Прескочи до съдържание

Раят "Хавай" - начало на една по-добра година

Дани Магелани

Препоръчани мнения

Публикувано:

Всъщност не посолството и посланика, а консулството и консула се занимават с визи и паспорти. Ако някой има наистина много спешен и (или) важен случай , един имейл до консула на САЩ в София може да ви реши мигновено случая. Естествено , няма как да вземете въпросният имейл, но пращате имейл на общият имейл на консулството с молба да бъде препратен на консула заради важността на вашият случай…

Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

И аз съвсем честно си написах посетените страни - и то на отделно листче, че онлайн формата им започна да забива някъде след 40-тото поленце - и явно това привлече излишно внимание. За последните 10 години (по време на валидността на визата) съм ходил 15-ина пъти в САЩ без никога да е имало какъвто и да проблем, та може би не това е решаващо за доверието.

2 дни след като пратих документите ми се обадиха от посолството и ме информираха, че в "редки случаи" като моя все пак се налага допълнително интервю за да позволят подновяване на виза. Казаха, че когато стартират отново с интервютата ще ми се обадят за да ме поканят, а платената от мен такса не се губи - просто процесът не е финализиран засега. На следващия ден ми върнаха паспорта и си чакам от декември, надявам се след лятото да подновят интервютата.

Дано решат положително искането ти и да стане скоро!

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:

Вече мога да правя плановеееее!

Днес си взех паспорта с подновената американска виза.

Фичо, ти си наред!

• Харесвам 7
  • Браво 3
Дани Магелани
Публикувано:
На 14.07.2021 г. в 18:51, Георги Матеев каза:

И аз съвсем честно си написах посетените страни - и то на отделно листче, че онлайн формата им започна да забива някъде след 40-тото поленце - и явно това привлече излишно внимание. За последните 10 години (по време на валидността на визата) съм ходил 15-ина пъти в САЩ без никога да е имало какъвто и да проблем, та може би не това е решаващо за доверието.

2 дни след като пратих документите ми се обадиха от посолството и ме информираха, че в "редки случаи" като моя все пак се налага допълнително интервю за да позволят подновяване на виза. Казаха, че когато стартират отново с интервютата ще ми се обадят за да ме поканят, а платената от мен такса не се губи - просто процесът не е финализиран засега. На следващия ден ми върнаха паспорта и си чакам от декември, надявам се след лятото да подновят интервютата.

Получих си новата 10 годишна виза!

Моето ЕГН май е било основен фактор. А не многото посетени държави.

Мисля, че причината за забавянето при теб е, че си млад, свободен, със свободна професия, т.е. има риск за емигриране. 

Сигурна съм, че като удариш по бюрото на консула с папка с договорите ти за участия в Европа, клиповете от участието ти в Евровизия, с разказите по телевизиите за пътешествията, ще разбере, че си далеч от идеята за емиграция. Успех!

• Харесвам 4
Публикувано:
На 14.07.2021 г. в 18:51, Георги Матеев каза:

Вероятно имаш посещение на страните дето Тръмп им беше отрязал напълно достъпа до Сащ. По- едно време отказваха виза на всеки който бил е тези страни последните 5г.

Публикувано:
преди 34 минути , Дани Магелани каза:

Вече мога да правя плановеееее!

Днес си взех паспорта с подновената американска виза.

Фичо, ти си наред!

Хайде, честито! Таз работа, по куриер ли става?

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 минути , AlexandraKo каза:

Хайде, честито! Таз работа, по куриер ли става?

Он лайн и куриер.

Георги Матеев
Публикувано:
преди 4 часа, Capitan Morgan каза:

Вероятно имаш посещение на страните дето Тръмп им беше отрязал напълно достъпа до Сащ. По- едно време отказваха виза на всеки който бил е тези страни последните 5г.

Е, не е като да нямам, но и същевременно съм чист като момина сълза 🙂 На мен на практика никога не ми е отказвана виза, просто в случая процесът не е финализиран. Сигурен съм, че когато някой ден най-накрая стигна до интервю, всичко ще е ок и ще ми подновят визата.

