" и са му обяснявали как там ще минава тролей (защото друг градски транспорт там няма) и ще се строи детска градина. Все още няма нито едно от двете, поне в онази част. 8 1 Връзка към коментар
Zara Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 22 минути , neuromancer каза: "Поддръжката" най-вероятно включва заплати на портиерите и чистотата, администрация и текущи разходи. Ремонти и извънредни разходи са отделно. Обикновено е точно така. т.н."поддръжка" трябва да е добре регламентирана, че след това ...ама то това е извън поддръжката, онова не е включено ...и т.н. по-горе, за тези 1,5€/m2, явно идеше реч за околосградните пространства - озеленяване, пътеки, детска площадка, рампа за подземни гаражи и т.н., които също би трябвало да се включат към т.н. "поддръжка". До това ще се стигне на по-късен етап, но е добре да се знае предварително. 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 2 часа, Мари Николова каза: Това за метростанцията е супер.Но лифта е шумно съоръжение. Това за метростанцията е ужас. Ще направи мястото още по-шумно и мръсно от хора. Лифтът не е шумен. Станцията е далече. Но едно пътуване с кабинката дава добра представа и според мен е по-вероятно да откаже човек, като види отвисоко за какво иде реч. 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 12 минути , Zaro каза: Това за метростанцията е ужас. Ще направи мястото още по-шумно и мръсно от хора. Лифтът не е шумен. Станцията е далече. Но едно пътуване с кабинката дава добра представа и според мен е по-вероятно да откаже човек, като види отвисоко за какво иде реч. А добре, реших, че ще се заяждаш, че съм нарекла Витоша планина 🙂 Метрото е голямо удобство, особено като натрупа оня ми ти сняг, а след околовръстното снегорините влизат последно, но всеки с нагласата си. Ако правилно съм разбрала лифта ще започва от метростанцията и ако няма някаква модерна шумоизолация бумтенето ще е неприятно. 1 2 Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 В близост до работата ми е този комплекс https://www.residentialpark-sofia.com/ Според мен е страхотно да живееш в него. Ако си с кола транспорта не е проблем. Ако си без - 111 минава по околовръстното, а има и още един рейс за Бистрица. В комплекса има фитнес, плувен басен, наблизо има хубави заведения за хранене, аптека, Billa и тн. Много е спокойно и планината е наблизо. Не мисля, че липсата на градина и училище е проблем. Нашите деца ходеха в друг район на София и ги карахме всяка сутрин и вечер, за да може да са близко до бабите и те да ги взимат. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 В момента, Мари Николова каза: А добре, реших, че ще се заяждаш, че съм нарекла Витоша планина 🙂 Метрото е голямо удобство, особено като натрупа оня ми ти сняг, а след околовръстното снегорините влизат последно, но всеки с нагласата си. Ако правилно съм разбрала лифта ще започва от метростанцията и ако няма някаква модерна шумоизолация бумтенето ще е неприятно. Пропуснал съм го, ще се коригирам. 😄 Метрото несъмнено е огромно удобство. Минусът в конкретната ситуация е, че ще стоварва огромно количество хора на лифта, а от там ... на хълмчето отгоре 😄 Лудницата е гарантирана. А съветът ми за оглед на терена от лифта съвсем не е безпочвен. 3 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 4 минути , Stryper каза: този комплекс https://www.residentialpark-sofia.com/ Мисля, че той говори за друго-зад Ринг мол към Витоша копаят нещо в нищото... Връзка към коментар
Stryper Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Сигурно и там е било така в началото. Когато ни преместиха офиса си мислих, че е много зле и далече. Но когато започнах да ходя на работа видях, че има много предимства и предпочитам да работя там. Чистия въздух, спокойствието. 1 Връзка към коментар
rdd Публикувано: 31 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 3 часа, Мари Николова каза: Това за метростанцията е супер.Но лифта е шумно съоръжение.Като гледам как застрояват около лифта, си представям неделните сутрини, как се будя от бученето на машините, блъскането на кабинките една в друга и глъчката от планинари/скиори.Може да са взели мерки,като човек, чувствителен на шум го споменавам, за младежа може да не е от значение 🙂 Не слушайте само инвеститора, най-подробна информация ще ви дадат в съответната община - какво се предвижда като улици, до кога мислят най-късно да изпълнят обещанията за детски градини и пр.,имат ли реални проекти, има ли риск от нови небостъргачи тип "Дубай", надвисващи над комплекса в близко бъдеще и т.н. За това се сещам, сигурно вече сте ги проучили нещата 🙂 Благодаря! Началната спирка на въжената линия ще започва от метростанцията. А за инвестиционното намерение всичко съм проучила, наши колеги са и се познаваме добре. Но всичко се случва. Сигурност няма в нищо, риск си е. Връзка към коментар
rdd Публикувано: 31 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 3 часа, Мари Николова каза: Това е за общите площи и е разделено като сума на определен брой домакинства. Сетих се, че в тези квартали канализацията е отколешен проблем, но конкретно този район до скоро беше едно голо поле, предполагам, че всичко е ново и направено както трябва.Не е зле и това да се провери в общината. Канализацията е решена с пречиствателна станция. Не се издава РС без решени външни връзки. Връзка към коментар
rdd Публикувано: 31 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 2 часа, Zara каза: Обикновено е точно така. т.н."поддръжка" трябва да е добре регламентирана, че след това ...ама то това е извън поддръжката, онова не е включено ...и т.н. по-горе, за тези 1,5€/m2, явно идеше реч за околосградните пространства - озеленяване, пътеки, детска площадка, рампа за подземни гаражи и т.н., които също би трябвало да се включат към т.н. "поддръжка". До това ще се стигне на по-късен етап, но е добре да се знае предварително. Дори и езеро ще има. Връзка към коментар
rdd Публикувано: 31 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Преди 1 час, Stryper каза: В близост до работата ми е този комплекс https://www.residentialpark-sofia.com/ Според мен е страхотно да живееш в него. Ако си с кола транспорта не е проблем. Ако си без - 111 минава по околовръстното, а има и още един рейс за Бистрица. В комплекса има фитнес, плувен басен, наблизо има хубави заведения за хранене, аптека, Billa и тн. Много е спокойно и планината е наблизо. Не мисля, че липсата на градина и училище е проблем. Нашите деца ходеха в друг район на София и ги карахме всяка сутрин и вечер, за да може да са близко до бабите и те да ги взимат. Не не и този комплекс. Все още не е започнало строитлството му. След септември месец ще стартират. Връзка към коментар
rdd Публикувано: 31 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 1 час, Zaro каза: Пропуснал съм го, ще се коригирам. 😄 Метрото несъмнено е огромно удобство. Минусът в конкретната ситуация е, че ще стоварва огромно количество хора на лифта, а от там ... на хълмчето отгоре 😄 Лудницата е гарантирана. А съветът ми за оглед на терена от лифта съвсем не е безпочвен. Комплекса ще се строи зад Ринг мол, а бъдещата метростанция е преди околовръстното. Няма как сега да се огледа мястото с кабинка, защото още няма лифт там. На който му е интересно-"Морени клуб резиденс". Визуализацията е много примамлива.https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://moreniclub.bg/&ved=2ahUKEwjz0aDPl_jqAhXrlIsKHROJAxUQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0QrYhBbSDZSS0_vaaLLmDq&cshid=1596222355160 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 Преди 1 час, bobole4e каза: Мисля, че той говори за друго-зад Ринг мол към Витоша копаят нещо в нищото... Да прецакат гледката към Витоша на кифлите, отишли да пият кафе на мол ... 2 Връзка към коментар
Sju Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 @rdd, един съсед и приятел искаше да инвестира в този комплекс. Говори за него от миналата година. А до ден днешен още не е започнат строежа доколкото разбирам. Оправданието вероятно е извънредното положение, но като пряк свидетел на строителствата от другата страна на околовръстното ще кажа, че нямаше замразени строежи през изминалите месеци, напротив. Миналата седмица се виждах с момчето, спомена за въпросната такса поддръжка и беше възмутен 🙂 В квартала около БПС месечните такси в затворените комплекси по лични и споделени данни варират около 40-100 лв. Хубаво е да се знае за колко години ви задължават да плащате въпросната такса, договорът за това срочен ли е? Защото ако не сте доволни трябва да имате право на избор, за да смените фирмата в даден момент. 3 Връзка към коментар
rdd Публикувано: 31 юли, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 14 минути , Sju каза: @rdd, един съсед и приятел искаше да инвестира в този комплекс. Говори за него от миналата година. А до ден днешен още не е започнат строежа доколкото разбирам. Оправданието вероятно е извънредното положение, но като пряк свидетел на строителствата от другата страна на околовръстното ще кажа, че нямаше замразени строежи през изминалите месеци, напротив. Миналата седмица се виждах с момчето, спомена за въпросната такса поддръжка и беше възмутен 🙂 В квартала около БПС месечните такси в затворените комплекси по лични и споделени данни варират около 40-100 лв. Хубаво е да се знае за колко години ви задължават да плащате въпросната такса, договорът за това срочен ли е? Защото ако не сте доволни трябва да имате право на избор, за да смените фирмата в даден момент. Благодаря за отделеното време, че споделяте. След септември месец стартира строителството. Но да не купите апартамента, който съм харесала, че още не съм го капарирала.😀 Цената на поддръжката е скандална. Но докато можем. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 31 юли, 2020 Сподели Публикувано: 31 юли, 2020 преди 30 минути , Sju каза: Хубаво е да се знае за колко години ви задължават да плащате въпросната такса, договорът за това срочен ли е? Е, вечно. Обикновено това са фирми на строителите. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега