Прескочи до съдържание

Раят "Хавай" - начало на една по-добра година

Дани Магелани

Препоръчани мнения

Публикувано:

@TaniaG Това са недостатъците да летите с а/к, която не членува в алианс. Много са готини Саутуест, когато всичко е наред , но ако нещо се обърка няма варианти. Вие живеете в техен бастион, а те пък са последният голям мастодонт без алианс  - интересно ми е докога ще вървят срещу това , както и срещу пълното вето към търсачките дори да показват изобщо техните полети…

Публикувано:
преди 13 часа, Дани Магелани каза:

Налага се да се откажа, или да отложа, мечтата си "Хавай", поради усложнената ситуация.

Поемам обикновено премерен  риск, но сега се натрупаха много рискове и усложнения. Отменят се масово полети, необходимост от 4 PCR теста, риск от заразяване и непредвидена карантина при силно заразния Омикрон при 8-те полета.

Имам бустерна доза, но това не е гаранция.

Няма да мога се насладя на пътуването в тази ситуация.

Сега ми предстои да опитам да спася нещо от билетите.

Дани, ние също няма да летим, но по други причини. Хавай остава за друга година.

• Шок 1
Публикувано: (редактирано)
преди 2 часа, stanislavpp каза:

@TaniaG Това са недостатъците да летите с а/к, която не членува в алианс. Много са готини Саутуест, когато всичко е наред , но ако нещо се обърка няма варианти. Вие живеете в техен бастион, а те пък са последният голям мастодонт без алианс  - интересно ми е докога ще вървят срещу това , както и срещу пълното вето към търсачките дори да показват изобщо техните полети…

Прав си, Southwest са ни любими и сме с тяхна кредитна карта за точки. Лятото имахе три пътувания с тях, всичко с точки, само такси платихме (скъпи такси за Аруба, но другите бяха за страната). Миналата година обаче беше мазало с постоянни промени в маршрутите. В момента пък не ми се мисли как се пътува с тях - има толкова отменени полети. 

Единствената търсачка, на която ми излизат, е XXXXXXXXXXXXX.

Редактирано от chandni
Моля без реклами на тур. агенции
Публикувано:

Леле, наистина си е било голямо приключение! Важното е, че пътуването се е осъществило и сте изкарали добре 🙂 .

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 минути , Травеолани каза:

Леле, наистина си е било голямо приключение! Важното е, че пътуването се е осъществило и сте изкарали добре 🙂 .

Така е. Неприятно, но как беше онази поговорка за лимоните... Беше добре за децата да видят как се реагира в ситуация, в която нямаш никакъв контрол. Няма смисъл от нерви и паника, чакаш и търсиш отговорност и действие от авиолиниите. Поискахме им две стаи в хотела вместо една, дори не ни погледнаха накриво, веднаха го уредиха. Имахме и застраховка с Алианс, но не се наложи да ги търсим, Саутуест покриха всичко. Направихме си една хубава разходка из пристнището в Сан Диего и се прибрахме на другия ден. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, TaniaG каза:

Така е. Неприятно, но как беше онази поговорка за лимоните... Беше добре за децата да видят как се реагира в ситуация, в която нямаш никакъв контрол. Няма смисъл от нерви и паника, чакаш и търсиш отговорност и действие от авиолиниите. Поискахме им две стаи в хотела вместо една, дори не ни погледнаха накриво, веднаха го уредиха. Имахме и застраховка с Алианс, но не се наложи да ги търсим, Саутуест покриха всичко. Направихме си една хубава разходка из пристнището в Сан Диего и се прибрахме на другия ден. 

“Когато животът ти поднесе лимони, направи си лимонада”. Чудесен начин на приемане на нещата :). Аз за себе си не съм сигурна колко бих била спокойна и без нерви в подобни ситуации 🙂 . 

Публикувано:
преди 10 часа, lesy каза:

Дани, ние също няма да летим, но по други причини. Хавай остава за друга година.

Аз направих глупоста да купя през посредник билета до Хавай и сега имам проблеми с комуникацията по анулиране. Билетът е на Делта, но трябва да стане през посредника анулирането. Вече имам висяща ситуация от 2020 г с Оподо и канадците, но не си научих урока. Дано тези да са по-читави.

Вътрешните полети с Southwest много лесно ги оправих и получих ваучер. За вътрешния полет с Хавайските линии беше по-сложно. Благодаря сърдечно за помоща на @Marusinka !

С България еър също мисля, че се реши въпроса с промяна на датата за юни.

Спасявам каквото и както мога.

• Благодаря 1
Публикувано:

Дани, юни месец би трябвало да е спокойно за пътуване! Надявам се да може да смениш датата на билетите. Миналият юни беше идеален месец, мислехме си, че пандемията е свършила. 

Големи нерви трябват на човек да планира пътуване - успех и дано се наредят нещата. 

• Благодаря 1
Публикувано:
В момента, Marusinka каза:

Дани, успя ли да промениш полетите, закупени чрез посредник?

Има развитие. Отговориха ми, че са направили искане към Делта за връщане на парите за билета, но ще трябва да чакам до 60 дни. Билетът е анулиран в платформата. 

Понеже имам негативен опит с Оподо  и Канада еър, които си прехвърлят топката и си чакам парите втора година, не мога да кажа че е решен проблема, докато не видя парите в картата си или ваучер.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.