Прескочи до съдържание

Индия: Раджастан

royak

Препоръчани мнения

Здравейте!

Както излиза, насочваме организационните усилия към Азия, а не към Латинска Америка.

Планът е много предварителен и най-общо става дума за следната врътка:

Истанбул - Джайпур /12-14 дни в Раджастан/

Мумбай- Банкок /20-ина дни Тайланд, Лаос, Виетнам - по-съкратено или по-разширено, но не с много/.

Банкок-Стокхолм или Осло

Изкарвам цена за пътуването със самолети от 626 евро.

Проучвам от доста време всички посочени страни, но много моля, ако има пътували в Раджастан и Лаос - нека напишат впечатленията си.

Пропуснах да съобщя, че предполагаемият период на пътуването е между 10 април и 15 май.

Благодаря предварително!

Връзка към коментар

Отново съм с въпроси по същата тема!

Има ли пътували до Раджактан /Индия/, Лаос и Виетнам????????

За Раджастан:

- пристигате в Джайпур

- Шекхавати - областта с рисуваните хавели /аристократични къщи/

- Биканер

- Джайсалмер

- Удайпур - основен престой и прескачане но околни места

- Мумбай - полет до Банкок

Как го виждате за две седмици? Какъв транспорт е за предпочитане? С хотелите сме ок - няма проблем с ориентацията.

Тайланд - Лаос

Смятаме да минаваме границата по суша. Някой? Кой е най-безболезненият за преминаване пункт ?

Северен Лаос - Виетнам

Въпросът е като по-горния - коя сухоземна граница е най-добре да предвидим?

Каквото още се сетите, всичко е добре дошло!

Връзка към коментар

Започвам с Раджастан- пригответе се за голяма жега. Финиширахме някъде към  средата на март и тремпературите вече достигаха 37-8 градуса , а в Джайсалмер  беше 42.

Хубаво е  да включиш Пушкар ,  Фатехпур Сикри и Джодпур. Може да направите и едно сафари за тигри в Саваймадхопур.

Удайпур  е красиво нетипично за Индия място и си заслужава да се поостане за релакс.

Основен транспорт са влаковете .

Ето оттук може да видиш дестинации , разписания , цените нямат значение , защото са символични:

http://www.cleartrip.com/trains

За low cost полети в Индия cleartrip и  :

http://www.ixigo.com/

А това е най-добрият ресурс в интернет пространството относно организация на пътуване в Индия :

http://www.indiamike.com/

Ето моя маршрут в Раджастан аз пропуснах Шекхавати и Биканер заради липса на време :

http://forum.all.bg/showflat.php?Cat=0&Board=photo&Number=2894191&page=0&fpart=1

Тук повече относно границите между Тайланд и Лаос  :

http://www.seat61.com/Laos.htm#.UtrCVNIbl64

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Страшно много ти благодаря! Пътеписът е много добър, снимките ти са прекрасни!

Ами ти въпреки жегата си пообиколил доста. Изненадана съм, че и в Джайсалмер си оцелял - понася се, казваш?

За Пушкар и Ажмер инфото ми е доста противоречиво и реших, че може да ги пропуснем, но сега ме караш да погледна по-различно на нещата, та ще помисля.

Удайпур ми се вижда хубава база както за отмора, така и за разходки до Ранакпур и Читор. Ще видим...

Ако имаш още твои текстове за Индия, ще се радвам да ги прочета.

Подрави!

Връзка към коментар

И Н Д И Я 2013

предварителна програма - 30 дни

ден 1 – Самолет София – Дели

ден 2 – Разглеждане Дели – Червената крепост, Кутаб Минар, Джама Масджит, гробницата

Хумаюн спане – Дели

ден 3 – Разглеждане Дели нощен влак Дели – Амритсар 21,15 – 7,50 ч.

ден 4 - Амритсар (6ч) - Златният храм и церемонията на границата спане – Амритсар

ден 5 – Амритсар – Дарамсала (5ч) – резиденцията на Далай Лама, храма Калачакра,

института Норбулинка спане – Дарамсала

ден 6 – Дарамсала – Джаму (5ч) – градът на храмовете,Хари Парбат форт спане – Джаму

ден 7 – Джаму – Шринагар (10ч) – вечерно разглеждане 2 нощи спане – Шринагар

ден 8 – Разглеждане Шринагар – езерото Дал,градините на могулите,бялата джамия

ден 9 – Самолет Шринагар - Ле 9,35 – 10,35 ч.разглеждане манастира Спитук спане – Ле

ден 10 – Разглеждане Ле – кралския дворец и манастирите спане – Ле

ден 11 – Целодневна екскурзия до езерото Пангонг и манастирите Шей, Тиксе, Хемис и

Мато спане – Ле

ден 12 – Ле – Сток – Манкармо – базов лагер Сток Кангри (4800м)(6-7ч) спане – БЛ

ден 13 – Ранно тръгване и изкачване връх Сток Кангри (6123м) (9-10ч) спане – БЛ

ден 14 – Слизане до градчето Сток и разглеждане кралския дворец спане - Ле

ден 15 – Самолет Ле – Дели 7,45 – 8,55 – Разглеждане Вратата на Индия, пазара Чандни Чоук,

храма на лотоса и други забелевителности

нощен влак Дели – Биканер 23,35 – 7,40 ч.

