Боян Димитров Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 Коя българска банка издава кредитна карта с най-висок кеш бек % и връщат кеш бек-а в пари?
Zaro Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 преди 2 часа, Боян Димитров каза: Коя българска банка издава кредитна карта с най-висок кеш бек % и връщат кеш бек-а в пари? Имам карта на ОББ, с някои търговци има 3-5% процента кешбек. До преди ОББ да ги купят КВС, бензиностанции Еко бяха при тях и имаше 2% кешбек. С допълнителните карти за отстъпка се докарваха 4-5% отстъпка от цената. Откакто ОББ са под шапката на КВС, а не към НБГ, Еко минаха към Пощенска, но там мисля, че кешбекът е 1%. Отделно, за покупки на рожден ден и деня след него дават 10% кешбек до макс. 25 лева. Т.е. кешбек върху 250 лева плащания. Докато бензиностанции Еко бяха към тях, годишната такса се избиваше без проблем неколкократно дори и за съботно-неделен и отпускарски шофьор като мен, по простата причина, че ходя пеша на работа. Сега виждам, че в момента програмата на ОББ търпи обновяване и вероятно някои от процентите ще претърпят промяна. 4
adreno Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 Те почти не останаха банки, които дават кешбек на всичко. Може би най-големият абсолютен кешбек за всеки тип разходи е на Пощенска - с VISA Premium или Mastercard World Elite - 3% ако прекарваш всичко през техен ПОС или 1,5% през чужд или за интернет плащания. Има максимален кешбек - 1000 лв на година и 169лв годишна такса за картата. При Пощенска обаче кешбекът не е директен - събираш точки, които като стигнеш праг се обръщат във фиксирана сума. Самите точки зависят от типа карта - например в горния пример с бензиностанции Еко и тяхна карта може да значи между 1,5% и 4,5% преизчислен кешбек 4
Георги Матеев Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 Относно картите на Пощенска трябва изрично да се спомене и таксата превалутиране в размер на цели 2%. Т.е. ако ще се ползва за нелевови плащания кешбекът в голяма степен се обезсмисля. 6
AlexandraKo Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 преди 33 минути , adreno каза: При Пощенска обаче кешбекът не е директен - събираш точки, които като стигнеш праг се обръщат във фиксирана сума. Самите точки зависят от типа карта - например в горния пример с бензиностанции Еко и тяхна карта може да значи между 1,5% и 4,5% преизчислен кешбек При мен, точките са си сметнати в пари и си седят отделно.Все се каня, да звънна и да питам, що тъй и що не ми ги прибавят и все забравям. Някой знае ли, как става получаването в пари?
Зани Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 преди 27 минути , AlexandraKo каза: При мен, точките са си сметнати в пари и си седят отделно.Все се каня, да звънна и да питам, що тъй и що не ми ги прибавят и все забравям. Някой знае ли, как става получаването в пари? Обаждаш се по телефона и казваш колко точки да ти прехвърлят по картата MasterCard prepaid, другият вариант е да отидеш в клон.
wiliko Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 преди 16 минути , Зани каза: Обаждаш се по телефона и казваш колко точки да ти прехвърлят по картата MasterCard prepaid, другият вариант е да отидеш в клон. И вземи да го направиш, защото точките имат давност и ако не ги трансформираш до 2 години почват да ти ги махат автоматично... 2
AlexandraKo Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 преди 1 час, Зани каза: Обаждаш се по телефона и казваш колко точки да ти прехвърлят по картата MasterCard prepaid, другият вариант е да отидеш в клон. А това друга карта ли е?Може ли,да обясниш, моля,изобщо не съм наясно:( Моята е МКК. Преди 1 час, wiliko каза: И вземи да го направиш, защото точките имат давност и ако не ги трансформираш до 2 години почват да ти ги махат автоматично... Благодаря!Какво значи,да ги трансформирам ?Мислех си ,че е като при Дайнърс.
Зани Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 Да, друга карта е, в нея се прехвърлят натрупаните точки след предварително заявявяне - https://www.postbank.bg/Debit-Cards/Master-card-prepaid . Само така може да си усвоиш кешбека. 1
AlexandraKo Публикувано: 5 декември, 2020 Публикувано: 5 декември, 2020 преди 38 минути , Зани каза: Да, друга карта е, в нея се прехвърлят натрупаните точки след предварително заявявяне - https://www.postbank.bg/Debit-Cards/Master-card-prepaid . Само така може да си усвоиш кешбека. Много ти благодаря! Много им е сложна системата
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега