Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 часа, akair каза:

История с Wizz от Франкфурт:

https://offnews.bg/ikonomika/100-balgari-ostanaha-vav-frankfurt-zaradi-wizz-air-670997.html

Никой не коментира причините - лошо време или нещо друго..

Моето любопитство е събудено по-скоро от ниския брой на пътниците. Другите са ги извозили с полети на Луфти и БГ Ер или самолетът им си е бил полупразен поначало.

Публикувано:
преди 3 минути , Vanko каза:

Някой има ли опит/успех с подаването на жалби за повреден багаж? Уиз успяха да ми счупят лаптопа (както и фотоапарата).

Те къде бяха тези неща? В ръчния багаж, който са ти го сложили в багажното ли?

Публикувано:
преди 3 минути , Vanko каза:

Някой има ли опит/успех с подаването на жалби за повреден багаж? Уиз успяха да ми счупят лаптопа (както и фотоапарата).

За багажа не отговарят ли Swissport,които имат офис на Терминал 2 в София.

Публикувано:
преди 2 минути , dimitrov6 каза:

За багажа не отговарят ли Swissport,които имат офис на Терминал 2 в София.

Мисля, че не

OUR CUSTOMER AIRLINES

• Air Serbia
  • Bul Air
  • Bulgaria Air
  • Condor
  • Czech Airlines
  • Jet2.com
  • Lufthansa
  • Norwegian
  • Ryanair
  • Swiss International Air Lines
  • Thomas Cook Airline
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , tch каза:

Те къде бяха тези неща? В ръчния багаж, който са ти го сложили в багажното ли?

На мен ми бяха счупили колелца. Преди излизане, до лентата с багажа, има офис, в който се съставя протокол със щетата. По интернет изпратих снимки и попълних формуляр. Поискаха ремонта да е от лицинзирана работилница, която доста търсих.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Vanko каза:

В чекирания багаж ми бяха нещата. Полетът беше преди 3 дни, но чак сега си отварям багажа.

Това е вече зле! Няма как да докажеш.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Vanko каза:

В чекирания багаж ми бяха нещата. Полетът беше преди 3 дни, но чак сега си отварям багажа.

Не искам да наливам масло в огъня и да се правя на много отворен, но защо, по дяволите тези неща се намират там? И на мен ми трябва много лаптопа, понеже цялата ми работа е там, но понякога просто не го взимам, понеже нямам възможност да го пренеса. 

Не виждам как ще докажеш, че те са счупили каквото и да е. Успех все пак.

• Харесвам 2
Публикувано:

Май няма авиокомпания, която да носи отговорност, ако някой реши да носи подобни неща в чекирания багаж.

От общите условия:

14.3.2. АКО РЕГИСТРИРАНИЯТ БАГАЖ СЪДЪРЖА НЯКОЙ ОТ СЛЕДНИТЕ ПРЕДМЕТИ: 
a. пари, ценни книжа; 
b. бижута, благородни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; 
c. компютър, фотоапарат, видеокамера, мобилен телефон и други електронни или 
технически уреди и принадлежности за тях; 
d. официални, търговски или частни документи; 
e. пътни или други документи за самоличност; 
f. ключове; 
g. течности; 
h. лекарства; 
i. бързо развалящи се предмети;
j. произведения на изкуството;
k. предмети, изброени в параграф 14.3.1. 
НИЕ НЕ НОСИМ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАБАВЯНЕ, ЗАГУБА ИЛИ ЩЕТИ ПО ТЕЗИ ПРЕДМЕТИ.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , zzxxcc каза:

Май няма авиокомпания, която да носи отговорност, ако някой реши да носи подобни неща в чекирания багаж.

От общите условия:

14.3.2. АКО РЕГИСТРИРАНИЯТ БАГАЖ СЪДЪРЖА НЯКОЙ ОТ СЛЕДНИТЕ ПРЕДМЕТИ: 
a. пари, ценни книжа; 
b. бижута, благородни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; 
c. компютър, фотоапарат, видеокамера, мобилен телефон и други електронни или 
технически уреди и принадлежности за тях; 
d. официални, търговски или частни документи; 
e. пътни или други документи за самоличност; 
f. ключове; 
g. течности; 
h. лекарства; 
i. бързо развалящи се предмети;
j. произведения на изкуството;
k. предмети, изброени в параграф 14.3.1. 
НИЕ НЕ НОСИМ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЗАБАВЯНЕ, ЗАГУБА ИЛИ ЩЕТИ ПО ТЕЗИ ПРЕДМЕТИ.

И аз търсих същото... 

Публикувано:
преди 8 часа, akair каза:

Никой не коментира причините

Според приятелка, която живее там и е изпращала хора за София им е съобщено, че е заради времето.

Иначе сподели, че са ги настанили в хотел наблизо и още си чакат решение или поне част от тях

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)
преди 17 часа, akair каза:

История с Wizz от Франкфурт:

https://offnews.bg/ikonomika/100-balgari-ostanaha-vav-frankfurt-zaradi-wizz-air-670997.html

Никой не коментира причините - лошо време или нещо друго..

Какво му е на времето? Летище София - отворено, летище Франкфурт - отворено.  Напомня ми на онзи филм. 

Project4.png.f3caa61b4470db26feeff5801b1246ee.png

Project5.png.29eda38715d04d4ac8fc57eef2af13b7.png

Редактирано от Hollywood

Wizz Air сменят терминала на ROMA FCO от 15 декември. Вече ще са на Терминал 3. 

Цитат

We would like to inform you that Terminal 2 where we have provided our check-in activities so far at FCO is closed by Friday, 15th Dec. Starting from Saturday, 16th, December all check-in activities will be provided at Terminal 3, which is two minutes walking distance to Terminal 2.

We sincerely apologize for the inconveniences caused. Thank you in advance for your understanding.

От това не става ясно дали ще кацат и излитат от там или само ще предлагат чекин на друг терминал. Имам полети на Коледа, ще проверя как са нещата на място. 

Edit: Сега видях новина от преди година: 

Rome’s Fiumicino airport opens new international flights terminal 

Yesterday, Rome’s Fiumicino airport unveiled its new departures area for non-Schengen citizens — a large wing for international flights carved out of Terminal 3, showcasing avant garde architecture and materials and dedicated to Made in Italy design with its luxury brands and eateries. 

The new Area E was finally completed after years of travails, related to the bankruptcy of companies that were awarded the contract. It was inaugurated in grand style, with new Premier Paolo Gentiloni, Infrastructure Minister Graziano Delrio and CEO of Atlantia, Giovanni Castellucci in attendance. Atlantia, which merged with ADR (Rome’s airports operator, Ed’s note) in 2013, took the lead in developing the facility and accelerated the construction process.

“Today is an important milestone, but tomorrow we get back to work,” said Castellucci. “We start immediately on the next challenge of modernizing the Schengen area, demolishing Terminal 2 and building a new area that’s more modern and efficient.” He repeated the group’s mantra for Fiumicino: “We are different. We aren’t making it bigger, we’re restructuring areas that have become inefficient.”

The new space, about 90,000 square feet, cost €390 million. It has 14 boarding gates with “fingers;” eight remote boarding gates; 40 sales points with a strong presence of Italy luxury brands; 10 restaurants and cafes; three lounge areas; and a new baggage sorting system. 

Benetton, which owns Atlantia, has a clothing store there as well as outposts of its fast food group Autogrill (including the Bistrot Fiumicino and Caffè Kimbo brands).

Castellucci noted that non-Schengen passengers are a major focus since longer routes are more profitable and bring in passengers willing to spend more on Made in Italy products. The goal is to boost traffic from 44 million passengers currently by 6 million with the new Area E, and to hit 58 million by investing in a new T1 terminal and strengthening T3. 

Редактирано от Loverboy
  • Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте,

благодарение на @macf1an, малко доза настоятелност и дипломатична грубост се сдобих с оферта за парична компенсация от Уиз. Като алтернатива на парите ми предложиха безсрочни ваучери за билети на стойност паричната компенсация +15%. Вероятно вече е писано по-въпроса, но се затрудних да намеря подобна тема. Та ... някой има ли опит с тези ваучери, Аз лично се изкушавам, но все пак това е Уиз .... и ме е страх за подводни камъни.

• Харесвам 4
Публикувано:

Това пишат, а дали правилата са същите и за твоите - най-добре ги питай:

https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/wizz-uslugi/vaucher-za-podaruk/usloviya-svurzani-vaucheri#/

• Харесвам 1
Публикувано:
Здравейте!
Моля за помощ... Вчера си добавих Priority към полет, след като преминах към плащането и въведох данните от картата, първият път ми даде грешка и плащането не беше осъществено. След това направих 2-ри опит, който беше успешен, но при влизане в интернет банкирането ми, установих, че 2 пъти са дръпнали парите за Priority. Към кого следва да се обърна? Банката или Уиз? Въпросът може да ви се стори глупав, но за първи път попадам в такава ситуация...
Предварително благодаря!
Screenshot_2017-12-12-19-25-51.png.6251f00a522e1806283fc3b755b986d6.png

Публикувано:
преди 18 минути , mon4ita каза:
Здравейте!
Моля за помощ... Вчера си добавих Priority към полет, след като преминах към плащането и въведох данните от картата, първият път ми даде грешка и плащането не беше осъществено. След това направих 2-ри опит, който беше успешен, но при влизане в интернет банкирането ми, установих, че 2 пъти са дръпнали парите за Priority. Към кого следва да се обърна? Банката или Уиз? Въпросът може да ви се стори глупав, но за първи път попадам в такава ситуация...
Предварително благодаря!
Screenshot_2017-12-12-19-25-51.png.6251f00a522e1806283fc3b755b986d6.png

Напълно е възможно това, което описваш - ако първия път е имало грешка, доставчикът няма право да осчетоводи и двете трансакции, тоест, едната ще изчезне след време. Изчакай да видиш дали ще ти излезе в извлечението (ако е кредитна карта) два пъти, а ако си с дебитна - изчакай няколко дни и би трябвало едното да изчезне от списъка с трансакции.

Публикувано:
преди 34 минути , Боби каза:

Напълно е възможно това, което описваш - ако първия път е имало грешка, доставчикът няма право да осчетоводи и двете трансакции, тоест, едната ще изчезне след време. Изчакай да видиш дали ще ти излезе в извлечението (ако е кредитна карта) два пъти, а ако си с дебитна - изчакай няколко дни и би трябвало едното да изчезне от списъка с трансакции.

Окей, благодаря! А в случай, че трансакцията не изчезне, в сайта на УИЗ ли да подам оплакване?

На 13.12.2017 г. в 0:27, macf1an каза:

Това пишат, а дали правилата са същите и за твоите - най-добре ги питай:

https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/wizz-uslugi/vaucher-za-podaruk/usloviya-svurzani-vaucheri#/

Имам няколко въпроса:

1.Тези правила са за ваучери получени като някаква компенсация или обхващат и ваучерите получени за наети коли и буукинг резервации?

2. Сумите от всички ваучери натрупват ли се и мога ли да ги използвам едновременно?

3. Озадачи ме текста че полета трябва да бъде направен преди да е изтекъл срока нс ваучера. Дали е грешка в превода към български език? Или наистина не мога да си купя, примерно, полет през Септември с ваучер изтичащ през Юни?

Редактирано от КолЮ

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• Hakkâri Spor
    • menki
    • GlobeRider
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.