Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2020

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Eti* каза:

Огледала съм кутията от бисквити много внимателно, няма следи от отваряне и тръгвам да я прибирам в шкафа ни с лакомства. В последния момент, обаче, си казвам, я все пак да я отворя, да не се излагам публично отново.

Отварям я и избухвам в най-звучния смях на света. В кутията бисквити няма,

Ети, удоволствието да избирам подарък за теб, беше голямо. Все пак да кажа, че с теб се познаваме от доста години и не ми беше трудно.

Когато видях, че ми се е паднало да ти подарявам на теб, бях много доволна, че и май за пръв път имам ясна концепция какво ще купя. И май на следващият ден, след като изтеглих кой на кого ще подарява, веднага купих дрънкулките, понеже имах опасения да не затворят магазините. Защо сребро?! Защото си познавам човека. Все пак сме търсили с приятели сребърни обици, забравени в хотел в Милано, та нека има и други за забравяне. :cool:

Виното си е ясно, съжалявам, че кутията ми беше малка, та не побрах по-голяма бутилка с вино, но при първа възможност ще наваксаме на живо. Малбек от Аржентина с пожелание да пиеш на място следващата бутилка.

Меденките ти ми ги подсказа с коментара си, а аз пък реших, че това ще е повод да те изненадам.

Без кутия бисквити нямаше как да минем! :sarcastic_hand:

Мислех да намеря като миналогодишната, но веднага щеше да се сетиш, затова избрах тази - по-красива ми се видя. И се зачудих какво да сложа в нея?!

Алкохол - не върви да се повтаряме. Пазарувайки в едно малко магазинче до нас, съзрях този шал, който е доста фин и идеално се събра в кутията - все едно за там е правен. Е, знаех, че ще я огледаш внимателно, затова отлепих незабележимо кутията, а после залепих с безцветно лепило.

Надявам се, че децата ще харесат меденките. Моите ги одобриха и "отклониха" част от продукцията.

Бъдете здрави цялото семейство!

Нека Новата 2021г. ви донесе само хубави мигове и много нови пътешествия!

И да покажа чинията с меденки, които трябваше да ти донеса днес. :wub:

129669631_767454353896644_2348060189334587844_n.jpg

• Харесвам 26
  • Браво 19
Връзка към коментар

Здравейте, най-накрая и аз успях да отида до Спиди и да си взема подаръкааа. Добре, че си го поръчах до автомат, та нямаше опашка. И тази година явно съм слушала много и имах много подаръци. Благодаря на 

@Иван Поповза прекрасните подаръци. Съжалявам за лошите снимки, но едва спасих пратката от отваряне още в колата. Моето малко джудже едва дочака да се приберем.... Добре, че подаръците са повече от един, че беше голям рев, как аз имам, а тя не ;( . И като видя сладкото ангелче всичко и мина. Добре, че тя не обича шоколад, че да остане и за мен нещичко.  Благодаря и на @Mary за организацията на тази прекрасна традиция. 

IMG_20201204_205259.jpg

IMG_20201204_205721.jpg

IMG_20201204_205609.jpg

• Харесвам 34
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 1 час, ДиянаВ каза:

Оттук нататък @Eti* става “обучено куче”😄

и има реална опасност от всяка кутия с бисквити оттук нататък да очаква всичко друго, само не и  бисквити...:)

• Смея се 19
Връзка към коментар

Не знам дали мястото е тук, но аз все пак да попитам. Виждам, че разменяте Коледни подаръци. Не се познавам лично с никого😢, но знам, че организирате коледни сбирки. Тази година тя мина ли? 🤔 Ако не е, защо пък и аз да не се домъкна?

Връзка към коментар
преди 12 минути , muchachote каза:

Не знам дали мястото е тук, но аз все пак да попитам. Виждам, че разменяте Коледни подаръци. Не се познавам лично с никого😢, но знам, че организирате коледни сбирки. Тази година тя мина ли? 🤔 Ако не е, защо пък и аз да не се домъкна?

За да си разменяш подаръци не е необходимо да се познаваш с хората, а само да имаш желание за участие. За тази година си закъснял, но заповядай другата.

За сбирките уцели годината, когато няма как да има коледна магеланска сбирка.

Ресторантите са затворени.

Ще има виртуална сбирка, където можеш да се запишеш, ако вече не си го направил.

• Харесвам 6
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Mary каза:

За да си разменяш подаръци не е необходимо да се познаваш с хората, а само да имаш желание за участие.

И точно това е интересното.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
4 hours ago, Eti* said:

Огледала съм кутията от бисквити много внимателно, няма следи от отваряне и тръгвам да я прибирам в шкафа ни с лакомства. В последния момент, обаче, си казвам, я все пак да я отворя, да не се излагам публично отново.

Отварям я и избухвам в най-звучния смях на света. В кутията бисквити няма

😆 много емоции внася тази Снежанка!!! Браво на теб @Mary

Трябва обаче догодина да направим някакъв вид наддаване какво има в кутиите с бисквити. Позналите да получат втори подарък - кутия от сладолед, пълна с домашно направени сърми както предложи @Goal & Boss миналата година. Аз лично ще впрегна майка и баба в подготовката, че те са страхотни кулинарки 😆

• Харесвам 4
  • Смея се 9
Връзка към коментар

Има продължение. Станахте свидетели на изобилието от лакомстава, които са толкова много, че дори децата не си ги делиха едно на теб, едно на мен. Константин, 6 г., идва при мен с кутията бисквити и със сърдит поглед ме пита: Мамо, тези кой ги изяде?

@Mary, благодаря още веднъж за доброто настроение. Цял ден ми е весело, а меденките са превъзходни!

• Харесвам 4
  • Смея се 16
Връзка към коментар
преди 7 часа, Mary каза:

Защото си познавам човека. Все пак сме търсили с приятели сребърни обици, забравени в хотел в Милано, та нека има и други за забравяне. :cool:

:wub:

Божее, тази култова случка направо я бях забравила. Тези обици още си ги нося.

преди 7 часа, Mary каза:

Малбек от Аржентина с пожелание да пиеш на място следващата бутилка

Това да ми се сбъдне, както ми се сбъдна желанието с меденките🤗

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 11 часа, Eti* каза:

Константин, 6 г., идва при мен с кутията бисквити и със сърдит поглед ме пита: Мамо, тези кой ги изяде?

Честно да ти кажа това ми беше притеснение и на мен, затова мислех да сложа две кутии, но тогава ефектът се губи. Надявах се останалите неща да спасят ситуацията.

Милият ми той, решил е, че без негово участие е изчезнало съдържанието! Ще компенсираме.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Ураааа!  И моя подарък пристигна! Благодаря на @Ивайла за прекрасен подарък. Не можах да устискам до в къщи и го отворих още на работа.

Малко се узорих с разопаковане, но си заслужаваше.

k1.thumb.png.7481b3d96b2afa404fd2872ffc2ad913.png

IMG_20201207_101959.thumb.jpg.9adf65c0cae3ca61e610925dd9d75eb4.jpg

А вътре имаше

Магнитче от Филипините, не съм била там и са ми в планове.

Страхонто късметче с играчка за елха.

Кутия с моите любими трюфели. 

Power bank, тъкмо си нямам и мъжът ми повече няма да ми се кара, че взимам неговия.

Картичка със страхотни пожелания.

IMG_20201207_102127.jpg.0fb8dada68245e99d75b62f5b31d20b9.jpgIMG_20201207_102410.jpg.774decd13eb02ceb2ff0e22a03c8b3b2.jpg

@Ивайла

Благодаря за милите пожелания и дано да се сбъднат! Да е здрава и щастлива новата година за теб и твоето семейство!

Благодаря  на @Mary  за организацията!

Весели празници на всички Магеланци!

• Харесвам 29
  • Браво 2
Връзка към коментар

И моят подарък пристигна, нямах търпение и го отворих още в офиса 🙂

Благодаря @schnappsyy

Страхотни неща има в торбата - интересен дървен пъзел на Европа, книга "Исторически маршрути в София" (време е да я опозная тази София) книгоразделител с една от  любимите ми сентенции за пътуване, истински мед, дървена играчка с лама и картичка с пожелания. 

