iMari Публикувано: 16 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2020 Тази карта я гледах преди няколко месеца, но не ми хареса, че имаше такса за издаване, нещо от рода 50$ и не съм сигурна дали въобще предлагаше кешбек. Обаче сега, може би забелязвайки успеха на MCO картата на crypto.com, Binance са решили да направят тяхната карта по-привлекателна. Физическата карта в момента е безплатна. След като я поръчаш, в акаунта ти се появява виртуална такава, която може да ползваш веднaга. Има няколко нива на кешбек( до 8%), в зависимост дали и колко койни от валутата на Binance(BNB) си депозирал. Сумите на депозитите са по-големи от тези на крипто картата. Кешбека е в BNB, а откакто го следя(няколко месеца) се развива доста стабилно, за разлика от CRO. Това, което ме обърква е, че хем ми пращат мейл с тази информация: The Binance Visa Card is free When using your Binance Visa Card, you don’t have to worry about any fees from our side. We charge 0% subscription, service or transaction fees (third-party fees may apply). Sign up for our new Binance Card now and be among the first to experience the future of crypto spending. Once you order the card, you will receive instantly a virtual Binance Visa Card which allows you to start paying with crypto, everywhere and instantly. ....хем тук виждам тази таблица: Не става ясно има ли такси за транзакции и теглене на банкомат и кои точно ги слага.Освен това, директно топъпване в евро все още не е възможно.Което не е проблем, защото винаги може да изпратиш евро от Револют към Binance уолета.Но основната идея май е да обръщаш крипто в евро и така да ползваш картата.Повече инфо тук. Но от краткият си опит с Binance, останах с впечатление, че за да търгуваш изгодно с крипто, трябва да достигнеш определено ниво като потребител. Иначе стигаш до аномалията да купуваш BNB значително по-изгодно от crypto.com,отколкото от Binance. Какво мислите, струва ли си да се пробва поне безплатната карта?Ако не друго, то поне в сайтовете може да се използва, евентуално. И разбира се, 🙂 тагвам @Георги Матеев 1 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 16 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 16 октомври, 2020 Проучих в подробности binance картата веднага щом почна да предлага и кешбек. Описала си вече повечето недостатъци и неясноти. Допреди 10 дни дори не можеше да се харчи директно евро, а за всяка покупка картата обръщаше от наличното крипто, което е доста объркващо и непрактично - дано поне това са оправили. Накратко, към момента картовият продукт на crypto.com е значително по-добър и binance трябва още доста неща да изчистят. Разбира се, ако ти се занимава можеш да изтестваш по-детайлно безплатната карта, макар че засега не виждам конкретен смисъл или предимство (освен може би още една карта за сайтовете). 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 17 октомври, 2020 Автор Сподели Публикувано: 17 октомври, 2020 преди 17 часа, Георги Матеев каза: Допреди 10 дни дори не можеше да се харчи директно евро, а за всяка покупка картата обръщаше от наличното крипто, което е доста объркващо и непрактично - дано поне това са оправили. Разни крипто адвайзъри обясняват, че едва ли не това е предимство да обръщаш крипто в евро в реално време използвайки предимствата на пазара. Предполагам, че може да е, но за по-напреднали трейдъри, при които основната част от финансовите ресурси е в крипто валута. Защото не мога да си представя за всяка покупка да следя добър курс на BNB. Може пък това да е бъдещето - следиш кой от курсовете на BNB, BTC, BUSD и SXP(крипто валутите, които картата поддържа) спрямо еврото е най-изгоден и задаваш тази валута. 😉 А от чата ми писаха, че може да си захраниш Binance Уолета с евро със SEPA превод и оттам да прехвърлиш в уолета на картата. Така харчиш директно евро без да минаваш през крипто. Друго за което питах бяха таксите - отговора беше, че при плащане при търговец няма такси, но при теглене от банкомат-0,9% от сумата. Което пак не е болка за умиране. Но да, от това което четох/гледах в мрежата,общото мнение е, че крипто потребителите са очаквали повече от тази карта Може би, не е зле да се поръча безплатната карта сега, в случай, че Binance се постараят повече в бъдеще, да не се редиш на опашка после 🙂 То от няколко месеца излиза това съобщение, явно се чака: Binance physical cards are under manufacturing time periods at the moment and will not be delivered for 6-8 weeks. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 17 октомври, 2020 Сподели Публикувано: 17 октомври, 2020 преди 1 час, Мари Николова каза: Разни крипто адвайзъри обясняват, че едва ли не това е предимство да обръщаш крипто в евро в реално време използвайки предимствата на пазара. Предполагам, че може да е, но за по-напреднали трейдъри, при които основната част от финансовите ресурси е в крипто валута. Защото не мога да си представя за всяка покупка да следя добър курс на BNB. На мен лично това ми изглежда като огромен недостатък. Два примера. Ами ако в момента на транзакция курсът на избраната крипто валута всъщност е неизгоден и се прецакаш с превалутирането? Или представи си, че си купуш кафе за 0.0000174 биткойн. Непрактично и излишно сложно. След 6-8 месеца ще погледна как вървят нещата и ако развитието ми допадне може тогава да дам шанс и на тази карта. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега