Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2020

Препоръчани мнения

Преди 1 час, peterpup каза:

А пък аз имам още един подарък извън правилата от @Еmilia който много ме изненада и трогна с вниманието. Искрено съм впечатлен. Имам си чорапки със самолетче, конструктор самолетче. Сега само остава да имам и възможност да се кача на самолет и да отпътувам към следващата дестинация. И се надявам много това да се случи в съвсем скоро време. Пожелавам на теб  @Еmilia , а и на всички магеланци нови възможности за пътуване в близко бъдеще.

Бъди здрава @Еmilia преди всичко. И ти пожелавам много нови възможности и интересни предизвикателства в живота!

@peterpup

IMG_1445.JPEG

Еха, радвам се, че са ти харесали 🙂

Едните чорапки са от дамската номерация, за дамата на сърцето ти.

Дано скоро да се "отпуши" ситуацията и пак да се лети свободно. Дано!

• Харесвам 10
Връзка към коментар
На 10.12.2020 г. в 11:05, zvezda9001 каза:

хайде съгласна съм една магеланска група при дядо Коледа по Коледа, може и подаръците да си разменим там! 🎅 ама че готина идея! Само дано се махне короната и ще направя една темичка да видим какво ще спретнем 🙂 

Само живи и здрави да сме. Нека всичко да мине по-бързо, че вече не се събирам в кожата ми само в Б-я. 

Дори и до една Гърция не мога да отида сега, направо се ядосвам.  

@tany Нека да видим какво ще стане с вируса. 

Радвам се, че има желаещи.

Това ми е голяма мечта 😊 някога да стигна до Рованиеми. 

Пеониа Рубра » КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА В РОВАНИЕМИ – НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

НОВА ГОДИНА 2020 В РОВАНИЕМИ, ЛАПЛАНДИЯ - ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ - Луксутур

• Харесвам 23
  • Браво 3
Връзка към коментар

Днес получих обаждане от непознат номер. Оказа се моят личен дядо Коледа! Не бях си разговаряла досега с дядо Коледа. Явно съм си послушничка, независимо какво могат да си мислят някои. Уредихме си и среща. Та ние сме почти съседи!

Мила @Agi, много ти благодаря за чудесния подарък! За малко да си хапна от свещичката. Много е автентична и изкусителна. Книгата ще прочета с интерес, шоколадът за мен е щастие, късметите задължително ще включа в баницата, еленчето и клончето вече поставих на видно място, въпреки че още не съм украсила за Коледа. А сапунчето ще използвам с удоволствие. Трогна ме стихотворението от картичката.

На теб и твоето семейство пожелавам от здраве да не се отървете и скоро да се върнем към пътешествията! Весели празници на всички!

@Mary, Мери, отивайки на срещата си с Аги се сетих за един филм "Ах, тази Мери!". Благодаря ти от сърце за нестихващите ентусиазъм и енергия, с които отново и отново ни организираш! Шапка ти свалям! Освен много здраве, щастие и пътешествия, ти пожелавам да няма неполучени подаръци, които да проследяваш тази година!

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Харесвам 28
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Връзка към коментар

Бързам да ви кажа, тъкмо бях се отчаяла, че моят подарък много се бави..и в главата ми само разни мисли.. "Какъв ли е? Много ли е специален, че още го няма"...и та дааа изненада по понеделнишки - преди броени минути получих смс от Еконт, че имам пратка с 0.00 лв и си казах, ето гооо, това ще е, нищо друго не чакам...🥳😁

Как ще издържа до обяд не знам 🤔🤪

• Харесвам 11
  • Браво 3
Връзка към коментар

Добро начало на седмицата, в 9:00 получих СМС от Спиди и бързо се оправих към офиса им... че ми е наблизо и си викам да изпреваря навалицата, наближавайки виждам само двама да чакат - Урааа... но радостта ми беше кратка, помрачена от бележка на вратата, че ще отварят в 9:20... е нямаше как да чакам на студа, колкото и да бях нетърпелива да науча, кой ми е другарчето и какъв подарък ми е изпратило.... 

Втори опит в 9:30...вече хората са над 10... но ще почакам... след 10 минути ми идва реда и се почва едно търсене... горкото момиче обърна почти всички пратки, докато достигне до моята пратка...аз неможах да у ориентирам какво да търси като обем и форма и това допълнително я забави, но си заслужаваше чакането...

Еврика.. Кутията беше локализирана от купищата несортирани пратки...

