Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2020

Препоръчани мнения

А ако знаете аз колко много съм слушала тази година...

Първо @ДиянаВ ми изпрапи ДВЕ кутии с любимите бисквити

20201219_124654.jpg.7ef54790eb634d6d78961f57fb0a16d0.jpg

и Бейлис и мега яки коледни чорапи(още твоето късчетче, като ги показа и му завидях)!

20201219_194723.jpg.25eef83009adae8119a0bc29fad129f1.jpg

• Харесвам 25
  • Браво 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Но ни си мислете, че това е всичко! 

От @tany получих ДВЕ кутии от любимите бисквити, мед, коледни сладки и най-красивата ръчно направена коледна картичка!

20201219_195859.jpg.dcd67a0498b1cff857db6ad7ea987fa7.jpg

• Харесвам 21
  • Браво 2
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
6 minutes ago, Eti* said:

А ако знаете аз колко много съм слушала тази година...

Първо @ДиянаВ ми изпрапи ДВЕ кутии с любимите бисквити

20201219_124654.jpg.7ef54790eb634d6d78961f57fb0a16d0.jpg

и Бейлис и мега яки коледни чорапи(още твоето късчетче, като ги показа и му завидях)!

20201219_194723.jpg.25eef83009adae8119a0bc29fad129f1.jpg

Заела съм се със задачата да неутрализирам форумната несправедливост бисквитите все на снимка да гледаш😉. Така де, сърцето ми се късаше пак да нямаш бисквити🙂. А и как само завидя вчера на @Crazy Horse, че има две кутии😄.

Ако съпругът ти посегне и на това бейлисче-джудже, извини му се от мое име за количеството. Виж за чорапите, не мисля, че някой друг от семейството ще им посегне 😄

@Eti* кой е като теб с четири кутии бисквити. Ако всички са пълни, пусни тото 😂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 9
Връзка към коментар

Ох, отново пълна излагация. В едната от кутиите от @tany бисквити нямаше!!!

В свое оправдание ще кажа, че ме изигра много умело!!! Помоли ме да й разкажа каква е историята, защото се е ровила в старите теми и не открила какво се е случило, само е разбрала, че има закачка! Въобще не се усъмних! Като разклатих кутията, си имаше звук на бисквити вътре!20201219_222528.jpg.4d9aabfeb6861c11da9dcc788dacddd2.jpg

Да, ама не!

Официално, за мен думата бисквити никога няма да е това, което беше.

• Харесвам 1
  • Смея се 27
Връзка към коментар

IMG-868b87e324c80a40e9779d9caf641f75-V.jpg.315bea1d83ed70069ac7a2854caf8054.jpgДа докладвам и аз! 

В офиса на Еконт ми предадоха това... И като се прибрах и разопаковах, видях всичко това:

1.Комплект за вино🍷

2.Книга "55 планински кътчета от България" 🏔️

3.Бонбони "Raffaello" - любими и

4.Много сладурска(вероятно ръчно изработена) Коледна картичка, с красиво пожелание-през следващата година, да посетя за първи път и дълго жадуваната  🇮🇹Италия! 

И всичко това от моята Снежанка  

@saved_

Благодаря на @saved_ за прекрасните подаръци и пожелания, благодаря и на @Maryза чудесната организация и най-вече-за отделеното време, за да може всички Магеланци🌐, поне в края на годината да почувстваме нещо позитивно и да се настроим за една Нова 2021-ва година, изпълнена с много пътешествия✈️(без рестрикции и отменени планове)! 

Желая Весели празници и сбъднати пътешествия на всички в този прекрасен форум! 

Аз си сипáх вече-наздраве! 🥃

IMG_20201219_221424.jpg         IMG_20201218_164555.jpg

IMG_20201218_164733.jpg

• Харесвам 29
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 19 минути , Eti* каза:

Ох, отново пълна излагация. В едната от кутиите от @tany бисквити нямаше!!!

В свое оправдание ще кажа, че ме изигра много умело!!! Помоли ме да й разкажа каква е историята, защото се е ровила в старите теми и не открила какво се е случило, само е разбрала, че има закачка! Въобще не се усъмних! Като разклатих кутията, си имаше звук на бисквити вътре!20201219_222528.jpg.4d9aabfeb6861c11da9dcc788dacddd2.jpg

Да, ама не!

Офоциално, за мен думата бисквити никога няма да е това, което беше.

