stanislavpp Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 Self-Dump Fare Because the fuel charge was added after any reservation system was made, there are plenty of glitches/errors that happen. Airlines know that these happen on these extremely outdated networks, however, it's INSANELY expensive to upgrade these systems, so they just leave it be. Errors usually happen when there are more than 1 company on the same ticket. Any fuel charge of these flights are “dumped” because there is a smaller, cheaper flight on the ticket. Буквално 99% от всички междуконтинентални билети могат да се “манипулират “ и да се генерира ниска цена напълно легално като се използват пукнатини в резервационните системи. Основният похват е да се добавят междинни летища и да се хване пролука в ценообразуването на две или повече а/к от един алианс. Пример: ако в момента има добра цена Будапеща- Амстердам - Банкок (500€) , в общият случай като се добавят едно , две или повече летища , цената може да падне до 250-300€ при нещо от рода на :Будапеща - Виена-Амстердам - Хелзинки- Банкок. Крайната ниска цена се получава от цената от 1€ за всяка една отсечка + летищните такси по отсечка или горивните такси не са добавени при комбинация на два или повече партньори в един алианс. Та , една немалка група от хора от целият свят , обичащи пътуването летят на половин или дори на по-ниска от това цена в продължение на 10-15години. Тъй като форума им е голям и се следи както от представители на а/к , така и от много блогове , информацията по намиране на тези пролуки в ценообразуването се поднася кодирано . Колкото е по-голямо намалението , което се постига - толкова по-малко информация се подава , за да остане пролуката незатворена месеци и дори години наред... Името на форума няма значение, а идеята ми е ако има интерес към тази тема , при излизането на ниски цени , да се пуска тази кодирана информация и да се опитаме да решим ребуса , и евентуално поне някой от нас да се възползва за покупка на билет. Предполагам , че минимум @macf1an е запознат със съответният форум и ако смята, че не е добра идея да се дава публичност при разшифрирането на някой селф-дъмп , с цел опазване на дискретност , няма проблем разкодирането да не се публикува и да остане само тръпката от играта по намирането на пробойната в ценообразуването на съответния билет..., някой като @Фичо вероятно ще намери точните летища и а/к в рамките на час-два.., @Георги Матеев пък може да обиколи света три пъти на цената на един. Да отбележа , че селф-дъмпа понякога работи и само през някои от ОТА! Ето и най-добрите селф-дъмпа от последният месец : Европа - Южна Америка -Европа 65€ Южна Америка - Европа 25€ Европа-Океания-Европа 1409€ бизнес Европа- Източна Азия -Европа 69€ Европа - Океания - Европа 282€ Европа - САЩ- Европа 70€ Този селф дъмп излезе и по блоговете , Мадрид - Маями -Мадрид с междинно летище Сан Хуан , съответно вече не е валиден. 17 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 Интерес има, а форума не е чак такава тайна. Доколкото помня в самата зора на магеланци е обсъждан тук, има и теми по въпроса за fuel dumpings. Лично мен мързелът ме отказа, защото в блоговете офертите ни заливат наготово след като някой друг вече е свършил тежката работа, но за разни супер завъртяни пътувания си заслужава четенето и мисленето. 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 (редактирано) Мда, и аз, и повечето хора които познавам да са се заравяли в темата, в крайна сметка виждат че практическата полза в даден момент не оправдава времевата инвестиция. Като пъзел за разрешаване е супер занимавка, като реално приложими тактики ползата е минимална след като много от блоговете сдъвкват и изплюват информацията в лесно смилаем и обработваем вид за най-конвертируемите оферти. Помислете си за всяка една оферта от блог, която на пръв поглед ви се е струвала добре, но като сте я разгледали сте видяли че: - Ограничения брой дати не отговарят на това, което търсите - Има някъде преспиване в междинно летище, което не ви урежда - Позициониращите полети и съпътстващи нощувки за да стигнете до начална/крайна точка елиминират всички спестявания - и т.н. Сега добавете няколко часа или дни въобще да стигнете до това сами да откриете тази оферта. Не го отхвърлям тотално, има си хора за които механизмите работят - такива с гъвкав календар, доста ежедневно време, търсачи на статус, с много мили в някоя програма, които да им помогнат с позоциониращите еднопосочни полети, със създадени съответните контакти с други такива хора (никой не я снася тази информация публично и доброволно), с изключително добра запознатост с авиокомпаниите и споразуменията им (dump отсечката ако се брут форсва само допълнително утежнява похарченото време), за тях инвестицията във време се изплаща. За обикновените хора, които ще се примамят от заглавието "Европа - Южна Америка -Европа 65€" по-скоро не, след като разберат, че полетите са Берген - Мендоза - Каунас примерно, която дори и да излиза в резервационните системи е bookable само в някой апокрифен южно африкански сайт. Редактирано 14 септември, 2020 от Георги 7 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 преди 1 час, stanislavpp каза: https://magelanci.com/forums/topic/3006-fuel-dumping-или-финтиране-на-горивната-такса Пробвано и проверено - няма почва тук. 5 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 На 31.08.2014 г. в 20:06, macf1an каза: Реално погледнато, инвестицията във време, необходимо за навлизане и постигане на резултати, заедно с риска, който носи тази практика, се избива само ако се пътува поне десетина пъти годишно, и то на трансконтинентални полети. Иначе, чисто за спорта и за "надиграване на системата" си е доста зарибяващо мероприятие. Казаното преди 6 години продължава да е напълно валидно. За 95% от хората губенето на време би било абсолютно неоправдано. Лично аз в периода 2015-2018 доста се заиграх с тая 'технология' и даже имах известни попадения, но с времето смисъла се загуби дори за мен. Хем генерално цените много паднаха - до степен, в която понякога трудно се различава error fare от промоция, хем блоговете вече наистина вършат прекрасна работа. Човек само трябва да е по-бърз и да се възползва, докато авиокомпанията не е затворила дупката. Иначе за спорта е доста забавно, да. 8 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 14 септември, 2020 Автор Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 Да вметна, че селф дъмп излизат и от София . Няма спор, че OJ наистина не са оправдани времево ( затова не съм и дал подобен пример), мен по-скоро ме интересуват бизнес класата. Има невероятни попадения до Карибието , Азия и Пасифика - когато излезе нещо ново ще го публикувам и ще решаваме ребуса. 13 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 преди 14 часа, stanislavpp каза: Няма спор, че OJ наистина не са оправдани Защо да не са оправдани, зависи от вида - ако са отоврени от страната на дестинацията, често се получава много добре - пример: София >>> Ванкувър .... Калгари >>> София e чудесна опция за разходка в западната част на Канада, мисля, че един магеланец скоро си взе такива билети . Друг пример - за посещение на френските Антили също много добър вариант са полети Париж >>> Гваделупа(Мартиника) ... Мартиника(Гваделупа) >>> Париж. Също така няколко пъти съм взимал и OJ-билети на много ниска цена (вероятно self-dump) със София от единия край (на отиване или връщане) и съответно нужда от само един допълнителен свързващ полет. 4 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 Ето един хубав пример за съжаление не ми стиска да се възползвам 😄 Budapest-Sao Paulo-Budapest return Business class LATAM + LH/BH - 374 euro https://www.skyscanner.de/transport/flights/bud/gru/210520/210528/config/10202-2105201830--32090,-32115-1-11952-2105210450|11952-2105282350--32115,-32480-1-10202-2105300015?adultsv2=1&associateid=API_B2B_18695_00001&cabinclass=business&inboundaltsenabled=false&outboundaltsenabled=false&previousCultureSource=URL&redirectedFrom=www.skyscanner.net&referralServiceVersion=meeseeks-referral-service-v1&rtn=1&showDirectDays=true&sortby=cheapest&utm_campaign=SecretFlying - Flights Referral&utm_content=Referral_flight&utm_medium=GSP&utm_source=SecretFlying или в икономи за 85 евро https://vandrouki.com.ua/2020/aaaaa-polety-iz-evropy-v-braziliyu-ot-85e-tuda-obratno/ 6 1 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 Те щото и в Унгария и в Бразилия ще те посрещнат с отворени обятия в момента... Между другото, случайност или не, но с годините съм забелязвал една неизменно повтаряща се зависимост. Грешки често се появяват точно за маршрути, към които по една или друга причина няма интерес и затовареност. Не твърдя непременно, че авиокомпаниите винаги умишлено залагат грешки за да си продават билетите на дискретно промоционални цени, но определено няколко пъти съм повдигал вежди. 2017 като летях за 260 евро двупосочно от Лондон до Нова Зеландия с Thai Airways първоначално можех да се обзаложа, че е брутална грешка. После като видях затовареност и на двете отсечки доста под 50%... ами вече не бях толкова сигурен. 7 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 преди 7 минути , Георги Матеев каза: Те щото и в Унгария и в Бразилия ще те посрещнат с отворени обятия в момента... Между другото, случайност или не, но с годините съм забелязвал една неизменно повтаряща се зависимост. Грешки често се появяват точно за маршрути, към които по една или друга причина няма интерес и затовареност. Не твърдя непременно, че авиокомпаниите винаги умишлено залагат грешки за да си продават билетите на дискретно промоционални цени, но определено няколко пъти съм повдигал вежди. 2017 като летях за 260 евро двупосочно от Лондон до Нова Зеландия с Thai Airways първоначално можех да се обзаложа, че е брутална грешка. После като видях затовареност и на двете отсечки доста под 50%... ами вече не бях толкова сигурен. То за това си има логично обяснение. Просто при планирана ниска затовареност зареждат символични тарифи, по 1 евро на посока например и огромната част от регулярната цена на билета са горивните такси. След дъмп се получава въпросната ниска цена. 4 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 преди 18 минути , Георги Матеев каза: Те щото и в Унгария и в Бразилия ще те посрещнат с отворени обятия в момента... Ама защо, гледам пише, че има и за май-юни догодина чак Между другото в Бразилия вече е разрешено да се влиза, обаче на връщане няма да те искат никъде... (като си гражданин ще те пуснат, няма как) Това даже бих го предложил на брат ми, ама той през юни в Бразилия не иска да идва, предпочита декември 3 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 преди 5 минути , neuromancer каза: Ама защо, гледам пише, че има и за май-юни догодина чак Между другото в Бразилия вече е разрешено да се влиза, обаче на връщане няма да те искат никъде... (като си гражданин ще те пуснат, няма как) Това даже бих го предложил на брат ми, ама той през юни в Бразилия не иска да идва, предпочита декември Всъщност прав си - не бях видял, че има дати до юни 2021. Някаква идея догодина дали ще го има карнавала? Мога да метна едно билетче за спорта, 85 евро къде ли не съм ги дал, та рискът не е колосален. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 Нямам идея за карнавала, ама ако няма ще има национален траур или бунтове 😃 Засега се надяват Нова година да спасят някак 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 На 14.09.2020 г. в 7:00, Георги Матеев каза: Реално погледнато, инвестицията във време, необходимо за навлизане и постигане на резултати, заедно с риска, който носи тази практика, се избива само ако се пътува поне десетина пъти годишно, и то на трансконтинентални полети. По принцип много се интересувам от евтини билети, но сега с децата не мога да пътувам междуконтинентално повече от веднъж годишно, и то винаги през ваканцията, което ограничава желанието да ровя на сляпо, а прекачвания по 3-4 пъти ги избягвам, имах лош опит миналата година Все пак ако може малко подробности за това няма да се разсърдя. Стига датите да са удобни На 14.09.2020 г. в 2:15, stanislavpp каза: Южна Америка - Европа 25€ Връзка към коментар
