Прескочи до съдържание

Трансфер през Мадрид - има ли нужда от тестове

Препоръчани мнения

преди 4 минути , Mary каза:

Ако полетите са на един билет - може, но ако са отделни билети - няма да стане.

Еми с една резервация от Opodo са, но не свързани полетите, предполагам демек са на два билета. 

Значи трябва да влизам в Испания така ли? 

Мерси за отговорите! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Една резервация значи са на един билет (ако не е пишело изрично че са отделни). Виж номерата на билетите, кода на резервация (6 символа) дали е един. Евентуално може да се появиш на гейта или ако има трансферно гише и да пробваш пак, не е толкова страшно, ако няма да прехвърляш багаж.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , neuromancer каза:

Една резервация значи са на един билет. Виж номерата на билетите, кода на резервация (6 символа) дали е един. Евентуално може да се появиш на гейта или ако има трансферно гише и да пробваш пак, не е толкова страшно, ако няма да прехвърляш багаж.

>кода на резервация (6 символа) дали е >един

Аз съм виновен в обяснението, днес не ми е ден..Различни са кодовете значи са на отделни билети 😞

Връзка към коментар

не помня България Еър дали позволяваше чекиране онлайн, преди 2-3 години не, ама може да са влезли в 21 век вече, та да се чекираш онлайн 

Връзка към коментар
преди 2 минути , neuromancer каза:

не помня България Еър дали позволяваше чекиране онлайн, преди 2-3 години не, ама може да са влезли в 21 век вече, та да се чекираш онлайн 

О да да имат онлайн чекиране, а и от сравнително скоро даже и подобие на мобилна бордна карта

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

Не за Мадрид нямат. От там ми започна проблема. Аз мислих, че няма да имам проблем с онлайн чекинг и бързо ще се придвижа.

Всъщност това е по темата защото не само аз, а и други назад искат да ползват тази връзка и да евентуално избягат от карантината. Самите БГ аир са сменили полета от 17ти сега на 14 и 25ч за да има 4 часа между този на Evelop от Пунта Кана и техния с идеята за самостоятелна връзка. 

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 21.01.2021 г. в 20:13, Marisha каза:

Възможно е, правихме това упражнение на връщане от Мексико.

Привет,

кога го правихте?..сега в ковид кризата ли?

как се вика специализиран превоз....нещо специално ли е , или нормална практика?

Връзка към коментар
преди 58 минути , sava каза:

Привет,

кога го правихте?..сега в ковид кризата ли?

как се вика специализиран превоз....нещо специално ли е , или нормална практика?

Правихме го през ноември. Това е отговор на запитване на летище Мадрид

If you travel with no baggage checked-in, there is an internal coach service between the T4S and T1 terminals, which can be requested at the Aena S.A. Information Points in T4S, so that the passengers who do not have a transit visa can be transferred to the T1.

Така и направихме.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 28 минути , Marisha каза:

Правихме го през ноември. Това е отговор на запитване на летище Мадрид

If you travel with no baggage checked-in, there is an internal coach service between the T4S and T1 terminals, which can be requested at the Aena S.A. Information Points in T4S, so that the passengers who do not have a transit visa can be transferred to the T1.

Така и направихме.

Благодаря.Това е хубаво. значи , че може да се мине и без PCR test , при трансфер, между 2 полета от Т4 и т1 .

Питането, предварително  по имейл ли сте го правили?

Връзка към коментар
преди 8 минути , sava каза:

Благодаря.Това е хубаво. значи , че може да се мине и без PCR test , при трансфер, между 2 полета от Т4 и т1 .

Питането, предварително  по имейл ли сте го правили?

Да.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

В четвъртък имам полет София-Мадрид, който пристига в 9 сутринта на Т1, и в 23:40 продължавам за Мексико с AeroMexico от Т4. 

На практика преминавам транзитно, и в такъв случай не се изисква PCR тест.

Но предивид че летя с low-cost авиокомпания, и ще сменям терминалите - предполагам няма да ми се размине?

Още са ми пред очите служителите на летището в Прага миналата есен, когато трябваше да мина транзит през Кипър, но отсреща ми казаха, че Ryanair е "point-to-point airline" и тях не ги интесувало, че имам следващ полет пак с тях 3 часа по-късно... 

Надеждата е малка, но ще се чувствам глупаво, ако се окаже че е можело без тест:)

Връзка към коментар
преди 26 минути , Янко Велков каза:

В четвъртък имам полет София-Мадрид, който пристига в 9 сутринта на Т1, и в 23:40 продължавам за Мексико с AeroMexico от Т4. 