Така или иначе не бързам особено - свят голям и широк 🙂

• Харесвам 8
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Абсолютно препоръчвам този круиз с Норвегиън.Правихме го 2018-та с екстра три дни в Хонолулу навръщане.Това е най комфортния начин да се видят почти всички острови и най-доброто от тях,с предимствата и удобството на олинклузива на круизния кораб,което само по себе си е страхотно изживяване.Имахме буквани екскурзии и много интензивна програма за всеки остров.Бях си написала добре домашното и имахме наистина супер трип.Мога да разкажа и дам препоръки подробно за всичко,но още веднъж препоръчвам круиза на първо място-няма да мислите ни за нощувки,ни за храна.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, NeDa каза:

Абсолютно препоръчвам този круиз с Норвегиън.Правихме го 2018-та с екстра три дни в Хонолулу навръщане.Това е най комфортния начин да се видят почти всички острови и най-доброто от тях,с предимствата на удобството и алинклузива на круизния кораб,което само по себе си е страхотно изживяване.Имахме буквани екскурзии и много интензивна програма за всеки остров.Бях си написала добре домашното и имахме наистина супер трип.Мога да разкажа и дам препоръки подробно за всичко,но още веднъж препоръчвам круиза на първо място-няма да мислите ни за нощувки,ни за храна.

За съжаление, още преди месеци цената на каюта без прозорци достигна 17000 евро. Няма как да взема круиз на цената на нов автомобил.

Цените за нощувки и турове също скочиха много. Планирам базиране на Хонолулу, Уайкики и дневни трапове на 3 острова. Не предвиждам нощувки извън Хонолулу, поради много по-високите цени на другите острови. Не съм шофьор, хотелите не правят трансфери, а и са далеч от летищата.

Въпросът ми е дали е възможно да се намерят еднодневни екскурзии с тръгване и връщане от летища OGG, KOA, LHU и на какъв сайт да търся? Посещавалите дали са виждали на летищата туристически бюра? Такава информация би ми била много полезна.

Купила съм полетите от Хонолулу до Големия Хавай, Мауи и Кауаи,  като тръгвам с първия и се връщам с последния полет. За тези дни съм букнала хотела на летището за удобство. За другото време Хилтън на Уайкики, който ми даде по-добра цена (относително) за 7 нощувки. Закуската е 20 долара, една от ниските, защото в други хотели е много повече.

Очертават се сериозни разходи - хотел 220 долара за стая, дневен тур - 170 долара средно. Най-евтино перо се оказаха самолетните билети. 

• Шок 2
Публикувано:
преди 41 минути , Дани Магелани каза:

За съжаление, още преди месеци цената на каюта без прозорци достигна 17000 евро. Няма как да взема круиз на цената на нов автомобил.

Цените за нощувки и турове също скочиха много. Планирам базиране на Хонолулу, Уайкики и дневни трапове на 3 острова. Не предвиждам нощувки извън Хонолулу, поради много по-високите цени на другите острови. Не съм шофьор, хотелите не правят трансфери, а и са далеч от летищата.

Въпросът ми е дали е възможно да се намерят еднодневни екскурзии с тръгване и връщане от летища OGG, KOA, LHU и на какъв сайт да търся? Посещавалите дали са виждали на летищата туристически бюра? Такава информация би ми била много полезна.

Купила съм полетите от Хонолулу до Големия Хавай, Мауи и Кауи,  като тръгвам с първия и се връщам с последния полет. За тези дни съм букнала хотела на летището за удобство. За другото време Хилтън на Уайкики, който ми даде по-добра цена (относително) за 7 нощувки. Закуската е 20 долара, една от ниските, защото в други хотели е много повече.

Очертават се сериозни разходи - хотел 220 долара за стая, дневен тур - 170 долара средно. Най-евтино перо се оказаха самолетните билети. 

За цените на круиза верно съм в шок 😳сега погледнах януарските 🙈е не са 17000€ но и 4000$ са си двойно поне вече,иначе екскурзиите повечето и за там и за другаде купувам от Viator 

https://www.viator.com/Oahu-attractions/Honolulu/d672-a18566

027034FA-3CFF-48C6-8D97-3843D2749A44.png

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, NeDa каза:

За цените на круиза верно съм в шок 😳сега погледнах януарските 🙈е не са 17000€ но и 4000$ са си двойно поне вече,иначе екскурзиите повечето и за там и за другаде купувам от Viator 

https://www.viator.com/Oahu-attractions/Honolulu/d672-a18566

027034FA-3CFF-48C6-8D97-3843D2749A44.png

Благодаря!

Ще проверя. Мен ме устройва круиз само 15-22 януари 2022. Бяха го спряли от продажба, поради липса на места.

Публикувано:

Наистина не предлагат в момента 15-22 януари. Има 22-29 януари, но моите полети не пасват, а и не мога да правя промени. Имам служебни ангажименти.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 37 минути , Eva eva каза:

Дани, за турове в Щатите виж и expedia. Преди години, когато аз ходих, там бяха най-изгодните.

Ползвала съм и viator и expedia за САЩ и Япония. 

Идеята ми е да ползвам дневен тур с начало и край на летище. Има такива турове на някои американски летища, напр. Орландо. За това питам пътувалите до Хавай.

За сега не съм открила агенция на Хавай, която прави турове от летищата. За всички турове те вземат от избран от даден списък хотел или от порт.

Мога да взема от летището такси и да отида до произволен хотел, но се оскъпява и се губи време, а при мен времето ще е проблем.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 1.11.2021 г. в 9:57, Дани Магелани каза:

Наистина не предлагат в момента 15-22 януари. Има 22-29 януари, но моите полети не пасват, а и не мога да правя промени. Имам служебни ангажименти.

Надявах се на руски туроператор, че ще ми резервира каюта, но ми дадоха същия отговор, който получих и от българския агент на круизната компания. Ако някой планира, да се насочва към 2023 г.

Круиз с 15 января 2022 Pride of America полностью закрыт к продаже, в наличии нет ни одной каюты. 
есть каюты да более поздние даты, но цены за каюту от 7000 евро.
Если Вас интересует одноместная внутренняя  каюта, то нужно бронировать уже 2023 год.

• Харесвам 2
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:
На 12.07.2021 г. в 19:31, TaniaG каза:

Летим към Мауи след три седмици. Малко е лудница там в момента, ама да видим. На местните им хареса една година без туристи и сега им е криво. Билетите със Southwest бяха на супер цени преди 4-5 месеца, по-трудно беше намирането на кола на нормална цена, ама намерихме. Стискайте палци всичко да мине гладко и ще пиша. 

Здравейте! Успяхте ли да осъществите пътуването до Мауи? Ще се радвам ако може да споделите как беше ситуацията - като цяло там - коли под наем, какви рестрикции имаше и т.н. 

Благодаря 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Налага се да се откажа, или да отложа, мечтата си "Хавай", поради усложнената ситуация.

Поемам обикновено премерен  риск, но сега се натрупаха много рискове и усложнения. Отменят се масово полети, необходимост от 4 PCR теста, риск от заразяване и непредвидена карантина при силно заразния Омикрон при 8-те полета.

Имам бустерна доза, но това не е гаранция.

Няма да мога се насладя на пътуването в тази ситуация.

Сега ми предстои да опитам да спася нещо от билетите.

• Харесвам 3
  • Шок 2
Публикувано:
преди 16 минути , Дани Магелани каза:

Налага се да се откажа, или да отложа, мечтата си "Хавай", поради усложнената ситуация.

Поемам обикновено премерен  риск, но сега се натрупаха много рискове и усложнения. Отменят се масово полети, необходимост от 4 PCR теста, риск от заразяване и непредвидена карантина при силно заразния Омикрон при 8-те полета.

Имам бустерна доза, но това не е гаранция.

Няма да мога се насладя на пътуването в тази ситуация.

Сега ми предстои да опитам да спася нещо от билетите.

Съжалявам да чуя това, Дани :(. Надявах се всичко да е наред и чаках да прочета как е положението там. 

Иначе съм съгласна с теб, при толкова много полети всичко може да се обърка. Не знам как е там с омикрон, наистина е много заразен, но се изкарвал леко. А ако случайно се окажеш с позитивен тест, става още по-сложно и не си заслужава стреса. Дано както казват това да е краят на пандемията и да успееш да осъществиш мечтата скоро!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Наистина е сложно за пътуване в момента, но се надявам скоро да се променят нещата. Ние сме в Мериленд - пламнало е навсякъде. Големият ни син изкара Омикрон по Коледа, много леко - един ден главоболие, това беше. Половината му отбор по плуване са болни, барабар с треньора. Но леко се кара, слава Богу.

Успяхме да отидем до Аруба и Мауи лятото. Хубаво си изкарахме, но доста главоболия с Мауи: полетите и в дверте посоки бяха проблемни, навръщане даже се наложи непланирана нощувка в Сан Диего. Наетата квартира също ми канселираха резервацията, та трябваше да търсим нова. В крайна сметка бяхме в Кихей на 5 нощувки и после Капалуа за още 5. Кола всехме под наем на нормална цена от местна малка фирмa, Kihei Rent A Car. Стара кола, ама никави проблеми. 

Иначе си изкарахме супер. Мен много ме е страх от акули, ама се прибрахме живи и здрави 🙂 Големият ни син видя две акули, рифови - тръгна да ги гони, за ужас на майка си. Сноркелинг на Молокини и Хонолуа Бей. Риболов с копие половин ден (само за мъжо и големия ни син), много ми беше притеснено заради акулите, но всичко  мина добре. Изгрев горе на вулкана, пътя до Хана - имахме резервации за всичко предварително. Любим плаж: Slaughterhouse Beach. Ще пусна снимки по-късно. 

• Харесвам 7
Публикувано:

За рестрикциите: правилата се променят постоянно. Ние бяхме там през август и беше лесно: с мъжо показахме карти с ваксинации, децата бяха с предварителни отрицателни тестове. След кацането не сме правили никакви тестове и не сме показвали ваксинации никъде. Проблемите бяха предимно с полетите: промени, закъснения, технически неизправности. Честно казано, това беше най-проблемното пътуване, което сме организирали, много часове на телефона със SouthWest. Отидохме малко на инат. Но самият ни престой беше супер. Ресторантите бяха на 50% капацитет и трябваше резервации, но често се хранехме на крак или просто взимахме храна за вкъщи и хапвахме из парковете и плажовете. Направихме едно посещение до Костко за храна и снаксове. Спирахме на крайпътните пазарчета за плодове. Местните хора се оплакваха от трафик, аз трафик не видях. Да ми дойдат на гости да видят трафик... Пътят към Хана не беше натоварен, много спокойно се минаваше. С маски на закрито, ама ние сме така почти две години вече. На луау не отидохме, цените са страшни за цяло семейство (към $600). Струваше си главоболията, децата бяха под водата повечето време, хубави спомени сътворихме. Най-много им хареса сноркелинга на Хонолуа Бей - повече от Молокини. Плуваха с костенурки в Turtle Town, Хонолуа Бей и Slaughterhouse Beach. Две срещи с неопасни акули, малко за адреналин 😬, но слава Богу не видяхме тигрови акули. Сега да планираме следващото приключение към каньоните...

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, TaniaG каза:

Проблемите бяха предимно с полетите: промени, закъснения. Честно казано, това беше най-проблемното пътуване, което сме организирали, много часове на телефона със SouthWest. 

А какви причини дадоха за тези промени и закъснения? С ковид ли беше свързано или не? 

Радвам се, че сте изкарали добре 🙂

Публикувано:
преди 14 минути , Травеолани каза:

А какви причини дадоха за тези промени и закъснения? С ковид ли беше свързано или не? 

Радвам се, че сте изкарали добре 🙂

След първоначалната резервация (Балтимор - Сан Хосе май беше), напълно прекратиха този маршрут. Новата опция с две прекачвание само до Калифорния, после оттам за Мауи. След първата промяна, пак отмениха тези полети и резервираха нова, с която нямаше начин да хванем следващия полет. Накрая отмених всичко и резервирах като отвориха полети през Финикс. Балтимор - Финикс - Мауи. Пристигаме във Финикс, минаваме документи за ковид, качваме се в самолета - и не тръгваме. Бил се развалил. Чакахме нов самолет от някъде си няколко часа. Пристигнахме няколко часа по-късно, трябваше да координирам с колата под наем, защото ни чакаха на летището с ван. 

Навръщане имахме хубав резервиран полет Мауи - Сан Диего- Балтимор. Излитаме от Мауи, ама усещам как се въртим в кръг половин час. Имало проблеми с някаква система за комуникации на континента, та трябваше да чакаме. След половин час казаха, че няма проблем, летим си за Сан Диего и ще наваксаме изгубеното време. След още половин час решиха, че няма да ни стигне горивото, та хайде обратно към Мауи. Спряхме за повече от час, заредихме и хайде пак. Полетът ни за Балтимор го изпуснахме с 4 часа някъде... Настаниха ни в хотел в Сан Диего и се прибрахме на другия ден. Та такива приключения... Заради неудобството ни дадоха ваучери, и сега ще ходим до каньоните с тях 😆

• Шок 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.