Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Отново промяна в правилата за багажа, този път въведена мимоходом и без дата - тоест влиза в сила веднага.

Новото е, че вече единствено закупилите Приорити могат да качат багажа си в кабината, всички останали багажи ще се превозват задължително в багажното.

• Шок 2
Публикувано: (редактирано)
преди 6 минути , Edem каза:

Отново промяна в правилата за багажа, този път въведена мимоходом и без дата - тоест влиза в сила веднага.

Новото е, че вече единствено закупилите Приорити могат да качат багажа си в кабината, всички останали багажи ще се превозват задължително в багажното.

И аз видях банер, но като кликнеш на него, текстът е, че няма да имаш сигурност, а не че 100% ще ти го вземат.

Ти къде чете?

Редактирано от 45#2
Публикувано:

Аз съм с две ръце ЗА. Забелязвайки последно време все повече хора си вземат вече приорити и айде сега 12лв не е болка за умиране, а и не са задължителни. Лично на мен ми омръзна да не мога да си сложа багажа над мястото ми, а понякога даже и да не мога изобщо въпреки,че съм си платил. И нека се научат,че раници, дамски чанти и всякакви торбички се слагат под седалката, но нали искат да им е широко и хитреят. За тази цел да си вземат и широки седалки АМАН.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 26 минути , Edem каза:

A дали все още може да се чекира куфар безплатно преди секюрити или всички куфари ще се събират на гейта?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 46 минути , Боби каза:

И аз видях банер, но като кликнеш на него, текстът е, че няма да имаш сигурност, а не че 100% ще ти го вземат.

Ти къде чете?

В общите правила:

Screenshot_2018-06-22-10-36-30.png

Публикувано:
1 hour ago, Edem said:

От мое наблюдение мога да споделя , че взимат ръния багаж само на първата половин от хората , останалите послени обикновено минават без да им взимат ръчния

Публикувано:

Подозирам,че рязко ще се увеличи броя на пътниците с торбички на гейта😄

Имам няколко с логото на летище София,ако на някой му потрябва🙂

• Смея се 5
Публикувано:

Не се наиграха, мамkа му... Почват сериозно да ми лазят по нервите и ще ги уволнявам скоро. Аз ще си тръгна с компютъра и те ще ми го сложат в каргото, защото, разбираш ли, нямам право на ръчен багаж. Excusez-moi? Трябва да си плащам за удоволствието да си нося чантата в ръцете? Зимата очаквам да има подобна политика и за големите якета. Искаш топло - 10 евро, иначе якето в каргото 😲

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:

С тази политика директно ги отписвам, ще имат да взимат. Открай време се вмествахме с ранички в малкия им ръчен багаж и ни вършеше работа идеално. И достатъчно място имаха и в самолетите. После малкия багаж стана голям и мястото взе да не стига. А наказаните - тези с по-малко багаж, раничките под седалките, тези с по-големия багаж (без да са платили повече) с багажа в багажниците и по-нашироко. Сега пък съвсем, много евтин ще ми излезе билета като ми потрошат фотоапарата или лаптопа. Да ама не, успех им желая 🙂

Публикувано:

Хора, не реагирайте първосигнално.

И преди взимаха багажи и даваха да се вадят и качват на борда документи и ценности. Трябва да са луди да забранят и това.

Призовавам към размисляне преди абсурдни крайни изказвания.

Публикувано:

Мрънкате ама после пак с тях ще летите, като не намерите билети по 9 евро с друга компания 😁 защото каквото й да си говорим последно време цените на Уиз са доста под нормалните за определен сезон и не виждам проблем на който му са ценни апаратите и тем подобни неща да си плати 12лв. и в повечето случай и с това приорити цената на билета пак ще е под ценовата листа на останалите, където ще намерите. Недоволни вечно ще има ама то си има един израз  'всяко удоволствие се заплаща'.А за който не му харесва си има и нормални авиокомпании.

п.с.Това е мое мнение и не е насочено към никой и не искам никой да се чувства обиден от думите ми 😘

• Харесвам 12
Публикувано:

Аз не дьржа багажа да е при мен, но това висене 30-40 минути пред лентата не ми е ОК. Това е единственото, което може да ме стимулира за приорити. Ако се налага, де

• Харесвам 2
Публикувано:

Честно казано ми е много по-удобно да не нося багаж в самолета.Но пластмасовите куфарчета за ръчен багаж много лесно се чупят като ги мятат със засилка в багажното,а не можах да  свикна с раница. При последният полет уж  огледах много добре в какво състояние ми връщат куфарчето,но не съм забелязала една хубава пукнатина.Едва ли да издържи дълго.Те ,Уиз всъщност ми го купиха преди години, след като ми изпочупиха старото, освен да им дам пак такава възможност.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, randi каза:

И аз се чудя какво ще става с лаптопи и фотоапарати. Не са си описали добре новите условия. 

Аз се чудя и за външните батерии, които много хора ползват и са забранени като цяло в чекирания багаж (но и никой не проверява де). 

Ето директно от сайта на Уиз, но то общо взето важи за всички а/к.

Цитат

Whether or not a lithium battery can be carried by air depends on its configuration and either Watt-hour (Wh) rating (for rechargeable) or Lithium Content (LC) (for non-rechargeable).

When carrying consumer electronic devices (watches, calculating machines, cameras, mobile phones, laptop computers, camcorders, etc.) containing lithium or lithium ion cells or batteries, spare batteries must be individually protected to prevent short circuits (by placement in original retail packaging or by otherwise insulating terminals, e.g. by taping over exposed terminals or placing each battery in a separate plastic bag or protective pouch) and carried in cabin baggage only. 

Don’t put spare batteries in your checked-in baggage!

In addition, each installed or spare battery must not exceed the following:

• Lithium metal or lithium alloy batteries cannot contain more than 2 grams of lithium.
  • Lithium ion batteries cannot have a watt-hour rating of more than 100 Wh.

Lithium ion batteries exceeding a watt-hour rating of 100 Wh but not exceeding 160 Wh may be carried as spare batteries or in equipment in cabin baggage only, after the approval of Wizz Air.

No more than two (2) individually protected spare batteries with watt-hour rating between 100 and 160Wh may be carried per person.

Някого питали ли са го дали има външна батерия преди да му вземат куфара пред гейта, че мен, до колкото помня, не са.

Публикувано:
преди 22 минути , yordanov каза:

Аз се чудя и за външните батерии, които много хора ползват и са забранени като цяло в чекирания багаж (но и никой не проверява де). 

Ето директно от сайта на Уиз, но то общо взето важи за всички а/к.

Някого питали ли са го дали има външна батерия преди да му вземат куфара пред гейта, че мен, до колкото помня, не са.

Преди  пет дена пътувах с такава батерия в ръчният багаж, нито са ме питали нито е имали някакъв проблем.

Публикувано:
В момента, Божидар каза:

Преди  пет дена пътувах с такава батерия в ръчният багаж, нито са ме питали нито е имали някакъв проблем.

В ръчния багаж няма проблем.

Забранени са в чекирания, но когато ръчния ти стане чекиран на гейта и не те попитат, тогава ми е чудно. В нарушение ли са или не са. 😀

Публикувано:

Ами то е нормално, авиокомпанията се опитва да изстиска повече пари от пътниците за багаж, те пък се надлъгват и измислят какво ли не да вземат повече безплатно и затова няма да има край на промените.

А ценни вещи няма начин да не пускат в кабината, иначе ще има революция

• Харесвам 2
Преди 1 час, neuromancer каза:

Ами то е нормално, авиокомпанията се опитва да изстиска повече пари от пътниците за багаж, те пък се надлъгват и измислят какво ли не да вземат повече безплатно и затова няма да има край на промените.

А ценни вещи няма начин да не пускат в кабината, иначе ще има революция

Според мен най-удачна им беше системата с голям (платен) и малък (безплатен) салонен багаж, и откъм приходи, и откъм обслужване, в салона на самолетите имаше достатъчно място. Последвалата промяна най-вероятно им намали приходите от багажи (поне това е логично да е станало), а и в салона на самолетите стана мазало.  И сега се чудят какво да измислят за да взимат още пари от всички през приорити. Само, че и това не са го много измислили, защото ако повече хора вземат приорити после ще се чудят как да ги тъпчат в автобусите отпред. Нали се досещаме, че ако 50-60% от хората си вземат приорити, то тогава никой всъщност не е такъв вече 🙂 А много по-лесно е, като искат допълнителни приходи, да си вдигнат тарифите с по 5-6 евро на отсечка и да се приключи.

Редактирано от logist13
Публикувано:
Преди 1 час, yordanov каза:

В ръчния багаж няма проблем.

Забранени са в чекирания, но когато ръчния ти стане чекиран на гейта и не те попитат, тогава ми е чудно. В нарушение ли са или не са. 😀

Извинявайте, ама за кои батерии говорите?

За тези ли?

image.png.59a0fb8d1c2b23e7fade07feba52b97a.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 минути , bad kid каза:

Има различни формати на външната батерия, но и тази на снимката е такава 

Всеки от нас носи по една такава в ръчния багаж. Единствено, на летището в Ханой ме накараха да я извадя, за да я видят.

Тези ли не може в чекирания багаж?

преди 14 минути , AlexandraKo каза:

Всеки от нас носи по една такава в ръчния багаж. Единствено, на летището в Ханой ме накараха да я извадя, за да я видят.

Тези ли не може в чекирания багаж?

Ами, по принцип не може в чекирания, но до колко това се следи и трябва да се следи, не знам. То и телефоните трябва да са във flight mode, но много често чувам смс-и и разни други звуци от вайбър и т.н. още преди да сме кацнали.., та в тази връзка, не знам кой, как и дали изобщо се регулира. Може би някой специалист може да потвърди. Аз се позовавам на това, което съм чел в сайтовете на а/к и тук по-долу.

https://www.tsa.gov/travel/security-screening/whatcanibring/items/power-banks

Цитат

Power Banks
Carry On Bags: Yes
Checked Bags: No
Portable chargers or power banks containing a lithium ion battery must be packed in carry-on bags.

https://www.easa.europa.eu/easa-and-you/passengers/dangerous-goods

Цитат

Spare batteries and power banks, however, always have to be transported in your carry-on baggage - never in your checked baggage - and they must be individually protected to prevent short-circuits.

До колкото помня в Индия са ме питали дали имам батерия в чекирания багаж. Другаде май не.

Редактирано от yordanov
  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.