Дааа, беше весело да гледам как ВАУПЩЕ през ум не ти минава че може ПАК да няма бисквити в кутията. Когато постна и снимка на кутиите , взех да залагам кога ще разбереш-когато някое дете ги нападне, или пък когато решиш да похапнеш...и се надявах на второто. Но все пак, в другата кутия има бисквитки, да ти е сладко! 

• Харесвам 6
  • Браво 3
  • Смея се 11
Връзка към коментар
11 minutes ago, tany said:

Дааа, беше весело да гледам как ВАУПЩЕ през ум не ти минава че може ПАК да няма бисквити в кутията. Когато постна и снимка на кутиите , взех да залагам кога ще разбереш-когато някое дете ги нападне, или пък когато решиш да похапнеш...и се надявах на второто. Но все пак, в другата кутия има бисквитки, да ти е сладко! 

Аз за това на моя пакет залепих бележка “за Ети и ..., който от семейството превари”. Радвам се, че са отишли в ръчичките на тези слънчеви деца 🤗

• Харесвам 9
Връзка към коментар
На 18.12.2020 г. в 11:36, patilana каза:

Ето ми голямата радост - Две Книги, с истории, които той ще ни разкаже тук , така ми е написал в картичката. Чудесен избор на чай за днешните странни дни и топли думи в красива картичка . 

IMG_20201218_104709.thumb.jpg.748b83f20fe651da7f9282f843be8c9f.jpg

IMG_20201218_104846.jpg

Да разкажа за двете книги, че нямаше как да го напиша в картичката, толкова не съм писал на хартия в последните няколко години. 

Книгата вдясно "Кратка история на почти всичко" е най-голямото ми откритие за годината. А аз чак тази година възобнових отново четенето на нещо различно от технически неща, голям пропуск поправен от моя страна доста късно. Книгата е общо взето голяма част от развитието на човешката цивилизация от научна гледна точка, но обяснено по достъпен и лесен начин. В никакъв случай не е елементарен, обаче! Умело успява да попълни разни бели петна в общата култура и за неща, които изначално ви се струват сложни след прочитане на съответната глава ще си кажете "аха, това са имали предвид в учебниците". В допълнение ще ви запознае и с много интересни и любопитни хора, доста от тях откровени чешити, на мен любимите ми са любителя астроном, пастор от Австралия, който е открил само с очите си голям брой супернови, преди да бъдат регистрирани от мощни телескопи. Или инженерът, който участва в откритието и разработката на оловното гориво и фреона...може би двете вещества отговорни за най-голямото отравяне на планетата, а намеренията му са били чисто добронамерени. 

Това, което прави книгата изключително подходяща за днешните времена е друго. Защото показва колко много е постигнало човечеството за изключително кратък период от време. И в същото време, колко много все още не знаем и има за откриване. И най-вече показва КАК точно сме постигнали това - с цената на гениалност, себеотдаване в продължение на десетилетия, създавайки теория, доказвайки я, надграждайки я след това с нова, бавно и методично. Хората в книгата не винаги са били прави и не винаги са били ангелчета - някои от тях са арогантни, други са крадели безсрамно, но общото е че по един или друг начин успехите им са признати от другите специалисти в сферата им, понякога може да се случи и посмъртно. 

Като контрапункт, днес, особено в последната година, живеем във време, в което фактологията и солидната научна аргументация и дори аргументираната липса на такава е надвита от вресльовци/инфлуенсъри/конспиратори/qanon-и/последниядазатворивратата. Няма абсолютно никакво значение каква е позицията и как я защитаваш - ако я крещиш достатъчно силно, така че да те чуят максимално много хора си цар. По възможност в максимум 140 знака, защото на днешния свръх информиран човек толкова му трябва за да му стане ясно всичкo.[край на сарказма] Плоска земя, ваксини, 5g, темата няма значение - това е ежедневието ни, доминирано не от това кой е отдал живота и кариерата си в дадена област, а от това, кой има достатъчно последователи в социалните мрежи.

Точно за това книгата е свеж полъх, защото в днешно време може да забравим как точно се градят основите на човешкото развитие. И ни вкарва оптимизъм, че текущата фаза е просто период, който трябва да преболедуваме преди нещата отново да си дойдат по местата. Следващите хора на Луната няма да са плоскоземци, но за да стигнем до там ще трябва да намерим начин да филтрираме крякащия им бял шум, така че да не заглушават кротките, често безименни пчелички, които движат световния прогрес и на които дължим луксозния си модерен живот. 

