Прескочи до съдържание

Balthazar & JackRock в Индия

Георги Матеев

Препоръчани мнения

От вчера съм в интересна ситуация. С колегата неочаквано получихме покана да направим 2-седмично клубно турне в Индия в края на март - Ню Делхи, Хидерабад, Мумбай, Джайпур и Гоа. Оказа се, че индийците са си отворили заведенията в края на декември и вече се организират събития.

Днес цял ден ровя за визи, изисквания, рестрикции и споделям намереното, ако евентуално е полезно за някого.

Накратко - в момента може да се пътува до Индия, но само с бизнес виза. Туристическите и електронните визи са спрени изцяло. Молбата за бизнес виза се попълва на https://indianvisaonline.gov.in/ и се разпечатва, после се насрочва час в индийското посолство в София по имейл или телефон и вече там лично се подава въпросната молба в комплект с останалите документи - покана от индийска страна, снимки и тн.

От Ковид гледна точка няма нищо нестандартно - в страната се влиза с ПСР тест, правен максимум 72 часа по-рано. Единственото по-различно е, че на сайта на летище Ню Делхи се попълва една форма, чрез която предварително се праща резултата от теста и по този начин човек се освобождава от иначе задължителната карантина при пристигане.

Стискайте палци нещата да се получат, че така ми се е доизлизало извън Европа... 🙂

• Харесвам 41
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 2 минути , Георги Матеев каза:

От вчера съм в интересна ситуация. С колегата неочаквано получихме покана да направим 2-седмично клубно турне в Индия в края на март - Ню Делхи, Хидерабад, Мумбай, Джайпур и Гоа. Оказа се, че индийците са си отворили заведенията в края на декември и вече се организират събития.

Днес цял ден ровя за визи, изисквания, рестрикции и споделям намереното, ако евентуално е полезно за някого.

Накратко - в момента може да се пътува до Индия, но само с бизнес виза. Туристическите и електронните визи са спрени изцяло. Молбата за бизнес визата се попълва на https://indianvisaonline.gov.in/ и се разпечатва, после се насрочва час в индийското посолство в София по имейл или телефон и вече там лично се подава въпросната молба в комплект с останалите документи - покана от индийска страна, снимки и тн.

От Ковид гледна точка няма нищо нестандартно - в страната се влиза с ПСР тест, правен максимум 72 часа по-рано. Единственото по-различно е, че на сайта на летище Ню Делхи се попълва една форма, чрез която предварително се праща резултата от пср теста и по този начин човек се освобождава от иначе задължителната карантина при пристигане.

Стискайте палци нещата да се получат, че така ми се е доизлизало извън Европа... 🙂

Почваме:))Ти действай с документите. Като имаш покана, ще стане, еле пък и като ще идеш, да ги веселиш:)))

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

Най-накрая нещо позитивно в тази тема .... 🙂

• Харесвам 6
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 10 минути , Георги Матеев каза:

Индийското посолство в София се оказа доста отзивчиво и ни даде подробна информация, включително за местните Ковид рестрикции (нищо притеснително). В началото на март ще ходим на интервю за бизнес визи, надявам се всичко да е ОК. Междувременно нашите индийски партньори са много ентусиазирани и пуснаха тийзър флаер за предстоящото ни клубно турне там. Очаквам скоро да ни кажат финалните дати, но се очертава да потвърдят поне 6 града, та очевидно доста ще се повеселим из Индия. Ето флаера, игнорирайте лошия ми поглед :grin:

India tour.jpg

Носачи не си ли търсите 😄

• Харесвам 2
  • Смея се 13
Връзка към коментар
Мирослав Василев
преди 16 минути , Георги Матеев каза:

Индийското посолство в София се оказа доста отзивчиво и ни даде подробна информация, включително за местните Ковид рестрикции (нищо притеснително). В началото на март ще ходим на интервю за бизнес визи, надявам се всичко да е ОК. Междувременно нашите индийски партньори са много ентусиазирани и пуснаха тийзър флаер за предстоящото ни клубно турне там. Очаквам скоро да ни кажат финалните дати, но се очертава да потвърдят поне 6 града, та очевидно доста ще се повеселим из Индия. Ето флаера, игнорирайте лошия ми поглед :grin:

India tour.jpg

Или пък за превод, ще се учудиш до какво ниво мога да стигна за под два месеца 🤣🤣

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар

Има отворени позиции за 2 шерпи, 4 фена и 1 преводач с безупречен хинди. Пращайте CV-та на лични, но предупреждавам - критериите са строги :crazy:

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Има отворени позиции за 2 шерпи, 4 фена и 1 преводач с безупречен хинди. Пращайте CV-та на лични, но предупреждавам - критериите са строги :crazy:

Ще пусна кандидатури за първите две позиции, за последната нямам шансове! 

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Остана да определиш датите на полетите и изискванията за ваксина, срока на PCR.  И ще ти се задръсти пощата.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 6 минути , crazyhorse каза:

Точно така. 

Малко да поносиш, а не само да подстрекаваш - копай, та копай ... басейн.

@Георги Матеев , направо го одобрявай и за двете места - по съвместителство. Нали е "horse", при това "crazy".