ден 16 – Разглеждане Биканер – храма на плъховете, форта Джунагар

нощен влак Биканер – Джайсалмер 23,35 – 5,30 ч.

ден 17 – Разглеждане Джайсалмер – езерото Гадисар,форта,хавелите,джайнисткия храм

нощен влак Джайсалмер – Джодпур 23,15 – 5,20 ч.

ден 18 – Разглеждане Джодпур – крепостта Мехрангар,ст.град,храмовете спане – Джодпур

ден 19 – Миниван Джодпур – Удайпур с попътно разглеждане на Ринакпур и Кумбалгар

Вечерна разходка в Удайпур спане – Удайпур

ден 20 – Разглеждане Удайпур – езерото Пичола, градския дворец, езерния дворец,храмове

нощен влак Удайпур – Джейпур 22,20 – 6.00 ч.

ден 21 – Разглеждане Джейпур – двореца на ветровете, градския дворец на махараджите,

Хава Махал,астр.обсерватория Джантар Мантар спане – Джейпур

ден 22 – Джейпур – крепостта Амбър,крепостта Джайгар,некропола на махараджите

вечерен влак Джейпур – Агра 17,10 – 21,30 ч. спане – Агра

ден 23 – Посещение на призрачния град Фатехпур Сикри и Червения форт спане – Агра

ден 24 - Двореца Тадж Махал

вечерен влак Агра – Гвалиор 18,50 - 20,22 ч. спане – Гвалиор

ден 25 – Разглеждане Гвалиор – форта и двореца на махараджите

влак Гвалиор – Джанси 15,40 – 17,30ч.

Мото рикша Джанси – Орча (30мин) спане – Орча

ден 26 – Разглеждане Орча – двореца Джахангир и храма Лакшми Нараян

вечерта автобус Орча – Каджурахо (3ч) спане – Каджурахо

ден 27 – Разглеждане еротичните храмове на Каджурахо

нощен влак Каджурахо – Варанаси 23.00 – 10,50 ч,

ден 28 – Варанаси – круиз с лодка и обиколка на гатовете и стария град спане – Варанаси

ден 29 - Варанаси - залеза и изгрева нощен влак Варанаси – Калкута 17,00 – 7,20 ч.

Ден 30 – Разглеждане Калкута – Белия дом, къщата на майка Тереза, 3 храма

самолет Калкута – Дели 20,35 – 22,50 ч.

Ден 31 - Самолет Дели - София

Тръгване – началото на септември

Самолетен билет - около 530 евро

Трансферите до хотелите и посещението на храмовете, дворците и крепостите се извършва с

мото рикши

Спим в дормитори (общи спални) за по 5-6 долара

Вътрешни полети ( 3 броя) - около 300 $

Предварителен разчет - 2000 - 2200 $ за цялото пътуване

Това е моята програма Дано ти помогне.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Е тоята програма ме разби!

В началото на планирането си мислех за Дарамсала и Амристар, после нещо се разколебах. Не е изхвърлено от плана, но може би друг път. Това ще е първото ни пътуване в Индия и искам да влезем малко по-"меко", та затова Раджастан ми се вижда най-подходящото място за сефтето. Монт Абу как ти се вижда? Чета руснаците, пътуват здраво до това място за медицински прегледи и билкови лекарства за сериозни болести - купуват на кило.

Програмата ти помага много,  благодаря ти за споделения опит.

Връзка към коментар

Удайпур ми се вижда хубава база както за отмора, така и за разходки до Ранакпур и Читор. Ще видим...

Ранакпур и Кумбалгар се комбинират чудесно в еднодневна разходка с такси с изходна точка Удайпур.

Читор си отнема цял един  ден . Може с такси или с градски автобус.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

stenk, изобщо не беше честно да покажеш тези снимки! Индия не ми беше в плановете за близките 5 години. Завиждам ти! А и на royak, че ѝ предстои пътуване натам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ruwenzogy , aз мислех , че обикалям доста и с малко сън , но твоето е истински хард изпълнение  :yahoo:

Няма да се разминем с препускането и ние, но ми се ще да имаме малко повече време за осмисляне на видяното. Възнамеряваме до направим по 3 до 4 дни на 3-4 места, а останалото да е под формата на полудневни "излети". Ще ми се на път за Момбай да видим някои места и в Гуджарат, но най-вероятно ще пътуваме директно от Удайпур. Друг път. Делхи, Агра и Фатехпур Сикри също не са в плана на този етап.

Някой виждал ли е репликата на Тадж махал в Аурангабад?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.