IMG_20201207_112220.thumb.jpg.64ae9301d84dc0d57957117696c961ed.jpg

Благодаря, @Mary за организацията

• Харесвам 31
  • Браво 4
Връзка към коментар

Минавам да се похваля с разкошния си подарък:) Няма по-приятно нещо в понеделник сутрин от това докато си пиеш кафето да получиш СМС, че те чака изненада. 

Естествено не можех да чакам до вечерта, отворих го още в офиса, беше ми любопитно какъв е този "сервиз, опакован от подателя ", каквото беше обявеното съдържание. След известна борба с опаковката, сервизът се разкри в пълния си блясък: бутилка Траминер от Евсиноград (значи не само кутиите от бисквитки стават за прикритие), белгийски бонбони, страхотна книга, сладка грейка за ръце, ръчно изработено ангелче-играчка за елха и късметче едновременно и още късметчета, които ще търкам едно по едно в дните до Коледа  🍀

20201207_111028.jpg.68d1dac68a4e6549f26c40b3510b84dc.jpg

20201207_111754.jpg.c3164f6a0884911f0ce22e8bd3c4d662.jpg

20201207_111916.jpg

Благодаря ти, @seaell за прекрасните подаръци, пожелания и емоцията, която ми подари!

• Харесвам 30
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Връзка към коментар

Йеее, най-после и аз да успея да взема подаръка си от Спиди. Наистина опитах в събота, но опашката завиваше зад ъгъла. Много благодаря на @jul за прекрасната изненада - страхотен 3D пъзел на Тадж Махал (точно гледах едни билети до Индия за догодина по 288 евро), бонбони (чао, чао на beach body-то за този сезон), свещ-елхичка, коледна играчка и комплект за пътуване (ихаа, в червенооо). Коледната размяна на подаръци е една прекрасна инициатива, която чакам с нетърпение всяка година. Няма по-хубаво нещо от това да караш хората да се усмихват и да донесеш дори малко щастие в нечий дом.

Към всички магеланци - Весели празници, скъпи приятели! Бъдете здрави и ще се срещнем догодина някъде по света 🙂

1607332320138.JPEG

1607332319740.JPEG

• Харесвам 36
  • Браво 1
Връзка към коментар

@feel_the_rush, много се радвам, че най-накрая си получи подаръка след почти седмица по дългото трасе Пловдив - София 😀

Комплектът за пътуване - много ясно, в коледно червено 🎄 Ти пътуваш доста и предположих, че си имаш всичко. Но си мислех, ако си като мен и не можеш да ходиш боса (а чехлички не навсякъде има), пък ползваш и другите неща вътре, това сетче е супер мъничко и прибрано (като за в ръчен багаж).

Весели празници и дано Индия не закъснее! 

• Харесвам 12
  • Браво 2
Връзка към коментар

@bulpa, отново желая на теб и цялото ти семейство здраве и щастие!

В бързината забравих да сложа в торбичката и описанието на всичко в нея и тук ще го синтезирам накратко:

- книгата е дело на един страхотен млад човек със забележителни познания за архитектурата и историята на София, а и не само. Той организира архитектурни обиколки в София/в момента не е активен по разбираеми причини/ и препоръчвам на всеки да го чуе или да прочете книгата. Има и фейсбук страница с онлайн лекции, които също са страхотни. Желая ти една приятна разходка до София и може би ще я видиш още по-красива и интересна.

- в кутията на меда, на дъното има листче и картонче със семена. Хареса ми каузата да засадим цветя, за да помогнем за следващите бурканчета мед.

- играчката е ръчно рисувана и е закупена с благотворителна цел.

- от пъзела ти желая да опознаеш всяко едно кътче на Европа 🙂

- книгаразделителят е повече от ясен и се радвам, че ти е допаднал.

Желая на всички весели и топли празници! Обичайте се и бъдете здрави!