Бързо се завлекох в офиса и да не мислите, че ще чакам да се прибера в нас, за да го отворя... 😂...не съм толкова железна

Ето ми и подаръците, а те са много-Благодаря на @mradulova за това:

След внимарелното отваряне на кашона с означение за чупливосъдържание :

DSC_2191.JPG.164303c0f47bf8ffe8065348fbef49a1.JPG

И се почна едно вадене и разопаковане.... но първо си прочетох пожеланията, за които ти благодаря от сърце 😍 и то ги връщам стократно:

DSC_2195.JPG.f610509c754b237ad1b21002db94243a.JPG

Това се разкри пред мен :

DSC_2192.JPG.1eb877e576ee8ac9547f93f9ef30947d.JPG

Кърпа, салфетки, свещ, лъжичка от Испания, шоколад... 

DSC_2194.JPG.86128d45273263b11c35915326fb266d.JPG

И прекрасен комплект от празнични чинии:

DSC_2194-01.thumb.jpeg.2b0de2c285a927192229fc1c82a67945.jpeg

Благодаря ти още веднъж Мариета, и на Мари за прекрасната инициатива 

За Коледа стават чудеса 🤶 и аз си пожелавам да ни се случват ✈ 🎄  ✈ 

• Харесвам 34
  • Браво 7
Връзка към коментар
преди 3 часа, wiliko каза:

DSC_2194.JPG.86128d45273263b11c35915326fb266d.JPG

И прекрасен комплект от празнични чинии:

DSC_2194-01.thumb.jpeg.2b0de2c285a927192229fc1c82a67945.jpeg

Благодаря ти още веднъж Мариета, и на Мари за прекрасната инициатива 

За Коледа стават чудеса 🤶 и аз си пожелавам да ни се случват ✈ 🎄  ✈ 

Малеее, за чиниите завижд, завижд, завииииижд! Много хубави беее!:give_rose:нали съм болна, на тема чинии...

• Харесвам 6
Връзка към коментар
На 13.12.2020 г. в 0:03, Иван Попов каза:

Това ми е голяма мечта 😊 някога да стигна до Рованиеми. 

Присъединявам се към мечтата и съм с две ръце ЗА едно Магеланско пътуване там (до сега не съм се засичала с никой от вас, би ми било доста интересно)

• Харесвам 8
Връзка към коментар
На 12.12.2020 г. в 12:04, Tina каза:

Страхотно е както да избираш подаръци и да ги подаряваш, така и да получаваш... 🎁  

Имам си магелански подарък!!! Благодаря от сърце на @Beatrice за страхотната изненада – великолепна книга,уникално вино от любима изба, което ще бъде запазено за специални моменти и изпито с много удоволствие за твое здраве, за шоколада е просто и ясно, и  прелестна ръчно изработена картичка с много мили пожелания !

131454381_383820176049173_8545822036260400508_n.jpg

131207238_148062230051069_6432700685548839123_n.jpg

Мила @Beatrice,още веднъж ти благодаря за радостта и коледното настроение, които ми достави! Пожелавам на теб и любимите ти хора здраве, късмет, много сбъднати желания и вълнуващи пътешествия през Новата година!

Благодарности на Снежанка, на дядо Коледа, а на всички вас, мили магеланци желая от сърце да сбъднете своите магелански мечти през новата година! Весели празници!

Мила @Tina, радвам се, че съм успяла да  те зарадвам. 🙂 
Благодаря за милите пожелания. Наздраве и приятно четене!

Весели празници и от мен. 🌲☀️❄️

• Харесвам 7
Връзка към коментар
На 10.12.2020 г. в 11:58, ДиянаВ каза:

Теорията на разузнаването рухна и си останах само с усета 🙂 Нашата прекрасна Снежанка ми изпрати за късметче @Wonderfulworld, току що регистрирала се във форума с първи пост записване в размяната на коледни подаръци. След първоначалното сащисване си казах: На късмет е! Понякога човек е по-щастлив с по-малко информация. Та така започна дългата история на подаръка от мен за @Wonderfulworld 🙂

Малките бутилчици пенливо вино поръчах от софийски търговец с онлайн магазин за алкохол. Надеждата ми беше да дойдат при мен грижливо опаковани и аз с малко разкрасяване на опаковката да ги препратя. Нищо подобно, пристигнаха в едно омърляно, скъсано и лепено кашонче от някакъв си друг продукт. Та захванах се да правя коледна подаръчна кутия. Доставя ми и удоволствие, всяка година обличам една-две🙂

За шапчиците отначало мислех да купя готови умален модел на шапката на Дядо Коледа, но не открих такива, а не ми се занимаваше със сайтове и обикаляне по магазини. Взех различни цветове филц и силиконово лепило, обаче само с лепене не можах да мина и за да се кривнат включих в действие игла на бод тропоска, а за завършек - звънче. Така по неволя се получиха бутилчиците-джуджета с весели шапчици, които @Wonderfulworld e натъкмила много добре, като за снимка 👍

За мен по-забавната част бяха малките подаръчета на 7-те джуджета 🙂

Нали идва Коледа, ще сложа коледна играчка. Да, ама тази година коледния ни базар е голяма трагедия - 4-5 къщички с китайски неща от възможно най-евтините с възможно най-голяма надценка. Сетих се, че имаме някои материали, пак китайски, но поне крайният резултат е от български ръце. Та към наличните ни блестящи метални нишки добавихме дървени мъниста по идея от Крокотак и с детето направихме тези според мен сладурски играчки за елха.

1.jpg.413ac33518d88236aac06adaf7f8b055.jpg

Може ли да мине Коледа, без да получиш за подарък чорапи. Ха-ха, моята майка всяка година се грижи за това 😁 Може би влечението на русенци към подаряването на чорапи е свързано с традициите в производството им тук. Първата чорапена фабрика в България и най-голяма на Балканския полуостров е създадена по времето на Царство България в гр. Русе. Сигурно сте чували за завод Фазан. След приватизирането му се появиха доста фирми за производство на чорапи. Тези в подаръка са от Z socks, които имат удобен за мен фирмен магазин и редовно обуват нашето семейство. Избраните за подаръка имат хубавото име Шевица, но според мен минават и за такива с елегантен коледен мотив. Харесаха ми, та и за себе си взех, за да си ходя из къщи с коледно настроение 😀

2.jpg.6c24c74d483d1034ca5e7fddd2c3ec96.jpg

За трапезата на Бъдни вечер джуджетата са осигурили орехи и ошав. Сушените ябълки, круши и сливи аз си ги хапвам без да ги приготвям на компот😋

За празнична атмосфера вкъщи трябват и подходящи аромати, които петото джудже реши да вземе от добавките на Доктор Йоткер - ванилия, бакпулвер, канела и ром.

През коледните празници се хапват и бисквитки. С удоволствие щях да изпратя от тези по рецептата-трепач на Мари, но не посмях. С тези веган, био и не знам си какви моди джудженцето нарами пакетче със здравословна бисквитка без брашно, захар и т.н. Не знам как е на вкус, аз си хапвам от нездравословните със всичко😂

Седмото джудже понесе чувалчето с новогодишно късметче и няколко бонбона Рафаело за сладост, ако случайно късметът не ти проработи 🙂

Неволи с подаръка имах само заради Спиди. И двата пъти като ходих до офиса им, хем в централната част на града, нямаше нито един човек и получих супер любезно обслужване от млада и красива жена. Ноо нямаха бабъл фолио и така и не им доставиха. Не ми се обикаляше да търся и това. С най-голяма скръб се наложи да се разделя с балончетата от подаръка, изпратен ми от @Миланка😔. Много, много съжалявам, но поне се успокоявам, че мъничко съм спомогнала за опазването на околната среда. Все пак ми остана едно малко парченце за пукане 🙃

А кратката версия на историята е, че измислих и направих подаръка, докато си тананиках I see trees of green, на-на-на-на ... I see skies of blue, на-на-на-на ... And I think to myself, what a wonderful world 😊

Така, че @Wonderfulworld, ако имаш някакви разочарования от подаръка, сърди се на себе си и псевдонима, който си си избрала 😉😛

Все още няма да пожелавам Весела Коледа, защото не смятам да се оттеглям от темата до края й 🤩

Мила @ДиянаВ

с нетърпение очаквах да чуя историята на всяко едно от джуджетата. 🙂
Излишно е да казвам, че съм впечатлена  - разказваш повече от  увлекателно, описвайки така вълнуващо самата подготовка. 

Още веднъж ти благодаря за търпението и усърдието, с които подготви този уникален подарък.

Весели празници на теб и цялото ти семейство! Наздраве! (Все още имам няколко неотворени шишенца.) 😉 🍷

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Както знаете, имам подаръккк и то не какъв да е, а специален. Шестото чувство никога не лъже 🤗

Днес е супер лошо времето, даже взе да вали...чаках, чаках, ама уви не спря и взех чадъра и хукнах към Еконта, то от вътре ме човърка пустото и любопитство 😄 За щастие нямаше хора, влизам аз, казвам данните и зачаках нетърпеливо..служителката почна да рови, гледа едни кашони - не са те, тръгва към други и хоп намери моят - бре, бая тежи - цели 3.700 кг. (Значи съм слушала супер много 😝

Хванах кашончето под ръка и чадърът в другата и право вкъщи..първо разчистих терена и го сложих на видно място..оставих го 1-2 минути, малко да стихне вълнението и след това започнах, първо махнах стреча, като си помислих, че съм стигнала до цветната опаковка, която се подаваше деликатно, да, ама не, още един слой имаше..и с притаен дъх дръпнах панделката и какво да видиш:  

IMG_20201214_165151.jpg.aa2d19c3fcaec342fdd5e341d1becfa2.jpg

Вътре ме очакваха куп изненади, коя от коя по невероятни 😊 Започнах подред, извадих първите две - красива картичка с чудни пожелания, а за втората - просто останах без думи ♥️ Цяло комплектче от Египет (луда съм на тази тема 😁) - красива картина от папирус, книгоразделител и предполагам, че последното е значка. Доста дълго размишлявах над картината и след дълго ровене установих, че са изобразени Богинята Изида и Бог Озирис 🙂 Ето да се порадвате и вие: 

IMG_20201214_160453.thumb.jpg.651d4035cfb2318feed916d8806c9a7b.jpg

IMG_20201214_160539.thumb.jpg.8989c89fedbaf009737c71cfc21eeb82.jpg

А за магнитчето имайте търпение 😉 

Помислих си, след тази изненада, каква ли по- вълнуваща ще е следващата порция. Нахвърлих се върху подаващите се формички за сладки - толкова са сладурски, че не мога да им се нагледам все още - звездичка, елхичка, човече и еленче, а отстрани какво да видиш прилежно опаковано бурканче в балончета - оказа се, домашно сладко от сини сливи (леле обожавам сини сливи), тук отново съвпадение 🥳 Следващото също опаковано толкова старателно - бутилка вино - lavared, която ще бъде изпита в най-скоро време 🥂

Иии предпоследната голяма изненада, имам си страхотен буркан, който не само е с прекрасна панделка, ами е и пълен с какви ли не лакомства - орехчета, бонбони Линд и на последно място вкусни руски сладости:

IMG_20201214_160117.jpg.78eebed58fc527f663783ddde5d27e12.jpg

IMG_20201214_160019.jpg.f6cab77c3d5a30bb02049e155b638127.jpg

А и да не забравя, когато разопаковах прекрасния буркан, на финала изпадна едно магнитче - викам си уау колко е цветно, обръщам го - Москва, аз колекционирам магнити (и всякакви други неща от различни краища на света) как ме е уцелила тази моя Снежанка не знам, късмет ли е, съдба ли е? 😊

@Wonderfulworld, не мога да ти опиша, колко много ме зарадва и ме накара да се усмихвам и радвам като малко дете! Искрено ти благодаря за това прекрасно чувство на вълнение, за невероятния подарък, с който си ме уцелила с всеки един компонент и който си сътворила с много желание и внимание - то се усеща просто! ♥️🙏 Пожелавам ти много здраве, топлина и винаги да следваш мечтите си! 

П.с: сладкото ще го изпробвам при първа възможност 😊

А на нашата @Mary и благодаря от ♥️ Пожелавам ти винаги да си толкова търпелива, любезна, съдействаща и не на последно място да караш хората да се усмихват и радват, защото всеки има нужда от това! А и да ти споделя, по пътя от Еконт до вкъщи се опитвах да разгадая съдържанието на кашончето, е дрънкаше малко 😁

И за финал 🙂

IMG_20201214_160904.thumb.jpg.c7502d47600a8c007ed58eb71862d9dc.jpg

• Харесвам 30
  • Браво 12
Връзка към коментар
20 minutes ago, Wonderfulworld said:

Весели празници на теб и цялото ти семейство! Наздраве! (Все още имам няколко неотворени шишенца.) 😉 🍷

Наздраве и от мен! Също и на здраве 🙂

Благодаря за обаждането ти, след като получи подаръка. Зарадваха ме много милите ти думи🙂 Знаех си, че е на късмет да ми се падне напълно непознато другарче. Кой знае, може да се запознаем на по рибка с полъх на морски бриз 😉 Как обиииичаааам 😄

Весели празници на теб и твоето семейство!

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Много, много, много благодаря на @feel_the_rush за красиво опакования подарък 🎁, за приятните емоции при отварянето му и за всички красиви неща, които бяха вътре - огромен бонбон Фереро Роше, шоколадови фигурки, ароматна свещичка 🕯️, красива играчка за елха 🎄, пакетче нори (с удоволствие ще се пробвам в направата на суши), кутийка с чай, магнитче от Египет, и книга за Африка ("Любовта ми Африка"). Сега докато си пийвам чай или отхапвам шоколад, ще си мечтая за нови пътешествия. 😀🌞🏞️🌍

Благодаря много и за милото послание в картичката, което ще запазя за себе си. Пожелавам на теб и близките ти много обич, скорошни пътешествия и много щастие.

Благодаря и на @Mary  за прекрасната организация отново и за приятните вълнения, които ни предизвика. Надявам се всички магеланци да получат подаръците си скоро, да имат уютни празници и скоро отново да бъдем на път. 😊🎆🎉

П.С. Толкова се развълнувах, че щях да забравя да пусна снимки 🙂

viber_image_2020-12-14_18-23-271.jpg        viber_image_2020-12-14_18-36-542.jpg

• Харесвам 22
  • Браво 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, Beatrice каза:

Мила @Tina, радвам се, че съм успяла да  те зарадвам. 🙂

@Beatrice всичко беше перфектно,а с виното ме уцели на 100 % , но за съжаление не успя  да дочака специалния момент ;), но пък беше изпито с огромен кеф и удоволствие! Наздраве !

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

@iabulka, когато отвориш огромния бонбон, можеш ли да го снимаш отгризан? Винаги съм се чудела как се захапва 😂

Тук пишем - Внимание към подаряващия на ДиянаВ следващата година, ако има възможност да купи едно огромно бонбонище Фереро Роше, но ако и той е много любопитен, може да го отгризне, че нея и без това не я интересува целия бонбон! :sarcastic_hand:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 20
Връзка към коментар
14 minutes ago, ДиянаВ said:

@iabulka, когато отвориш огромния бонбон, можеш ли да го снимаш отгризан? Винаги съм се чудела как се захапва 😂

Ще, ще, а може и да изскочи сюрприз отвътре. 🙂

• Харесвам 3
  • Браво 2
Връзка към коментар

@iabulka, много се радвам, че ти е харесал подаръкът. Не исках да се издам, че съм твоя Дядо Коледа и реших да не влизам в профила ти, за да разровя къде и какво си коментирала. Търсих само през търсачката 🙂

Искам да се извиня и за късното изпращане, но изчаквах книгата. Тъй като поръчах няколко накуп, за зла участ се изчакваха една друга взаимно в издадетлството около 10 дни... За малко да ти изпратя друга, но се радвам, че получи точно тази.

Още веднъж, Весели Празници, пътешественици и пътешественички!

• Харесвам 10
  • Браво 2
Връзка към коментар

Айде и аз в кюпа на новосдобилоподарковците 🙂

Поздравявам @margarettod  за семейния подарък, който ни е изпратила, а именно: книга с пътеписи, книга с коледни приказки, кутия с белгийски бонбони, шоколадови яйца, биокозметика и ръчно направена картичка с мили пожелания. Децата бяха с мен, когато разопаковах подаръка и виждайки шоколадовите яйца, веднага си ги приватизираха, но останаха приятно изненадани и от книжката с коледни приказки. Благодаря за книгата с пътеписи - обожавам да чета подобни 🙂 И също така благодаря за белгийските бонбони - за момента удържам, но кой знае колко скоро ще бъдат нападнати. Ето и малко снимков материал:

IMG_20201214_141903.jpg

IMG_20201214_142258.jpg

IMG_20201214_142725.jpg

IMG_20201214_142930.jpg

• Харесвам 26
  • Браво 7
Връзка към коментар
преди 55 минути , Tina каза:

@Beatrice всичко беше перфектно,а с виното ме уцели на 100 % , но за съжаление не успя  да дочака специалния момент ;), но пък беше изпито с огромен кеф и удоволствие! Наздраве !

@Tina 
Всеки нов ден е сам по себе си специален повод за отварянето на едно (хубаво) вино. 🍷
Наздраве и от мен. 🍷

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.