Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Нямам проблем да изискват малката чанта да влиза в голямата (т.е. до изискването на багажа да съм само с 1 чанта). Важното е да мога да я взема горе, щото иначе би било безумно. 🙂

Благодаря за отговорите!

Редактирано от Victoria
Публикувано:

Вчера в София преди полет с А321 събираха всички куфари да кажем до около 160-тия пътник и след това последните ни пускаха с багаж на борда. Естествено аз си бях с допълнителна малка чанта с важните неща, която ме накараха да я прибера. Аз отказах и изрично поисках да ми чекират куфара съгласно новата им политика за да не я прибирам, имаше малко реплики, но понеже закъснявахме с 2 часа и беше късно девойката каза, че не й се спори и ми го взеха в крайна сметка. Просто да си имате едно наум и за такива ситуации.

• Харесвам 1
Публикувано:

Полета до Болоня вчера закъсня над 2часа.На български превода на думите на капитана звучеше смешно и абсурдно - причината била изтичане на работното време на кабинния екипаж.Всъщност се оказа,че в Германия и Белгия действат по различни рестрикции относно разрешените летателни часове на екипажа .Поради натрупано закъснение от Айндховен и не знам още от къде ,имало риск въобще да не се състои полета,но спешно се сформирал нов екипаж,който трябвало да бъде в почивка.

Скъсаха се да се извиняват,дори имаше запазен транспорт за тези които бяха изпуснали последния шатъл за Римини.Общо взето трупат точки пред Раян,стараят се отношението към клиента да се усеща.Не раздаваха храна и напитки,но пратиха имейл,че разходите за такива ще бъдат възстановени.

• Харесвам 7
Публикувано:

Последния месец летях 2 пъти с Wizz. 
На летището в Ница голяма част от пътниците си оставиха ръчните багажи на чек-ин. Лепнаха по един етикет  (с килограмите на оставения багаж) на разпечатаните ни билети. След това никой нищо не проверяваше - ако имах още един куфар, щях да успея да го кача на борда без проблем 😉
На летище София отидохме 2 човека с 2 ръчни багажа - оставихме само единия на чек-ин гишето.  Качихме се сред първите на самолета и никой не ни закачи за другия куфар.

Публикувано:
преди 5 минути , Божидар каза:

Искам да попитам в чекираният багаж на  Wizz може ли да сложа 200мм течност.

Може. Ограничението от 100 ml е само за ръчния. Щом няма да минаваш секюрити с нея, няма проблеми.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.07.2018 г. в 21:01, Rainy каза:

А и честно казано сандвичът на BG air за нищо не става...

Да, ама шоколадчето става! И идва със самолетче на обвивката.

• Смея се 2
Публикувано:
преди 23 часа, Мари Николова каза:

а български превода на думите на капитана звучеше смешно и абсурдно - причината била изтичане на работното време на кабинния екипаж.

Може да звучи смешно и абсурдно, но всъщност е една от най-разпространените причини за закъснели полети 🙂 Имаме от една страна доста стриктните ограничения на регулаторните органи за разрешен брой работни часове, от друга страна имаме авиокомпания, която пък гледа да си оптимизира процесите и да не се получава така, че екипажите и да летят всеки ден по 6 часа, ако имат право на 8...примерно. Естествено в калкулациите са заложени някакви буфери за закъснения, но имай предвид, че ако всеки полет калкулираше по +2 часа на екипажа ей така за всеки случай би било много разхитително 🙂

Определянето на графиците си я цяла наука, а и самите регулации са много любопитни и позволените часове работа, почивка и т.н. се влиаят от това колко часови зони пресичаш, дали е на изток, дали е на запад, колко си работил предишните дни и т.н. 

• Харесвам 10
Публикувано:
На 21.07.2018 г. в 18:24, Мари Николова каза:

Полета до Болоня вчера закъсня над 2часа.

Така е с почти всеки полет. Закъснението се натрупва в Айндховен. Нямам представа защо е така, но определено АК трябва да вземе мерки. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди дни в Милано Бергамо станах свидетел на следната случка. Стана на двама различни през 5 човека на опашката. Показваха бордна карта от телефона и принтирана и устройството не го отчиташе и им взеха по 30Евро за разпечатване на бордната карта, а хората се кълняха , че всичко е точно и показваха чекинга. Дали УизЕър нарочно правят това на незнаещи нямащи ПДФ файла или е някакъв друг проблема, че да не ми се случи и на мен?!

• Замислям се 2
Публикувано:

Ако принтирания лист е бил смачкан или надран, е възможно да не се разчете от баркода, но от телефона нямам идея какво може да е било, освен, да е бил с много намалена яркост.

Публикувано:
преди 11 минути , vinidj каза:

Дали УизЕър нарочно правят това на незнаещи нямащи ПДФ файла

нямам идея, но ПДФ файла не е задължително да го имаш така или иначе, дори не пише такова нещо. Разпечатка или в приложението трябва да става. Освен ако не е имало нещо и чекинга да е анулиран, тогава запазената бордна карта няма да има смисъл. Но на 5 души...

преди 10 минути , neuromancer каза:

нямам идея, но ПДФ файла не е задължително да го имаш така или иначе, дори не пише такова нещо. Разпечатка или в приложението трябва да става. Освен ако не е имало нещо и чекинга да е анулиран, тогава запазената бордна карта няма да има смисъл. Но на 5 души...

Само на двама човека стана, но бяха различни - през 5, не е нещо да кажеш едни и същи да са.

Редактирано от vinidj
Публикувано:

Каква е политиката на Уиз за деца? Трябва възрастния да купи място и децата безплатно ги настаняват до него или? Ако не си платя за място 3 годишно дете ще го метнат където им скимне из самолета ли?

