ttelena Публикувано: 6 септември, 2020 Публикувано: 6 септември, 2020 Планирам пътуване до Спорадите моля за мнения на магеланци които са били там. Обичам да обикалям затова ще бъда с автомобил. Смятам да бъда там поне 10 -на дни. Очаквам да ми помогнете с планирането на местата който трябва да посетя за да усетя духа на тези острови къде да похапна и т .н .споделете всичко което Ви е впечатлило при вашият престой там. 1
lesy Публикувано: 6 септември, 2020 Публикувано: 6 септември, 2020 Спорадите са 4 населени острова и няколко ненаселени. Скиатос е туристически, с известно летище, Скопелос е известен с филма "Мама Мия", Алонисос е много зелен, а Скирос с пустинният си пайзаж напомня на Цикладски остров. Моето мнение е, че 10 дни са малко, особено ако се включи и плаж. Били сме седмица на Скиатос и с яхта ги обикаляхме отново. Бих искала да се върна да обиколя Алонисос. Септември фериботите за автомобили не са всеки ден. Какви са интересите на пътуването? Плаж с обиколки, плаж с почивка, обиколка с лодки около островите? 3
ttelena Публикувано: 6 септември, 2020 Автор Публикувано: 6 септември, 2020 Благодаря за отговора Немога да реша къде да бъде по дългият ми престой за сега мисля първо да отидем до Скопелос от там до Алонисос и на връщане Скиатос. Обичам да отсядаме на различни места по няколко дни за да усетим духа на местата и да се заредя с енергия и впечатления които да помня дълго време след това. Така си почивам най- добре . Естествено искам да видя и хубави плажове но да лежа цял ден на един плаж не е за мен. 10 дни естествено са малко но това мога да си позволя за съжаление в момента/от личен опит знам че дните за почивка никога не са достатъчни .../
lesy Публикувано: 6 септември, 2020 Публикувано: 6 септември, 2020 На Скиатос до плажа Лалария се стига само с лодка в ден без вятър. На всички острови столиците са малки и живописни. Отидете на Алонисос и Скопелос, а ако ви остане време 2 дни Скиатос. 2
lesy Публикувано: 6 септември, 2020 Публикувано: 6 септември, 2020 И в допълнение. На Скиатос може да се отиде от Пелион за ден с водно такси. И снимка от Пелион към Скиатос, направена преди 10 мин. от Пелион. 4
Asya Assenova Публикувано: 6 септември, 2020 Публикувано: 6 септември, 2020 От Пелион има и корабче, което отива до Скиатос и после до плаж Кукунарис, като има по около два-три часа престой в столицата и на плажа. 2
ttelena Публикувано: 6 септември, 2020 Автор Публикувано: 6 септември, 2020 На Пелион бях миналата година /там е прекрасно както ти писах в друга тема/но сега искам ново място.
Levantino Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 На Скиатос задължително Стария град с таверните, препоръчвам Ви “Хелиникон” едно време беше с жива музика. Островчвто Бурци и манстира в планината. От Скиатос има дневни екскурзии с едно корабче “Посейдон” до скалата от “Мама Мия” и параклиса “Агиос Йоанис” отгоре. Препоръчвам го за дей-трип защото през цялото време корабчето е озвучено със саундтрака на “Мама Мия” и се създава добро настроение. 2
Levantino Публикувано: 8 септември, 2020 Публикувано: 8 септември, 2020 дей трип до Скопелос с “Посейдон” 6 2
ttelena Публикувано: 10 септември, 2020 Автор Публикувано: 10 септември, 2020 На 8.09.2020 г. в 12:26, Levantino каза: дей трип до Скопелос с “Посейдон” Благодаря за отделеното време много е красиво но за съжаление не ми излиза цена за ферибота И все още се чудя в каква посока да тръгна
Levantino Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 @ttelena как не ви излиза цена ? Къде търсите ?
Tina Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 На 6.09.2020 г. в 12:45, lesy каза: На Скиатос може да се отиде от Пелион за ден с водно такси @lesy може ли да споделиш от къде го хванахте , с коя фирма и колко излезе? На 6.09.2020 г. в 13:51, Asya Assenova каза: От Пелион има и корабче, което отива до Скиатос и после до плаж Кукунарис, като има по около два-три часа престой в столицата и на плажа. @Asya Assenova може ли и информация и за името на корабчето и кога сте го ползвали, защото четох за едно ,което вече не пътува. А някой дали е наемал лодка за един ден от Пелион до Скиатос и Скопелос? Благодаря предварително!
lesy Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 https://www.skiathoswatertaxi.gr/# @Tina ние не го ползвахме, но му звъннахме на телефона. Отказахме се от Скиатос, т.к. си наместихме всички дни на Пелион, а и сме били на Скиатос. По принцип е от Katigiorgis. 1
Levantino Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 Според мен за един ден не можеш да видиш особенно много, най-много пристанището на Скиатос. Най-добре си хванете регулярното фери, мисля, че беше на Hellenic Seaways и си останете няколко вечери на островите. 1
Asya Assenova Публикувано: 10 септември, 2020 Публикувано: 10 септември, 2020 преди 4 часа, Tina каза: @lesy може ли да споделиш от къде го хванахте , с коя фирма и колко излезе? @Asya Assenova може ли и информация и за името на корабчето и кога сте го ползвали, защото четох за едно ,което вече не пътува. А някой дали е наемал лодка за един ден от Пелион до Скиатос и Скопелос? Благодаря предварително! Нямам спомен, беше преди няколко години. Някаква кралица беше, Куин Елизабет или нещо подобно. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега