Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2020

Препоръчани мнения

преди 8 часа, peterpup каза:

И моя Дядо Коледа пристигна, лично. Донесе ми белгийска бира и бонбонки които не съм опитвал така че ще е откритие за мен. Те ще бъдат опитани около коледните и новогодишни празници. Белгийско и интересно ще ми е тази година, дай Боже!
Много благодаря на @BlackArt77 за хубавата изненада. Пожелавам ти и твоя Дядо Коледа да те изненада така приятно както ти мен.
Наздраве @BlackArt77

IMG_1438.jpg

IMG_1441.jpg

IMG_1443.JPG

Благодаря ти за хубавите пожелания и се радвам, че подаръка ти е харесал.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 14 часа, zvezda9001 каза:

Ето я и Кайра

Много е готина!Книжката чете и иска да обикаля България.Дано и в чужбина да се разхожда догодина!

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 10 часа, Иван Попов каза:

И аз ти благодаря! 😊🤩 Много ме зарадвахте. :dance3:

Много ми харасаха всички неща. 😊 Всичко е надписано и е на правилното си място. 🙂

Ох, дано някои ден и това желание ми се сбъдне. Само живи и здрави да сме. Благодаря ти от сърце! 😊

Айде 😉 има и други желаещи за там. 😉 Да направим една група тогава за 2021 година. 

хайде съгласна съм една магеланска група при дядо Коледа по Коледа, може и подаръците да си разменим там! 🎅 ама че готина идея! Само дано се махне короната и ще направя една темичка да видим какво ще спретнем 🙂 

• Харесвам 8
Връзка към коментар
On 11/15/2020 at 12:22 PM, ДиянаВ said:

Аз чакам да разбера другарчето си и ако мога нещо да разуча и разгадая за желанията му 🙂

On 11/15/2020 at 12:42 PM, ДиянаВ said:

Ще се опитам да разучвам по информацията тук и по усет. 

Теорията на разузнаването рухна и си останах само с усета 🙂 Нашата прекрасна Снежанка ми изпрати за късметче @Wonderfulworld, току що регистрирала се във форума с първи пост записване в размяната на коледни подаръци. След първоначалното сащисване си казах: На късмет е! Понякога човек е по-щастлив с по-малко информация. Та така започна дългата история на подаръка от мен за @Wonderfulworld 🙂

Малките бутилчици пенливо вино поръчах от софийски търговец с онлайн магазин за алкохол. Надеждата ми беше да дойдат при мен грижливо опаковани и аз с малко разкрасяване на опаковката да ги препратя. Нищо подобно, пристигнаха в едно омърляно, скъсано и лепено кашонче от някакъв си друг продукт. Та захванах се да правя коледна подаръчна кутия. Доставя ми и удоволствие, всяка година обличам една-две🙂

За шапчиците отначало мислех да купя готови умален модел на шапката на Дядо Коледа, но не открих такива, а не ми се занимаваше със сайтове и обикаляне по магазини. Взех различни цветове филц и силиконово лепило, обаче само с лепене не можах да мина и за да се кривнат включих в действие игла на бод тропоска, а за завършек - звънче. Така по неволя се получиха бутилчиците-джуджета с весели шапчици, които @Wonderfulworld e натъкмила много добре, като за снимка 👍

За мен по-забавната част бяха малките подаръчета на 7-те джуджета 🙂

Нали идва Коледа, ще сложа коледна играчка. Да, ама тази година коледния ни базар е голяма трагедия - 4-5 къщички с китайски неща от възможно най-евтините с възможно най-голяма надценка. Сетих се, че имаме някои материали, пак китайски, но поне крайният резултат е от български ръце. Та към наличните ни блестящи метални нишки добавихме дървени мъниста по идея от Крокотак и с детето направихме тези според мен сладурски играчки за елха.

1.jpg.413ac33518d88236aac06adaf7f8b055.jpg

Може ли да мине Коледа, без да получиш за подарък чорапи. Ха-ха, моята майка всяка година се грижи за това 😁 Може би влечението на русенци към подаряването на чорапи е свързано с традициите в производството им тук. Първата чорапена фабрика в България и най-голяма на Балканския полуостров е създадена по времето на Царство България в гр. Русе. Сигурно сте чували за завод Фазан. След приватизирането му се появиха доста фирми за производство на чорапи. Тези в подаръка са от Z socks, които имат удобен за мен фирмен магазин и редовно обуват нашето семейство. Избраните за подаръка имат хубавото име Шевица, но според мен минават и за такива с елегантен коледен мотив. Харесаха ми, та и за себе си взех, за да си ходя из къщи с коледно настроение 😀

2.jpg.6c24c74d483d1034ca5e7fddd2c3ec96.jpg

За трапезата на Бъдни вечер джуджетата са осигурили орехи и ошав. Сушените ябълки, круши и сливи аз си ги хапвам без да ги приготвям на компот😋

За празнична атмосфера вкъщи трябват и подходящи аромати, които петото джудже реши да вземе от добавките на Доктор Йоткер - ванилия, бакпулвер, канела и ром.