:wink:  :grin:  :biggrin:

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 30 минути , ven62 каза:

Точно така. 

Малко да поносиш, а не само да подстрекаваш - копай, та копай ... басейн.

@Георги Матеев , направо го одобрявай и за двете места - по съвместителство. Нали е "horse", при това "crazy".

:wink:  :grin:  :biggrin:

Благодаря за препоръката! 🤭 След успешното(надявам се) назначение, благодарение на твоята препоръка, тържествено обещавам, че ще помогна с копаенато на басейна! 😉

Виж, за пълненето трябва да търсиш други желаещи и да ходатайстваш и за тях! 😇

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 53 минути , crazyhorse каза:

Пробвай и за всяка позиция да носиш по шише с водка, може рязко да дръпнеш в шорт листата 🙃

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 2 часа, Брани каза:

Имам и нов: "Увеличи си всички шансове!"

И размислих за освобождаването от авторски права. Аз нямам нужда да правя подаръци, за да ме харесват хората! Славата е и пари! Затова ако искат да ползват някое от творенията ми, цената за всяко е 1 000 000 имперски кредита.

Така, така, няма само ти да страдаш, я...

Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Тц, тц, тц, позиции, позиции, а нито едно групи... 😞

• Смея се 3
Връзка към коментар
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

П.С. Споменавал ли съм скоро колко си обожавам работата? Кога иначе щеше да ми хрумне да ходя баш в Индия в момента...

Още малко и ще накарате Империята да прослуша техно! 🙂

• Шок 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Тук не виждам позиция за пияч, ядяч и снимач... 😂...пусни малко бюджет че да се класирам и аз... 😂...ще съм 3 в 1

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 7
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, wiliko каза:

Тук не виждам позиция за пияч, ядяч и снимач... 😂...пусни малко бюджет че да се класирам и аз... 😂...ще съм 3 в 1

Може да се впишем в балета например, бе Вили😃

@Георги Матеев, помисли за художественото оформление, Та да стане истинско шоу! Знаеш ли какви сме пластични 😂😂😂😂

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Бизнес виза за Индия - получена!

Вече сме готови за 3-седмична обиколка в Делхи, Джайпур, Бангалор, Гоа, Хайдерабад, Мумбай и още 4-5 знайни и незнайни града. Имах сериозна нужда от някакво подобно динамично пътуване извън ЕС.

Похвалвам специално експедитивността на индийското посолство в София. Днес интервюто ни беше в 11:00 сутринта и само няколко часа по-късно вече си взехме паспортите с готови визи.

Назначихте ли вече шерпи? 😉

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 6 минути , Георги Матеев каза:

Вече сме готови за 3-седмична обиколка в Делхи, Джайпур, Бангалор, Гоа, Хайдерабад, Мумбай и още 4-5 знайни и незнайни града. Имах сериозна нужда от някакво подобно динамично пътуване извън ЕС.

Похвалвам специално експедитивността на индийското посолство в София. Днес сутринта интервюто ни беше в 11:00 и само няколко часа по-късно вече взехме паспортите с готови визи.

Във всички изброени места ли ще има партита? 🙂

Късметлии ще са тия индийци. 🙂

Браво! 

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Георги Матеев каза:

Похвалвам специално експедитивността на индийското посолство в София. Днес сутринта интервюто ни беше в 11:00 и само няколко часа по-късно вече взехме паспортите с готови визи.

Вече завиждаме . Много завиждаме :girl_cray: 

Връзка към коментар

А няма ли да се похвалиш, че днес имаш професионален празник и поне виртуално да ударише една наздравица 😁

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Георги Матеев
Междувременно нашето турне в Индия, за което заминаваме другата сряда, постепенно се превръща в логистичен ад заради Ковид.

1. Датите и градовете на участията ни вече се прекроиха и промениха поне 3 пъти. Някои щати там затварят, други отварят и всичко е супер динамично.

2. Отпадна идеята за стигане до Делхи с 2-3 дни стоповър в ОАЕ. Първоначално мислех да пътуваме до Дубай с Уиз и после оттам с някоя друга авиокомпания, но по 100 причини се оказа, че в момента това е абсолютно невъзможно и всичко трябва да е на един двупосочен билет. Колегата е много разочарован, че няма да може да види Дубай.

3. В Индия искат пср тестове за вътрешни полети между някои щати, което допълнително усложнява нещата - най-малкото трябва да предвиждаме повечко време за разправия преди почти всеки полет. Въобще да не коментирам, че за 3 седмици сигурно ще ни бъркат 7-8 пъти в носовете. Отсега ме боли.

4. На връщане от Индия не може да си с какъвто и да е пср тест, а задължително трябва да е направен в една от няколкото конкретни лицензирани лаборатории. Изискването е от страна на ОАЕ и то, забележете, само за да транзитираме там на връщане към България.

Има и още доста глупости, ама от толкова променливи в уравнението вече ме заболя главата. За ваксинирани няма никакви предимства иначе досега 10 пъти щях да се боцна.

Стискайте палци всичко да е ок и да не запецнем някъде по трасето...
  • Харесвам 34
  • Шок 5
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.