На практика преминавам транзитно, и в такъв случай не се изисква PCR тест.

Но предивид че летя с low-cost авиокомпания, и ще сменям терминалите - предполагам няма да ми се размине?

Още са ми пред очите служителите на летището в Прага миналата есен, когато трябваше да мина транзит през Кипър, но отсреща ми казаха, че Ryanair е "point-to-point airline" и тях не ги интесувало, че имам следващ полет пак с тях 3 часа по-късно... 

Надеждата е малка, но ще се чувствам глупаво, ако се окаже че е можело без тест:)

Я виж тая тема, че в другата е офтопик.

Имаше нещо за транзит без да влизаш в Испания, но само с ръчен багаж....

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Початих преди малко с летището по въпроса на @Янко Велков

Крайният резултат е:

Ако билетите за полетите  са отделни, трябва тест.

Ако полетите  са на един билет, не трябва тест.

• Благодаря 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, neuromancer каза:

но само с ръчен багаж....

Странно ще бъде, ако човек лети до Мексико само с ръчен багаж.   От гледна точка на @Янко Велков  Мадрид или Прага преди година са само трансферни точки по пътя му, но от авиационна гледна точка  имаме  два отделни билета, смяна на терминалите, тоест влизане и излизане от Испания.  Тестът в такъв случай е абсолютно задължителен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , Alexander каза:

Крайният резултат е:

Ако полетите  са на един билет не трябва тест.

О, благодаря много!

Уви и аз стигнах до същият извод (а току-що ми отговориха и от летището:/). 

По принцип се бях настроил да го правя така или иначе, но се прокрадна надеждата че мога да спестя едни 90 лв., хвърлени на вятъра:/

преди 2 минути , epetkov каза:

Странно ще бъде, ако човек лети до Мексико само с ръчен багаж.

Даже го приготвям вече. Само за 3 седмици (и нещо) е пътуването - една раница събира всичко необходимо за такава кратка екскурзия:) По-късно може да кача една снимка, имаше такава тема за какво слагаме в багажа си като че ли.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 24 минути , Alexander каза:

Крайният резултат е:

Ако полетите  са на един билет не трябва тест.

Полезна информация. За края юни имам билети до Мадрид с Уиз и мислех да взема полет до някъде, да тръгна с тест. Ако се лети транзит от същия терминал /не зная кой/ дали не е възможно на връщане да мина без тест и да го направя в София, при нужда?

Връзка към коментар
преди 9 минути , epetkov каза:

Странно ще бъде, ако човек лети до Мексико само с ръчен багаж.   От гледна точка на @Янко Велков  Мадрид или Прага преди година са само трансферни точки по пътя му, но от авиационна гледна точка  имаме  два отделни билета, смяна на терминалите, тоест влизане и излизане от Испания.  Тестът в такъв случай е абсолютно задължителен.

Знам, но точно това се обяснява по-горе като личен опит, за трансфер към Мексико, само с ръчен багаж и уговорка с летището за трансфер между терминалите. Може да са променили нещата...

Връзка към коментар
Преди 1 час, neuromancer каза:

за трансфер към Мексико, само с ръчен багаж и уговорка с летището за трансфер между терминалите

Това правило (за възможност на смяна на терминали и различни авиокомпании само с ръчен багаж без излизане от транзитна зона)  важи във всяко европейско летище.  Преди  пандемията, вероятно е можело да се случи само на някои летища, но сега вече на всички.

Връзка към коментар

Пресен случай от преди малко. 

Брат ми летя днес от Кито до Мадрид с Иберия, няколко часа престой на летището и в момента лети от Мадрид до София с България Еър. Билетите на различни резервации, полетите от един и същ терминал, той само с ръчен багаж, без PCR тест.

Нямаше да има проблем, ако беше чекиран предварително за полета до София, но по трудния начин разбрахме, че БГ еър не предлагат онлайн чекин от Мадрид и реално трябваше да излезе от 'пристигащи' и да се чекира на гише, но без PCR това е невъзможно. Спестявам неуспешните опити за връзка с летище и а/к снощи и ще кажа, че днес са го чекирали директно на гейта. Бордната му карта представлява хвърчащ лист с написан номера на мястото му. 😉 

Та, явно има и такъв вариант за трансфер, ако на някого му се наложи.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 12 часа, yordanov каза:

ако беше чекиран предварително за полета до София,

Онлайн чекирането за втория полет е задължително условие, което аз пропуснах да напиша в горния ми пост.

Връзка към коментар
преди 23 минути , epetkov каза:

Онлайн чекирането за втория полет е задължително условие, което аз пропуснах да напиша в горния ми пост.

Да де, ама, като си с БГ Еър, не може да се чекираш онлайн от Мадрид. И това е така, от сто години. Как пък, не го оправиха.

Връзка към коментар

Какво се случи с мен в крайна сметка:

Пристигам днес сутринта на Т1 в Мадрид, и виждам знаци, сочещи към Т4, от където е следващият ми полет. Тръгвам натам, а зад гърба ми викове "Сеньор, сеньор!" - имал ли съм бордна карта? Не - значи към изхода.

Тук е моментът да спомена, че всъщност имах бордна карта - но също така бях станал в 3:20 сутринта, чекирах се докато чаках на опашката на летище София и да си призная - съвсем забравих за нея...

Така - освен с приготвените PCR, QR код, паспорт и билет, се оказа, че трябва да попълвам още една форма на хартия. Паспортният контрол минах супер бързо през проверката за паспорти с биометрични данни (голямо удобство, не знам защо при нас толкова рядко работят).

После ме спряха за проверка, но като им казах че съм транзит и поискаха да видят бордна карта - изведнъж се сетих че имам такава - от там нататък не са ми искали нито PCR, нито QR код, нито тази нова форма. А вече бях в Испания:)

Но така или иначе от Уизеър не пускаха на борда без негативен PCR и QR код. За протокола - хвърляха им по един бърз поглед, т.е. всякакъв достоверно изглеждащ сертификат щеше да мине 🤫

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 2.04.2021 г. в 16:19, Янко Велков каза:

Какво се случи с мен в крайна сметка:

Пристигам днес сутринта на Т1 в Мадрид, и виждам знаци, сочещи към Т4, от където е следващият ми полет. Тръгвам натам, а зад гърба ми викове "Сеньор, сеньор!" - имал ли съм бордна карта? Не - значи към изхода.

Тук е моментът да спомена, че всъщност имах бордна карта - но също така бях станал в 3:20 сутринта, чекирах се докато чаках на опашката на летище София и да си призная - съвсем забравих за нея...

Така - освен с приготвените PCR, QR код, паспорт и билет, се оказа, че трябва да попълвам още една форма на хартия. Паспортният контрол минах супер бързо през проверката за паспорти с биометрични данни (голямо удобство, не знам защо при нас толкова рядко работят).

После ме спряха за проверка, но като им казах че съм транзит и поискаха да видят бордна карта - изведнъж се сетих че имам такава - от там нататък не са ми искали нито PCR, нито QR код, нито тази нова форма. А вече бях в Испания:)

Но така или иначе от Уизеър не пускаха на борда без негативен PCR и QR код. За протокола - хвърляха им по един бърз поглед, т.е. всякакъв достоверно изглеждащ сертификат щеше да мине 🤫

Значи, ако имаш бордна карта за следващият полет , ще т е пуснат към Т4 без изискване за Тест и QR?.......,но няма да те пуснат в WIZZ за МАдрид от София ли? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , sava каза:

Значи, ако имаш бордна карта за следващият полет , ще т е пуснат към Т4 без изискване за Тест и QR?.......,но няма да те пуснат в WIZZ за МАдрид от София ли? 

Точно така беше в моят случай - на проверките казвах, че съм транзит - всичко което искаха беше бордна карта и ме пускаха без никакви допълнителни проверки. Но в София върнаха един човек пред мен който нямаше тест, и едно момиче без попълнена испанската анкетна карта с QR код (тя си я попълни и се качи без проблем).

Връзка към коментар
преди 13 часа, Янко Велков каза:

Точно така беше в моят случай - на проверките казвах, че съм транзит - всичко което искаха беше бордна карта и ме пускаха без никакви допълнителни проверки. Но в София върнаха един човек пред мен който нямаше тест, и едно момиче без попълнена испанската анкетна карта с QR код (тя си я попълни и се качи без проблем).

Благодаря.  Интересно.  То реално са два отделни полета и излизаш от терминал 1, а разстоянието до Т4 е голямо, нали?

Но явно разчитат на това ,че имаш Бордна карта и няма да влизаш в страната.

Иначе в как беше в Мексико- обстановка, ограничения, тестове?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.