kafcheto Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 Драги магеланци, Трябва ми еднопосочен билет от Мадрид до София или до Солун на 1.04. 2014 (може и на 2.01). Успях единствено да намеря предложението на България Еър за 240 лв., което не е толкова страшно, но все пак да се допитам и до експертите, ако могат да измислят нещо друго Благодаря! Верен ПЪТиланчо!
krasen_denev Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 (редактирано) Предполагам,че това е за след голямото ти странстване из Южна Америка?Означава,че ще си с багаж? Да наистина ако си с багаж билетите с България Еър са на добра цена.Ако си без багаж Уиз летят за 90 евро на тази дата,а ако използваш и 20% намаление за покупка през мобилното приложение ще смъкнеш цената още с 10 евро.Но този вариант е само ако си без багаж. Редактирано 22 януари, 2014 от krasen_denev
Фил Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 (редактирано) за Уиз трябва да прибавиш 25Е за чекиран багаж Редактирано 22 януари, 2014 от Фичо
Георги Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 Предвид, това, че си с багаж и цените в момента ще трябва да си действаш или с БГ Еър или с Иберия. Казвам Иберия, макар че те просто продават седалки в самолета на БГ Ер, има малка разлика в цените в зависимост от датите. Така като гледам са: 01.04: Bulgaria Air: 250лв 01.04: Iberia: 176 евро 02.04: Bulgaria Air: 250лв 02.04: Iberia: 121 евро Условията по промени и отмяна на билета са доста идентични, Иберия искат 45 евро за промяна, България Ер искат 60. Нямаш право на отмяна. Ако го вземеш билета през trip.bg няма лошо
kafcheto Публикувано: 22 януари, 2014 Автор Публикувано: 22 януари, 2014 Момчета, чудесни сте! Да, след Южна Америка ще е връщането. Билета ми е разписан до Лондон по принцип, но реших, че няма смисъл от Мадрид да разхождам до Лондон и оттам до София. Освен това билет на България Еър от Лондон е по-скъп, а евтините компании едно, че не излизат толкова евтини с багаж и второ са от други летища (аз кацам на Хийтроу и си представям колко сложно ще е трябва да ходя до Лутън или Гатуик например). До Солун, което ми е другото удобно летище, също няма изгодни полети от Лондон и затова реших да се прибера от Мадрид.
Oshko Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 Момчета, чудесни сте! Да, след Южна Америка ще е връщането. Билета ми е разписан до Лондон по принцип, но реших, че няма смисъл от Мадрид да разхождам до Лондон и оттам до София. Освен това билет на България Еър от Лондон е по-скъп, а евтините компании едно, че не излизат толкова евтини с багаж и второ са от други летища (аз кацам на Хийтроу и си представям колко сложно ще е трябва да ходя до Лутън или Гатуик например). До Солун, което ми е другото удобно летище, също няма изгодни полети от Лондон и затова реших да се прибера от Мадрид. Това същото го играхме с полета от Южна Америка, беше до Лондон, ама ние тарикати, си взехме полета до София от Мадрид по същите съображения, обаче се отвори голяма битка на мадридското летище, накрая се навиха да ни свалят багажа, но не ти го препоръчвам като вариант, много каране беше. А до там се стигна, защото от Бразилия ни отказаха да ни чекират само до Мадрид и не отстъпиха, така багажът ни беше чекиран до Лондон.
Георги Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 Да, както казва Oshko, много е рисковано с багажа, ако не искат да го свалят. Колко часа е прекачването в Мадрид? Един вариант е да се чекираш онлайн веднага щом пуснат полета от Бразилия до Мадрид за чекиране, а за Мадрид - Лондон има повече от 24 часа (ако е възможно). С малко повече късмет по тоя начин багажа ще може да бъде чекиран само до Мадрид. Но си е риск и в крайна сметка може да стане така, че да не искат да го направят...
neuromancer Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 Ако имаш нощувка в Мадрид, няма проблем да си вземеш багажа там. Друг вариант е да букнеш трансфер между летища (примерно кацаш на Хийтроу и трябва да продължиш от Гатуик, взимаш си багажа и забравяш полета от Гатуик). При теб това не важи, та ще трябва да се разправяш. Между другото, нали ако не се качиш навреме ти свалят багажа? Защо въобще трябва да се спори в случая?
Георги Публикувано: 22 януари, 2014 Публикувано: 22 януари, 2014 Между другото, нали ако не се качиш навреме ти свалят багажа? Защо въобще трябва да се спори в случая? Багажа ти се сваля, ама достъпа до него няма да е лесен. Авиокомпанията може да се заяде и да рекалкулира билета до Мадрид, което може да е много скъпо. На практика, пропускайки полета ти нарушаваш договора си за превоз, и като им оставиш куфара им даваш един вид заложник, който те могат да експлоатират. Няма гаранция естествено, може с две усмивки тип "аз се разсеях и забравих за полета" номера да мине, особено ако не е систематичен такъв случай, но си е риск и то значителен. Друго, което могат да направят - да те накарат да платиш глоба и да те качат на следващия полет до Лондон...примерно.
kafcheto Публикувано: 23 януари, 2014 Автор Публикувано: 23 януари, 2014 Аууч, хич не го бях помислила това за багажа....Явно ще си пътувам до Лондон Няма смисъл да рискувам. Между полета до Мадрид и този до Лондон са само 4 часа престой на летището, затова се съмнявам, че мога да направя някаква врътка с багажа. Неприятното е, че след това ще трябва да пренощувам на Лондонското летище, защото никъде не открих полет след 21.00.
Препоръчани мнения