Фил Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 преди 4 часа, Jorro каза: Ето един хубав пример за съжаление не ми стиска да се възползвам 😄 Budapest-Sao Paulo-Budapest return Business class LATAM + LH/BH - 374 euro https://www.skyscanner.de/transport/flights/bud/gru/210520/210528/config/10202-2105201830--32090,-32115-1-11952-2105210450|11952-2105282350--32115,-32480-1-10202-2105300015?adultsv2=1&associateid=API_B2B_18695_00001&cabinclass=business&inboundaltsenabled=false&outboundaltsenabled=false&previousCultureSource=URL&redirectedFrom=www.skyscanner.net&referralServiceVersion=meeseeks-referral-service-v1&rtn=1&showDirectDays=true&sortby=cheapest&utm_campaign=SecretFlying - Flights Referral&utm_content=Referral_flight&utm_medium=GSP&utm_source=SecretFlying или в икономи за 85 евро https://vandrouki.com.ua/2020/aaaaa-polety-iz-evropy-v-braziliyu-ot-85e-tuda-obratno/ Май много бързо отшумя тая грешка Иначе одма щях да бодна билетки за 85€ Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 15 септември, 2020 Автор Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 @Фичо не са оправдани при селф-дъмп, защото покачват много цената @neuromancer за съжаление няма допълнителна информация, освен че е със страйк. Може би ще се повторя, но голяма част от селф-дъмп билетите работят месеци и дори години наред, затова и в момента, когато се публикуват в някой блог, кранчето се затваря . Публикуваните от мен по-горе примери, все още всички работят с изключение на Мадрид-Маями - Мадрид . Единственото инфо, което е споделено за този селф-дъмп е , че се постига със страйк и е с компания от алианса Oneworld ( предполагам с Иберия). Страйк е когато се добави , едно или две летища след destination airport ,( А-B-C или А-B, C-D ),тоест мултисити билет, ако съм разбрал правилно дефиницията за Страйк. Цената се изпилва с десетина евро през ОТА. Датите би трябвало да са за цяла година напред... Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 5 октомври, 2020 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2020 Умувам над последният споменат селф - дъмп : “Best I can do on the next FIFA is ~$600 total savings. I can reduce YQ by $800ish with $200ish BF on strike. Still $477 of fat left” Това го разбирам като двупосочен билет САЩ - Доха , който може да се редуцира от +800$ на крайна цена от 93€ с няколко страйка, но удрям на камък със залепените летища. Clam Chowder for Dinner and then Lamb Rogan Josh for Dinner 2 nights later. On return you can stay for 7 days or longer in the country which cooks Kim Jong-un's favorite potato meal. After a long 7 day or longer digestive restful vacation there, you may return to originating airport and have Clam Chowder again. € 93,73 € All in with structured construction. Bookable on OTA located in Country of Canals. Първата част я разшифровам като Бостън - Доха(Делхи) - Делхи(Доха) , но коя по дяволите е страната which cooks Kim Jong-un's favorite potato meal ? А коя я е страната на каналите, Нидерландия ли или някоя друга? Нямам работа в Доха , но за константна целогодишна цена от 93€ , все ще намеря време да разходя семейството си дотам... @Фичо, @Goal & Boss - ето загадка ребус . Моля , ако някой намери решение на ребуса, да не публикува публично скрийншотове или пък директната схема. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 5 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2020 преди 26 минути , stanislavpp каза: Умувам над последният споменат селф - дъмп : “Best I can do on the next FIFA is ~$600 total savings. I can reduce YQ by $800ish with $200ish BF on strike. Still $477 of fat left” Това го разбирам като двупосочен билет САЩ - Доха , който може да се редуцира от +800$ на крайна цена от 93€ с няколко страйка, но удрям на камък със залепените летища. Clam Chowder for Dinner and then Lamb Rogan Josh for Dinner 2 nights later. On return you can stay for 7 days or longer in the country which cooks Kim Jong-un's favorite potato meal. After a long 7 day or longer digestive restful vacation there, you may return to originating airport and have Clam Chowder again. € 93,73 € All in with structured construction. Bookable on OTA located in Country of Canals. Първата част я разшифривовам като Бостън - Доха(Делхи) - Делхи(Доха) , но коя по дяволите е страната which cooks Kim Jong-un's favorite potato meal ? А коя я е страната на каналите, Нидерландия ли или някоя друга? Нямам работа в Доха , но за константна целогодишна цена от 93€ , все ще намеря време да разходя семейството си дотам... @Фичо, @Goal & Boss https://www.newsweek.com/what-will-kim-jong-un-eat-south-korea-summit-chefs-prepare-swiss-delicacy-898521 😉 1 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 5 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2020 преди 2 часа, stanislavpp каза: А коя я е страната на каналите, Нидерландия ли или някоя друга? Щом иде реч за OTA location, най-логично да е Холандия, пардон - Нидерландия, и да е нещо от групата Travix - Budgetair, Cheaptickets, Flugladen ... А какво е "YQ" и "BF" ? 1 Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 5 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2020 YQ е горивната такса, BF е базовата цена, без горивото и летищните такси. По-скоро човекът има в предвид, че от 800 долара горивна такса и 200 долара базова цена, успява да свали към 600 долара, което пак прави крайна цена на билета от 477 долара. 1 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 5 октомври, 2020 Автор Сподели Публикувано: 5 октомври, 2020 Точно така и пита за други възможности - а следващият постер е постигнал крайна цена от 93€ (all in =крайна цена) Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 5 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2020 преди 5 часа, stanislavpp каза: Умувам над последният споменат селф - дъмп : “Best I can do on the next FIFA is ~$600 total savings. I can reduce YQ by $800ish with $200ish BF on strike. Still $477 of fat left” Това го разбирам като двупосочен билет САЩ - Доха , който може да се редуцира от +800$ на крайна цена от 93€ с няколко страйка, но удрям на камък със залепените летища. Clam Chowder for Dinner and then Lamb Rogan Josh for Dinner 2 nights later. On return you can stay for 7 days or longer in the country which cooks Kim Jong-un's favorite potato meal. After a long 7 day or longer digestive restful vacation there, you may return to originating airport and have Clam Chowder again. € 93,73 € All in with structured construction. Bookable on OTA located in Country of Canals. Първата част я разшифровам като Бостън - Доха(Делхи) - Делхи(Доха) , но коя по дяволите е страната which cooks Kim Jong-un's favorite potato meal ? А коя я е страната на каналите, Нидерландия ли или някоя друга? Нямам работа в Доха , но за константна целогодишна цена от 93€ , все ще намеря време да разходя семейството си дотам... @Фичо, @Goal & Boss - ето загадка ребус . Моля , ако някой намери решение на ребуса, да не публикува публично скрийншотове или пък директната схема. Къде ги гледате тези неща? Връзка към коментар
Фил Публикувано: 5 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2020 преди 22 минути , crazyhorse каза: Къде ги гледате тези неща? flyertalk Връзка към коментар
crazyhorse Публикувано: 5 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 5 октомври, 2020 преди 2 часа, Фичо каза: flyertalk Благодаря! Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 7 април, 2021 Автор Сподели Публикувано: 7 април, 2021 Моля за помощ някой IT спец за ITA MATRIX POWERTOOLS за таблет ( IPad ). Втори ден се мъча за една спекулативна резервация и ми се изчерпаха идеите... Накратко, едни известни гурута от месеци си резервират mileage run в първа класа / бизнес с цел висок статус на Делта, но аз не мога да пробия системата. Билета е EWR>DTW>LAX>BOS>ATL>BOG за 200-226$ и 26000 MQMs, резервира се като еднопосочен multy city от три части, връщането е подобно с още +20000MQMs : EWR>LAX през DTW на 05.10 LAX>BOS също на 05.10 BOS>BOG през ATL на 06.10 Датите са примерни , и всъщност пробив е възможен за всяка произволна дата. BOS може да се избегне , но идеята е нощен сън в lie flat seats в Delta One и трупане на MQMs. Билета го има през повечето търсачки за 116$ , но икономи класа , която не ми върши работа в този случай. Според инфото, което намерих , резервира се през тези браузъри с POWERTOOLS ext. Latest installation links: Chrome: Chrome Web Store Firefox (and Firefox for Android): Firefox Add-ons Microsoft Edge: Microsoft Edge Addons Opera: Opera Addons GreasyFork OpenUserJS GitHub Съответно, при мен с Хром не става .POWERTOOLS го свалям като .zip и нищо. You need to use Powertools to Delta to book. @neuromancer, @Фил, @Георги, @Мари Николова , @Childish Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега