Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 8.07.2018 г. в 15:08, chandni каза:

Чекиран полет, закупен през май. "Случайно" разпределените места са на 27-ми и 16-ти ред... А след въвеждането на разделение от Ryan, се "биеха" в гърдите, че не разделят пътуващите на една резервация... 

Съгласно новата, неофициална засега, политика на авиокомпанията, неразделяне на пътуващите на една резервация означава те да пътуват в един самолет.

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Публикувано:
27 minutes ago, koliob said:

Ако не си в самолета при закъснение също спокойно можеш да претендираш за обезщетение, дори има голям шанс и да го получиш. 🙂 Проверено е многократно.

Егати, не знаех....е нали сканират бордните карти на гейта, като не ти е сканирала значи не си се явил как ти изплащат обезщетение? Предполагам просто не правят тази проверка от много работа? 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)
преди 28 минути , Jorro каза:

Егати, не знаех....е нали сканират бордните карти на гейта, като не ти е сканирала значи не си се явил как ти изплащат обезщетение? Предполагам просто не правят тази проверка от много работа? 

Сканират ги веднъж на проверката за сигурност и поне още веднъж на гейта, така че разполагат с тази информация. Но това не означава, че си длъжен да се явиш на гейта и да пътуваш, след като полета е закъснял. Така или иначе по-важното е, че Wizzair и Ryanair плащат. 🙂

Редактирано от koliob
  • Харесвам 5
  • Браво 3
Публикувано:

Ако Малага, Атина и Варна не се появят в зимното от София отпадат 7 дестинации. А от Варна освен София няма заложени полети до Тел Авив и Милано. 

• Шок 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 11 минути , randi каза:

Ако Малага, Атина и Варна не се появят в зимното от София отпадат 7 дестинации. А от Варна освен София няма заложени полети до Тел Авив и Милано. 

Колко време е нормално да го ровичкат разписанието. Смисъл ако не се появят тези дестинации до 1-2 дена може ли да смятаме с голяма сигурност, че са отпаднали?

Публикувано:

предния път май няколко седмици го мъдриха, като се появяваха дестинации на час по лъжичка

• Харесвам 2
преди 1 час, randi каза:

Тlv и bgy са там без ден 2.  Oт август  Атина  е махната в  2 и 6.  Колко хорица ще кроят нови планове, тръгнали към скалистите плажове.

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 1
Публикувано:

Искат ни някакви документи за деца при вътрешните полети София-Варна? Трябва ли да се носи паспорт или акт за раждане...Децата пътуват само с майката.

За вътрешен полет май не трябва нищо. 🤔 Или само акт за раждане...

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
Публикувано:

Имам купени полети от Братислава до София с Уиз през Оподо. Уиз си промениха разписанието и сега ми пращат вече няколко пъти уведомление за това, като искат да потвърдя или откажа полета. Намирам резервацията с кода и фамилията, но там си стои като потвърдена резервация и въобще не ми дава възможност за избор. Естествено няма как да я добавя в профила си, нито да я потвърдя.

Мога ли да направя нещо или да чакам чекиране, за да стане ясно, че ще пътувам. Надявам се, че от Уиз няма да ми я отменят, защото не я потвърждавам? Какво правите в такива случай, когато билета е купен през посредник?

Публикувано:

Обади им се и кажи какво искаш за тези полети. На мен са ми сменяли датата по телефона.

Днес чекирах връщането от Атина. Резервацията е направена  за 3-ма възрастни с 2 деца до 14 и ни разделиха. Имаме по 2 места на 15 и 29 ред и едно единично място на 27-ми. Тъпо е.

Публикувано:

И нас така ни раздели - по 1 възрастен с 1 дете в двата края на самолета. Докато при Райън - 1 възрастен /тоест аз/ с 2-те деца на един ред, а мъжа ми - свободен електрон на друго място в самолета. Като аз задължително трябваше да си доплатя за място, за да съм до децата, а техните места - безплатни до моето.

Публикувано:

Не съм сигурна, че има някаква конкретна идея в това разпределение.

Когато ние пътувахме скоро, на отиване мен ме прати далеч, а съпругът ми и двете ни деца бяха заедно. На връщане вече всеки беше на отделен ред, но те тримата бяха компактно - на 6, 8 и 10 ред, а аз отново бях пратена през 10 реда назад.

Имам чувството, че беше нещо като наказание към мен като титуляр на резервацията. Ама и това не го казвам сериозно, а по-скоро като потвърждение, че никога нищо не се знае.

• Смея се 1
Публикувано:

странна работа е това с местата, преди две седмици пътувахме до Лондон, чекирах се още първия ден сутринта и за двата полета ни сложи заедно, като даже единия беше до прозорец ...

Публикувано:
1 hour ago, mu_ry said:

странна работа е това с местата, преди две седмици пътувахме до Лондон, чекирах се още първия ден сутринта и за двата полета ни сложи заедно, като даже единия беше до прозорец ...

Нас ни сложиха на 1 ред, но през 1 място -бяхме прозорец и пътека 😄 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, mu_ry каза:

Последните ни 4 полета с тях ( на два от тях бяхме 3-ма , а на другите два - двама) , чекиране в последния момент, около 4 часа преди полета , и всички ни сложи заедно ( на всеки един от 4-те полета)

Публикувано:

София-Варна изчезна и в дни вторник и сряда от август. В сряда изобщо не изкарва полет, а във вторник уж изкарва часовете, но реално не може да се букне. 

• Замислям се 1
Публикувано:

Ако гледаш през приложението нещо календара им е прецакан в момента. Гледам полети за Атина и през приложението ми дава,че има полет за конкретни дни, а като отворя през уеб дава,че няма полет тогава.

преди 23 минути , Ivko каза:

Ако гледаш през приложението нещо календара им е прецакан в момента. Гледам полети за Атина и през приложението ми дава,че има полет за конкретни дни, а като отворя през уеб дава,че няма полет тогава.

И през сайта, и през приложението, ако опиташ да резервираш София-Варна в дни вторник, сряда (и четвъртък липсва тук там) от август натам, няма да ти позволи. Сряда изобщо я прескача, а във вторник пише all tickets are sold out.

Вероятно бутат нещо, ама като гледам.. по-скоро премахват, отколкото да наместват. 😐

Редактирано от yordanov
  • Шок 1
Публикувано:
преди 17 часа, mililia каза:

Имам купени полети от Братислава до София с Уиз през Оподо. Уиз си промениха разписанието и сега ми пращат вече няколко пъти уведомление за това, като искат да потвърдя или откажа полета. Намирам резервацията с кода и фамилията, но там си стои като потвърдена резервация и въобще не ми дава възможност за избор. Естествено няма как да я добавя в профила си, нито да я потвърдя.

Мога ли да направя нещо или да чакам чекиране, за да стане ясно, че ще пътувам. Надявам се, че от Уиз няма да ми я отменят, защото не я потвърждавам? Какво правите в такива случай, когато билета е купен през посредник?

Когато билета е купен през посредник, не дава нормалните опции за смяна и аз така се чудих.

Трябва да се звъни на посредника или на Уиз по телефона, аз се оправих по телефона с Уиз. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Alexander каза:

Когато билета е купен през посредник, не дава нормалните опции за смяна и аз така се чудих.

Трябва да се звъни на посредника или на Уиз по телефона, аз се оправих по телефона с Уиз. 

а по телефона с Wizz е възможно само потвърждение на датата на новия полет или евентуално промяна с друга дата, но не и възстановяване на парите за билет или като Wizz кредит, нали?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• Ardent
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.