Прескочи до съдържание

Бразилия, Аржентина и Уругвай Vs. Перу и Боливия

Duke

Препоръчани мнения

Публикувано:

Те и в Перу така си ходят.

Има два вида всъщност, едните са се нагласили и седят на туристическия пътникопоток и продават нещо, или седят за да се снимаш с тях, а другите просто така си вършат всекидневните дела, предимно по селата.

IMG_2244.JPG

IMG_2253.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

Дюк, миналата година следяхме полетите до Лима за юни и цените наистина бяха страшни, топ сезон и сам си го отбелязал. През пролетта обаче започнаха да излизат и промоции от рода 400 Е. Полетите бяха с прекачане и малко неудобни часове, но пък цените наистина много добри. Та от другия месец почвай да ги следиш.

По-скоро другата година по това време, защото пътуването е замислено за месец юли, 2015 г. Очевидно за първи път ще обърна нещата и първо ще организирам всичко като програма, а накрая ще купя самолетните билети. Може би пък и така да се получи по-добре в крайна сметка. Единственото неприятно е, че няма да мога да направя предварителни хотелски резервации или по-скоро ще направя такива с възможност за безплатна анулация и с надеждата датите да съвпаднат с пътуването или поне в случай на необходимост да мога да променям датите за настаняване. Дано с вътрешните полети да се получи в последния момент, но там да кажем "загубите" по отношение на евентуално по-висока цена при закупуване преди пътуването ще са със сигурност по-малки и ще оправдаят изчакването на подходяща цена за междуконтиненталните полети...

И в заключение, през последните два дни се убедих, че 20 дни са достатъчни само за Перу и няма смисъл да се насилва програмата с Боливия...

Публикувано:

Най-вече жените , така си ходят.

Те и в Перу така си ходят.

Има два вида всъщност, едните са се нагласили и седят на туристическия пътникопоток и продават нещо, или седят за да се снимаш с тях, а другите просто така си вършат всекидневните дела, предимно по селата.

Благодаря ви за отговорите! Това ми трябваше. :)

И в заключение, през последните два дни се убедих, че 20 дни са достатъчни само за Перу и няма смисъл да се насилва програмата с Боливия...

В началото още като се появи интереса ми към Ю Америка, и аз мислех да комбинирам по няколко държави на ходене (главно заради скъпите билети от Европа до там, както си мислех тогава). Постепенно, колкото повече навлизах в материята за разстояния, забележителности, транспорт и всякакви други особености в района на ЮА, толкова повече се убеждавах, че по една държава на ходене е оптималния вариант с оглед на ограниченото време, само за Уругвай и Аржентина става комбинирано (евентуално Ю Бразилия - Парагвай, който иска да види и Парагвай). Но ако човек разполага с примерно 45 дена, или 2-3 месеца, нещата се променят. За съжаление моят (и твоят) случай не са такива.

А и цените на самолетните билети между държавите в континента там са доста високи (ако се бърза няма да има време за дълги сухоземни преходи) - почти колкото евтините оферти от Европа до ЮА, така че и от тази страна погледнато пак не си заслужава да се бърза и претупва за 20 дена да се сместват 2 или 3 държави.

Така обиколката на континента се разтяга във времето като години, но пък не се съкращават набелязани места за посещение, и разглеждаш спокойно като хората всичко.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Нашата програма, засега, включва Лима- Паракас (с разглеждане на Ballestas Islands)- Уакачина (оазис, с идеята да се повозим на бъгита из пясъците и да се спускаме със сноуборд, наричан в случая- сандборд)- Наска (за ентусиастите от групата ни)- Арекипа- Колка каньон- Пуно и езерото Титикака- Куско- Писак, Олайтантамбо (Свещенната долина)-Морей и Марас- Акуас Калиентас (подстъп към Мачу Пикчу)- Мачу Пикчу- Пуерто Малдонадо (тур в джунглата- 5 дни)- Лима.

