Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци, моля за съвет по опитните пътешественици от мен. Като един истински ентусиаст си купих билети за Пукет още януари месец от промоцията на катарците (през тур.агенция 23.12.2020-05.01.2021) в резултат на което сега съм в дълбока дилема, доколкото зная положението в Пукет не е розово и има 14 дневна карантина при кацане, а моят престой е 13 дни още повече че нямам идея как ще се промени положението до Нова година за когато са билетите.

Някой има ли представа как процедират катарците в случая, ако страната затвори ще изгоря ли с билетите ?

Звъннах на агентката и след като провери каза че са направили незначителна промяна в полетите, но това ми дава основание да поискам връщане на парите които се чакали по четири-пет месеца и се удържат летищните такси или да ми издадат ваучера на стойноста на билетите + 10%.

Та да обобщя въпроса да взема парите или ваучера или да чакам до последно и да стискам палци да не затварят границите ?

П.П. моля админа да премести темата ако не е публикуване на правилното  място.

 

Връзка към коментар

катарците имат политика на гъвкавост, така че няма да изгориш с билетите. Най-добре да прочетеш в темите за катарците или на сайта им каква е точно, но този ваучер + 10% го дават със сигурност, дори да не е отменен или променен полета. Май имаше и промяна на дестинация. Няма причина да бързаш, ако мислиш, че ще махнат карантината.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Вероятността да махнат карантината е нищожна. Като цяло имаше идеи да се направят места - туристически "балони" (Пукет едно от тях)- в които може да се кацне, престои в карантина и после да се пътува свободно из Тайланд и други азиатски страни, но и това се оказва трудно за осъщвствяване на практика и важи за хора с бизнес визи, постоянно пребиваващи чужденци, дълъг престой или с цел инвестиции. За 13 дневно посещение в Тайланд с тези нарастващи случаи в Европа - честно, не го виждам реалистично.

Така че по-добре обмисли варианти с отлагане, ваучери и прочее опции.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Имам познат женен за тайландка. Онзи ден се чухме и ми каза, че в момента Тайланд е изцяло блокиран, на летището те посреща армията и директно те ескортират до карантинен обект. Туризъм няма никакъв.  Случаи на местна почва няма, регистрираните са на идващи от чужбина.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако не ти се отлага пътуването (нова година и т.н.), виж да смениш дестинацията например с Малдивите или Занзибар, там може да се ходи, а доколкото разбрах смяната е разрешена.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.