Прескочи до съдържание

Екскурзия Мексико

vaneto1

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци аз съм Ването1,

интересуваме ходил ли е някой на екскурзия в Мексико, по специално Канкун / или близките курорти/ скоро, 

Доста фирми предлагат екскурзии .

Питам защото ни е домъчняло за някое пътешпствие. 

Заради Короната се застояхме.

Ще се радвам някой да ми пише.

Връзка към коментар
преди 25 минути , vaneto1 каза:

Чудим се дали да се запишем с фирма или сами да се организираме.

Ако имате предвид полети и хотел, организирани от тур оператор - зависи от цената, дали ви устройва. В настоящия момент с толкова проблеми относно отменени полети, дори по висока цена при тур оператор си заслужава спокойствието. Там на място ще си наемете кола и можете да си обикаляте сами. 

Не съм ходила с фирма, но съм обиколила доста от полуостров Юкатан, та не виждам причина да ползвате други неща от организираните почивки освен хотел и полети. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И аз се оглеждам активно за самолетни билети - в момента има изгодни оферти на TAP от няколко европейски града през Лисабон за Канкун и обратно, с дати от началото на април, като двупосочен билет от Барселона излизаше под £300, когато проверих за последно преди няколко дни (това е без чекиран багаж)! 

Но се оставих да ме убедят да изчакам още две седмици за да проследим как ще се развият нещата. Уточнявам че при мен става въпрос за по-свободно пътуване само с раница на гърба и на колкото се може повече места, така че дори не съм си и помислял за туристически агенции O:) Но също ще следя темата.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте! На 3 Март летя към Канкун и престоят ми ще бъде около месец. Абсолютно всичко организирам сам, като това включва кола под наем и обиколка на Кинтана Ро и Юкатан, заедно с всички острови и разбира се дайвинг в различни рифове. Следя темата!

П.П. В Канкун ще бъда само първият и последният ден.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Може да поразгледате раздела за Мексико (https://magelanci.com/forums/forum/97-%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BA%D0%BE/), както и темата за пътуване по време на пандемия (

Търсете Мексико, че е неизбродна)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тези са  от днес . 

Cheap flights to Cancun, Mexico from numerous European cities from only €235!

All-inclusive stay at beachfront 5* Barcelo resort in Cozumel island, Mexico for €56/night pp!

Какви агенции какви 5 лева 🙂 . Има тонове чудесни писания във форума за Мексико . Но ако не ви се чете май по добре с агенция  🙂 . 

• Харесвам 7
  • Шок 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Между другото, ако някой мисли да пътува с кола, avantrentacar имат доста добри промоции. Наемаш за 15 дни, плащаш 10 и т.н. Цените им са с включена застраховка.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 часа, Mario Chipev каза:

Между другото, ако някой мисли да пътува с кола, avantrentacar имат доста добри промоции. Наемаш за 15 дни, плащаш 10 и т.н. Цените им са с включена застраховка.

Взимахме кола от тях през ноември, нямам забележки.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Има ли някой завърнал се да разкаже?

Оглеждам се за Април, но още се чудя, дано не хвана сезона на водораслите, намерих една страница с редовно актуализиране https://www.facebook.com/RedSargazo/ , но нямам представа дали е достоверна. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Oshko каза:

Има ли някой завърнал се да разкаже?

Оглеждам се за Април, но още се чудя, дано не хвана сезона на водораслите, намерих една страница с редовно актуализиране https://www.facebook.com/RedSargazo/ , но нямам представа дали е достоверна. 

@Oshko, а с коя авиокомпания смяташ да летиш?

Аз преди около месец за малкo да купя билети за м. май с TAP Portugal, дори свързващите полети бях набелязала, но vlady навреме се намеси.

Връзка към коментар
преди 13 часа, Childish каза:

@Oshko, а с коя авиокомпания смяташ да летиш?

Аз преди около месец за малкo да купя билети за м. май с TAP Portugal, дори свързващите полети бях набелязала, но vlady навреме се намеси.

Аз не съм мнабелязал конкретка авиокомпания, може би KLM или Lufthansa, защото искам да избегна прекачвания извън транзита по европейските летища.

Ти защо се отказа?

Връзка към коментар
преди 1 час, Oshko каза:

Аз не съм мнабелязал конкретка авиокомпания, може би KLM или Lufthansa, защото искам да избегна прекачвания извън транзита по европейските летища.

Ти защо се отказа?

Реших, че ще го преживея много тежко да ми отменят полетите, след като съм се настроила за пътуване.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Още не съм се отказал, ако решим да пътуваме по време на пролетната ваканция, ще ми е първото толкова last minute пътуване.

Решил съм да чакам до последния момента. За сега има билети на KLM, Air France, Lufthansa(другите вече са по-скъпи), които като си играя с датите, дори и last minute не си променят цената много. KLM не стават, защото 4 PCR-a плюс незнам си какво умножено по 4 само за да е през Амстердам не е оферта.

Остват ми варианти през Мадрид и Франкфурт. По всичко личи, е може да се трансферираме без PCR до Мексико, обаче ако се окаже, че не съм доразбрал, дочел и т.н. горим.

За това и пиша тук. Ако има някой с опит, наисина ли на практика при трансфер на един билет се минава без PCR?

(презастраховането с 4 PCR-a на отиване, и 4 на връщане ми идва вповече като разход, билетите и без това не са на добра цена и по-скоро бих отложил)

инфо за Париж от https://www.parisaeroport.fr/en/passengers/flight-preparation/covid19-travel-safe/faq-covid

I have a connecting flight in Paris, do I need a PCR test?

You must get tested before traveling as you will not be able to get tested during your transfer if a PCR test is required by your final destination"(except for connecting passengers whose final destination does not require a PCR test).
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 7.02.2021 г. в 0:19, Mario Chipev каза:

Здравейте! На 3 Март летя към Канкун и престоят ми ще бъде около месец. Абсолютно всичко организирам сам, като това включва кола под наем и обиколка на Кинтана Ро и Юкатан, заедно с всички острови и разбира се дайвинг в различни рифове. Следя темата!

П.П. В Канкун ще бъда само първият и последният ден.

Здравей! Може ли да дадеш повече информация за пътуването ти в Юкатан и Кинтана Ро относно нещата, които наистина не трябва да се пропуснат според теб. Ние ще бъдем само 10 дни там и искаме да се организираме пълноценно.

Връзка към коментар
На 6.02.2021 г. в 20:38, mililia каза:

Ако имате предвид полети и хотел, организирани от тур оператор - зависи от цената, дали ви устройва. В настоящия момент с толкова проблеми относно отменени полети, дори по висока цена при тур оператор си заслужава спокойствието. Там на място ще си наемете кола и можете да си обикаляте сами. 

Не съм ходила с фирма, но съм обиколила доста от полуостров Юкатан, та не виждам причина да ползвате други неща от организираните почивки освен хотел и полети. 

Здравей! Може ли повече информация зазадължителните места според теб, които трябва да се видят на п-в Юкатан в рамките на 10-ина дни?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.