Crazy Horse Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 Не е истина просто какъв сняг ни засипа днес в Мадрид и 9 провинции близо до Мадрид! В началото преди 2 дни се кефехме и снимахме палмите със сняг, както вече ви показах. Вчера правихме снежни човеци с дъщеря ми. Голяма радост беше! Но днес се събудихме засипани. На терасата едно 50 см сняг, а пред къщата около 40. Събрахме се 5 съседи поне пред нашите къщи да изчистим до пътя, но пътищата са затрупани. Затворени магазини, летище, 300 полети отменени, всички влакове от и за Мадрид отменени. Луда работа! Исторически снеговалеж от 50 години насам. Днес е от 0 до -2, но понеделник се очаква да падне до -12С! Никога не е било толкова студено в Мадрид! Обикновено не пада повече от -2. Аз поне за 10 години тук не съм виждал такова чудо. Училищата са затворени понеделник и вторник. Не планирайте пътувания до Мадрид следващата седмица поне. Вижте как измислих да си изчистя вътрешното дворче. Вземам снега и го трупам в банята под душа, пускам душа и чакам да се стопи. И след час и половина така, изчистих всичко. Но, сега продължава да трупа. Какво по дяволите става? Нали затова се преместих от Отава в Мадрид, да не гледам повече сняг?! 20 13 1 7 1
AlexandraKo Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 9 минути , Crazy Horse каза: Не е истина просто какъв сняг ни засипа днес в Мадрид и 9 провинции близо до Мадрид! В началото преди 2 дни се кефехме и снимахме палмите със сняг, както вече ви показах. Вчера правихме снежни човеци с дъщеря ми. Голяма радост беше! Но днес се събудихме засипани. На терасата едно 50 см сняг, а пред къщата около 40. Събрахме се 5 съседи поне пред нашите къщи да изчистим до пътя, но пътищата са затрупани. Затворени магазини, летище, 300 полети отменени, всички влакове от и за Мадрид отменени. Луда работа! Исторически снеговалеж от 50 години насам. Днес е от 0 до -2, но понеделник се очаква да падне до -12С! Никога не е било толкова студено в Мадрид! Обикновено не пада повече от -2. Аз поне за 10 години тук не съм виждал такова чудо. Училищата са затворени понеделник и вторник. Не планирайте пътувания до Мадрид следващата седмица поне. Вижте как измислих да си изчистя вътрешното дворче. Вземам снега и го трупам в банята под душа, пускам душа и чакам да се стопи. И след час и половина така, изчистих всичко. Но, сега продължава да трупа. Какво по дяволите става? Нали затова се преместих от Отава в Мадрид, да не гледам повече сняг?! Да, ама пък, какъв снежен човек си иматееееее! Нали това казах, в другата тема на @Julian999- времето и то, се обърка, като всичко останало, тези дни:( Предвиденият за Антарктида сняг, куриерите го изсипали, при вас:(( И както казах и там, дано снегът уплаши проклетия вирус и да се метлоса нанейде, из галактиката. При другите цивилизации. А , кат рекох галактика, та се сетих: @Брани и Империята, кво дремят, ми не го унищожат, тоя вирус? Или, само ми се правят на велики:))) 4 3
ДиянаВ Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 @Crazy Horse, а лопати за сняг въобще имате ли в Мадрид? Който се е сетил да зареди и препродава, ще е на печалба 😄 Много обичам да рина сняг. Чак ти завидях 🙃 2 5
Crazy Horse Публикувано: 9 януари, 2021 Автор Публикувано: 9 януари, 2021 преди 4 минути , ДиянаВ каза: @Crazy Horse, а лопати за сняг въобще имате ли в Мадрид? Който се е сетил да зареди и препродава, ще е на печалба 😄 Много обичам да рина сняг. Чак ти завидях 🙃 Ами, ела помагай като ти харесва.😀 На мен почна да ми писва. Пак натрупва и пак ще трябва да чистя. Добре, че жената ме чака с горещо кафе после. Нямаме и лопати, ползваме лопатката за чистене на боклук. 2 5
