Прескочи до съдържание

Попътни кръчми - храната е спасила човечеството от гладна смърт


Препоръчани мнения

Публикувано:

да си похваля и нашето откритие - Тихият кът, Павел баня , предлагащо предимно рибни вкусотии, с оглед разположението си на брега на един гьол малко след отклонението за Павел баня от подбалканския път

 

DSC_2493-01.jpeg.231f104e6b9b309fcd0ed4c4d39e1faa.jpeg

 

DSC_2488-01.jpeg.dab61dc514c1cc19561950fdcbedc593.jpeg

 

DSC_2494-01.jpeg.10850af9e05f15617b9dc4352c38728b.jpeg

 

скоро не сме го посещавали, но при първа възможност ще се поправим 

  • Харесвам 17
Дани Магелани
Публикувано:
преди 36 минути , Lyubina каза:

Ако отговаряш на моя въпрос, да разбирам, че основно се предлага риба? Сладководна? 

Да. Така е. Риба, приготвена по различни начини, също рибена чорба. Салати и пържени картофи има, но не си спомням за други постни блюда.

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, Zara каза:

На тези условия, мисля, отговаря "Бяла река" преди Калофер. 

Винаги спираме там когато минаваме. И е на пътя, паркира се в уширение/паркинг, няма нужда да търсиш отбивки и т.н.

 

Хехе, нашите деца, се грабнат оттук, в събота/неделя, специално, да хапват рибки там:))) Че и с резервация :)))

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Lyubina каза:

Ако отговаряш на моя въпрос, да разбирам, че основно се предлага риба? Сладководна? 

В Калофер напоследък октоподите и мидите изчезнаха.

  • Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
На 14.05.2021 г. в 17:05, Lyubina каза:

Ако отговаряш на моя въпрос, да разбирам, че основно се предлага риба? Сладководна? 

Сладководна, да - речна.  Преградили са Бяла река и са направили развъдник в нея. Рибата им е прясна, по принцип готвят вкусно. Ресторантът е много голям. Има открита тераса, полуоткрита - с плъзгащи стъклени витрини, закрита част на 2 етажа, така че винаги има места, въпреки, че винаги има и много хора. Персоналът също е многоброен, така че и обслужването е бързо.

  • Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, Lyubina каза:

@Zara, редовно го гледам това кръчме, като минавам по Под балканския път, сега ще се отбия. Само че аз съм любител на постите ястия когато пътувам. Случайно да си обърнала внимание, дали освен салати има и други постни храни? 

Не издържам да живея с това незнание  - защо постиш на път? 

 

Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Не издържам да живея с това незнание  - защо постиш на път? 

Ами защото харесвам добре приготвените постни български ястия, които (ако са приготвени добре) се приготвят на бавен огън, а аз в ежедневието си нямам време за подобни екстри. 😊

Освен това, скарата в България на повечето места си е скара и не ми е интересно. 

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

Нямам опит, но ето едно място препоръчано от колега и проверено от мен.

Общо взето е капан тип лавка  на жп гарата в Якоруда.

Има вафли, кафе и телешки  кюфтета с домашни пържени картофи и сирене.

 

За две порции  платихме 5,80лв миналия август и беше много вкусно.

 

 

7DABB2C7-C53F-4143-987B-42F62C466446.jpeg

9FE5169B-B606-46DD-847E-EFB69E4E8C28.jpeg

  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, jul каза:

Тази тема, ако може като карта да се направи за по-лесно търсене, ще е без безценна 😆

И на мен ми мина някаква такава идея, ама ще трябва да се разпростираме и в Google maps или някоя друга подобна услуга 🙂

А дали като междинен вариант не може да се дават координатите на обсъжданите обекти тук?

  • Харесвам 2
Публикувано:

Ако някой има път към Семково, забравено от Бога място, за сметка на това вълшебно спокойно, кръчмето "При Гецата" в Белица.

Линк: https://maps.app.goo.gl/U6dcJqjm57vLvjAt5

 

Там наистина си беше въпрос на оцеляване! Обаче пък каква трушия ни дадоха!

  • Харесвам 5
Публикувано:

“Куция шаран” на пътя Казанлък-Стара Загора.

Един път съм спирал и съм очарован.Ядох зелева салата и пържен шаран.Беше много вкусени после не съм имал никакви стомашно-чревни проблеми.Не съм спирал втори път,защото не съм минавал,но ако мина обезателно ще спра.

