Прескочи до съдържание

Мини приключение с Мини Кемпър


Tonyco

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци,

С Боби железото си направихме тест на новия ни Миникемпър през почивните дни 19-22.09. Отвориха границата без да искат тестове и веднага се запътихме към Турция. Проблема беше, че не сме единствени и се наложи да чакаме 3:15 ч. за да пресечем. На самата граница от турска страна платихме 3 евро такса дезинфекция за колата и ни дадоха комплект 4 маски и дезинфектант. Разположихме се на къмпинг в близост до Бехрамкале. Носехме си и колелата на тавана на кемпъра. Единия ден направихме велообиколка на района на Бехрамкале (Ассос), посетихме крепостта, където открихме и първия си международен геокеш. Спуснахме се до заливчето и си направихме кратка разходка. Следобеда се пренесохме с кемпъра да един къмпинг в близост до ферибота за остров Бозджаада. Там се настанихме за две нощувки, като на следващата сутрин станахме рано и с колелата отидохме да хванем първия ферибот за острова. Пристанището е на 6 км от къмпинга. Само с колелата се качихме на ферибота и цял ден приключенствахме на острова. Къпахме се на пуст пясъчен плаж. Качихме се до най-високата точка на острова Гьозтепе, където открихме още един геокеш. В градчето до пристанището, в близост до църквата също намерихме геокеш. В последствие се впуснахме в търсенето на още два екстремни геокешове. Единия се намираше в малка пещера издълбана в скалите над морето. Оставихме колелата до където можеше и продължихме по скалите. Спускането до пещерата без осигуровка е доста рисковано и трябва да се внимава. Боби се справи, макар и да ми беше малко притеснено. Намерихме кеша, и се отправихме към далечния край на острова, където щяхме да изчакаме залеза. В този край има фар и ветрогенераторен парк. Това беше мястото за втория екстремен кеш скрит отново в скали над морето. Скалите бяха ронливи и бели, та добре се омърляхме, но го открихме. След залеза на фарове се прибрахме до градчето край пристанището, където вечеряхме и зачакахме последния ферибот от острова в 22 ч. Времето беше тихо, нямаше вълнение, небето беше чисто и се виждаха звездите. Невероятно приятно нощно пътуване с кораб. Следваше 6 км нощно каране до къмпинга и на другия ден поехме обратно за България. На връщане на границата чакахме 1:50 ч. В Турция доста стегнато, спря ни жандармата и ни направи забележка, че не носим маски на открито на публично място. Също, дали заради края на сезона, или заради кризата нещата с изхранването бяха трудни. Доста заведения или не работят или предлагат нещо съвсем дребно. Като цяло сме много доволни от това макар и малко приключение. Турция ми е любима дестинация и макар да съм я обикалял цялата много пъти винаги има какво ново да видя, необятна е. Набелязахме и проблемите по мини кемпъра, които трябва да доотстраним. Като цяло се пътува много удобно с него, спи се прекрасно и е евтино и бързо. Снимки и видео от приключението тук:

 

http://www.tonyco.net/Pictures/Bozcaada_19_09_2020/

 

 

  • Харесвам 9
  • Браво 7
Връзка към коментар

Поредното страхотно приключение👍

Понеже си го споменал в темата, ще може ли да обясниш какво всъщност представлява геокешинга? 

Сигурен съм, че тук ще има хора, на които би било интересно😀

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, Светославов каза:

Браво! Чудно сте си изкарали!

Благодаря !!!

преди 13 часа, Radnev каза:

Поредното страхотно приключение👍

Понеже си го споменал в темата, ще може ли да обясниш какво всъщност представлява геокешинга? 

Сигурен съм, че тук ще има хора, на които би било интересно😀

Най-точна информация можеш да получиш тук: https://www.geocaching.com/ На кратко ще обясня, геокеша е физически контейнер (в различни форми и размери) в, който в най-общия случай има листче в което се записва ник-а на, който го е намерил и датата в която е намерен.  Търси се, чрез приложение на телефона, което използва GPS-a. За всеки кеш има някоя друга насочваща снимка и обяснения на английски. Също така, в доста от случайте се поставят на интересни места, примерно исторически забележителности или природни забележителности и този който поставя кеша слага описание на въпросното място и така можеш да научиш нещо ново. Има и различни типове кешове, някой са мистериозни. В Търново открихме един такъв след доста лутане. Първо те пращат на една позиция, където има условия, и в зависимост на кое точно условие отговаря, те праща на друга позиция. Така погрешно разбрали условието отидохме на грешно място и загубихме много време в търсене, а то не бил там кеша. После се усетихме, къде е грешката и се преместихме на правилната позиция и го открихме. Бе забавна интересна игра, отвежда те на интересни места. На острова тези екстремните кешове, нямаше да открием местата ако не беше Геокешинга. 

преди 11 часа, nino каза:

Адмирации за пътуването. Би ли казал с какво сте снимали, че доста добре се е получило ?

Благодаря. Снимам с фотоапарат Panasonic TZ-80, за съжаление след Австрия започна да прави черно петно отгоре в кадъра, на светлата част, не ми е останало време да го дам за почистване. Камерата която използвам е GoPro HERO 7 Black.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.