Брани Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 Преди 1 час, AlexandraKo каза: Да, ама пък, какъв снежен човек си иматееееее! Нали това казах, в другата тема на @Julian999- времето и то, се обърка, като всичко останало, тези дни:( Предвиденият за Антарктида сняг, куриерите го изсипали, при вас:(( И както казах и там, дано снегът уплаши проклетия вирус и да се метлоса нанейде, из галактиката. При другите цивилизации. А , кат рекох галактика, та се сетих: @Брани и Империята, кво дремят, ми не го унищожат, тоя вирус? Или, само ми се правят на велики:))) Невероятно съм щастлив, когато хората ме тагват на величие! Летя от радост! Много ти благодаря за това!!! Но още повече бих се радвал да го правят и всички останали ... примерно веднъж-два пъти в седмицата нито ще боли нито нищо. А моето его ще е много доволно! 🙂 И да, права си, част от величието отива за самоподдържането на самото него. При Императора този процент дори е над 100, той за нищо друго не мисли. Но не и аз - в моя случай към 80-90%. Аз обичам хората и това да им помагам. Не всички, разбира се, но то няма и как да е иначе, просто няма време ... 2 1 10
AlexandraKo Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 11 минути , Брани каза: Невероятно съм щастлив, когато хората ме тагват на величие! Летя от радост! Много ти благодаря за това!!! Но още повече бих се радвал да го правят и всички останали ... примерно веднъж-два пъти в седмицата нито ще боли нито нищо. А моето его ще е много доволно! 🙂 И да, права си, част от величието отива за самоподдържането на самото него. При Императора този процент дори е над 100, той за нищо друго не мисли. Но не и аз - в моя случай към 80-90%. Аз обичам хората и това да им помагам. Не всички, разбира се, но то няма и как да е иначе, просто няма време ... Оф, пак добре, че не викаш че си Наполеон...Фърчи си, Фърчи сииииии 1 5
Julian999 Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 Много сняг .. Нищо не работи за момента до утре на обяд . Децата със сигурност от понеделник няма да са училище. Единственият транспорт е метрото което пише че ще е 24 ч. 12 8
DaBo Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 И тази година започва шантаво, дано само с шантавото време си остане. В Мадрид сняг до ушите, а в Киев измерват най-топлата зима досега, откакто правят замервания... Боговете сигурно са полудели! 😂 Да изпращаме лопати за сняг, дрехи за сняг, обукви? Видовете лопатите за сняг тук са повече, отколкото марките кисело мляко в БГ!😜 4 8
traveler Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 Линк от webcam от Мадрид.ТУК Може да разровите за още снежни гледки от Испания. 3 1
Фил Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 2 часа, Crazy Horse каза: Днес е от 0 до -2, но понеделник се очаква да падне до -12С! Никога не е било толкова студено в Мадрид! Обикновено не пада повече от -2. Аз поне за 10 години тук не съм виждал такова чудо. ... Какво по дяволите става? Глобално затопляне. 4
ДиянаВ Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 44 минути , Фил каза: Глобално затопляне. Аз като Тръмп да питам какво е това глобално затопляне като Мадрид е затрупан от сняг и чака -12 градуса температури? 😉😄 https://novini.bg/sviat/us/520135 1 3
Брани Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 3 часа, Crazy Horse каза: Исторически снеговалеж от 50 години насам. Погледни от добрата страна - няма да се случи в следващите 50 години 🙂 Но изглежда готино де. А за неудобствата, сетих се как преди десетина години беше паднал сняг в Рим, ама доста по-малко и те там бяха в лека паника защото май почти никой не ползва зимни гуми ... 2 1
Alexander Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 35 минути , Брани каза: Погледни от добрата страна - няма да се случи в следващите 50 години 🙂 Но изглежда готино де. А за неудобствата, сетих се как преди десетина години беше паднал сняг в Рим, ама доста по-малко и те там бяха в лека паника защото май почти никой не ползва зимни гуми ... В Мадрид на предния сняг, преди 9 години, на пътя имаше 5см да речем, когато карах до работа по между селски пътища в околностите на Мадрид, за 25км видях поне 15-20 коли изоставени. Много са слаби на такова време, ясно е, че никой луд няма да си купи зимни гуми, аз също си бях с летни. Било преди 9 години, ето снимка 8
Брани Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 33 минути , ДиянаВ каза: Аз като Тръмп да питам какво е това глобално затопляне като Мадрид е затрупан от сняг и чака -12 градуса температури? 😉😄 https://novini.bg/sviat/us/520135 Не е задължително глобалното затопляне да води до повишаване на температурите. Според повечето учени води до изостряне и нестабилност на климата и поява на аномалии. Та нищо чудно да води до снеговалежи и ниски температури на нетипични места. Но не всяка аномалия се дължи на това - преди 50 години пак е валяло сняг, а климатът е бил доста по-стабилен. 🙂 6
Mary Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 Една снимка ми попадна от летището в Мадрид: 6 1 13
ДиянаВ Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 17 минути , Mary каза: Една снимка ми попадна от летището в Мадрид: И аз обичам да правя снежен ангел. Надявах се тези почивни дни да имаме снежна покривка, но за сега е само дъжд 😔. Мари, с глобалното затопляне май ще трябва да сменяш късметите за снежни държави 🙂 3 1
Брани Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 2 часа, Alexander каза: В Мадрид на предния сняг, преди 9 години, на пътя имаше 5см да речем, когато карах до работа по между селски пътища в околностите на Мадрид, за 25км видях поне 15-20 коли изоставени. Много са слаби на такова време, ясно е, че никой луд няма да си купи зимни гуми, аз също си бях с летни. Било преди 9 години, ето снимка Ехе, това си е доста сняг за летни гуми ако не си 4х4 ... 1
lyusi Публикувано: 9 януари, 2021 Публикувано: 9 януари, 2021 преди 8 часа, Crazy Horse каза: Не е истина просто какъв сняг ни засипа днес в Мадрид и 9 провинции близо до Мадрид! В началото преди 2 дни се кефехме и снимахме палмите със сняг, както вече ви показах. Вчера правихме снежни човеци с дъщеря ми. Голяма радост беше! Но днес се събудихме засипани. На терасата едно 50 см сняг, а пред къщата около 40. Събрахме се 5 съседи поне пред нашите къщи да изчистим до пътя, но пътищата са затрупани. Затворени магазини, летище, 300 полети отменени, всички влакове от и за Мадрид отменени. Луда работа! Исторически снеговалеж от 50 години насам. Днес е от 0 до -2, но понеделник се очаква да падне до -12С! Никога не е било толкова студено в Мадрид! Обикновено не пада повече от -2. Аз поне за 10 години тук не съм виждал такова чудо. Училищата са затворени понеделник и вторник. Не планирайте пътувания до Мадрид следващата седмица поне. Вижте как измислих да си изчистя вътрешното дворче. Вземам снега и го трупам в банята под душа, пускам душа и чакам да се стопи. И след час и половина така, изчистих всичко. Но, сега продължава да трупа. Какво по дяволите става? Нали затова се преместих от Отава в Мадрид, да не гледам повече сняг?! Много ви е хубав снежният човек. А снегът сигурно създава проблеми, но пък и спомени, особено в град като Мадрид. Предполагам, че и испанчетата много се забавляват с него. 4 1
Crazy Horse Публикувано: 9 януари, 2021 Автор Публикувано: 9 януари, 2021 преди 6 часа, Брани каза: Погледни от добрата страна - няма да се случи в следващите 50 години 🙂 Но изглежда готино де. А за неудобствата, сетих се как преди десетина години беше паднал сняг в Рим, ама доста по-малко и те там бяха в лека паника защото май почти никой не ползва зимни гуми ... О, да, аз все още гледам от положителната страна. Ако не друго, това ринене на сняг днес два пъти на патиото и два пъти пред вкъщи беше невероятен фитнес. И е наистина красива гледка, особено по покривите и дърветата. А, иначе, официално понеделник и вторник, училища и детски градини няма да работят в Мадрид, но пък метрото започна да работи 24 часа. Лично научих това от служител на метрото, който разчистваше днес входа на една метростанция. Да видим какво ще се случи с полетите в следващите дни. 4
Гост Публикувано: 10 януари, 2021 Публикувано: 10 януари, 2021 Изумена съм 🙂 Спомних си колосалните аномалии при снеговалеж в Кралството. При доста по-малка снежна покривка цялата държава е блокирана. Помня четири дни бях home office, защото бяхме "затънали и заледени"🙂 Ще се справите, ще остане само емоцията и спомена. Като стана реч за спомени и сняг, и се присетих за един - след думите на Александър. преди 6 часа, Alexander каза: В Мадрид на предния сняг, преди 9 години, на пътя имаше 5см да речем, когато карах до работа по между селски пътища в околностите на Мадрид, за 25км видях поне 15-20 коли изоставени. Много са слаби на такова време, ясно е, че никой луд няма да си купи зимни гуми, аз също си бях с летни. 30 януари някъде. Шофирах в посока Станстед, по магистрала, когато изведнъж завихри сняг. Толкова силен, щото започна да трупа на магистралата, при движещи се коли. Тогава видях що значи паника... Шофьорите просто спираха безпомощно - ама не да отбият, а директно - в платното, в което са. Аз лично онемях от това поведение. Бях със спътничка - имахме полет до Франкфурт, където щяха да ни чакат две дами, съвсем безпомощни в пътуванията и щеше да стане мазало, ако бяхме изтървали полета. Тя ми помагаше в навигацията, аз си глътнах граматиката... Такова шофиране никога не бях правила в живота си - слалом между коли и камиони на аутобана 🙂 Останалите вдигнаха бялото знаме и щяха да чакат да ги спасяват - или да се разтопи снега 🙂 Мисля, че бях единствената, която се добра до паркинга на Станстед - който паркинг беше точно като на снимките от Мадрид! За разлика от летището - работеше си та пушек се вдигаше, не се вълнуваше от заседналите автомобили. Хванахме инфарктно полета... Понатрупали сме спомени за внуците 🙂 Дай Боже още да натрупаме, и внуци да имаме!
boogy83 Публикувано: 10 януари, 2021 Публикувано: 10 януари, 2021 преди 10 часа, Crazy Horse каза: ... всички влакове от и за Мадрид отменени. Ей много яко с тоя сняг, аз още чакам в Бг да натрупа поне толко, ама.... Много ме разсмя това за влаковете 😄 50см сняг и влаковете спрени. Горките испанчета, какво ли щяха да правят, ако бяха с локомотивите на БДЖ 2
Stryper Публикувано: 10 януари, 2021 Публикувано: 10 януари, 2021 Ние сме в София и от вчера вали сняг. Вече натрупа 30-на см. 2
oli_mali Публикувано: 10 януари, 2021 Публикувано: 10 януари, 2021 преди 4 часа, Stryper каза: Ние сме в София и от вчера вали сняг. Вече натрупа 30-на см. Чак пък 30см, дори земята не може да покрие още, всичко се топи. 6
giafil Публикувано: 10 януари, 2021 Публикувано: 10 януари, 2021 От топлината на дома Мадрид изглежда много красив, но ако трябва да се върши някаква работа не е препоръчително... https://travelooney.wordpress.com/2021/01/10/madrid-like-youve-never-seen-it-before-50-snowy-shots-from-the-spanish-capital/ 16 2
Гост Публикувано: 10 януари, 2021 Публикувано: 10 януари, 2021 преди 3 минути , giafil каза: От топлината на дома Мадрид изглежда много красив, но ако трябва да се върши някаква работа не е препоръчително... Точно! На мен ми изглежда сюрреалистично - като в измислен Холивудски филм 🙂
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега