Прескочи до съдържание

Деня на Мъртвите по време на пандемия

feel_the_rush

Препоръчани мнения

Здравейте!

Имаме презаверени билети от април за 30 октомври и постоянно следя какво е положението в Мексико и дали този път ще успеем да си ги ползваме. Най-притеснително ми е реално да не анулират отново полетите, защото летим с Търкиш през Истанбул и на връщане и през Канада. Иначе, ако стигнем, явно няма да ни върнат. За щастие отвориха и Теотихуакан скоро и се надявам така да продължи. Има ли и други магеланци с билети за и около празника с подобни терзания? Или ако има направо живеещи там да кажат как е положението? Маските са задължителни навсякъде, това е ясно 🙂

Поздрави,

Христина

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , feel_the_rush каза:

Здравейте!

Имаме презаверени билети от април за 30 октомври и постоянно следя какво е положението в Мексико и дали този път ще успеем да си ги ползваме. Най-притеснително ми е реално да не анулират отново полетите, защото летим с Търкиш през Истанбул и на връщане и през Канада. Иначе, ако стигнем, явно няма да ни върнат. За щастие отвориха и Теотихуакан скоро и се надявам така да продължи. Има ли и други магеланци с билети за и около празника с подобни терзания? Или ако има направо живеещи там да кажат как е положението? Маските са задължителни навсякъде, това е ясно 🙂

Поздрави,

Христина

Имаме билети за Мексико на 16 ноември от Мадрид с Аеромексико. И аз следя какво е положението.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз имам раздвижване. Както се очакваше, Турците анулираха всички полети за октомври и се наложи да се прехвърля на Луфтханза, те поне летят. Разпитах из форумите за маските в Мексико сити - оказа се, че на открити пространства са само препоръчителни. Цените на хотелите се сгромолясват все повече с наближаване на датите, което не е добре за индустрията, но за малкото пътуващи като мен си е подарък. С новите билети и информация, май вече по-скоро ще се ходи.  

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...
На 16.09.2020 г. в 18:28, feel_the_rush каза:

Аз имам раздвижване. Както се очакваше, Турците анулираха всички полети за октомври и се наложи да се прехвърля на Луфтханза, те поне летят. Разпитах из форумите за маските в Мексико сити - оказа се, че на открити пространства са само препоръчителни. Цените на хотелите се сгромолясват все повече с наближаване на датите, което не е добре за индустрията, но за малкото пътуващи като мен си е подарък. С новите билети и информация, май вече по-скоро ще се ходи.  

Привет, 

Интересно ми е - стигнахте ли? 

Как беше? 

Какво видяхте и къде бяхте? 

Интересни са ми премеждията на българите в Мексико :) 

ПП. Като препоръка, която бих дал, ако бях видял навреме тази тема : Пацкуаро и Ханицио - това са едно малко градче и острова до него, в едно езеро, където са най-известните празненства за Деня на мъртвите. 

Другото място е Гуанахуато, също е впечатляващо... 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ами, по стечение на обстоятелствата, точно в Патцкуаро се озовахме. Мексико сити затвори всички гробищни паркове, както и Пуебла, което ни принуди да търсим алтернативи. Реално, само на испански имаше информация в нета, пък аз съм ниво А2, ама криво-ляво се оправих. На сайта на Паткцкуаро една пишеше, друго стана. Примерно, ния акостирахме в Санта Фе и оттам слязохме към Патцкуаро. По пътя минахме през Цинцунцан, където уж пантеонът трябваша да е затрворен за туристи, пък бяхя спрели 2 огромни автобуса с европейци. Чист късмет, че минахме оттам и гробищете е на пътя. За сметка на това, пантеонът в Цурумутаро трябваше да е отворен, но се оказа затворен. И така, всичко на късмет. Остров Ханицио също беше затворен, само обиколихме около него с корабче. Убихме се от път - 350км в посока от Мексико сити, но пък изкарахме страхотно, обядвахме в още по невероятно място на езерото и в крайна сметка видяхме истинския празник.

IMG_20201101_221640.jpg

1613075035659.jpg

IMG_20201101_160017.jpg

IMG_20201101_161003.jpg

IMG_20201101_204457.jpg

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.