Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 минути , antea каза:

някой назад се беше оплакал,

Извинявам се:)Може би е добре да се пусне нова тема точно за такива въпроси,особено сега когато и Раян съкратиха времето за чекиране.

На сайта на Уиз излиза това съобщение:

Възможно е онлайн и мобилното чекиране да не се предлагат на някои летища.
В тези случаи се предлага чекиране на летището безплатно

Ако е така няма проблем за което и да е летище.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , antea каза:

някой назад се беше оплакал, че са досадни такива въпроси, но за разлика от RyanAir, които поне имат списък на летищата, на които не се приемат мобилни бордни карти, при Wizz трябва да се гадае или да се пита, та и аз съм със същия въпрос за Мадрид..... с това малко време за чекиране, когато няма купени места, подобни въпроси са си актуални

Мари, почти съм сигурна, че преди година си минахме на Катания с мобилните карти, но се надявам още някой да ти потвърди.

На Мадрид винаги минаваме с телефона . Даже последния път бяха доста учтиви и ни предложиха по голямия  ръчен багаж да го вземат още на чекинга безплатно !!!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 17 минути , Julian999 каза:

Даже последния път бяха доста учтиви и ни предложиха по голямия  ръчен багаж да го вземат още на чекинга безплатно !!!

Това не се дължи на учтивост, а на багажна политика. Просто е станало по-бързо, а и по-удобно, отколкото да ви го вземат после на гейта.

Публикувано: (редактирано)

Горните мнения ме подсещат за другия въпрос.На всяко ли летище можеш да си оставиш ръчния на чекинга безплатно или е по преценка на служителите?

Съжалявам ако пак задавам досаден въпрос,просто отдавна не съм пътувала с Уиз:huh:

Редактирано от Мари Николова
Георги Василев
Публикувано:

И аз имам питане. Предстои полет само с ръчен багаж и получих това в мейла

"Cabin baggage: Passengers are allowed to carry only one piece of cabin baggage. The maximum allowed dimension of cabin baggage is of size 55x40x23cm, but if your cabin baggage is larger than 40x30x18cm you can only take it onboard by paying a fee."

Не разбирам, честно, а и след Октомви не съм летял с тях и не съм на ясно... :huh:

преди 15 минути , Георги Василев каза:

"Cabin baggage: Passengers are allowed to carry only one piece of cabin baggage. The maximum allowed dimension of cabin baggage is of size 55x40x23cm, but if your cabin baggage is larger than 40x30x18cm you can only take it onboard by paying a fee."

Не разбирам, честно, а и след Октомви не съм летял с тях и не съм на ясно... :huh:

Означава, че имаш право на 1 брой ръчен багаж до 55x40x23, но ако е по-голям от 40x30x18, може да ти го вземат на гейта и да го натоварят в багажното. В този случай може да си извадиш и вземеш с теб в кабината ако имаш нещо като лаптоп, например. 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Георги Василев
Публикувано:
преди 6 минути , Фичо каза:

Означава, че имаш право на 1 брой ръчен багаж до 55x40x23, но ако е по-голям от 40x30x18, може да ти го вземат на гейта и да го натоварят в багажното. В този случай може да си извадиш и вземеш с теб в кабината ако имаш нещо като лаптоп, например. 

Ама няма да ми търсят такси и прочие щото това by paying fee, ме хвърли в тъча. :)

Публикувано:

Относно "досадните" въпроси, задавайте ги смело, темата е точно за това :)

Обмислях дали да се отдели на друго място информацията къде се приемат и къде не мобилни карти, но ме притеснява давността и. Т.е. едва ли може ако веднъж ме минали с мобилна, това да гарантира, че отсега нататък винаги ще минаваме. Знам че рискът е малък, но потенциалната щета от купуване на чекиране на летището е сериозна. За това и предпочитам да нямаме "официален" такъв списък. Подвеждаща информация, че в даден бизнес салон на Дайнърс има уиски, а всъщност няма е едно, когато трябва да платиш ХХ евро заради подвеждаща информация за мобилен бординг пас е друго :) 

Подобно разклонение на тема освен това неимоверно увеличава модераторската работа, и в момента ни е голям зор да делим мненията измежду "въпроси" и "промоции", какво остава и ако се разделят още разклонения. Повечето знаят, че не ми допадат дългите и километрични теми, но си има причини тези за Уиз и Раян да не се цепят агресивно :)

С две думи - пускайте си досадните малки въпросчета тук, няма по-подходящо място за целта. Ако някой мисли, че има добро предложение за организация на информацията, нека ми пусне лично съобщение или тема в подфорума за новини и препоръки, за да не цапаме темата тук. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, Мари Николова каза:

Приемат ли мобилни бордни карти на летището в Катания?Правилно ли разбирам,че ако не приемат може да ми издадат бордна карта безплатно?

преди 2 часа, antea каза:

някой назад се беше оплакал, че са досадни такива въпроси, но за разлика от RyanAir, които поне имат списък на летищата, на които не се приемат мобилни бордни карти, при Wizz трябва да се гадае или да се пита, та и аз съм със същия въпрос за Мадрид..... с това малко време за чекиране, когато няма купени места, подобни въпроси са си актуални

Мари, почти съм сигурна, че преди година си минахме на Катания с мобилните карти, но се надявам още някой да ти потвърди.