През коледните празници се хапват и бисквитки. С удоволствие щях да изпратя от тези по рецептата-трепач на Мари, но не посмях. С тези веган, био и не знам си какви моди джудженцето нарами пакетче със здравословна бисквитка без брашно, захар и т.н. Не знам как е на вкус, аз си хапвам от нездравословните със всичко😂

Седмото джудже понесе чувалчето с новогодишно късметче и няколко бонбона Рафаело за сладост, ако случайно късметът не ти проработи 🙂

Неволи с подаръка имах само заради Спиди. И двата пъти като ходих до офиса им, хем в централната част на града, нямаше нито един човек и получих супер любезно обслужване от млада и красива жена. Ноо нямаха бабъл фолио и така и не им доставиха. Не ми се обикаляше да търся и това. С най-голяма скръб се наложи да се разделя с балончетата от подаръка, изпратен ми от @Миланка😔. Много, много съжалявам, но поне се успокоявам, че мъничко съм спомогнала за опазването на околната среда. Все пак ми остана едно малко парченце за пукане 🙃

А кратката версия на историята е, че измислих и направих подаръка, докато си тананиках I see trees of green, на-на-на-на ... I see skies of blue, на-на-на-на ... And I think to myself, what a wonderful world 😊

Така, че @Wonderfulworld, ако имаш някакви разочарования от подаръка, сърди се на себе си и псевдонима, който си си избрала 😉😛

Все още няма да пожелавам Весела Коледа, защото не смятам да се оттеглям от темата до края й 🤩

• Харесвам 21
  • Браво 10
  • Смея се 5
Връзка към коментар
преди 58 минути , ДиянаВ каза:

Все още няма да пожелавам Весела Коледа, защото не смятам да се оттеглям от темата до края й 

Не виждам нито една причина да се оттегляш от темата!

Първо, Коледа все още не е дошла!

Второ, тази година ще има бонус - всеки ще получи късметче от мен.

Трето - дискутирането на късметите се надявам де е поне толкова забавно, колкото и това на подаръците!

Та ... я си помисли дали ще изчезнеш и друг да се радва на твоето късметче?! :laugh:

ПП По традиция правя късмети и нещо за почерпка за реалната ни сбирка в София. Понеже такава няма да има, реших късметчетата да са в най-празничната тема във форума. Почерпката няма как да организирам, но ще дойдат и по-добри времена. 

• Харесвам 11
  • Браво 7
  • Смея се 3
Връзка към коментар
23 minutes ago, ДиянаВ said:

1.jpg.413ac33518d88236aac06adaf7f8b055.jpgМоже ли да мине Коледа, без да получиш за подарък чорапи. 🤩

Хехе, @ДиянаВ, много увлекателно разказваш. 🙂

Относно чорапите - може ли наистина Коледа без чорапи. Обикновено оглавяват списъците за най-нежелани подаръци, но аз самата винаги подарявам на семейството си чорапи, а и обичам също и да получавам. Така че това си е наистина хубав и топъл подарък. 🤗🧦

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Че как Коледа без чорапи 😁 Аз съм заприходила и скрила чарапи за цялото фемили, от тези, дето са по 2 различни и доста шарени. Трябва да си правим весело, напук на всичко 🥳

• Харесвам 12
Връзка към коментар
преди 23 минути , jul каза:

Че как Коледа без чорапи 😁 

Когато бяхме деца,на баба сестра и винаги ни подаряваше плетени от нея чорапки,шоколад Кума Лиса,бонбонки Снежанка,байкалче и портокал за лукс и разкош.И всичко това опаковано в пликче Нармаг,където тя продаваше обувки.

Хубав спомен.И аз обичам да получавам и подарявам чорапи.Сега вече знам и кои магеланци ще се зарадват на весели и топли чорапки.

• Харесвам 12
Връзка към коментар

И аз обичам чорапкии и подарих чорапки само че не са от Русе 😝, а от Силистра - може пък да са по - хубави силистренските от русенските 😜 трябва някой ден да си мерим чорапите 😄 

Аз чинно стоя и следя кой какво подарява и си чакам късметчето, ако може да е свързано с пингвините на Mary  охх тези пингвини цял живот ще страдам за тях, моля ти се прати ми оригиналната снимка да си я сложа на десктопа 🙂 

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Зън, зън, зън Дядо Коледа пристигна и ме изненада за рождения ми ден. Благодаря от все сърце мила Silvia. Благодаря, че се съобрази с личния ми празник. Благодаря за милите пожелания и прекрасният подарък, за който ще разкажа и покажа по късно.  

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 4 минути , incaraki@abv.bg каза:

Зън, зън, зън Дядо Коледа пристигна и ме изненада за рождения ми ден. Благодаря от все сърце мила Silvia. Благодаря, че се съобрази с личния ми празник. Благодаря за милите пожелания и прекрасният подарък, за който ще разкажа и покажа по късно.  

От вчера се опитвам да разбера нещо повече за поводите и радостите Ви, но все още неуспешно!

Коя е Силвия, каква връзка има с темата и дали аз нещо пропускам?

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Радост голяма

ни донесе @patilana!

🎄🎄🎄

Веднага след смс-а с най-малкия член на нашето семейство изтичахме да си получим изненадата! Изключително съм щастлива- за всички има по нещо! ❤️ 

От сърце ти благодарим, @patilana! Пожелаваме ти весели и топли Коледни празници, изпълнени с много изненади и усмивки! 

IMG_20201210_141014.jpg

IMG_20201210_162318.jpg

IMG_20201210_165530.jpg

IMG_20201210_165545.jpg

• Харесвам 29
  • Благодаря 1
  • Браво 10
Връзка към коментар

Насред тези красиви новини да взема да си кажа и аз моите емоции, може и да ми олекне ...

Тази година, още щом се записах, погледнах в магическото си кълбо и ме втресе от евентуалния избор на магическото кълбо на нашата прекрасна Снежанка с магелански ник @Mary. Изпитах панически ужас, не знам какво да подаря на този човек, и се метнах в другата крайност - НЕ, НЕ ! Поотворих очо и надникнах пак с крайчеца му...Вече се виждаше само Нищо . Пълна мъгла. Хм, ами тогава, какво ли би било, ако ми се падне ... Последва лукава усмивка - знам какво ще го накара да подскочи от радост ! И отново - бух - в дълбокото - НЕ, НЕ ! Това не мога да подаря на никого! То ми е подарък от едно дългогодишно приятелство и сътрудничество, увенчано , според магеланската ми същност, с една разходка , завършила с този подарък. Иначе приятелството и сътрудничеството си продължават и до днес. 

Такааааа. Както се досещате, падна ми се да проверя дали мога да заменя Нещо с друго Нещо. Ами не, не ми даде сърце да го направя. 

И затова мислих, премислях и все не бях сигурна  дали се справям със Съдбата: Последния бебешок в ръцете ми, вече е на 11. Отгоре на това е с неправилния пол спрямо Покровителката на бебешока. Плюс, че младежта около мен отдавна ми е дала да разбера, че нищо не разбирам ... И все пак , за да се спася от пълния позор, ще кажа, че положих усилия да донеса радост в един пълен дом .Най - накрая вчера събрах сили да изпратя Заместителя. Натъкмих всичко в пликчето, нарамих го с гордост и се занесох до кварталния офис. Вървя си аз, прекръствам се наум да са ми забравили физиономията от миналата Коледа и всичко ОК, не ме помнят . Благодаря ти, Боже ! Само дето листа с данните на Очакващия Магеланец са си останали на топло вкъщи. Хайде пак обратно. Не се ядосвах дълго, че все едно крачки трябва да се правят. После изпратих данните на Снежанка, миг преди тя да смъмри моткащите се, обещах й, че ще опиша патилата Патилански и  ... заспах в пет следобед.   

Докато пишех този пост, ми се обади моето Магеланско Предизвикателство :girl_in_love:Венага си споделих  всички терзания и въздъхнала щастливо, довърших признанията си. 

Много благодаря на @aleksandrina за смеха и прекрасните намерения, които щом се изпълнят, ще споделим с Вас . Този невъзможно сладък Мишко, трябва да бъде посветен в Магеланските тайнства:girl_witch:

Благодаря на нашата Снежанка @Mary  и нейното магическо кълбо :give_heart: Догодина пак. Метнала съм око на личната кауза на @bibi.

