Прескочи до съдържание

Добра идея ли е пътуване до Париж през юли 2021 г?

Valia69

Препоръчани мнения

Здравейте! От няколко седмици обмислям това че тази година ми се иска със сина ми да посетим Париж към средата-края на юли месец по повод неговия рожден ден. Той доста изчете по темата, видяхме че WizzAir и Ryanair предлагат изгодни полети до летище Бове, откъдето после се хващало шатъл до Porte Maillot. Също така разбрахме че до края на юни се очаква да паднат почти всички по-сериозни мерки срещу КОВИД, които важат във Франция към момента (да отворят музеи, галерии, ресторанти, да се отмени вечерния час). Вярна ли е тази информация и най-вече, смятате ли че си струва сами да организираме пътуване дотам по това време на годината и на фона на пандемията? Също така, абсолютно всякаква информация, която имате относно Париж би била от полза - места за престой, информация за градския транспорт там, какво да посетим (освен световно известните забележителности, разбира се), дори и някои хубави ресторанти/кафенета в града. Благодаря предварително! 🙂

• Шок 1
Връзка към коментар

За съжаление да се каже със сигурност какво ще е положението в Париж от сега за юли или август е предизвикателство. Като цяло Европа е оптимистично настроена, че  ваксинациите до тогава ще са напреднали и броя заразени - спаднал. Може би някой от живеещите във Франция може да се включи с коментар.

Ако имате желание, резервирайте!

Ако имате възможност - в момента на купуването на билетите, купете ги с услуга с Flex. Това ще ви позволи да променяте полета си, ако се случи нещо неочаквано и неприятно. Цените на Флекса обаче са значително по-високи от базовата тарифа за самолетен билет.

https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/wizz-uslugi/wizz-flex

Пример:

wizz1.jpg.795c85ba71247e91565f7b4078d89f63.jpg

Имайте предвид, че ако в някакъв момент Франция реши че, примерно ще слага под 14 дневна карантина всички, които пристигат на територията й, без значение дали имат отрицателен PCR тест, ваксинационен сертификат или нещо, което си наумят, ако всичко затвори и излизането по улицата се разрешава само по уважителна причина, а вие точно в този момент трябва да летите и да сте на приятна екскурзия там - без такова допълнително плащане за промяна на резервацията ви, няма да можете да си смените датите на полета и ще ви изгорят билетите. Може да се жалвате на авиокомпанията, че не можете да се разхождате в страната, но позицията на авиокомпанията е, че не е нейна работа кой по каква причина пътува. Малко вероятно е да канселира полетите, а няма да смени вашите или да ви върне парите без флекса. Позицията на авиокомпанията е, че вие може да искате една седмица почивка там, но за други пътници, отново българи, да е важно просто да се приберат при семействата си в чужбина и мерките, които са проблем за вас, на доста други да не пречат.

Аз не вярвам лятото чаааак толкова да са зле нещата, че да има карантини и затваряне, Франция е страна с развит туризъм, но го казвам, защото в светлината на индийски и не знам си какъв нов щам, който се прихваща вече и из Европа, е невъзможно да се знае на 100% след 2-3 месеца какво ще е положението.

Ако цената на флекса не ви харесва, вземете най-евтината Базова "с малко багаж" - т.е. по една ръчна чанта 40/30/20 см, без да си избирате допълнително места, да чекирате куфари и т.н. Вярно за много хора не е истинска почивка, яко няма тежък куфар и кеф да погледаш небето от седалката до прозореца в самолета, но ако нещо се случи, ще изгорите със значително по-малко пари. А ако летите, на място от Франция ще си купите всички дреболии от което допълнително се нуждаете - от паста за зъби до чиста тениска 😉

Разъкайте търсачката на цени на Уиз тук: https://wizzair.com/bg-bg/poleti/tursachka-za-ceni

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

В приложението на ЕС "Re-open EU", за Франция пише, че от 9 Юни във страната ще допускат без ПСР тест, ваксинирани посетители от чужди държави. Също така тогава вечерния час ще е до 23 ч, а от 19 Май до 9 Юни ще е до 21 ч.@Роца дали можеш да потвърдиш за тези мерки от мястото на събитието? 

Screenshot_20210511_172155.jpg

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 10.05.2021 г. в 14:52, Coo каза:

Цените на Флекса обаче са значително по-високи от базовата тарифа за самолетен билет.

@Coo, това което си показала не е цена с флекс, а отделна тарифа, включваща много услуги 🙂

Флекс за полет София-Париж на 27 юли е 20лв.

image.png.dc781ec67f571b6de43b05b39fdbf177.png

Ако си купиш билет с него, може да правиш промени колкото пъти искаш, както и да добавяш допълнително услуги.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 16 часа, edbloom каза:

В приложението на ЕС "Re-open EU", за Франция пише, че от 9 Юни във страната ще допускат без ПСР тест, ваксинирани посетители от чужди държави. Също така тогава вечерния час ще е до 23 ч, а от 19 Май до 9 Юни ще е до 21 ч.@Роца дали можеш да потвърдиш за тези мерки от мястото на събитието? 

Screenshot_20210511_172155.jpg

Благодаря, че ми насочи вниманието към темата, че през седмицата съм на дигитален детокс, но си преглеждам известията от форума сутрин и вечер 😀

Накратко, в момента положението е както го пише в официалния сайт. Ако броят на заразени и хората в реанимация продължава да спада, броят на ваксинираните - да расте и индийският щам да не ни залее, посочените мерки ще останат в сила.

От тази седмица отпадна рестрикцията за придвижване в рамките на 10 км, от другата седмица ще отворят всички магазини, ресторантите ще могат да сервират навън (но само на половината маси), музеи, театри и кина ще отворят, но с ограничение на броя посетители на кв. метър и ще вдигнат вечерния час на 21 часа. Идеята е в началото на юли, преди отпуските, да може да се достигне едно почти нормално ниво на живот, макар и все още с някои ограничения. Но пак зависи от развитието на пандемията. Аз все пак оставам сравнителен оптимист (ама аз съм си такъв по природа), но за пътуване, бих взела вариант на билет или настаняване с възможност за анулиране, че не се знае знае ли се 🙂 .

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.