Прескочи до съдържание

Раят "Хавай" - начало на една по-добра година

Дани Магелани

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:

Вчера Фичо предизвика духовете, тези на пътешествениците, с промоции до Хавай. Аз само това чаках. От януари 2020 не съм пътувала.

Благодаря, Фичо!

Отдавна си го мечтая. Купих Цюрих-Хонолулу- Цюрих за 340 евро за 11 януари - 25 януари 2022 . Надявам се,  че ще е по-добра от 2020 и 2021!

Мечтаех си и за круиз по хавайските острови. Ето този от 15-22 януари 2022. Очаквам да падне цената му.

https://www.dreamlines.ru/kruiz/skazochnoye-puteshestviye-na-pride-of-america-491721#/bookingForm

Ако имам съмишленици, може да организираме заедно едно чудесно пребиваване в Рая.

Можете да пристигнете от различни точки на Европа/света.  Ако съвпадне по време пребиваването ни, ще бъде весело и ще оптимизираме разходите.

Всички са поканени!

Приемам, с благодарност, всякакви идеи за програмата !

• Харесвам 15
  • Браво 4
Публикувано:

Да ти кажа, на мен, също ми се ходи на Хаваите , а пък, никой не ще да дойде :(((

Ама, януари 2022 е тоооолкова далече, че не ми се мисли изобщо. До тогава може да се случи, какво ли не.

Заради обстановката, у нас и по света, мисля, само за близки отрязъци от време. Сега се надяваме за юнската ни Сицилия, ако стане - тогава ще мисля следващото пътуване.

• Харесвам 2
Публикувано:

А, за ще - ще, ама нас конкретно няма въобще да ни пуснат натам, та само си чета във форума...

Дани Магелани
Публикувано:
преди 26 минути , AlexandraKo каза:

Да ти кажа, на мен, също ми се ходи на Хаваите , а пък, никой не ще да дойде :(((

Ама, януари 2022 е тоооолкова далече, че не ми се мисли изобщо. До тогава може да се случи, какво ли не.

Заради обстановката, у нас и по света, мисля, само за близки отрязъци от време. Сега се надяваме за юнската ни Сицилия, ако стане - тогава ще мисля следващото пътуване.

Алекс, заповядай с мен!

А круизът е добър вариант за обикаляне на островите. Има пътепис за такъв круиз във форума.

• Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Летим към Мауи след три седмици. Малко е лудница там в момента, ама да видим. На местните им хареса една година без туристи и сега им е криво. Билетите със Southwest бяха на супер цени преди 4-5 месеца, по-трудно беше намирането на кола на нормална цена, ама намерихме. Стискайте палци всичко да мине гладко и ще пиша. 

• Харесвам 12
Дани Магелани
Публикувано:
преди 10 часа, TaniaG каза:

Летим към Мауи след три седмици. Малко е лудница там в момента, ама да видим. На местните им хареса една година без туристи и сега им е криво. Билетите със Southwest бяха на супер цени преди 4-5 месеца, по-трудно беше намирането на кола на нормална цена, ама намерихме. Стискайте палци всичко да мине гладко и ще пиша. 

Пожелавам всичко да мине супер!

Аз ще бъда без кола и ще разчитам на местните агенции за турове.

Не е сигурно ще взема ли седмичния круиз или ще летя със самолети между островите.

Всяка информация ще ми бъде полезна - линкове за хотели и турове.

Ако можеш, снимай и в бюра оферти за автобусни обиколки на забележителностите.

Дали е добре да се трърсят и купуват на място?

Предварително благодаря!

Публикувано:
преди 31 минути , Дани Магелани каза:

Пожелавам всичко да мине супер!

Аз ще бъда без кола и ще разчитам на местните агенции за турове.

Не е сигурно ще взема ли седмичния круиз или ще летя със самолети между островите.

Всяка информация ще ми бъде полезна - линкове за хотели и турове.

Ако можеш, снимай и в бюра оферти за автобусни обиколки на забележителностите.

Дали е добре да се трърсят и купуват на място?

Предварително благодаря!

Дани, резервирай отсега всичко! В Мауи без кола ще ти е много сложно... Ние бяхме там преди години, та знаем горе долу какво искаме да видим. Най-добрите оферти за кола са от местните малки фирми, ние резервирахме с Kihei Rent A Car. Не успях да намеря една квартира за цялото време, та ще сме 5 вечери в тази, после 5 вечери в тази

Ето какво сме резервирали:

1) Изгрев на Халеакала (пускат само по 50 коли горе, резервациите могат да се равят точно месец предварително, в 7 сутринта хавайско време. За около три минути всичко се разграби. Цената е символична, $1. Трябва да си горе към 4 сутринта и е голям студ, но си струва. Ако не успееш да вземеш билет, качи се на залез - не ти трябва резервация. 

2) Черният плаж по пътя към Хана вече също е със резервации, правят се точно две седмици предваритено

3) Шнорхелинг с Maui Snorkeling - Молокини и после с големите костенурки

4) Шнорхелинг в Honolua Bay с Pacific Whale Foundation. Не исках с тях, но всичко друго е резервирано от месеци. Търси резервации с Trilogy. 

5) Риболов с копие с Maui Spearfishing Academy home page

6) Още не сме резервирали, но дребното иска да слезе от вулкана с колело, та сигурно той и мъжа ми ще се пробват.

Заради акулите ме е страх да резервирам гмуркане 😬. То и този риболов с копие е опасен, обаче големият ни син отдавна иска да се пробва. Много ми е притеснено. 

Ние летим от източния бряг, та си знаем как ще ни се отрази часовата разлика. Пурвата сутрин ще се събудим към 2-3ч., затова и резервирахме изгрев на Халеакала за първия ден. Втората сутрин пак ще сме будни рано-рано, та тогава ще тръгнем към Хана. Вечер към 7 ще сме заспали. 

Ако искаш определени ресторанти, резервирай отсега... Пълна лудница е там, туризмът е на 100%, ресторантите са още на 50%. Местните правят протести по плажове и около летището. 

Стискам палци да не ни отменят полетите или колата, че тогава всичко ще се развали.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 15 минути , TaniaG каза:

Дани, резервирай отсега всичко! В Мауи без кола ще ти е много сложно... Ние бяхме там преди години, та знаем горе долу какво искаме да видим. Най-добрите оферти за кола са от местните малки фирми, ние резервирахме с Kihei Rent A Car. Не успях да намеря една квартира за цялото време, та ще сме 5 вечери в тази, после 5 вечери в тази

Ето какво сме резервирали:

1) Изгрев на Халеакала (пускат само по 50 коли горе, резервациите могат да се равят точно месец предварително, в 7 сутринта хавайско време. За около три минути всичко се разграби. Цената е символична, $1. Трябва да си горе към 4 сутринта и е голям студ, но си струва. Ако не успееш да вземеш билет, качи се на залез - не ти трябва резервация. 

2) Черният плаж по пътя към Хана вече също е със резервации, правят се точно две седмици предваритено

3) Шнорхелинг с Maui Snorkeling - Молокини и после с големите костенурки

4) Шнорхелинг в Honolua Bay с Pacific Whale Foundation. Не исках с тях, но всичко друго е резервирано от месеци. Търси резервации с Trilogy. 

5) Риболов с копие с Maui Spearfishing Academy home page

6) Още не сме резервирали, но дребното иска да слезе от вулкана с колело, та сигурно той и мъжа ми ще се пробват.

Заради акулите ме е страх да резервирам гмуркане 😬. То и този риболов с копие е опасен, обаче големият ни син отдавна иска да се пробва. Много ми е притеснено. 

Ние летим от източния бряг, та си знаем как ще ни се отрази часовата разлика. Пурвата сутрин ще се събудим към 2-3ч., затова и резервирахме изгрев на Халеакала за първия ден. Втората сутрин пак ще сме будни рано-рано, та тогава ще тръгнем към Хана. Вечер към 7 ще сме заспали. 

Ако искаш определени ресторанти, резервирай отсега... Пълна лудница е там, туризмът е на 100%, ресторантите са още на 50%. Местните правят протести по плажове и около летището. 

Стискам палци да не ни отменят полетите или колата, че тогава всичко ще се развали.

Не съм шофьор.

Моето пътуване е през януари.

Чакам да ми продължат визата. След това ще мога да правя резервации, но само за организирани турове.

Ще ви следя и ще си крада идеи!😀😋

Публикувано:
преди 6 минути , Дани Магелани каза:

Не съм шофьор.

Моето пътуване е през януари.

Чакам да ми продължат визата. След това ще мога да правя резервации, но само за организирани турове.

Ще ви следя и ще си крада идеи!😀😋

Ако искаш определени турове, резервирай ги отсега, после може да ги канселираш, ако се наложи. Ето сайта на Trilogy

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 8 минути , Alexander каза:

Да разбирам ли, че местните не искат туристи и дори протестират??

Да 😞 То и туристите са си виновни де, особено с безразборното паркиране по пътя към Хана. Разрови се из местните новини, има доста напрежение. Ама то не може да строиш хотели навсякъде, пък после да се оплакваш, че имало туристи...

• Харесвам 4
Публикувано:

Местните бяха резервирани към туристите най-вече миналата година заради ковид и се притесяваха да не донесат вируса и да не претоварят болниците. Здравеопазването на острови в средата на океана е доста по-ограничено от това на континента. 
Много от хората, живеещи на острова останаха без работа и без жилища заради ковид и съм сигурна, че очакват нормализирането на пътуването и туристи с нетърпение. Разбира се, че се оплакват от туристите, които замърсяват, не спазват правилата и не уважават природата на островите, но това е навсякъде в общи линии.

Иначе островите поне от 7-8 месеца са отворени за американски граждани и хората ходят с тестове. Има обаче огромен проблем с колите под наем - дори да имате резервирана, като отидете там може да ви кажат, че нямат кола да ви дадат. Така че @Дани Магелани добре си се ориентирала за турове. Има и градски транспорт на Оаху - ще ти отнеме повече време, но е опция. Не помня дали беше ходила на Хаваи вече (върти ми се в главата, че да), но все пак Хаваи е също така място за морска почивка, и си заслужава, дори и да не обикаляш от ранна сутрин до късна вечер 😉

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 13 часа, Травеолани каза:

Не помня дали беше ходила на Хаваи вече (върти ми се в главата, че да), но все пак Хаваи е също така място за морска почивка, и си заслужава, дори и да не обикаляш от ранна сутрин до късна вечер 😉

Не. Не съм.

За плаж едва ли ще остане време. А и не това е целта. Ще ми се да поразгледам повече. Едва ли ще има втори път.

Но все още рибата е в морето, а моят паспорт се надява за виза в посолството.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 44 минути , Дани Магелани каза:

Не. Не съм.

За плаж едва ли ще остане време. А и не това е целта. Ще ми се да поразгледам повече. Едва ли ще има втори път.

Дани, посолството на САЩ, започна ли да работи и да издава туристически визи?

Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Не. Само за някои специфични случаи и за подновяване на предходни B1/B2 и C1/D визи.

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Аз съм за подновяване на визата без интервю. 

Публикувано:
преди 10 часа, Дани Магелани каза:

Не. Не съм.

Успех с визата! Всъщност плажовете на Хаваи са си забележителности сами по себе си. Дори и да не се излежаваш или да не влизаш във водата, принципно се посещават много и различни, защото са красиви 🙂 

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 6 часа, Дани Магелани каза:

Аз съм за подновяване на визата без интервю. 

И аз бях за подновяване без интервю, докато посланикът (явно впечатлен / притеснен от травъл хистори-то ми) не реши, че все пак иска да ме види лично 🙂 И от декември съм на стендбай, чакайки да възстановят интервютата за да можем да приключим процеса.

Стискам ти палци да подновят визата, а Хавай е несъмнено прекрасен!

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 49 минути , Георги Матеев каза:

И аз бях за подновяване без интервю, докато посланикът (явно впечатлен / притеснен от травъл хистори-то ми) не реши, че все пак иска да ме види лично 🙂 И от декември съм на стендбай, чакайки да възстановят интервютата за да можем да приключим процеса.

Стискам ти палци да подновят визата, а Хавай е несъмнено прекрасен!

Ти ме стресна! Аз честно си написах посетените страни, а те не са малко. Надявам се, че като видят, че два пъти съм ходила в САЩ и съм се връщала, да преценят, че може да ми се има доверие.

Как го разбра, върнаха ти паспорта с писмо-отговор?

• Харесвам 2
Георги Матеев
Публикувано:
преди 21 минути , Дани Магелани каза:

Ти ме стресна! Аз честно си написах посетените страни, а те не са малко. Надявам се, че като видят, че два пъти съм ходила в САЩ и съм се връщала, да преценят, че може да ми се има доверие.

Как го разбра, върнаха ти паспорта с писмо-отговор?

И аз съвсем честно си написах посетените страни - и то на отделно листче, че онлайн формата им започна да забива някъде след 40-тото поленце - и явно това привлече излишно внимание. За последните 10 години (по време на валидността на визата) съм ходил 15-ина пъти в САЩ без никога да е имало какъвто и да проблем, та може би не това е решаващо за доверието.

2 дни след като пратих документите ми се обадиха от посолството и ме информираха, че в "редки случаи" като моя все пак се налага допълнително интервю за да позволят подновяване на виза. Казаха, че когато стартират отново с интервютата ще ми се обадят за да ме поканят, а платената от мен такса не се губи - просто процесът не е финализиран засега. На следващия ден ми върнаха паспорта и си чакам от декември, надявам се след лятото да подновят интервютата.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

то посолството отвори към края на април, и то главно и изцяло, за да даде малко визи на студенти за Work & Travel програмата, като интервютата бяха много силно ограничени като бройка и минаха сигурно само към 5-10% от записаните....

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.