Да.Миналата година  и в Катания и в Мадрид минах с  мобилни бордни карти.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 56 минути , Георги каза:

:)...

Обмислях дали да се отдели на друго място информацията къде се приемат и къде не мобилни карти, но ме притеснява давността и. ...

А не е ли по-добре да изчистим въпроса дали е възможно pdf файла, предназначен за принтиране на хартиената бордна карта, дали минава, ако се покаже на екрана на мобилно устройство (телефон, таблет, …) .

Има ли риск да не го признаят.

Според мен, винаги може да възникне ситуация, при която на хартиената бордна карта да не може да се прочете баркода и тогава при бординга персонала нещо си гледа по нея. Същото гледане могат да си го направят и на съответното екранче.

И друг път съм писал - синът ми минава само така, което, разбира се, не значи, че може да обобщим за всички летища и авиокомпании.

• Харесвам 5
преди 24 минути , ven62 каза:

А не е ли по-добре да изчистим въпроса дали е възможно pdf файла, предназначен за принтиране на хартиената бордна карта, дали минава, ако се покаже на екрана на мобилно устройство (телефон, таблет, …) .

Не знам дали може да се изчисти въпроса така че да е валидно за всички летища, но мога да докладвам, че няколко пъти съм експериментирал (подсигурен с хартиена разпечатка) и съм минавал с показване на pdf-а на бордната карта от телефона на летище София, Терминал 1.  
Същите pdf-и обаче нещо не ги разпозна скенера на летището в чужбина (вече не помня кое), но служителката на гейта не настоя за хартиена бордна карта, а просто въведе нещо  на компютъра на гейта, предполагам ето този стринг под баркода: 

image.png.fc8d17b30bec543f05744805760993ed.png

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 7

Аз съм минавала на летището във Варна с pdf файл,въпреки,че по едно време твърдяха,че не може.Първо попитах служителката дали може,тя не беше сигурна,но пробва с четеца и стана.

преди 15 минути , Фичо каза:

Същите pdf-и обаче нещо не ги разпозна скенера на летището в чужбина (вече не помня кое), но служителката на гейта не настоя за хартиена бордна карта, а просто въведе нещо  на компютъра на гейта, предполагам ето този стринг под баркода: 

image.png.fc8d17b30bec543f05744805760993ed.png

Не са били същите pdf-и. ;)

--------------------

Заяждам се с теб, щото някъде прочетох, че не искаш/можеш да пишеш пътепис.

Я виж колко мнения имаш - значи можеш да се изразяваш.  :rtfm:;):lol:

Освен това щом аз мога да пиша пътепис, значи почти всички могат. Ти - със сигурност.:ok:

т.е. не се опитвай да оправдаеш мързела си. ;)

Редактирано от ven62
  • Смея се 3
  • Замислям се 1

В потвърждение на правилото, че цените се нормализират след стартирането на линията, в момента има цени по 70-80 лв на посока до Лишбуа и то за дати през следващите няколко седмици.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 8
  • Благодаря 1

Проблемът с ПДФ файловете е, че трябва с пръсти да увеличиш и центрираш баркода, така, че да не е размазан. Минавала съм с пет такива от един телефон и останалите на опашката искаха да ме линчуват:lol:

Редактирано от Звелина
  • Харесвам 2
  • Шок 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Звелина каза:

Минавала съм с пет такива от един телефон и останалите на опашката искаха да ме линчуват:lol:

Оооо, ти ли беше ?!?  :ireful::angry:

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 5 часа, Мари Николова каза:

Приемат ли мобилни бордни карти на летището в Катания?Правилно ли разбирам,че ако не приемат може да ми издадат бордна карта безплатно?

Приемат!

Според мен на единствените едно или две летища, на които не приемат все още мобилните бордни карти, те няма да могат да се свалят през приложението на Уиз, толкова е просто. 

• Харесвам 2
Преди 1 час, stanislavpp каза:

Приемат!

Според мен на единствените едно или две летища, на които не приемат все още мобилните бордни карти, те няма да могат да се свалят през приложението на Уиз, толкова е просто. 

Проблема е,че това го разбираш едва 48часа преди полет:)

Поста на Фичо от темата за Раян ми беше полезен.Раян дават списък на летищата,които не приемат мобилни бордни карти.Би следвало всички останали да приемат,а в голяма степен те се дублират с дестинациите на Уиз.Щом може да се мине с мол.бордна карта на Раян,би трябвало да може и с тази на Уиз.

• Харесвам 6
Публикувано:
На 12.05.2018 г. в 18:39, master_of_germs каза:

И ние не сме. Силно се надявам да не правят мизерни номера и всички да го получим преди евентуалната промоция за РД на WIZZ.

Простете невежеството ама кога е "партито" за рожден ден? И какво се очаква като промоция, обичайните 20% преди таксите или нещо по-смислено?

Сега в събота. Така че в петък вечер ще се будува. Обичайно пускат промоция 2 билета на цената на 1 (тоест един билет на нормална цена, а за втория билет се плащат само 8 евро, които са им таксите за плащане). Но имаше една-две години, в които се скръндзееха и пускаха 25-30% намаление вместо 2 в 1.

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

един път май промоцията беше нов уебсайт, ама не ги следя много внимателно...

• Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• nadia
    • frequent_flyer
    • kakadu
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.