Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:
преди 7 часа, tara каза:

Преди ден се прибрахме от Тел Авив. На чек-ина ни питаха желаем ли да дадем багажа си за чекиране безплатно. Дадохме си куфарите и нямаше никакъв проблем. Аз си взех с мен дамската чанта, а мъжът ми камерата и една голяма икона, защото се притесняваше да не и счупят стъклото. Никакви проблеми не сме имали. Самата служителка на Уиз ни предложи както да си дадем куфарите, така и да извадим това, което е чупливо и ценно.

И на мен в София при бординга ми казаха, че не е нужно да нося куфарчето, а да го оставям на чек ин безплатно.

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 минути , Zaro каза:

С раници предполагам няма проблем?

И раници вземаха за багажното, най-вече към края на бординга.

Публикувано:
преди 3 минути , Zaro каза:

С раници предполагам няма проблем?

Ние пътуваме с едно куфарче и с една раничка. Куфарчето го даваме в трюма, раничката си остава с нас. Вътре в нея лаптоп, зарядни и по един кат дрехи, ако случайно стане някой сакатлък  с другия багаж. Досега не са ни я взимали, а винаги оставаме почти последни при бординга. Вече ще гледаме да идваме по-навреме.

Публикувано: (редактирано)
преди 32 минути , master_of_germs каза:

ако случайно стане някой сакатлък  с другия багаж

Мислил съм го това, би трябвало да е невъзможно - събират ти го на гейта/ до самолета и директно го товарят. Няма как да зчезне при разтоварването. Освен ако не се дава на чек-ин гишето, всъщност :biggrin: тогава рискът си е обичайния. Май мойто куфарче ще си го давам на гейта - благодаря за повода за размисъл!

Редактирано от 45#2
Публикувано:
преди 24 минути , Дани Магелани каза:

От раници до раници има разлика! Предполагам са взимали големите, които понякога са по-едри от куфар за ръчен багаж.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 29 минути , Alexander каза:

От раници до раници има разлика! Предполагам са взимали големите, които понякога са по-едри от куфар за ръчен багаж.

Да. Големи.

Публикувано:
преди 1 час, Дани Магелани каза:

Аз си пътувам с малката раница от малкия им ръчен багаж доскоро.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Боби каза:

Мислил съм го това, би трябвало да е невъзможно - събират ти го на гейта/ до самолета и директно го товарят. Няма как да зчезне при разтоварването. Освен ако не се дава на чек-ин гишето, всъщност :biggrin: тогава риска си е обичайния. Май мойто куфарче ще си го давам на гейта - благодаря за повода за размисъл!

Да, точно на гишето ги даваме, бях писал защо, по-рано в темата. Особено на връщане. Mistress of germs има навика да си купува разни сосове и други кулинарни нещица в обеми над 100 мл, за да експериментира в кухнята.

А аз си купих нова раница точно прведи УИЗ да обявят, че сменят политиката за малък и голям ръчен багаж, така че гледах да влиза в едновремешните размери. Явно затова не ми правят проблеми по гейтовете.

Брандираната кредитна карта на Уиз и ДСК май скоро ще е реалност?

Появила се е в тарифата на банката, но още няма нищо официално в сайта. Можете да потърсите за "DSK-Wizz Air" в документа и ще ви излезе, макар, че пише, че е за специфични клиентски сегменти... и евентуално може да е предназначена за служители на Уиз в БГ.

Редактирано от yordanov
  • Шок 1
  • Замислям се 1

А тази карта ще си е като обикновенна кредитна в смисъл ще се кандидаства по нея и чакаш одобрение въз основа на заплата,осигуровки...и само за Уиз ли ще може да се ползва. Ако е като тази на цкб на българия еъ където има до 5% в най-добрия случай...

п.с. По-смотана банка не можа ли да изберат

Редактирано от Ivko
Публикувано:

Обикновено като правят такива карти са си нормални кредитни, кандидатства се нормално и си ги ползваш навсякъде. Процента кешбек за Уиз може да е по-голям отколкото за всичко друго. Ако решат, че си перспективен клиент може да ти предложат картата направо, без да ти гледат доходи и прочие.

И 5% си е направо много, все пак не сме в Щатите...

Това общ опит де, не конкретно с тази карта

• Харесвам 2
преди 20 минути , Ivko каза:

А тази карта ще си е като обикновенна кредитна в смисъл ще се кандидаства по нея и чакаш одобрение въз основа на заплата,осигуровки...и само за Уиз ли ще може да се ползва. Ако е като тази на цкб на българия еъ където има до 5% в най-добрия случай...

п.с. По-смотана банка не можа ли да изберат

Нямам идея. Имаше преди време информация тук, че такава карта се готви и гледам, че се е появила в тарифата на банката. Нищо повече не знам.

Също така, картата е сложена в графа "Специфични клиентски сегменти", а не "Масови клиенти", така че може да има някаква уловка.

Сигурен съм, че ако някой има повече инфо, ще сподели.

П.С ДСК е собственост на OTP, която е унгарска банка - най-логично е да работят с нея.. а и е доста читава от моя гледна точка, но това е за друга тема.

Редактирано от yordanov
  • Харесвам 1
Публикувано:

Аз имам кредитна на цкб bulgaria air ама нито веднъж не съм я ползвал за билети то условието е от техния сайт мисля да купуваш,а аз до сега от други сайтове съм вземал където ми идват по-добри цени.Тази на Уиз не знам може да е с натрупване на Уиз кредит ама с тая такса от 45лв годишно...

Публикувано:
Just now, Ivko said:

Аз имам кредитна на цкб bulgaria air ама нито веднъж не съм я ползвал за билети то условието е от техния сайт мисля да купуваш,а аз до сега от други сайтове съм вземал където ми идват по-добри цени.Тази на Уиз не знам може да е с натрупване на Уиз кредит ама с тая такса от 45лв годишно...

Най-вероятно ще получаваш безплатно членство в уизз дискаунт клуб и ще трупаш уизз кредит за покупки като в другите държави, в които я има.

• Харесвам 3
преди 17 часа, Дани Магелани каза:

Преди две седмици летях от Берлин до Будапеща и от Будапеща до София с Уиз,като и в двата случая раницата остана с мен.Дори куфарчето на дъщеря ми  не сложиха в багажното.Впрочем така беше и при бординга  на отиване към Берлин от София с Ryanair,като служителката изрично подчерта,че раницата може да остане с мен,но куфарчено беше натоварено в багажното.

Редактирано от Georgie
Публикувано:

Аз бях пуснала информацията за тази карта-миналата година. Тогава нагласите бяха, че ще започнат да я предлагат до края на годината. Типично по нашенски...не се знае коя година....

• Харесвам 1
Публикувано:

Току що чекирах себе си и придружител. И в двете посоки системата ни разпредели на един ред и от една и съща страна, но не сме един до друг - пътека и прозорец. Горкият човек, който се падне между нас:lol:

Публикувано:

Вчера чекирах днешен полет-единия пътуващ от резервацията беше с приорити, аз -не. Местата ни бяха едно до друго и на първия ред! -1Е (за приоритито) и 1F(за мен :) ). Миналата седмица, за полета на отиване бяхме през човек - пътека и прозорец 4D и 4F- пак имаше едно приорити .

Багажа взимаха само на най последните. В София чух едната жена от персонала как се уговаряха с другия и колега да се вземат само10 куфара, в Бари днес взеха 20 -изброих ги, защото и аз бях от последните, но не ми взеха багажа.

Публикувано:
преди 11 часа, Eti* каза:

Аз бях пуснала информацията за тази карта-миналата година. Тогава нагласите бяха, че ще започнат да я предлагат до края на годината. Типично по нашенски...не се знае коя година....

Аз питах една приятелка от ДСК за картата, но в нейния офис не са и чували за тази карта:) 

• Смея се 1
Публикувано:
преди 59 минути , Алекс каза:

Аз питах една приятелка от ДСК за картата, но в нейния офис не са и чували за тази карта:) 

Хаха ужас, а тогава защо им седи в листата с такси и тарифи странно,а в сайта верно няма никаква информация?! Освен да е стара информацията от времето когато е трябвало да я издават, но нещата са се провалили и не са си сменяли инфото.

Между другото дали работи схемата още за чекин от старата версия на сайта?

Публикувано:
преди 1 минута , Ivko каза:

Хаха ужас, а тогава защо им седи в листата с такси и тарифи странно,а в сайта верно няма никаква информация?! Освен да е стара информацията от времето когато е трябвало да я издават, но нещата са се провалили и не са си сменяли инфото.

Между другото дали работи схемата още за чекин от старата версия на сайта?

вече не, за съжаление 

Публикувано:
преди 14 часа, bobole4e каза:

Вчера чекирах днешен полет-единия пътуващ от резервацията беше с приорити, аз -не. Местата ни бяха едно до друго и на първия ред! -1Е (за приоритито) и 1F(за мен :) ). Миналата седмица, за полета на отиване бяхме през човек - пътека и прозорец 4D и 4F- пак имаше едно приорити .

Багажа взимаха само на най последните. В София чух едната жена от персонала как се уговаряха с другия и колега да се вземат само10 куфара, в Бари днес взеха 20 -изброих ги, защото и аз бях от последните, но не ми взеха багажа.

Вече може ли от една резервация единият да е с приорити, адругият(-ите) - не. Или и вие сте с бебе ?

Явно е на случаен принцип, щото моите места ги разхвърля.

Редактирано от Zaro
Публикувано:
преди 29 минути , bibi каза:

Вече може ли от една резервация единият да е с приорити, адругият(-ите) - не. Или и вие сте с бебе ?

Явно може, аз също се изненадах. Двама възрастни бяхме, без деца. На една резервация двата(в случая четири-защото бяха отиване-връщане) билета.

Можеше също и само в едната посока да се вземе приорити. При чекирането стана всичко, не предварително, при закупуването на билетите

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Branko
    • jorrro
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.