Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)
преди 8 минути , Topfly каза:

Не си разбрал въпроса. Куфарчето с ръчния багаж освен на гейта можеш да го предадеш безплатно и на чекина. В този случай обаче като простосмъртен може да качиш и една раничка на гейта, като реално пътуваш с два ръчни багажа без да плащаш.

Така е, аз съм тъп по принцип, благодаря, че ми го напомняш. Това, което исках да го напиша, просто щях да го напиша, независимо "в отговор на кого" е.  Исках принципно да напиша за далаверите и тарикатлъците.  

Ето и нещо забавно за "функциите на небесата" от сайта на W!Zz  (това последното не е в отговор на твоята забележка, да се знае. Просто за разведряване на обстановката)

wizz.jpg.d030680a182502806e1da1c4a80f67c5.jpg

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 3
  • Смея се 7
Публикувано:
преди 30 минути , montepinar каза:

Ето и нещо забавно за "функциите на небесата" от сайта на W!Zz 

Е не,това е култов превод😂

Да те е страх да получиш достъп до тази функция.

А може би от простосмъртни да станем безсмъртни.....

• Смея се 1
Публикувано:

хаха, но забележи... с перфектен правопис, запетайки преди "за да" и т.н. Но сигурно чичо Гугъл е превеждал 😄

Преди десетина години този сайт изобщо нямаше и меню на български, ако помните

Само в последните две страници на тази тема бяха споделени няколко различни практики на Wizzair при обработването на "ръчния багаж".

Не случайно в едно от предишните си мнения написах: "Това правило - да свалят ръчните куфари в багажното е адски дразнещо, а и не много обмислено. "

В полета до Катания преди 10 дни нямаше и следа от прилагане на каквито и да е нови правила. При полета от Катания след като пуснаха прайоритите да се качат в автобуса спряха обработването на бординга, мина една италианска кака и на всички нормални и добре изглеждащи куфарчета сложи лепенки и даде на пътниците по един номер, съответстващ на лепката.

На въпроса защо прави това тя отговори - No priority!  и толкоз. Не обясни, че човек трябва да си извади половината багаж и да го натъпче по пликове. (да, знам, че всеки пътник е трябвало да се информира за новите правила предварително, но така или иначе на повечето нормални хора това не им е цел в живота)

Натъпкаха ни в автобуса и пред самолета започнаха да изтръгват куфарите с лепенки от ръцете на хората и да ги оставят на произволни места по пистата. Настана суматоха, доста хора не знаят италиански или английски (не, че английския щеше да им помогне много) След 5-10 минути щурене около автобуса и самолета наземните власти успяха да овладеят ситуацията. Аз се качих на самолета почти последен и като погледнах назад - пистата около крилото на самолета изглеждаше като бойно поле - някакви натъркаляни куфари, разпиляни безразборно. 2-3-ма започнаха да ги събират и ту да ги слагат на една количка, ту да минават под самолета - явно за да ги носят на ръка към багажното. След като всички пътници бяха в самолета, последната девойка от наземния персонал започна да сваля от самолета още няколко куфара. Явно, бяха на хора, успели да се промъкнат до стълбата на самолета, но зорката и справедлива старша стюардеса ги беше изловила...

Това видях аз във връзка с прилагането на новите правила на Wizzair.

Предпочитам да ми кажат, че имам право само на телефон и портфейл, но да си спестя "емоцията" да бъда очевидец на такава цигания.

Редактирано от ven62
  • Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 часа, montepinar каза:

Прайорити (нищо, че тия на летището викат ПРИОРИТИ) 

А всъщност нито "прайорити", нито "приорити" е правилно, защото в българския език си има дума "приоритет". 😉 

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
преди 7 минути , Фичо каза:

А всъщност ...в българския език си има дума ...😉

Предимство

🙂 

Редактирано от ven62
  • Харесвам 12
Публикувано:
преди 16 часа, Shlosera каза:

Някой знае ли как мога да намеря бордна карта от вече минали полети?

От приложението не ти ли върши работа? Още като го стартираш и си има опция да преглеждаш всички 

7494E545-5BE3-4C94-AB33-83744AAD5A12.jpeg

Публикувано:

@Ivko, тези не са ли за предстоящи пътувания? За минали не открих аз в приложението. Има само история на полетите, но няма БК за тях.

преди 2 часа, aleksandrina каза:

@Ivko, тези не са ли за предстоящи пътувания? За минали не открих аз в приложението. Има само история на полетите, но няма БК за тях.

Ами при мен са всички до момента отдолу точките са страници с БК

Untitled.jpg

Редактирано от Ivko
  • Харесвам 2
Публикувано:

Някой има ли идея защо за София-Варна с Уиз ер няма цени с дискаунт клуба? При вътрешни полети трябва ли да начисляват ДДС в цената?

Публикувано:
18 minutes ago, aleksandrina said:

Май май никога не е имало отстъпки за вътрешни полети.

Доста странно... Някой има ли едея каква е причината?

Публикувано:
преди 21 часа, Shlosera каза:

Някой знае ли как мога да намеря бордна карта от вече минали полети? В профила нищо не намирам, а ми трябва за осчетоводяване на разход.