Относно втората книга, Брайсън, освен с таланта да говори за наука на разбираем език е известен и с много от разказите от негови пътешествия. Тази книга конкретно не съм я чел, ще наваксам с нея някой ден, но съм чел австралийската и ревю споделих тук. Надявам се да е интересна също колкото и тази от Австралия 🙂

• Харесвам 24
  • Благодаря 1
  • Браво 10
Връзка към коментар
На 17.12.2020 г. в 22:23, Иван Попов каза:

Само не ми казвай, че и котката беше в кутията като подарък 😃😂 

Не беше! Настани се там незабавно , след като кутията се освободи от подаръчното съдържание. Явно й се стори уютно 😂

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 20 часа, ДиянаВ каза:

Имам въпроси😜

Защо бутилката вино не е пълна?

Защо заглавието на книгата е наобратно на другите неща?

😆

Абе аз имам и друг въпрос защо не се виждат и другата част от бонбоните да не би да ги няма 😄

Да си знаете само и на мен тези бисквити са ми любимите 😄

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 7 минути , zvezda9001 каза:

Абе аз имам и друг въпрос защо не се виждат и другата част от бонбоните да не би да ги няма 😄

Да си знаете само и на мен тези бисквити са ми любимите 😄

Има бонбони все още..и бисвкитки има, ако искаш - заповядай! Сега, каква кутия ще ти се падне, не отговарям! 🙂

IMG_20201220_144640.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Да дам отчет за оставащото.

Има два неполучени подаръка, които се надявам тези дни да се получат. Единият е в ръцете на германските пощи, които дано да го доставят скоро.

Другият е в  ... #немисеспоменаваиметодаже - Спиди.

Има два непоказани подаръка - единият ще се отвори на Коледа, а другият е получен от  @ttelena, но все още не ни го показва.

Аз завърших изработката на късметчетата.

А дали вие сте готови за късметите вече, че точно на Коледа едва ли ще имам възможност да ги изпратя на всеки?

• Харесвам 21
  • Благодаря 2
  • Браво 6
Връзка към коментар

Дано да се получат всички подаръци!И да се покажат в темата.Това според мен е уважение към този,който се е погрижил да достави радост!

2020 година беше трудна.Светът се промени и няма да е същия!

Но магеланците,участващи в размяната на коледните подаръци, доказаха,че човечността и желанието за споделени емоции нищо не може да ги спре!Искрено се надявам,че всеки е успял да запази малка частичка от тази прекрасна инициатива в сърцето си!

Благодаря на @Mary за положения труд,за отделеното лично време и за толерантността!

Благодаря на @Juliaaa, @mradulovaи @alienad,от които получих разкошни подаръци!

Бъдете здрави!Пожелавам ви топла и изпълнена с любов Коледа!

• Харесвам 16
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Mary каза:

Да дам отчет за оставащото.

Има два неполучени подаръка, които се надявам тези дни да се получат. Единият е в ръцете на германските пощи, които дано да го доставят скоро.

Другият е в  ... #немисеспоменаваиметодаже - Спиди.

Има два непоказани подаръка - единият ще се отвори на Коледа, а другият е получен от  @ttelena, но все още не ни го показва.

Аз завърших изработката на късметчетата.

А дали вие сте готови за късметите вече, че точно на Коледа едва ли ще имам възможност да ги изпратя на всеки?

Готови смееееее!

Благодаря на Снежанка за огромната работа по организацията,

за да получим коледни магелански подаръци,

за усмивките във всеки магелански дом,

за това, че ни радва с прекрасни реални и виртуални късметчета,  

за вкусните коледни почерпки, 

и  за  доброто и сърце!

Благодаря, Мари!

• Харесвам 15
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
На 19.12.2020 г. в 16:05, Marusinka каза:

@Crazy Horse и @crazyhorse, нещо се обърках 🤷‍♀️ Един и същи човек ли е? Май съм изпуснала нещо...

То си е за объркване. Да ти издам една тайна, понякога и аз се обърквам.:yahoo: Особено с коледните подаръци сега, защото адашът е подарил магнити и други испански неща и съвсем заплете ситуацията. А, по принцип аз @Crazy Horse съм в Испания, а той @crazyhorse в България, но явно и адашът обича да се мотае из Испания.