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Дядо Коледа (@mamaivy) тази година реши да ме посети в деня...., в който блокира дясната ми ръка. Сутринта си викам , е няма ли нещо хубаво да ми се случи вече и дзъррр по обед пристига СМС - имате пратка и о, чудо- не дължите пари. Започнах да обмислям стратегия как ще си донеса пакетчето и реших, че няма как да е чак пък толкова тежко. Е, да ама не- очакваше ме един голям и тежичък подарък. Пътьом към вкъщи размишлявах дали лявата ръчица, която не е свикнала да работи много ще издържи товара или ще изпочупя всичко. В крайна сметка ината победи и всичко завърши повече от успешно. Та какво ми изпрати Дядо Коледа ли- една дебела книга за скучните дни, едно кафе с история, едно малиново вино, Линдорче и любимото ми шоколадово Пишмание. Скъпа @mamaivy безкрайно много ти благодаря, че успя да направиш един непоносим за мене ден в прекрасен. На теб и цялото ти семейство пожелавам здраве и положителни емоции занапред!

Всяка Нова година е един нов старт. Свежо начало. Пожелавам на всички ни идващата 2021 да бъде различна в добрия смисъл от отиващата си.

Благодаря на @Mary за организацията и търпението/ тя си знае  защо/.

Бъдете добри!

FF77E1E8-5172-4AAD-B263-60DEFC49A062.jpeg

E73DDFB7-68A2-48CF-9463-21461643A4FD.jpeg

75CD5053-2F82-41D7-A4EB-D9D2945AF86B.jpeg

05B0A6DE-913B-4494-9E55-74DA0A9DE266.jpeg

BE162C3D-B604-4968-AD76-D89C494EF20D.jpeg

F7FC1410-71ED-4FCB-810D-2B1D8C487C84.jpeg

• Харесвам 33
  • Браво 4
Връзка към коментар
преди 44 минути , Mary каза:

От вчера се опитвам да разбера нещо повече за поводите и радостите Ви, но все още неуспешно!

Коя е Силвия, каква връзка има с темата и дали аз нещо пропускам?

silvia_b

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Childish каза:

Аз имам съобщение от Спиди, че днес ще ми доставят подаръка

Поредното разочарование от Спиди. В 17:28 ми се обадиха и аз очаквах, за да ми доставят пратката.

Не можели да ми я доставят днес. Ама и за утре не било сигурно, че ще ми я доставят. Те ми препоръчвали да ми я оставят в офис. Аз какво ще кажа. Аз казвам да ми се достави на адрес, че пратката е била до офис и преди 9 дни съм я пренасочила към адрес. И те ми повтарят същото, и пак и пак. Въртят-сучат само да я пренасоча към адрес. Отказах. И сега имам съобщение, че те не са успели да ми доставят пратка.

• Шок 5
Връзка към коментар
преди 3 минути , Mary каза:

А Вие под какво име сте записана за участие?

това трябва да е Румяна, явно нещо се е пререгистрирала , че и аз се зачудих, че друг ник имах за коледен късмет

Грешка няма с рожденния й ден, просто видях, че е днес и нарочно изпратих пратката вчера 🙂

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , silvia_b каза:

това трябва да е Румяна, явно нещо се е пререгистрирала , че и аз се зачудих, че друг ник имах за коледен късмет

Грешка няма с рожденния й ден, просто видях, че е днес и нарочно изпратих пратката вчера 🙂

Аз по време на цялата размяна съм на тръни да не би нещо да съм объркала и това ми е необяснимо.

Мистерията май е разгадана.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 16 минути , silvia_b каза:

Аз съм Румяна, нещо съм оплескала без да искам. Благодаря за изненадата, милите думи и прекрасния подарък. По късно ще кача снимки.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Споделям,че днес получих много хубав подарък от магеланското ми другарче @alienad извън играта.

Имам всичко необходимо за зимните неделни следобеди.

Мекичко одеялце,светещо дървено снежно човече,кексче-моряче мече и картичка с много мили пожелания.

Благодаря на @Mary,която преди две години избра @alienadда бъде моята Снежанка в коледната размяна на подаръци.От тогава не само,че получавам изненади,а и прекрасно пътешественическо приятелство.

Общуването с @alienad е забавно целогодишно.Това лято не можахме да се видим.Но искрено се надявам на по-добри времена,в които да се наслаждаваме на готини срещи и пътешествия.

@alienad,благодаря ти от сърце!Желая на теб и семейството ти много здраве и късмет.

На всички магеланци топли и уютни празници!

20201210_174132.jpg

• Харесвам 23
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 35 минути , Румяна каза:

Аз съм Румяна, нещо съм оплескала без да искам. Благодаря за изненадата, милите думи и прекрасния подарък. По късно ще кача снимки.

Вече си синхронизирана. :smile:

Чакаме да видим и снимките.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.