Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Мисля, че максимумът на нашия пазар все още не е достигнат, така че преразпределението на самолетите е с цел оптимизиране на работата им. Неапол и Нюрнберг са голямата загуба в случая.

Да не забравяме, че Уиз работят на един много труден пазар като източноевропейския, който няма финансовите възможности на западноевропейския, и се справят много добре, и то с премерени стъпки, колкото и да не ни се харесва в някои случаи.

За мен ще бъде интересно дали и кой ще се престраши за нови линии в Пловдив догодина.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 47 минути , Topfly каза:

При Wizz air високите цени са признак на голямо търсене. Ако няма търсене ще смъкнат цените, но няма да летят с празни самолети!. От Будапеща когато въвеждаха полетите до Ланзароте и Фуертевентура имаше цени за отиване и връщане за 50 евро. До Тенерифе цените обаче винаги бяха високи, защото значителна част от местата бяха изкупувани от туроператорите. При липса на конкуренция винаги ще има хора, които са склонни да платят повече за директен полет.

От София винаги е имало чартъри до Канарските острови и рано или късно Wizz air и Ryanair ще вземат този пазар.

До 10 години се очаква броят на самолетите на Уиз ер да се утрои от 100 на 300 броя и то със самолети, които могат да летят максимум 5-6 часа. Няма да имат друг избор освен да вземат пазарните ниши на всички чартърни компании, ако искат да запълнят този капацитет.

Чартърите са по 1-2 на месец средно за годината, не виждам нищо общо с тях.

Отделно, че не може да си купиш билет, без да купип пакета им.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 minute ago, Alexander said:

Чартърите са по 1-2 на месец средно за годината, не виждам нищо общо с тях.

Отделно, че не може да си купиш билет, без да купип пакета им.

Чартърите са минимум по един полет на седмица, защото типичната почивка е 7 дни. Трудната възможност сега да купиш само билет за чартър е още една причина Wizz air и Ryanair да изместят чартърните авиокомпании от пазара. Много по гъвкава схема е една част от местата да ги продават туроператорите в пакет, а другата част авиокомпанията да си ги продава директно.

От 2016-та година България ер оперира седмични чартъри между София и Тенерифе.

34 minutes ago, Zaro said:

Мисля, че максимумът на нашия пазар все още не е достигнат, така че преразпределението на самолетите е с цел оптимизиране на работата им. Неапол и Нюрнберг са голямата загуба в случая.

Да не забравяме, че Уиз работят на един много труден пазар като източноевропейския, който няма финансовите възможности на западноевропейския, и се справят много добре, и то с премерени стъпки, колкото и да не ни се харесва в някои случаи.

За мен ще бъде интересно дали и кой ще се престраши за нови линии в Пловдив догодина.

Според мен освобождават капацитет за Великобритания. Последните години поради несигурността от Брекзит всички авикомпании намалиха разширението на този пазар, но в случай на мек Брекзит изведнъж ще им трябва много капацитет, който трябва да го вземат от някъде.

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Малко инфо моля. Имам купени (black friday 2017) билети за полет до Катания. Към времето на закупуване, видно и в мейлите с които ми е потвърдена резервацията, полета беше от 20:25. Сега забелязах в сайта на уиз, че часа е променен с 10мин и вече е от 20:35. Не съм получавал никакви мейли, нито от оподо, нито от уиз... Трябва ли да се притеснявам от тази мижава промяна в часа на полета и дали се изискват някакви действия от моя страна?

Редактирано от КолЮ
Публикувано:
преди 12 минути , Topfly каза:

Чартърите са минимум по един полет на седмица, защото типичната почивка е 7 дни. Трудната възможност сега да купиш само билет за чартър е още една причина Wizz air и Ryanair да изместят чартърните авиокомпании от пазара. Много по гъвкава схема е една част от местата да ги продават туроператорите в пакет, а другата част авиокомпанията да си ги продава директно.

От 2016-та година България ер оперира седмични чартъри между София и Тенерифе.

Според мен освобождават капацитет за Великобритания. Последните години поради несигурността от Брекзит всички авикомпании намалиха разширението на този пазар, но в случай на мек Брекзит изведнъж ще им трябва много капацитет, който трябва да го вземат от някъде.

Щом казваш.

Покажи ми къде има по един полет седмично.

преди 13 часа, Alexander каза:

Щом казваш.

Покажи ми къде има по един полет седмично.

В офертата на тази агенция можеш да видиш датите на чартъра

Редактирано от Георги
премахната връзка към агенция
Публикувано:

Според мен нямат излишни ресурси и затова се налага да отрежат от тук, от там по нещо за да го налеят във Виена.

Очевидно нито София, Нито Букурещ, да не говорим за Варна имат потенциала на Виена.

Дано положението не стане още по-зле. 

• Харесвам 2
5 minutes ago, ven62 said:

Според мен нямат излишни ресурси и затова се налага да отрежат от тук, от там по нещо за да го налеят във Виена.

Очевидно нито София, Нито Букурещ, да не говорим за Варна имат потенциала на Виена.

Дано положението не стане още по-зле. 

Според мен каквото трябваше да се орязва за Виена вече го орязаха. В момента във Виена е кървава баня. Конкуренцията е такава, че дори за ли или август до курортни дестинации има цени от 10-20 евро. Скоро познати си купиха отиване и връщане Виена - Палма де Майорка за 40 евро през юли месец...В разгара на летния сезон такива цени от Виена никога не е имало.

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
Публикувано:
29 minutes ago, Alexander said:

Виждам, че са само 2 месеца от годината

Това е сезонен чартър, но за минали години имам спомени и за зимни чартъри.

Публикувано:

Laudamotion май имат по 3 полета дневно, рано сутрин, от Виена до Палма, до преди 2 седмици бяха по двайсетина евро, септември, даже се учудих как е възможно полетите им да са през 15 минути

преди 2 часа, Topfly каза:

Според мен каквото трябваше да се орязва за Виена вече го орязаха. В момента във Виена е кървава баня.

Защо не орязаха базите в Румъния или тази в Скопие?  Режат тази с  най-слабите резултати.

Браво, балонът на  Уиз  се спука!

Цитат

Oт Wіzz Аіr дoбaвят oщe, чe e плaниpaнo пoлeтитe дo cпpeнитe дecтинaции дa бъдaт възcтaнoвeни дpyгoтo лятo.

Нищо няма да възcтaнoви Уиз следващото лято. За толкова години  възстанови една Будапещата - спонсорирана към Балканите и Варна, на която  крилата са къси.  Бергамо и Милано също с  намелени ротации.  Връщат  се назад. Скоро и Лондон ще им закъса. 

Редактирано от Hollywood
Публикувано:
9 minutes ago, Hollywood said:

Защо не орязаха базите в Румъния или тази в Скопие?  Режат тази с  най-слабите резултати.

Браво, балонът на  Уиз  се спука!

Какво разбираш под балон? Явно това са били линиите с най-слаби резултати. Като цяло обаче компанията се развива много добре, а акциите и се покачиха с близо 200% спрямо 2015 година цък

• Харесвам 1
преди 44 минути , Topfly каза:

Какво разбираш под балон? Явно това са били линиите с най-слаби резултати. Като цяло обаче компанията се развива много добре, а акциите и се покачиха с близо 200% спрямо 2015 година цък

Къде прочетe за акции? Надутите балони  от дестинации.

Редактирано от Hollywood
Публикувано:
Just now, Hollywood said:

Къде прочени за акции? Надутите балони  от дестинации.

Надутите балони от дестинации би означавало, че имат много дестинации, които не им вървят, а това би означавало, че и компанията ще има лоши резултати и акциите ще и паднат.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Zaro каза:

Мисля, че максимумът на нашия пазар все още не е достигнат, така че преразпределението на самолетите е с цел оптимизиране на работата им

Баш си е достигнат максимумът. Освен Пловдив няма друго летище с неразработен потенциал. Вижда се, че София все още няма потенциала за "екзотични" дестинации като Грузия, Малага или Скандинавието.

