Прескочи до съдържание

Покупка на имот близо до Ринг мол

Препоръчани мнения

В момента, Zaro каза:

Е, вечно. Обикновено това са фирми на строителите.

Не винаги е вечно. Но трябва да го пише в договора.

При нас например фирмата на инвеститора е била отговорна за поддръжката само в първата година, сега сме запазили градинарите, но другите неща по сградата се наглеждат от външна фирма. Имам пример и от сграда на онези с библейските цитати по фасадата- за договор от 2 години.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
6 hours ago, rdd said:

Точно такъв отовор исках. Благодаря! За сега семейство няма. Млад, образован младеж, който за 10 години не можа да свикне с лошото време в UK и вероятно ще се върне тук да си търси късмета. Само да сме здрави.  А за лифта, в парцела е отреден сервитут, тъй като въжевата  линия ще се продължи до бъдещата метростанция до Ринг мол. Любител е на планините, и това щи е бонус. За училища и детска градина, вчера обещаха, че ще построят навсякъде, където няма 😀За документацията на строежа, пред издаване на РС. 

Поддръжката е 1,50 евро на кв.м обща площ  на имота, за месец, и е изпитана на гърба ми, сега където живея. Добри са. За интелегентността и манталитета на бъдещите съседи, няма как да предвидя. Ако представлява интерес, "Морени клуб резиденс".

Малко ребром да вляза, извинявам се. 🙂 Казвам и млъквам:

Ти имот за инвестиция ли гледаш, да не ти пука много кой живее в него, но да се пълни с наематели или да се продаде на добра цена след 6-7-8 години ИЛИ мислиш за живеене ти в него, ИЛИ купуваш имот като си представяш как някой друг ще заживее и ще е доволен от живота си в него? Понеже са различни неща.

- За инвестицията - поддръжка и подобни си ги смяташ в наема, който ще вземаш и е въпрос на сметки и проучване как ще се движи търсенето или наемите наоколо.

- За себе си - всеки избира какво жилище и район търси, ти си знаеш.

- За друг да живее години наред там, особено ако идва от чужбина и тепърва си намества средата и стила на живот, евентуално си мислиш как ще си прави семейство там и на другия му човек наистина да му допада там - доста рискова инвестиция. 

Ето пример: половинката ми има жилище в част на София, която я добра. Купил го броени години преди да се запознаем. Там: денонощни магазини, ресторанти, кафенца, зелени площи, мол на 10 мин пеш, медицински, спортни, козметични центрове, държавни и частни детски ясли (сега като имаме дете е уау!, преди не ми пукаше), училища, разпределението е добро, гледката е великолепна. Обаче на мен там не ми е окей.  Живял там две-макс три години и се запознахме. Аз имах жилище другаде, там средата ми харесваше повече. Не че не пробвахме да поживеем в неговото, но то като ми е криво там и между нас нещо настроението е кофти. Дори вече като имаме дете, още съм дума да не става да живеем там (въпреки държавните и частни градини в района). И го даваме под наем. Т.е. от имот за живеене много бързо стана за инвестиция. Ако беше в неоживен район, без търсене, с години щеше да седи празен без наематели или месечните вноски да са повече от приходите от наем.

ПС: Градини и ясли - В района/комплекса вероятно имаш предвид, че ще правят частни? Аз докато не ги видя построени, направени, с всичките му лицензи и най-вече, да им видя месечните такси с гледачките (за яслите) и преподаването (за училищата) , хич не вярвам на 3д визуализации и вдъхновяващ текст по брошури - тези ги правя по няколко за следобед, много добре продават. 🙂

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар

хубава тема :smile: ще следя да науча полезни неща,, за да знам какво да гледам, когато след десетина години намекна на сина ни, че му е време да ни купи имот в затворен комплекс :yes:  по принцип си го представях нейде из Флорида или Калифорния (много филми), ама с тая  корона развалиха всичко там, та и на Ринг мола ще съм доволна :grin:

• Харесвам 2
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 32 минути , antea каза:

хубава тема :smile: ще следя да науча полезни неща,, за да знам какво да гледам, когато след десетина години намекна на сина ни, че му е време да ни купи имот в затворен комплекс :yes:  ...