Наскоро ми трябваше бордна карта за минал полет пред застрахователи, но полетът беше с Ryan Air. Писах им в чата и в 7-дневен срок ми пратиха официално писмо, потвърждаващо, че съм пролетяла отсечката. Преди години такова писмо съм получавала и от други АК, заменящо бордна карта. Доколкото знам е стандартна практика.

Публикувано:

Затова тези, на които евентуално ще им трябва, могат да си я запазят в pdf, пък да не я разпечатват. Просто да я имат.

Публикувано:

Като цяло сайта и всичко свързано с профил и резервация при Ryan са ми супер зле направени. Няма никаква история на нищо, единсвеното нещо, което ми харесва е, че може да си запазваш спътник и да не се налага постоянно да въвеждаш данни при чекин.

Публикувано:
преди 33 минути , aleksandrina каза:

Затова тези, на които евентуално ще им трябва, могат да си я запазят в pdf, пък да не я разпечатват. Просто да я имат.

Не винаги се очаква, че в последствие ще е необходима бордна карта като доказателство за пролетян полет. При мен до сега се е случвало в извънредни ситуации на забавен/изгубен багаж  или имане работа със застрахователи в последствие. Аз обикновено гледам, когато се чекирам от мобилно устройство и съм в движение, да си изпратя pdf-а на мейла точно, за да го имам за подобни неочаквани случаи. Но ето, че последният път се чекирах от телефона на място с много слаб интернет, нямах мобилен нет, и едвам успях да направя бордна карта. Един скриншот май винаги обаче може да спаси положението за подобни случаи в последствие.

• Харесвам 3
Публикувано:

Ами аз като един Плюшкин- пазя бордни карти по месец- два- три, пращам си ги на мейла; случвало се е и друг да чекирам и пак пазя. Че не се знае кога и за какво ще потрябва. :)

Публикувано:
преди 3 часа, Topfly каза:

Някой има ли идея защо за София-Варна с Уиз ер няма цени с дискаунт клуба? При вътрешни полети трябва ли да начисляват ДДС в цената?

преди 3 часа, aleksandrina каза:

Май май никога не е имало отстъпки за вътрешни полети.

преди 3 часа, Topfly каза:

В общите условия им пише, че може на определени полети да няма отстъпки. Без да конкретизират, са отбелязали, че това важи със сигурност за вътрешни полети. 

image.png

• Харесвам 2
  • Браво 1
На 2.07.2018 г. в 23:27, Фичо каза:

А всъщност нито "прайорити", нито "приорити" е правилно, защото в българския език си има дума "приоритет". 😉 

така е, естествено. Ама или да викат "Които са с приоритетно качване" ... или Priority (Прайорити), щом се предполага, че има и чужденци на опашката. Да си изберат на кой език, не да говорят английски от типа на този в софийското метро 😄 То това да беше само, с мед да го намажеш

преди 12 часа, Topfly каза:

при мен с дискаунт цените до Варна ми ги показва от порядъка на 31 лв. Иначе без отстъпка 34.90 лв. То голяма отстъпка, нема що. (Това беше миналата седмица, когато имаше и 20% отстъпка за избрани полети, може и заради това да е било). Но при най-евтините полети (19.90, тоест 10 евро) мисля, че отстъпки няма. То накъде повече

Редактирано от montepinar
  • Харесвам 1
Публикувано:
7 hours ago, montepinar said:

така е, естествено. Ама или да викат "Които са с приоритетно качване" ... или Priority (Прайорити), щом се предполага, че има и чужденци на опашката. Да си изберат на кой език, не да говорят английски от типа на този в софийското метро 😄 То това да беше само, с мед да го намажеш

при мен с дискаунт цените до Варна ми ги показва от порядъка на 31 лв. Иначе без отстъпка 34.90 лв. То голяма отстъпка, нема що. (Това беше миналата седмица, когато имаше и 20% отстъпка за избрани полети, може и заради това да е било). Но при най-евтините полети (19.90, тоест 10 евро) мисля, че отстъпки няма. То накъде повече

Не става дума за 20%-то намаление, а за постоянна отстъпка ако си член на дискаунт клуба. Според това което е пуснал Георги при вътрешни полети явно няма такива отстъпки. На мен не ми даде отстъпка и при цена над 100 лева.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 31 минути , Topfly каза:

Не става дума за 20%-то намаление, а за постоянна отстъпка ако си член на дискаунт клуба. Според това което е пуснал Георги при вътрешни полети явно няма такива отстъпки. На мен не ми даде отстъпка и при цена над 100 лева.

Някъде по- напред беше питал - да, има 20% ддс за вътрешни полети, докато при международните е 0.

• Харесвам 2
преди 15 часа, Алекс каза:

докато при международните е 0.

Полетите между две страни в ЕС  не са международни, а вътрешнообщностни и за тях също има ДДС. На практика полетите до Израел, Швейцария, Норвегия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Македония, Косово, Албания, Русия, Украина, Грузия, Молдова, Азербайджан са с 0% ДДС.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, epetkov каза:

Полетите между две страни в ЕС  не са международни, а вътрешнообщностни и за тях също има ДДС. На практика полетите до Израел, Швейцария, Норвегия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Македония, Косово, Албания, Русия, Украина, Грузия, Молдова, Азербайджан са с 0% ДДС.

Приемам забележката ти за терминологията, но със сигурност не мога да се съглася, че има ДДС 🙂 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.