За автобусите, бих включила и http://www.4m-express.com/

Относно билетите за забележителностите в Куско: http://www.cosituc.gob.pe/ Има 3 "кръга", така че спрямо интересите, могат да се купят билети и само за един (излиза 70 сола).

Относно билети за Мачу Пикчу: http://www.machupicchu.gob.pe/

По последни данни, туристите в Мачу Пикчу се ограничават до 2500 човека на ден, а ако искате да разгледате и Уайна Пичу, то капацитета е 2 групи по 200 човека на ден. Четох по разни сайтове, че в натоварените месеци (техния зимен сезон), купували билети 2-3 месеца предварително.

Редактирано от vesi
  • Харесвам 5
Публикувано:

Ние си извадихме на границата срещу 50 долара. Няма проблем никакъв и никой не е имал. Проблема е, ако искаш без пари, защото по принцип визата е безплатна, но това става в някой от големите съседни градове след много разправии

• Харесвам 2

Извадихме си в Пуно, но загубихме 1 ден, защото ни искаха да подадем формуляр със снимки, а ние нямахме и трябваше да си направим. Като цяло беше забава с тези снимки, още помня на какви престъпници приличахме, мъжете и брадясали.  :)  Пари не ни искаха, но казаха, че искат документ за бита ваксина за жълта треска. Нямахме, пак ни пуснаха, защото бяхме само за 1 ден. Вземете си от България.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 2
  • 6 месеца по-късно ...
Публикувано:

Осъзнавам абсурдността на темата, моля бъде снизходителни... :(

Започвам да замислям една мини-южноамериканска обиколка през лятото на 2015 г. Общият замисъл е да начинанието да се състои в периода юли-август и да продължи около три седмици. Имам нужда от малко съвети, а именно:

1. Посоченият период е фиксиран поради невъзможност да се пътува в друго време от годината. Това определено означава зимен сезон за тази част от света, но доколко можем да говорим за зима в Рио и Лима, например?

2. Съвсем общата ми идея е да се посетят Рио, водопадите Игуасо, Буенос Айрес и Монтевидео при план "А" или Лима, евентуално Наска, Куско, Мачу Пикчу, Титикака и част от Боливия (тук съм в пълно неведение) при план "Б".

3. Твърде нахално ли ще бъде да помоля за съставяне на евентуална програма по дни, градове, забележителности, транспорт и т.н. за план "А" и за план "Б" за посочения период от време?

4. Изключително полезно ще бъде да ми дадете някакви насоки за приблизителни разходи за двама души - транспортни (трансконтинентални и вътрешни полети, сухопътен транспорт, хотели, цени в ресторанти, входни такси, джобни и т.н.)?

5. Всичко останало, което може да послужи за съставяне на база данни за двете дестинации.

Предварително благодаря на всички отзовали се на молбата ми и още веднъж се извинявам за това, че ви карам да сравнявате ябълки с круши, но наистина съм доста бос в южноамериканската материя, а съседните теми ме подтикнаха да замисля това начинание буквално от нищото...

Дюк привет,

За следващата година и ние с половинката планираме Перу + Рио + Игуасу през същия период , като теб. Сега започвам да правя по подробна организация . Ако искаш може да се чуем - 0888551298

Публикувано:

Дюк привет,

За следващата година и ние с половинката планираме Перу + Рио + Игуасу през същия период , като теб. Сега започвам да правя по подробна организация . Ако искаш може да се чуем - 0888551298

Привет, но честно да ти кажа при нас нещата се измениха и на този етап не планирам това пътуване през 2015 г., а по-скоро евентуално през 2016 г...

Публикувано:

Моето пък го изтеглих за 2015 , но ще е по-скоро градско пътуване като на Fly  ;) .

На първо четене включва Буенос Айрес , Монтевидео , Игуасу от двете страни , Paraty , Ilha Grande и Рио. Това са опорните точки като от БА към Moнтевидео с фери  , после БА - Игуасу с нощен бус  , останалите етапи в Бразилия пак с бус ,  и лодки до острова разбира се.

П.С. Само от любопитство към newromancer  - още ли само от Бразилия може да се купуват вътрешни полети и важи ли това ограничение  и при автобусите ?

Публикувано:

За автобусите не знам, никога не съм купувал онлайн.

Причината да не може да се ползват небразилски кредитни карти е едно допълнително ниво на сигурност, което другите го нямат. Ако като плащаш ти иска рождена дата и CPF, значи вероятно няма да мине плащането.

За полети нямаш проблем да ги купиш от България онлайн. ТАМ и ГОЛ приемат всякакви карти, само трябва да избереш правилната версия на сайта (от лентата избираш Other countries, България няма). Това заради billing address, ако избереш САЩ ти дава само американски адреси и не можеш да смениш държавата.

Азул май още имат бъг на сайта и приемат само Амекс ако не е бразилска карта, но доколкото знам може да направиш резервацията и като не мине, да се обадиш по телефона и да платиш с твоята карта.

Разлика в цените между бразилския и другите сайтове не би трябвало да има, понякога се случва, поради грешка. Случвало ми се е с българска карта да е по-евтино, може би заради летищните такси, в Бразилия винаги дава цената без такси и ги слага накрая, за ЕС дава още отначало цялата цена, даде ми цена като бразилската без такси и си остана така до края. Но това е инцидентно.

• Харесвам 2
Публикувано:

А как стои въпроса с небразилски кредитни карти в хотели , магазини и т.н.?

Предполагам там пък съвсем няма проблем ?

Публикувано:

За автобусите не знам, никога не съм купувал онлайн.

Причината да не може да се ползват небразилски кредитни карти е едно допълнително ниво на сигурност, което другите го нямат. Ако като плащаш ти иска рождена дата и CPF, значи вероятно няма да мине плащането.

За полети нямаш проблем да ги купиш от България онлайн. ТАМ и ГОЛ приемат всякакви карти, само трябва да избереш правилната версия на сайта (от лентата избираш Other countries, България няма). Това заради billing address, ако избереш САЩ ти дава само американски адреси и не можеш да смениш държавата.

Азул май още имат бъг на сайта и приемат само Амекс ако не е бразилска карта, но доколкото знам може да направиш резервацията и като не мине, да се обадиш по телефона и да платиш с твоята карта.

Разлика в цените между бразилския и другите сайтове не би трябвало да има, понякога се случва, поради грешка. Случвало ми се е с българска карта да е по-евтино, може би заради летищните такси, в Бразилия винаги дава цената без такси и ги слага накрая, за ЕС дава още отначало цялата цена, даде ми цена като бразилската без такси и си остана така до края. Но това е инцидентно.

Привет, правилно ли разбирам, че полет например от Рио до Игуасу можа да купя единствено от Бразилия? И още едно питане - гледах Expedia и не видях вътрешни директни полети - например Лима - Игуасу, Куско и т.н. Има ли начин да се купи самолетен билет за подобен полет от някакъв сайт или трябва на място . Общо взето от цялата ми организация , това се оказва куцата част - вътрешните полети. Идея от къде да ги купя ? благодаря

Публикувано:

На сайта на Avianca виждам това :

On the following routes the Promo and Econo fare options only apply for Peru residents with a DNI or Foreign Resident Card (Carnet de extranjería):

• Between Lima, Cusco and Puerto Maldonado.
  • Between Arequipa and Cusco.
  • Between Lima and Juliaca.
  • If you are unable to prove residence you will have to pay a charge of USD 178.5 at the airport (IGV included). If you fail to comply with these conditions boarding may be denied.

Значи по останалите тарифи няма проблем ако си чужденец , а цените които виждам за директен полет Lima-Cusco са около 165-190 USD.

Публикувано:

Привет, правилно ли разбирам, че полет например от Рио до Игуасу можа да купя единствено от Бразилия? И още едно питане - гледах Expedia и не видях вътрешни директни полети - например Лима - Игуасу, Куско и т.н. Има ли начин да се купи самолетен билет за подобен полет от някакъв сайт или трябва на място . Общо взето от цялата ми организация , това се оказва куцата част - вътрешните полети. Идея от къде да ги купя ? благодаря

Не си разбрал, можеш да купиш вътрешни бразилски полети от България. За Перу не знам Eкспедия какво показва, но полети можеш да купиш директно от сайтовете на компанията. Ако е LAN или Avianca/TACA щом си чужденец можеш да купиш само по пълната тарифа, без намалените. Просто избираш в началото коя версия на сайта да ползваш (не перуанската) и ще ти покаже коректните високи цени. Ако ползваш нискотарифни - Peruvian, Star Peru - няма такова изискване, направо взимаш каквото показва.

• Харесвам 1
Публикувано:

Лима - Игуасу не е вътрешен полет и нищо чудно да няма директен. Лима - Куско летят 2, 3 компании и може да се купят билети он лайн.

Публикувано:

Expedia не е мерило за това дали има полети. Те си предлагат компании, които им дават изгодни отстъпки. Ровене си требе...

Публикувано:

Няма проблеми за вътрешните полети в Перу, купени от България. Само едно уточнение да направя- има много често разни промоции, които обаче важат САМО за перуанци или Хора от Андите (това си е тяхна вътрешна договорка) и за теб не важат. Най- често, обаче това се пише с мъничък шрифт, и съответно там на място си те "изкарват от джобовете" или ти анулират билета. 

• Харесвам 1
Neuromancer

правя си някакви най-груби плана  ,  искам да набележа 3-4 възможни маршрута , и ще преценявам плюсовете и минусите.

Гледам полетите на Gol и Azul , но не знам цените особено при Azul включват ли чекиран багаж ?

Това което намирам с GOL за датите които ме интересуват e :

Foz de Iguazu - Sao Paulo 75 $

Foz de Iguazu - Rio 85 $

Foz de Iguazu - Belo Horizonte 96 $

Имат ли допълнителни такси преди финализиране на резервацията освен това което се вижда на първа страница  ?

Според теб тия цени добри ли са - на мен ми изглеждат ОК ?

Засега вариантите са : 

1. Foz de Iguazu - Sao Paulo - Paraty - Ilha Grande - Rio

2. Foz de Iguazu - Rio - Ilha Grande - Rio

3. Foz de Iguazu - Bello Orizonte - Ouro Preto - Rio (с евентуално добавка Rio - Ilha Grande - Rio според времето )

Май клоня повече към вариантите 2 и 3.

Според треб колко дни са оптимални за добро разглеждане на Rio ?

Станаха доста въпроси , но като си имаме вътрешен човек е престъпление да не се възползвам максимално ;)

Ето и откъде черпя инфо за автобуси , трансфери и ферита :

Редактирано от stenk
Публикувано:

Всички компании включват 23кг багаж. При GOL се плаща за храната ако ти трябва, Azul дава само снаксове, а TAM понякога и сандвичи. Цените ми изглеждат наред, като за доста време напред. Евентуално може да паднат като има промоция, но не е сигурно дали ще те устройва, т.е. те си измислят някакви условия, примерно промоцията важи само за двупосочни билети, или само вторник до четвъртък, такива неща. Та няма смисъл да изчакваш. Дали се включват всички такси зависи къде гледаш, обикновено на края са с всички такси, а в началото само тарифата.

Наскоро четох, че ако минеш през Кayak, Skyscanner и подобните и купиш през агенция (допълнителните сайтове, които изскачат) дава по-ниски цени отколкото директно с компанията онлайн, обаче от една повърхностна проверка като се добави таксата на агенцията става същата цена (доколкото видях де, не съм проверявал обстойно).

С Azul има разни трикове, например ако се регистрираш в програмата им ти дават бонус точки, и после може да купиш кеш+точки, т.е. малко по-евтино. Освен това ако купуваш логнат ти дава 10% отстъпка, тия двете май се комбинират. Обаче последно като проверявах онлайн може да ползваш само AMEX ако не е бразилска картата, другия вариант е да направиш резервацията и да се обадиш да платиш по телефона, или мога и аз да помогна ако става въпрос за голямо спестяване и не са твърде много полети  :) .

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.