Прескочи до съдържание

Преходи в Пирин

Граф Вронски

Препоръчани мнения

Здравейте,

другия уикенд  (7-8 ноември) ще имаме teambuilding и ще бъдем позиционирани в Добринище. Искам да предложа някакви варианти на колегите, но тъй като не съм запознат с региона, ще бъде благодарен за някакви напътствия. И дали това ще е изобщо възможно (заради времето)

Ето следните особености:

• половината от хората не ходят по планини (не толкова много), но имат желание за някакъв лек преход;
  • никой няма зимна екипировка (дори и аз), та тук сме доста зависими от времето - и ако е супер гадно, никой няма да се навие да тръгне дори и за 30 мин. Като наближи уикенда, ще гледам прогнозата за времето.
  • може би ще отделим около половин ден, другото време ще е SPA (спане, пиене и апване 😄
  • с коли сме (пътуваме от София).

Хареса ми предложението на @Zaro за прехода до Бъндеришки езера и го имам предвид.
Преди години бяхме правили преход до Попово езеро от хижа Безбог (с почти същата група от колегите).

Тъй като и аз самият никога не съм се качвал зимно време в планина и съм леко куц в такова начинание. И не искам да изплаша другарчетата.
Други идейки за кратки разходки?

Предварително благодаря. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Граф Вронски, тъкмо щях да ти пиша за Долен и за екопарк Градището, после погледнах снимките със Знамето, и к'во да видя - някакъв си @Граф Вронски го развява там заедно с мене 😄

Ама не пречи да им се покажеш като врял и кипял в района Магеланец 😉 

П.П. От село Делчево също има няколко пешеходни маршрутчета с различна трудност. А и хубава кръчмЪ като за тийм-билдинг. 🙂 

• Смея се 3
Връзка към коментар

За около половин ден може да прескочите до манастира "св. Пантелеймон". Зависи къде сте отседнали в Добринище, но от горния му край е час, час и нещо пътя до манастира, малко по-кратко в обратна посока. Пътят до там е лек, с много малка денивелация и не изисва кой знае каква екипировка - що-годе удобни обувки, може и маратонки,  някоя дрешка ако е прохладно. С кола може да се стигне до разклона за манастира, близо до параклиса "св.св.Козма и Дамян", малко над Добринище по пътя за х. "Гоце Делчев" и да се спести малко ходене. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

ако времето го позволява може да се разходите с лифта до Безбог и после до Поповото езеро, около хижа Вихрен, Байкушевата мура....

ако не в Парка на мечките - до Белица и Семково, така ще включите и Рила в програмата

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

То и до Бъндеришките езера не е толкова лежерна разходката. Не че е тежка, но има едни камъни, дето развалят пейзажа откъм лежерност. А и само за 1 следобед трябва да съобразим, че денят е супер кратък. Дори времето да е хубаво и слънчево, ще имате 2-3 часа светло през ноемврийски полуден.

Лифта до Безбог май до края на септември е работил, иначе е добра идея.

За един следобед освен автомобилен туризъм да развиете - има какво да се види. 

- Байкушевата мура - там може наоколо да се разходите пеша. Заведението беше много вкусно, не знам дали ще работи сега, Лещен, Ковачевица, Делчево, църквата в Добърско - такива неща.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 29.10.2020 г. в 14:27, Граф Вронски каза:

Здравейте,

другия уикенд  (7-8 ноември) ще имаме teambuilding и ще бъдем позиционирани в Добринище. Искам да предложа някакви варианти на колегите, но тъй като не съм запознат с региона, ще бъде благодарен за някакви напътствия. И дали това ще е изобщо възможно (заради времето)

Ето следните особености:

• половината от хората не ходят по планини (не толкова много), но имат желание за някакъв лек преход;
  • никой няма зимна екипировка (дори и аз), та тук сме доста зависими от времето - и ако е супер гадно, никой няма да се навие да тръгне дори и за 30 мин. Като наближи уикенда, ще гледам прогнозата за времето.
  • може би ще отделим около половин ден, другото време ще е SPA (спане, пиене и апване 😄
  • с коли сме (пътуваме от София).

Хареса ми предложението на @Zaro за прехода до Бъндеришки езера и го имам предвид.
Преди години бяхме правили преход до Попово езеро от хижа Безбог (с почти същата група от колегите).

Тъй като и аз самият никога не съм се качвал зимно време в планина и съм леко куц в такова начинание. И не искам да изплаша другарчетата.
Други идейки за кратки разходки?

Предварително благодаря. 

Нямам зимна екипировка, искам в Пирин, не звучи добре. 😀 Не се качвайте много на високо тогава и си следете изкъсо прогнозата за времето, това не е разходка в парка, макар, че много хора така го приемат. 🙂

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
On 10/29/2020 at 2:27 PM, Граф Вронски said:

Освен ако не тръгнете по първи петли от Добринище (6:30), по това време на годината няма да стане. Денят е къс, може да завали и сняг, а групата очевидно не е опитна и тренирана. Можете да се разходите около Байкушева мура и хижа Вихрен. Или около манастира Пантелеймон до Добринище, понеже е в ниското и е много по-близо до базата ви.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.