Аз още си чакам червеното ферари кабрио…

:search:

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Знам, че не такива отговори се търсят, но за съжаление аз нищо положително за София не мога да кажа от доста време насам. Точно наскоро имах повод да се подразня как някога Симеоновският лифт тръгваше от една хубава зелена ливада, на където и да с обърнеш, а сега скоро ще се минава през поредната Дружба или Обеля, но с модерно и естествено тъпо звучащо име. Сигурно градовете трябва да не стареят и да се развиват, но още по-сигурно е, че това не трябва да става по склоновете на планините. Целия район над околовръстното е обект на изключително безвкусно презастрояване и скоро няма да остане нищо друго осен комплексчета с изкуствена трева и езерца... нелепо... съжалявам. 

Ето тук някой хубаво е снимал всичките безобразия в начален стадий, включително и "петното" за строежа.

Не ми е това представата за хубаво място за живеене зад силуетите на Икея и Ринг Мол и там каквото друго нацвъкат около него, но пообиколете района наистина...

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, rdd каза:

... А за лифта, в парцела е отреден сервитут, тъй като въжевата  линия ще се продължи до бъдещата метростанция до Ринг мол...

Тази метростанция е само идея и със сигурност няма да се реализира в близките 10-15 години, ако въобще се реализира.

Приоритетите пред Метрополитен са продължаване на линия 3 от Х. Димитър до Левски Г, отклонението по линия 3 към Слатина и Окръжна болница, нова станция по линия 1 в Модерно предградие и чак след това, евентуално ще се решава дали да се продължава линия 2 след мол Парадайс или въпросната станция.🤔

Имам познати, които по същия начин ги лъжат за нова метростанция в Кръстова вада. Евтин трик на брокери/строители.🙄

Аналогична е ситуацията и с лифта - всички съоръжения на Витоша са в период на полуразпад с любезното съдействие на Цеко Минев и там по-скоро ще се спират съоръжения отколкото да се отварят нови.😐

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 42 минути , SPQR89 каза:

Тази метростанция е само идея и със сигурност няма да се реализира в близките 10-15 години, ако въобще се реализира.

Приоритетите пред Метрополитен са продължаване на линия 3 от Х. Димитър до Левски Г, отклонението по линия 3 към Слатина и Окръжна болница, нова станция по линия 1 в Модерно предградие и чак след това, евентуално ще се решава дали да се продължава линия 2 след мол Парадайс или въпросната станция.🤔

Имам познати, които по същия начин ги лъжат за нова метростанция в Кръстова вада. Евтин трик на брокери/строители.🙄

Аналогична е ситуацията и с лифта - всички съоръжения на Витоша са в период на полуразпад с любезното съдействие на Цеко Минев и там по-скоро ще се спират съоръжения отколкото да се отварят нови.😐

Благодаря! Но не се лъжа лесно аз.

На ясно съм и с рекламата, на ясно съм и с брокерите. Но не ми пречи да се влюбя в проекта. Той е с пъти по-различен от всичко наоколо. Вярвам и в поддръжката, че ще го стопанисват на ниво, защото ги познавам. Скъпичко си е. Получаваш това за което си плащаш. 

преди 1 час, Adventurer каза:

Знам, че не такива отговори се търсят, но за съжаление аз нищо положително за София не мога да кажа от доста време насам. Точно наскоро имах повод да се подразня как някога Симеоновският лифт тръгваше от една хубава зелена ливада, на където и да с обърнеш, а сега скоро ще се минава през поредната Дружба или Обеля, но с модерно и естествено тъпо звучащо име. Сигурно градовете трябва да не стареят и да се развиват, но още по-сигурно е, че това не трябва да става по склоновете на планините. Целия район над околовръстното е обект на изключително безвкусно презастрояване и скоро няма да остане нищо друго осен комплексчета с изкуствена трева и езерца... нелепо... съжалявам. 

Ето тук някой хубаво е снимал всичките безобразия в начален стадий, включително и "петното" за строежа.

Не ми е това представата за хубаво място за живеене зад силуетите на Икея и Ринг Мол и там каквото друго нацвъкат около него, но пообиколете района наистина...

Благодаря, няколко пъти изгледах клипчето ! Още веднъж се убедих, че архитекта се е потрудил. Много по-различен би изглеждал комплекса от масовото строителство.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз също съм мятал око в тази посока, по ред причини не съм стигал до по-сериозен интерес, но ще ти кажа поне първоначалното ми лично мнение. 

Не знам колко е отдалечено от станцията на лифта, но тези комплекси, които бяха буквално под него...усещането беше сюреалистично да ги наблюдавам на терасите им като минавах отгоре. Не съм се опитвал да ги клюкарствам и да им надничам в балконите и в стаите, то просто така си се получи. Със сигурност не искам да съм в обратната ситуация, да знам че цял ден хора от лифта без да искат може да ми надничат в къщата. Въобще не ставаше въпрос за шум. Самите къщички също не ми изглеждаха да предлагат уединението, което мисля че търси човек когато иска да избяга от градската блъсканица. По-скоро ми приличаха на типичната семейна триетажна къща от малък град, където всяко поколение си има отделен етаж. 

От друга страна, София има брутална нужда точно от типичните за развитите градове предградия - еднофамилна къща с гараж, приличен по размер двор и добре поддържани общи части - идилия. Тези комплекси изглежда са изградени с подобна идея, така че адмирации. Все пак за да работи подобна идея е необходимо да има нужната инфраструктура - бърз и лесен достъп до центъра на града, магазини, училища, детски градини. Хайде, Ринг мола ще покрие нуждата от магазини и такива големи локални търговски центрове също са типични в близост до затворените комплекси на запад. Но достъп до центъра и детските градини и училища си остават само в сферата на добрите пожелания и мечтите. И нашата сграда се е строила с мераци за газифициране, имаме си тръби, места за котели, всичко, това от 2007-а година и от тогава са останали само мераците. Та съветът ми е да подходиш по-песимистично към тези гръмки бъдещи идеи. Ако достъп с метро до останалите части на града не ти е мега важен - супер, ако и когато някой ден дойде ще е само бонус. Но ако е от критична важност, по-скоро гледай другаде, а не инвестирай в добри намерения. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Извинявайте, преди 15тина години на хора, купували парцели в Кръстова вада, са им обяснявали, че ще има метро "до няколко години". 3тия лъч на метрото щяха да го пускат преди 2-3 г. и още не могат да го пуснат целия 2021г. Не искам да звучи грубо, но това метро няма да бъде построено скоро според мен, а тия обещания са просто хартийка, за да си продадат имотите инвеститори.

В момента купуват имоти или идиоти, които смятат, че имотите винаги са добра инвестиция (аз не мисля така, но всеки си го разбира) или хора, които вече са одобрени за кредит, или такива, които нямат алтернатива. И за малките деца е ясно, че цените ще падат.

@rdd имам приятелка с вила в тази най-ниската част на Симеоново точно след Околовръстното и всяка зима имат наводнения по улицата заради липсата на канализация, която идва от денивелацията и топенето на снеговете. Имало и щети заради наводненията. Колективно съседите събраха ок. 50 хил лева и копаха, за да оправят нещо по канализацията. В общината им казали, че нищо не могат да направят по техния проблем, за който са наясно, но нямат пари и Симеоново няма да има канализация. Честито 😄

Да не говорим за липсата на транспорт, някакъв умрял автобус на ок. 30 минути. Не бих казала, че тия "квартали" са страшна инвестиция. Апартаменти по Симеоново, Бояна и тн седят за продажба с години.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Благодаря на всички за отделеното време за мненията, които изказахте. Авантюрата за сега се отлага. Имах колебания, а и младежът, не се вижда на околовръстното на София.  По-голямата част от мненията бяха песимистични и понеже ви имам голямо доверие, се отказах за покупка на имот в този комплекс. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.