  • Харесвам 6
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Механа Родопчани. Намира се в края на Кърджали посока Ардино. Вкусна храна, много добро обслужване и супер цени - за един стабилен обяд, гарниран със салати, бири и ракии + десерти, пет човека платихме 105 лв.

Аз като един месояден си хапнах пържолка - много сочна и отлично овкусена

 

20210522_131905.jpg.56bec99fb708477f606a09990a04d53c.jpg

 

Ето и малко от интериора

 

20210522_124824.jpg.63f4e05e5d0d77cacf107e941a7f4eaf.jpg

 

20210522_124957.jpg.be0b7743f9a5185604d201a6ce0ee939.jpg

 

 

  • Харесвам 7
Публикувано:

Във Велико Търново - Щастливеца, Асеневци и ресторант Иван Асен. Последното го избрахме заради гледката към Звук и светлина, но се оказа добро попадение. За Асеневци бях предубедена (на Галена и Галин е), но може би ми е топ 1 във ВТ - обслужване, обстановка, качество на храната и най-вече вкусове.

Арбанаси - Извора 1 и 2 , ако се абстрахираме от дългото чакане по празници, другото е на ниво.

В Пловдив любим ни е Хемингуей, а на тези култовите в Капана малко им пада нивото. 

Балчик - ресторант (и хотел) Антик - всичко е на ниво храна, обслужване, гледка.

В Делчево от Шапковата къща сме със смесени чувства  - май повече ни хареса гледката и яката идея за меню, отколкото обслужването и храната.

Гоце Делчев - ресторантът на хотел Ува Нестум. Висок клас обслужване, прекрасна храна. Почти цялото им месо е от собствено стопанство. Както каза мъжът ми: тая супа от петел я усетих от 3 метра, че мирише като бабината. 🙂

Варна - Старият чинар, Клуб на докера (непретенциозно, но много вкусно), БМ Залива (като изключим,че винаги е пълно и шумно, всичко друго му е о.к., а децата са на плажа обикновено), 

Созопол - Del mare, Мелницата (повече заради програмата, но и храната бива), Античен кладенец

(за съжаление за нашето море са ми повече негативните впечатления и то най-вече заради обслужването)

Плаж Вая бийч - кръчмата в северния му край, която е нависоко. Страхотна храна, но или резервирайте или ходете докъм 12.30 - после се чака много и за маса, и за храна.

Ще допълвам.

 

  • Харесвам 8
Публикувано:

Нека дам и аз моите 5ст. След изхода от с.Ресилово по посока Сапарева баня се намира "Райски кът Мариана". Добра кухня, прилични цени, много приятни и добре поддържани детски полщадки. 

  • Харесвам 11
Публикувано:
преди 11 минути , дядо Пепи каза:

Нека дам и аз моите 5ст. След изхода от с.Ресилово по посока Сапарева баня се намира "Райски кът Мариана". Добра кухня, прилични цени, много приятни и добре поддържани детски полщадки. 

Тъкмо щях да пиша за това място. Много ми хареса, има къщички с капацитет 40 човека, басейн, джакузи. Много вкусна храна.

C318705B-BEE1-4F26-AAC3-D78ADDF03B01.jpeg.6970cde8010acbcff7d997b1f8c4a797.jpeg

 

04294733-A39F-4C0E-A0E5-309F79C5DDD3.jpeg.a307c27bf0a282cf98da515b93257288.jpeg

  • Харесвам 7
Публикувано:
преди 15 минути , Цвете каза:

Тъкмо щях да пиша за това място

Радвам се, че не съм единственият харесал това място. Определено, който реши да посети това място няма да съжалява.

  • Харесвам 1
Публикувано:
На 12.05.2021 г. в 12:37, Zaro каза:

 "При Роси" в Долна Градешница, по пътя за другото море.

 

В Долна Градешница ние дълги години спирахме на "Воденичката". Това беше последното заведение в дясно по пътя за Гърция. Уникално беше, винаги взимах пържоли за вкъщи. Пилешките им бяха огромни. Като се прибирах моят син винаги ме питаше "Мамо, носиш ли ми еднометрова пържола?". 🙂 

Сега са се преместили,  ето тук:

 

 

  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Eva eva каза:

Пилешките им бяха огромни

Това е специалитетът на Долна Градешница. Моята теория е, че приготвят пилетата и дебнат когато минават тирове. Когато се зададе тир, цялото село се строява и почва да мята пилетата под гумите.

 

 

  • Смея се 5
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 11.05.2021 г. в 15:25, Цвете каза:

Следващата е точно преди с. Хвойна - "Света Елена". Винаги е много вкусно всичко. Правят станимъшки лозови и зелеви сърмички, готвени ястия, домашни сладкиши, питурки /пърленки/. Имат тераса с чудна гледка.

Да споделя, че не съм очарован. Зелевите сармички (основно ориз, месо май не видях в тях) са приготвени с кимион, като комбинацията е интересна, но май само интересна... Имаше прясно агнешко, което беше много добре опечено и там забележки няма. Лозовите сармички според приятели, които поръчаха, бяха извадени от консерва/буркан. Другото основно за деня беше дроб сарма, която определено съдържаше основно ориз и дебела заливка. Тук определено получават двойка! Въпросните питурки не са лоши, но не са и нещо кой знае какво. Овчарската салата беше ОК. Не се оплаквам, но някак очаквах повече от мястото, а и някакво странно ценообразуване забелязах. Бяхме 11 човека на три маси и всички получихме закръглени до 10 лева сметки. Естествено, никой от нас не се зачете в тях, но направи впечатление на фона на леко свойското държание на  съдържателката, което засили ефекта...

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 минути , Duke каза:

Зелевите сармички (основно ориз, месо май не видях в тях) са приготвени с кимион, като комбинацията е интересна

Зелевите сармички в оня район винаги се приготвят с кимион. Не само, че е интересна комбинация, ами е задължителна. Ако не ти е било по вкуса, значи просто не са били направени добре. А лозовите еднакви ли са по форма, 100% са от консерва. Там се иска не е само майсторлък в завиването, ами и познаване на сорта. От всяко листо сарма не става. Има по-дебели, жилави, с "конци". Когато бях малък и гледах как майка ми сама си береше листата от лозите, ми беше много странно, ама после разбрах къде е ключът за бараката.

  • Харесвам 7
Публикувано:
преди 24 минути , Zaro каза:

Зелевите сармички в оня район винаги се приготвят с кимион.

Да, разбирам, но комбинацията с кисело мляко и пържени картофи в съчетание с усещане за кимион в зелеви сарми ми беше странна...

Публикувано:

Не знам за кимиона, но и ние веднъж сме сядали само във въпросното заведение  и не завторихме. Също едното поръчано беше дроб-сарма и съм със същите впечатления, включително за сметката.

  • Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Бистро "Водопада" между Лещен и Ковачевица. Не знам къде беше водопадът, но гледката от мястото беше невероятна, въпреки маранята. И понеже по-горе стана дума за лозови сармички, тук бяха отлични, с тънък лозов лист без конци.

 

20210802_133827.jpg.781f50ad3cc130cdaa2f690678709874.jpg

 

20210802_131819.jpg.20e40dabcdf5efa15d3e917ce3a9545a.jpg

  • Харесвам 8
Публикувано:
На 15.05.2021 г. в 10:03, Alexander каза:

Нямам опит, но ето едно място препоръчано от колега и проверено от мен.

Общо взето е капан тип лавка  на жп гарата в Якоруда.

Има вафли, кафе и телешки  кюфтета с домашни пържени картофи и сирене.

 

За две порции  платихме 5,80лв миналия август и беше много вкусно.

 

 

7DABB2C7-C53F-4143-987B-42F62C466446.jpeg

9FE5169B-B606-46DD-847E-EFB69E4E8C28.jpeg

Проверих ги преди седмица, бяхме  4 човека, ядохме 8 кюфтета, 2 огромни супени чинии с връх пържени -не бланширани със сирене, равняващи се  на 4 или 5 порции, голяма супена чиния с връх шопска  салата, 2 шуменски по 500мл и едно безалкохолно под 15лв всичко.

Ако нямаше пиене щеше да излезе по 3лв на човек.

На снимката са част от нещата, а салата е на половина. 

39F9414D-A85D-4E59-BD30-8CC29F3878D0.jpeg

  • Харесвам 9
  • Браво 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.