Скоро летя с "онези" билети от черния петък и децата съм ги променила да са с детски статут по телефона още преди много време. Момчето ми каза че ще ги "върже" с моята резервация, но какво значи това?

Понеже няма начин да ги добавя в профила си, мога само да ги проверявам по кода и дори не мога със сигурност да "видя" дали са наистина с променен статут. Нещо ми е нервно...

А на един телефон може ли повече от един човек да са? Че сме група с деца и баби и се очертава 5-6 човека да сме на моя телефон? Да разпечатам е най-добре, нали? Поне това да не го мисля...

Публикувано:
преди 4 минути , samuraika каза:

А на един телефон може ли повече от един човек да са? Че сме група с деца и баби и се очертава 5-6 човека да сме на моя телефон? Да разпечатам е най-добре, нали?

Няма проблем всички бордни карти да са на един телефон, но тъй като не са ти в профила, задължително чекирай от телефона, за да може със самото чекиране да свали и съответната бордна карта. Иначе разпечатани на хартия си е най-сигурно, стига да не ги загубите.... 🙂

Публикувано:
преди 6 минути , samuraika каза:

Каква е политиката на Уиз за деца? Трябва възрастния да купи място и децата безплатно ги настаняват до него или? Ако не си платя за място 3 годишно дете ще го метнат където им скимне из самолета ли?

Скоро летя с "онези" билети от черния петък и децата съм ги променила да са с детски статут по телефона още преди много време. Момчето ми каза че ще ги "върже" с моята резервация, но какво значи това?

Понеже няма начин да ги добавя в профила си, мога само да ги проверявам по кода и дори не мога със сигурност да "видя" дали са наистина с променен статут. Нещо ми е нервно...

А на един телефон може ли повече от един човек да са? Че сме група с деца и баби и се очертава 5-6 човека да сме на моя телефон? Да разпечатам е най-добре, нали? Поне това да не го мисля...

Като си влезеш в резервациите не ти ли  се показват местата? 

На мен също ми вързаха детския билет след обаждане и без да искам дори ни дадоха 3 места едно до друго, хем сме с 3 отделни резервации.

Сега като вляза виждам точното място на всеки.

@samuraika, това с купуването на място за възрастен и безплатно за дете е при Ryanair.

При wizz ситуацията е друга- единия възрастен върви с детето при чекиране и без закупуване на място предварително (досега няма оплаквания да са ги разделяли), но другите възрастни може да ги разхвърлят из самолета.

За съжаление места, ако ще се купуват- трябва и за възрастен, и за дете. А при WIZZ хич не са евтини. При Ryanair започват от 2,50€ - 4€, докат при WIZZ от 12-15 лв.

Редактирано от aleksandrina
Публикувано:
преди 9 минути , Alexander каза:

Като си влезеш в резервациите не ти ли  се показват местата? 

На мен също ми вързаха детския билет след обаждане и без да искам дори ни дадоха 3 места едно до друго, хем сме с 3 отделни резервации.

Сега като вляза виждам точното място на всеки.

А ти как си ги добави в профила?

Аз на Рян успях без проблем, но на Уиз не мога да ги добавя (през посредник са купувани) и само по код ги проверявам - дава ми, че няма избрано място. Значи ли това, че не са ми променили резервациите на детски? Да се шашкам ли?

Публикувано:
преди 33 минути , samuraika каза:

Аз на Рян успях без проблем, но на Уиз не мога да ги добавя (през посредник са купувани) и само по код ги проверявам - дава ми, че няма избрано място. Значи ли това, че не са ми променили резервациите на детски? Да се шашкам ли?

Не се шашкай. Щом са казали, че са ти ги променили, значи са го направили. При Wizz няма как да добавиш резервация от посредник към профила си. Единствено с PNR и фамилия се чекирате 48 часа преди полета.

• Харесвам 1
Публикувано:

При нас двама възрастни + 2 деца: 

на отиване - дете+възрастен заедно по двойки на отделни редове.

на връщане - четиримата заедно.

Между другото, досега винаги на връщане ни слага заедно независимо дали сме само възрастни, или с деца. Т.е. разхвърля възрастните само в посока на отиване. Имате ли такива впечатления?

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, samuraika каза:

И моите са през посредник. Според посредника възрастни са над 12 години, но според Уиз не е така. 

За това звънях на телефона им и трите отделни билета ми ги свързаха  и ми дадоха три места едно до друго без да съм искал.

• Харесвам 1

WizzAir ми пратиха 10 евро отстъпка за багаж - кодът си е като преди - 10EUR. Интересното е, че може да се прилага за полети до Варна, но за полета до Рим дава, че не е applicable. 

Ако някой лети до/от Варна, може да го ползва. 

P.S. Проклетниците пак летят супер рано до Рим зимата... толкова беше хубаво, когато полетът беше в 12-14 часа цяло лято и сега на зимното разписание са го направили в 6.05. А винаги избирам Wizz пред Ryanair за Рим само и единствено заради тоя проклет ранен час... 

Някой знае ли защо така рязко в средата на лятото канселираха всички полети вторник и четвъртък от нищото? За Рим става дума. 

Редактирано от Loverboy
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 часа, aleksandrina каза:

Може да не са били приели смяна на час на полета, ако е имало.

Имаше нещо такова - обаче се получи мейл, че заради стачката са възможни закъснения да се проверява часа на полета - но на деня всичко бе по план.

Забелязах нещо друго - вече бордните карти ги дават само в HTML формат за някой полети, няма PDF формат и като ги преобразувам в картинка излизат по различен начин.

Но пък мобилните бордни карти са си същите.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   3 магеланци

• don
    • jul
    • Мирослав Василев
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.