Прескочи до съдържание

Машрут Вама Веки и нагоре из Румъния


Nivea

Препоръчани мнения

Решихме да си направим дълъг уикенд и да сме в Балчик за почивните дни, които сливаме и стават 4. Обаче прогнозата е за по-хладно време и няма да е удачно за плаж, та се замислихме дали да не отидем до Вама веки и от там нагоре в Румъния. Само, че не знаем на къде? Тоест, какво е интересно да се види. Знам, че тук знаете 🙂 Припомням с 3 момчета сме на 7, 10, 12 години и трябва да съобразим разходката с тях. Солна мина, замъци (не много), зоо паркове, увеселителни паркове, пещери са харесвани дестинации. Не искаме да има много хора, даже, ако може да няма. Места за отсядане също приветствам.  Знам, че е в последния момент, но така се случи. Благодаря сърдечно за помощта!

Връзка към коментар

Здравейте, от Вама Веке до Мамая е час с кола. В Мамая има(ше) аквапарк и лифт, от който може да разгледате мястото отгоре. На децата ще им хареса. Тук съм писала една статия преди години, с малко практическа информация, някаи от нещата би трябвало да още да са валидни, но проверете в нета все пак: http://ludiapateshestvenik.com/лифт-мамая-плаж-курорт-румъния/ На път съм, иначе бих се разровила повече. Из Канстанца е приятно за разфодка също по крайбрежието.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Солни мини, замъци и пещери край румънския бряг няма. За градовете са писали, подкрепям.

Може да стигнете до делтата на Дунав. Не съм подготвяла такова пътуване за да ви дам подробности за стигането, но много ми се иска, защото знам, че има възможност за разходка из нея с лодка.  

Аз ви предлагам единия ден да си направите пешеходна разходка покрай брега от Балчик до Албена.Веселата уличка, която ви води до Двореца покрай морето, продължава като добре поддържана асфалтирана пътека за разходки до курорта . Другия ден да идете до Тузлата и  намажете с лековита кал младежите, разбира се, няма да ги лекувате , а забавлявате . Третия ден може да се разходите из Природен парк  "Златни пясъци " . Пътеките започват от Инфоцентъра, който е на самия път от курорта за Варна. http://www.parkzlatnipiasaci.com/?page_id=29

IMG_20200907_100855.jpg.cfc7857e0e72f84eedb1205e05979d9d.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Ако ще спите само около Балчик, Констанца и Мамая и Вама Веке попътно ще ви запълни деня. А ако ще спите в Румъния... Делтата на Дунав в тоя сезон вече е само бледо копие на това, което може да се усети преди птиците да са отлетели на юг. Просто не ѝ е времето.

Като нещо по-различно, мога да ви предложа крепостта Енисала. 

 

Любимата ми румънска група преди години засне клипа на една от най-хубавите си песни там 🙂 

 

 

 

П.П. А, то пътуването вече ви е приключило, аз малко след дъжд качулка давам съвети 😄 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.