Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 51 минути , cybersimo каза:

1 wizz air credit на каква сума се равнява?

1 евро. Но никога не ти дават кръгла сума, а точно 10% от платеното без евентуални не включени в цената данъци и такси. Зареждат го в евро.

Публикувано:

Здравейте,

Предстои ми полет в сряда , но поради здравословни причини не можем да пътуваме.

Въпросът ми е възможно ли е да се сменят имената на билете , тъй като сме намерили кой да отиде на наше място ( става дума за 2бе билети )  и билетите са купени чрез wizzair discount club ?

Благодаря предварително

Публикувано: (редактирано)

преди 1 минута , Dakich каза:

Здравейте,

Предстои ми полет в сряда , но поради здравословни причини не можем да пътуваме.

Въпросът ми е възможно ли е да се сменят имената на билете , тъй като сме намерили кой да отиде на наше място ( става дума за 2бе билети )  и билетите са купени чрез wizzair discount club ?

Благодаря предварително

Сменят се с такса за промяна на име, но ако са взети с карта няма начин.

Редактирано от Ivko
Публикувано:
преди 2 минути , Ivko каза:

Сменят се с такса за промяна на име, но ако са взети с карта няма начин.

Предполагам трябва снямата да стане по телефона с техните консултанти, а каква е таксата ?

преди 2 минути , Dakich каза:

Предполагам трябва снямата да стане по телефона с техните консултанти, а каква е таксата ?

Цитат

Можете да променяте името на пътника до 3 часа преди планирания час на заминаване!

Ще бъде необходимо да платите таксата за промяна на име от 91,00 лв. за всяка отсечка от полета си:

Моля, имайте предвид, че ако заявите промяна на полет чрез кол центъра на Wizz Air, ще бъде приложена такса за трансакция чрез кол центъра.

Не мисля,че си струва..

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 1
Публикувано:

Ако си букна полет с услугата  Fare Lock за конкретна дата и на другия ден преди да съм го платил видя, че цената на същия полет е по-ниска възможно ли е да си взема новия полет? Стария предполагам ще се анулира, като изтекат 48-те часа?

Публикувано:
преди 18 минути , Dakich каза:

Здравейте,

Нещо ми се върти, че при здравословни причини имаш някакви права, но по-добре прегледай условията или изчакай да се включи някой по-знаещ от мен и да ти подскаже.

преди 58 минути , Dakich каза:

Здравейте,

Благодаря предварително

Свържи се с чат и опиши болестта - не е невъзможно да върнат сума като уизкредит или да ви дадат възможност да промените датите. Условията им са доста рестриктивни  /операция, счупвания, смърт на близък родственик и т.н. /срещу такива промени, но в общите им условия са описани случаите, когато това е възможно.

Смяната на имена като правило не е изгодно финансово.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте група,имам един въпрос. Преди седмица си чекирах билета за България от Барселина,но след всичко направено и завършено от мен,не съм обърнала внимание на имети ми че не е по лична карта,а директно се е птехвърлило от гугъл и така съм записана с това име в профила на приложението си. Не зная дали да звънна за да попитам директно самолетната компания какво следва след като съм направила чекинга. Помагайте

Публикувано:
преди 49 минути , Dakich каза:

Здравейте,

Благодаря предварително

Таньо ме е изпреварил с общо взето същия съвет, който и аз мога да дам.

Смяната на име не е най-изгодната възможност.

Ако можете да удостоверите с документи здравословната причина, заради която няма да се пътува... и тя бъде приета за достатъчно уважителна от авиокомпанията, ще можете да си върнете платеното за това пътуване като кредит към профила, от който са направени билетите.

За целта е нужно да се обадите на авиокомпанията на импулсните телефони и да изясните с техен представител, дали биха уважили искането ви.

По мои наблюдения Уизер са най-човечни към подобни казуси.

Успех!

преди 43 минути , Ivko каза:

Ако си букна полет с услугата  Fare Lock за конкретна дата и на другия ден преди да съм го платил видя, че цената на същия полет е по-ниска възможно ли е да си взема новия полет? Стария предполагам ще се анулира, като изтекат 48-те часа?

Няма никакъв проблем. Накъде при плащането излиза съобщение за дублиране на резервация, но просто го пренебрегваш и си правиш плащането.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 17 минути , mitkobiker каза:

За целта е нужно да се обадите на авиокомпанията на импулсните телефони и да изясните с техен представител, дали биха уважили искането ви.

Дори не е нужно да се звъни на импулсни телефони. Всичко може да се направи през тяхната форма в сайта, като отговорът е в рамките на няколко дни. На мен ми възстановиха цялата сума по картата, от която съм платила.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 минути , mitkobiker каза:

Няма никакъв проблем. Накъде при плащането излиза съобщение за дублиране на резервация, но просто го пренебрегваш и си правиш плащането.

А ако е букнат с  Fare Lock  с дискаунт карта и преди плащането срока на картата изтече си запазва цената, която се е получила с отсъпката нали така?

преди 28 минути , Mimka каза:

Дори не е нужно да се звъни на импулсни телефони. Всичко може да се направи през тяхната форма в сайта, като отговорът е в рамките на няколко дни. На мен ми възстановиха цялата сума по картата, от която съм платила.

Твоят случай беше специфичен и предполагаше такова решение от страна на Уизеър.

Нека звъни, още повече че не е споменал причината за невъзможност за пътуване.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Таньо каза:

Условията им са доста рестриктивни  /операция, счупвания

С баща ми точно това не мина преди време. А си беше сериозно счупване и сериозна операция.

• Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Zaro каза:

С баща ми точно това не мина преди време. А си беше сериозно счупване и сериозна операция.

Губил съм билети по силно уважителни причини - отказваха всякакъв разговор по темата, но ... в последно време са по-толерантни.

Чета във форума за казуси в полза на потребителя, който преди три години звучаха като фантастика. Конкуренция! :)

Трябва да се опитва.

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 минута , Таньо каза:

Губил съм билети по силно уважителни причини - отказваха всякакъв разговор по темата, но ... в последно време са по-толерантни.

Чета във форума за казуси в полза на потребителя, който преди три години звучаха като фантастика. Конкуренция! :)

Трябва да се опитва.

Губила съм билети много пъти, поради невъзможност да пътувам. Последният път за близо 200 лв.

Не съм търсила варианти за връщане на парите. Понякога печелиш, друг път губиш. Вие да сте здрави!

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако билета е купен с кредитна карта, която има застраховка, здравословните причини обикновено са достатъчни за възстановяване на парите.

преди 6 часа, niki2ali каза:

Здравейте група,имам един въпрос. Преди седмица си чекирах билета за България от Барселина,но след всичко направено и завършено от мен,не съм обърнала внимание на имети ми че не е по лична карта,а директно се е птехвърлило от гугъл и така съм записана с това име в профила на приложението си. Не зная дали да звънна за да попитам директно самолетната компания какво следва след като съм направила чекинга. Помагайте

Зависи каква е разликата. Ако има малки разлики в някои букви, такива грешки се приемат и можете да си летите. Ако е съвсем различно име, ще трябва да смените името със съответната такса или да си купите нов билет.

Не е нужно в билета да са всичките имена по лична карта, стига имената в билета да ги има в личната карта. Т.е. спокойно може да е пропуснато презиме, фамилия с тире и подобни.

Публикувано:

Бебето беше вдигнало температура 1 ден преди полета и решихме да не летим. Върнаха по 50% от сумата за него и майката, представихме само болничен лист от прегледа. В самия ден на полета бебето си беше пушка, но решихме да не рискуваме :) Та мисълта ми е, че не пречи да се опита, заболяването е адекватна причина, и ако не пълно, то поне частично може да върнат парите. 

• Харесвам 8

Чудех се къде да питам,реших че тук е най-подходящо.Опитвам се да си сваля мобилното приложение на Уиз.

П.П.Успях.Не видях,че ми дава опция да го отворя през гугъл плей

Редактирано от Мари Николова
Публикувано:

Приемат ли мобилни бордни карти на летището в Катания?Правилно ли разбирам,че ако не приемат може да ми издадат бордна карта безплатно?

Публикувано:

някой назад се беше оплакал, че са досадни такива въпроси, но за разлика от RyanAir, които поне имат списък на летищата, на които не се приемат мобилни бордни карти, при Wizz трябва да се гадае или да се пита, та и аз съм със същия въпрос за Мадрид..... с това малко време за чекиране, когато няма купени места, подобни въпроси са си актуални

Мари, почти съм сигурна, че преди година си минахме на Катания с мобилните карти, но се надявам още някой да ти потвърди.

• Харесвам 2
преди 47 минути , Мари Николова каза:

Правилно ли разбирам,че ако не приемат може да ми издадат бордна карта безплатно?

Не. Ако нр приемат, си задължена да я имаш разпечатана, иначе такса да ти я разпечатат те.. 

Но понякога и пдф на телефона минава.

Цитатът на Мари ми е убягнал.  Уиз омекват доста ;)

Редактирано от 45#2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• Branko
    • jorrro
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.