• Харесвам 20
Връзка към коментар

@jul, прекрасно е сетчето. Аз все не стигам да си купя подобна възглавница, че не обичам да мъкна обемни неща. Това, че е надуваема е право в целта, дори не се бях сетила за подобен вариянт. А червеното значи, че никой от домочадието не може да ми го вземе, защото съм единствен представителн от моя пол 🙂 Весело посрещане на празниците и много здраве!

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 3 минути , schnappsyy каза:

книгата е дело на един страхотен млад човек със забележителни познания за архитектурата и историята на София, а и не само. Той организира архитектурни обиколки в София/в момента не е активен по разбираеми причини/ и препоръчвам на всеки да го чуе или да прочете книгата. Има и фейсбук страница с онлайн лекции, които също са страхотни. Желая ти една приятна разходка до София и може би ще я видиш още по-красива и интересна.

- в кутията на меда, на дъното има листче и картонче със семена. Хареса ми каузата да засадим цветя, за да помогнем за следващите бурканчета мед.

Още повече ме трогна описанието. Много идеен подарък 🙂

Сега видях семенцата, ще ги засадя през пролетта.

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 17 минути , schnappsyy каза:

@bulpa, отново желая на теб и цялото ти семейство здраве и щастие!

В бързината забравих да сложа в торбичката и описанието на всичко в нея и тук ще го синтезирам накратко:

- книгата е дело на един страхотен млад човек със забележителни познания за архитектурата и историята на София, а и не само. Той организира архитектурни обиколки в София/в момента не е активен по разбираеми причини/ и препоръчвам на всеки да го чуе или да прочете книгата. Има и фейсбук страница с онлайн лекции, които също са страхотни. Желая ти една приятна разходка до София и може би ще я видиш още по-красива и интересна.

Желая на всички весели и топли празници! Обичайте се и бъдете здрави!

Малко офтопик - аз я имам книгата и го следя и във ФБ. Тази сряда има он-лайн събитие от 20.00ч - " Македонските българи в София" - според описанието, он-лайн обиколката ще е свързана с красиви софийски сгради от края на 19 и началото на 20в, които пък имат връзка с известни българи, родени в Македония. 

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 2 часа, lyusi каза:

Траминер от Евсиноград

Супер!!! Както съм тръгнала с пророчествата, @seaell, догодина може да се повториш. Това и във ватенка да ми го опаковаш, ще го надуша😂

• Харесвам 2
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Докладвам и аз, след като си взех подаръка от @Дани Магелани, в почти първия възможен момент. Много подаръци са, така че повече снимки, по-малко писане 🙂

Торбичката пред коледната елха. Естествено, това е само за парлама, не знам какво нечовешко качество се изисква да ти седи подаръка там и да не го разпарчетосаш веднага 🙂

image.png

Ето и картичката, мерси за пожеланията. И да, Рали, нямаме търпение всички да летим. 

image.png

Започваме с цялата световна колекция от подаръци. @Дани Магелани, помагай, честно. От японската секция единственото, което беше в разбираеми символи е 100% върху картонената кутия, която предполагам е сокче 🙂

image.png

Моя снимка с пъзел, когато ме бяха налазили едни птички в Австралия. Детето не успя да познае баща си 10 години по-млад, но това е друга тема на разговор 🙂

image.png

Малко практични неща, винаги имам проблем с тях като затръгна нанякъде само с ръчен багаж.

image.png

Шоколадчета. Мисля, че са от Австрия или Германия, но нека Дани ме поправи, ако е нужно.

image.png

Мини халбички от Мюнхен.

image.png

Ром от Мадейра. Предполагам коралът е също от там. 

image.png

И книжка за Крушунската лагуна (така ли се казваше?) в Литва. Може би едно от най-бюджетните ми пътувания беше до там, с най-високата стойност платено/получено 🙂

image.png

Еми това е, @Дани Магелани яко ме разпрати из целия свят нагоре-надолу, чувствам се доволно зашеметен и лекувам раните с един прясно обезглавен със зъби шоколадов дядо Мраз.

• Харесвам 40
  • Браво 9
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.