Това разбира се, не значи, че няма да има нови дестинации, но ръстът ще е в рамкитена 7-8%. За първата половина на тая година София има 7% ръст и то при положение, че европредседателството е донесло поне 100к. нови пътници.

Публикувано:
2 minutes ago, tch said:

Баш си е достигнат максимумът. Освен Пловдив няма друго летище с неразработен потенциал. Вижда се, че София все още няма потенциала за "екзотични" дестинации като Грузия, Малага или Скандинавието.

Това разбира се, не значи, че няма да има нови дестинации, но ръстът ще е в рамкитена 7-8%. За първата половина на тая година София има 7% ръст и то при положение, че европредседателството е донесло поне 100к. нови пътници.

София има голям потенциал за кръчмарски туризъм, ергенски партита, културен туризъм  и т.н. Българите също пътуват доста по малко от западняците. До 10-15 години летище София ще има между 15 и 20 милиона пътници годишно. В момента ръста на пътниците годишно е толкова, колкото беше целият годишен пътникопоток около 2000-та година.

• Харесвам 1
Публикувано:

а може и да са леко обидени заради това, че ги държат на скапания стар терминал, а плащат същите такси като за по-лъскавия, което и чисто имиджово не е ок

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , tch каза:

Максимумът на летището може и да е, но на населението не е. Би била интересна графика на пътуващите в чужбина със самолет и мисля, че ще има райони - бели петна.

И ако всички тук са ходили в немалка част от топ дестинациите, за 2/3 от българите тяхното посещаване е все още в сферата на мечтите.

това, което искам да кажа е, че има още много потенциални пътници.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 11 минути , Topfly каза:

До 10-15 години летище София ще има между 15 и 20 милиона пътници годишно. В момента ръста на пътниците годишно е толкова, колкото беше целият годишен пътникопоток около 2000-та година.

5% ръст за 16 години са ръст с 120%, така че говорим за нормалният ръст в тази индустрия. А след орязаните дестинации тази година може и толкова да не се достигне въпреки евро председателството. А за да пътуват българите толкова колко западняците трябва да се изравнят доходите,  това ще стане след деситилетия.

преди 5 минути , Zaro каза:

И ако всички тук са ходили в немалка част от топ дестинациите, за 2/3 от българите тяхното посещаване е все още в сферата на мечтите.

Мисля, че и тримата говорим за едно и също нещо, трафикът неминуемо ще се покачва, както е в цял свят, но вече няма да видим двуцифрен ръст.

Средната заплата трябва да се покачи двойно, за да може поне половината работещи българи да пътуват поне веднъж годишно

• Харесвам 1
преди 33 минути , Topfly каза:

Надутите балони от дестинации би означавало, че имат много дестинации, които не им вървят, а това би означавало, че и компанията ще има лоши резултати и акциите ще и паднат. 

Паднаха им акциите в България😀

Редактирано от Hollywood
Публикувано:
20 minutes ago, Zaro said:

това, което искам да кажа е, че има още много потенциални пътници. 

Полетите може да са евтини, но спане и харчове после са стопер.

• Браво 1
Публикувано:
преди 31 минути , tch каза:

Освен Пловдив няма друго летище с неразработен потенциал. 

Русенското Щръклево би разпределило по съвсем различен начин пътникопотока.Според мен има силен потенциал,но разработването му явно бърка  нечий интерес.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Мари Николова каза:

Русенското Щръклево би разпределило по съвсем различен начин пътникопотока.Според мен има силен потенциал,но разработването му явно бърка  нечий интерес.

Позволи ми да не се съглася. На 70-80км. от Русе има летище 2 пъти по-голямо от София. 

• Харесвам 3
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.