Иначе, по дестинациите ще ни познаеш. Видиш ли каквато и да е тема от Лудия кон, в която се говори за ходене в която и да е дестинация в Русия или какъвто и да е положителен коментар за Русия, да знаеш, със сигурност, това не съм аз, испанският луд кон @Crazy Horse!
@Eti*, c кутиите леко съм се пообъркал. В едната няма бисквити, а чай с дъх на канела. Постигнах сделка, отстъпих и чая на жена ми в замяна на целия щолен, но после разделих щолена по братски с всички. Аз обичам да преговарям за спорта.

И наистина много се надявам и @t_petkov да си получи подаръка поне преди Коледа!

• Харесвам 11
  • Благодаря 3
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Щом сте готови за късметите, почвам с моя си късмет, че него няма нужда да го изпращам! :laugh:

На всеки от вас ще пусна късметчето в съобщение. Това ще стане утре сутрин.

Дали да го покажете в темата, зависи от вас.

Не забравяйте, че това е само за забавление. Но пък в тези времена една усмивка и една хубава мисъл ще ни дойдат точно на място!

Съжалявам, че не можах да измисля за всеки различно коледно пожелание, но пък съм подбрала най-красивите.

Оформлението и дестинациите са плод на моя мерак за пътуване. Та да знаете - където и да съм ви "пратила" и на мен ми се ходи!  :cool:

Дестинациите съм измислила аз, но спътникът ви е случаен - определен по същия начин както за размяната на подаръци. Щрак, разбърках и ... всеки пое в някаква посока. 

Добре, стига толкова приказки, ето късметчето ми,  къде съм си написала да пътувам, а с кого - стана ясно, че го получих при разбъркването.

Знам, че дестинацията ми е почти невъзможна, но казват, че на Коледа стават чудеса! Предстои да видим!

82.jpg

Сигурна съм, че вече сте любопитни накъде и с кого?! Утре ще видите. :smile:

ПП На всеки колажчето е различно.

• Харесвам 16
  • Благодаря 2
  • Браво 18
Връзка към коментар
преди 51 минути , Mary каза:

Щом сте готови за късметите, почвам с моя си късмет, че него няма нужда да го изпращам! :laugh:

На всеки от вас ще пусна късметчето в съобщение. Това ще стане утре сутрин.

Дали да го покажете в темата, зависи от вас.

Не забравяйте, че това е само за забавление. Но пък в тези времена една усмивка и една хубава мисъл ще ни дойдат точно на място!

Съжалявам, че не можах да измисля за всеки различно коледно пожелание, но пък съм подбрала най-красивите.

Оформлението и дестинациите са плод на моя мерак за пътуване. Та да знаете - където и да съм ви "пратила" и на мен ми се ходи!  :cool:

Дестинациите съм измислила аз, но спътникът ви е случаен - определен по същия начин както за размяната на подаръци. Щрак, разбърках и ... всеки пое в някаква посока. 

Добре, стига толкова приказки, ето късметчето ми,  къде съм си написала да пътувам, а с кого - стана ясно, че го получих при разбъркването.

Знам, че дестинацията ми е почти невъзможна, но казват, че на Коледа стават чудеса! Предстои да видим!

82.jpg

Сигурна съм, че вече сте любопитни накъде и с кого?! Утре ще видите. :smile:

ПП На всеки колажчето е различно.

Ако t_petkov не е навит, не се безпокой идвам да те придружа 🙂

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Crazy Horse каза:

@Eti*, c кутиите леко съм се пообъркал. В едната няма бисквити, а чай с дъх на канела.

Олекна ми малко! Имам другар по съдба!

За протокола: Официално обявявам бисквитите за изядени!

• Харесвам 3
  • Браво 4
  • Смея се 6
Връзка към коментар

И веднага бързам да се похваля със своето късметче. Падна ми се Шотландия. Супер!!! Красиви гледки, уиски, много уиски, Неси ... 🤣 И то не с кого да е а с @lyusi. Lyusi, която познава много добре Шотландия и ще ми покаже скритите и бисери

20201221_072645.jpg.7e6f8ba92cad11dadc7aea616184f2a6.jpg

И за пореден път благодарности на @Mary

• Харесвам 17
  • Браво 5
Връзка към коментар

Тадааааам😊 @Mary, ти си най-страхотната Снежанка.

Аз заминавам за Япония, която преди 13 март 2020г ми беше в списъка за 2021. 

@Agi, чакам те на Т2. В кафенето в дясно от входа 🙃

Screenshot_20201221_072630.jpg

• Харесвам 18
  • Браво 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.